Låneberegner til bilen

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  9 punkter

 • Læsetid

  17 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Låneberegner til bilen

Det er altid spændende, når du står overfor et nyt bilkøb, hvad enten det drejer sig om en brugt version, eller den nyeste model på markedet. Der er dog en del praktiske ting, som du skal tage stilling til, inden du kan få glæde af din nye bil. Først og fremmest skal du finde en måde at finansiere den på, da langt de fleste mennesker er nødt til at optage et lån, hvis de skal have råd til deres drømmebil.

Det kan dog være vanskeligt at overskue, hvad den bedste låneløsning er, da du har rigtig mange forskellige muligheder, når du ønsker at låne penge til din nye bil. Hvis du ønsker at skabe overblik over dine lånemuligheder, kan du med fordel gøre brug af MONEYBANKER.dk´s låneberegner, som kan hjælpe dig til at finde den bedste løsning for netop dig.

Undersøg dine muligheder

Du bliver dog nødt til at undersøge markedet grundigt, inden det giver mening af bruge låneberegneren. Det kræver nemlig, at du kan angive en række konkrete tal, hvis vores låneberegner skal hjælpe dig med finde det mest attraktive lånetilbud.

Det er dog ikke så ligetil at vælge mellem de mange forskellige muligheder, og det kan være svært at anbefale den ene låneform frem for den anden, da det afhænger meget af din specifikke økonomiske situation.

Bank- eller realkreditlån

I alle tilfælde er det dog en rigtig god ide først og fremmest at undersøge, om du har mulighed for at optage et billån i banken. Et banklån er en rigtig fornuftig måde at låne penge på, da renten på et banklån i rigtig mange tilfælde er væsentligt lavere, end ved andre låneformer. Det kan dog for nogle mennesker være vanskeligt at få godkendt et billån i banken, da de i langt de fleste tilfælde kræver, at du kan stille sikkerhed for lånet, f.eks. ved hjælp af fast ejendom.

En anden mulighed er at optage et realkreditlån, men denne låneform vil, ligesom banklånet, også være mest fordelagtig, hvis du har en friværdi i dit hus eller din lejlighed. Reglen er dog, at lånet ikke må overstige 80 % af din boligs friværdi. Hvis du vil læse mere om bank- eller realkreditlån som bilfinansiering, kan du finde information på FDMs hjemmside: http://www.fdm.dk/biler/biloekonomi/find-det-rigtige-billaan

Lån ved bilforhandleren

Et alternativ kan være at optage dit billån direkte ved din forhandler, når du alligevel er ude at købe din nye bil. Det er på mange måder den nemme løsning, men ofte har du faktisk mulighed for at optage et lån, som er lige så billigt som i banken. Forskellen vil ofte være, at renten er lavere ved bilforhandleren, hvorimod stiftelsesomkostningerne er højere.

Problemet er i denne sammenhæng, at stiftelsesomkostningerne ikke er afdragsberettigede modsat de renter, som du løbende skal betale. Selvom et billån ved forhandleren umiddelbart virker som en god handel, er det vigtigt, at du er opmærksom på lånets ÅOP og ikke lader dig snyde af et lavt renteniveau. Det kan derfor være en rigtig god ide at medbringe et konkret lånetilbud, f.eks. fra din bank, så du har mulighed for at sammenligne.

Derudover skal du være villig til at forhandle med bilforhandleren og forsøge at nedbringe stiftelsesomkostningerne, hvis lånet skal kunne betale sig.

Forbrugslån

En sidste mulighed er at optage et forbrugslån. Fordelen ved denne låneform er, at det er nemt at blive godkendt, og at du hurtigt kan få pengene til rådighed. Til gengæld er ÅOP’en ofte rigtig høj, og det kan således ende med at blive en dyr fornøjelse, hvis du benytter dig af denne låneform.

I langt de fleste tilfælde vil det derfor være en fordel at vælge en af de ovenstående låneformer, hvis du har mulighed for det.

