Få alle verdens valutakurser

Lånetilbud er opdateret d. 21/11-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Få alle verdens valutakurser

Valutakurser er nok ikke en ting, som du tænker specielt meget over i din hverdag. De fleste danskere er da også udelukkende interesserede i valutakurser, hvis de skal på ferie og derfor benytte sig af en anden valuta. Nogle vælger at veksle penge i banken eller ved et vekselbureau, hvorimod andre først veksler penge, når de er kommet frem til deres destination. 

Det er altid en fordel at holde sig opdateret på valutakurser og omregne til egen valuta, når der f.eks. handles på webshops eller på ferie i udlandet. Du kan altid få de seneste valutakurser og omregne til andre valuta på MONEYBANKER.dks valutaomregner.

Det interessante er dog, at der er mange, som ikke bruger tid på at sætte sig ordentlig ind i den enkelte valutakurs, inden de skal veksle eller foretage et køb i udenlandsk valuta. Det kan virke overflødigt, da du jo ikke selv har indflydelse på, om kursen stiger eller falder. Det kan dog sagtens betale sig at følge med i valutakurserne, da du i sidste ende kan spare rigtig mange penge ved at holde dig opdateret.

Hvad er en valutakurs og hvordan fastsættes de?

En valutakurs er kendetegnet ved, at den bestemmes ud fra forholdet mellem to forskellige valutaer. Et eksempel på det kunne f.eks. være forholdet mellem den danske og den norske krone.

En valutakurs er altså et udtryk for, hvor meget den enkelte valuta er værd sat i forhold til en anden valuta.

Valutakurserne ændrer sig dog konstant, og der kan derfor være store udsving – selv fra dag til dag. Selvom du mener, at du har et overordnet indblik i forskellige valutaers værdi, er det en rigtig god ide at holde dig opdateret jævnligt, så du ikke bliver overrasket over et fald eller en stigning i den enkelte valutakurs.

Men hvordan fastsættes den enkelte valutakurs egentlig? Det kan være forholdsvis indviklet at definere præcist, men helt overordnet set handler det om udbud og efterspørgsel. Det betyder at et lands økonomiske situation spiller enten positivt eller negativt ind på den enkelte valutas værdi. Valutakurserne påvirkes derfor af konjunktursvingerne på markedet, hvilket også er årsagen til, at kurserne i perioder svinger rigtig meget.

MONEYBANKER.dk skaber overblik

Da valutakurserne på ingen måde ligger fast, kan det være vanskeligt at danne sig et overblik over de forskellige valutaers værdi. Hvis du har vanskeligt ved overskue kursernes værdi og udvikling, kan du med fordel gøre brug af MONEYBANKER.dks oversigt over de forskellige valutakurser. Fordelen ved vores oversigt er, at du på en let og overskuelig måde får adgang til alle verdens valutakurser.

Du kan derfor benytte oversigten, hvad enten du er interesseret i en af de populære kurser, som f.eks. den amerikanske dollar, men også hvis du f.eks. ønsker at undersøge valutakursen på gibraltarske pund.

Det er på samme måde let, enkelt og hurtigt at sammenligne online lån, billige kviklån og billigere samlelån på MONEYBANKER.dk.

Oversigten er bygget op således, at de mest populære valutakurser (euro, engelske pund, amerikanske dollars, svenske kroner og norske kroner) er samlet øverst på siden. Disse kurser er udvalgt, da det er dem, som danskere benytter sig mest af. De øvrige valutakurser er listet neden for i alfabetisk rækkefølge, så du har mulighed for hurtigt at finde den valutakurs, som du søger.

Valutaoversigten tager udgangspunkt i den danske krone og oplyser derfor forholdet mellem danske kroner og de øvrige valutaer. Det vises bedst med et eksempel:

Valuta

Møntfod

Kurs

DKK

Danske kroner

100,00

EUR

Euro

745,00

Dette eksempel viser forholdet mellem den danske krone og euroen. Det skal læses på den måde, at 745 danske kroner svarer til 100 Euro. Valutaoversigten tager altså altid udgangspunkt i, hvor stort et beløb, i danske kroner, du skal betale, hvis du ønsker 100 af den valgte valuta.

Det er dog vigtigt at slå fast, at ovenstående blot er et tænkt eksempel. Som nævnt tidligere ændrer kurserne sig hele tiden, og derfor skal du altid tjekke den opdaterede kurs, hvis du ønsker at danne dig et præcist billede af valutasituationen.

Hold dig opdateret, når du skal på ferie

Valutakurser kan være interessante i mange forskellige sammenhænge. Det kan f.eks. være væsentligt at holde øje med valutakurser, hvis du handler online, eller hvis du spekulerer i at investere i udlandet.

Helt overordnet handler det dog i alle tilfælde om at få mest muligt ud af dine penge. Hvis du skal på ferie eller handle i udlandet handler det om at slå til, når kursen på den udenlandske valuta er så lav som mulig.

Selvom valutaspekulationer er relevante inden for forskellige områder, tænker de fleste danskere dog udelukkende på valutakurser på et bestemt tidspunkt: Når de skal på ferie. Det kan virke ret basalt at veksle penge til din ferie, men faktum er, at der kan være penge at spare, hvis du er opmærksom på en række enkle faktorer.

Overvej hvornår du veksler penge

Det er meget forskelligt, hvordan folk forholder sig til deres valutasituation, når de skal på ferie. Nogle vælger at hæve et stort beløb, inden de skal afsted, hvorimod andre vælger blot at se på situationen, når de når frem til deres feriedestination. Det kan dog være en rigtig god ide at overveje, hvornår du vælger at veksle penge, da der kan være mange penge at spare.

Valutakurserne stiger og falder hele tiden, hvorfor du med fordel kan holde øje med kurserne og på den måde slå til, når valutakursen er så lav som mulig. Det er især tilfældet, hvis du bestiller din rejse i god tid. På den måde kan du nemlig over en længere periode holde dig opdateret og veksle din udenlandske valuta på det mest fordelagtige tidspunkt.

Det er selvfølgelig en anden situation, hvis du f.eks. bestiller en afbudsrejse og derfor skal rejse kort tid efter din bestilling. I denne situation bliver du nødt til blot at veksle til den kurs, som er gældende på daværende tidspunkt.

Hvis du planlægger din ferie i rigtig god tid, kan du faktisk også bruge valutakurserne til beslutte, hvor du skal rejse hen, hvis du ønsker en billig ferie. Det er tilfældet, da du med fordel kan bestemme dit rejsemål efter, hvor valutakursen er lav. Eksempelvis kan du overveje at rejse en tur til London, hvis du ved hjælp af MONEYBANKER.dks valutaoversigt kan se, at det engelske pund har nået et meget lavt niveau.

Det vil nemlig ganske enkelt betyde, at du vil få mere værdi for dine penge.

Det kan derfor være en god ide at spekulere i, hvornår du vælger at veksle dine penge eller bruge valutakurserne til at afgøre, hvor den næste ferie skal gå hen. Hvis du ønsker at læse mere om valutakurser, kan du med fordel besøge nationalbankens hjemmeside: http://www.nationalbanken.dk/da/statistik/valutakurs/Sider/default.aspx

Hvad koster det at veksle penge i Danmark?

Når du skal veksle penge er kursen klart det vigtigste at tage hensyn til, da det er her, at der kan være mange penge at spare. Det er dog også væsentligt at være opmærksom på, at der er andre omkostninger, når du skal veksle danske kroner til udenlandsk valuta. Det er nemlig ikke gratis at veksle penge.

Det er dog meget forskelligt, hvor stort et gebyr du skal betale, da det afhænger af, hvor du vælger at foretage din veksling. Helt overordnet set er der to muligheder: du kan vælge at veksle enten i banken eller ved et vekselbureau. Som hovedregel kan det bedst betale sig at veksle ved et vekselbureau, da konkurrencen mellem de forskellige bureauer ofte er medvirkende til, at det er her, du kan få den bedste pris.

Det er dog vanskeligt at sige noget generelt om, da du f.eks. kan have en speciel aftale med din bank som gør, at vekselgebyret er meget lavt. Undersøg derfor altid dine muligheder og vælg det alternativ, som bedst kan betale sig.

En tredje mulighed er selvfølgelig også, at du kan veksle dine penge hos familie eller venner. Det kræver selvfølgelig, at de har den bestemte valuta liggende, men fordelen er helt klart, at du (højst sandsynligt) kan slippe for at betale et gebyr og derfor udelukkende skal betale den gældende kurs.

Sådan undgår du betalingsgebyrer på din rejse

Som nævnt ovenfor vil du i langt de fleste tilfælde skulle betale et gebyr, hvis du ønsker at veksle valuta. Det er dog i nogen grad muligt at undgå, eller i hver fald minimere betalingsgebyrer, hvis du overvejer dine muligheder, inden du tager på ferie.

Hvis du ønsker at hæve kontanter til din rejse, kan du med fordel vente med at hæve dine penge, til du ankommer i lufthavnen. Det er tilfældet, da det i langt de fleste tilfælde vil være billigere end at hæve pengene i banken eller ved et vekselbureau i Danmark. Derudover er det en god ide at hæve så få gange som muligt, da du hver gang, du hæver, vil blive opkrævet et betalingsgebyr.

Sørg derfor for at hæve store beløb, så du slipper for at betale en masse unødvendige gebyrer.

En anden mulighed er udelukkende at benytte dig af betalingskort på din rejse. Vores verden bliver mere og mere digital og langt de fleste steder i verden, er det derfor muligt at betale med betalingskort. Det kan være en stor fordel, da du på den måde slipper for at betale veksel- og hævegebyrer.

Det skal dog nævnes, at det kan være en god ide at have en smule kontanter på hånden, da du kan komme ud for, at de nogle steder ikke modtager dankort. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor i verden du rejser hen.