Dermed ikke sagt, at det ikke er værd at undersøge dine muligheder på forbrugslånsmarkedet, hvis du ikke umiddelbart har mulighed for at optage et lån andetsteds. I den sammenhæng vil det være en fordel af benytte dig af søgemaskinen her på MONEYBANKER.dk, da den kan hjælpe dig med at sortere i de mange udbydere af forbrugslån og sørge for, at du finder så billigt et billån som muligt.

Udbetaling en fordel

Der kan være forskel på, om den enkelte udbyder kræver, at du kan finansiere en del af bilen selv, hvis du skal godkendes til et lån. Nogle har det f.eks. som et krav, at du selv skal kunne finansiere 20 procent af bilens værdi, kaldet udbetalingen på bilen.

Dette krav varierer dog fra udbyder til udbyder, og der er også rigtig mange selskaber, som ikke nødvendigvis kræver, at du har penge til udbetalingen.

Det vil dog altid være en fordel, hvis du har mulighed for lægge minimum 20 procent af bilens beløb som udbetaling, da det vil have en positiv indflydelse på renteniveauet. Du får simpelthen en lavere rente, hvis du kan finansiere en del af bilen selv. Det vil også samtidig betyde, at du kan slippe med at låne et lavere beløb.

Det er derfor en god ide at undersøge de forskellige låneudbyderes regler i forhold til udbetaling, da det kan have betydning for den rente, som de kan tilbyde dig i forbindelse med finansieringen af din bil.

Sammenlign tilbud med MONEYBANKER.dk´s låneberegner

Når du har undersøgt, hvilke muligheder du har for låne penge til drømmebilen, vil du med fordel kunne benytte dig af vores låneberegner for at vurdere, hvilket lån som passer bedst til din økonomiske situation. Det betyder dog ikke, at du på forhånd nødvendigvis skal have besluttet dig for en bestemt låneform. Det interessante ved låneberegneren er nemlig, at du har mulighed for at sammenligne forskellige billån og få et overblik over, hvilket lån der er mest attraktivt.

Du kan derfor godt overveje flere forskellige låneformer og herefter benytte MONEYBANKER.dk´s låneberegner til at bestemme, hvad for en låneform, som er den rigtige for dig.

Låneberegneren benytter tre kriterier

Låneberegneren er opbygget på en simpel måde, så du hurtigt kan danne dig et overblik over omkostningerne i forbindelse med et lån. Helt konkret fungerer det på den måde, at du skal angive tre kriterier, hvis du vælger at gøre brug af vores låneberegner. Disse kriterier er lånebeløbet, renten og løbetiden på lånet.

Når du angiver lånebeløbet er det vigtigt, at du inkluderer eventuelle stiftelsesomkostninger eller andre omkostninger, som skal betales i forbindelse med lånet. Det betyder nemlig, at du vil få det mest præcise overblik over lånets både samlede og månedlige omkostninger.

Når du har angivet de nævnte oplysninger, vil låneberegneren opliste fire nøgletal, som du kan bruge til at vurdere, om det enkelte billån er en god løsning i din lånesituation. Disse fire nøgletal er:

Det totale beløb

Renter i alt

Antal betalinger

Månedlig ydelse

Det er nemmest at forklare nøgletallene ved hjælp af eksempel. Lad os antage, at du ønsker at købe en bil til 200.000 kroner. Du har dog sparet op til en udbetaling på 20 procent og skal derfor kun låne 160.000 kroner.

Stiftelsesomkostningerne er på 10.000 kroner, og derfor bliver det samlede lånebeløb reelt set 170.000. Renten er på 7 procent, og lånets løbetid er 60 måneder. På baggrund af disse tal, vil låneberegneren udregne følgende:

Det totale beløb

Renter i alt

Antal betalinger

Månedlig ydelse

201.972,23 kroner

31.972,23 kroner

60

3.366,20 kroner

Det totale beløb er 201.972,23 kroner og er et udtryk for det samlede beløb inklusiv renter. Hvis du vælger at optage lånet, er det altså det totale beløb, som skal betales over hele låneperioden. Renter i alt er derimod det beløb, som skal betales i renter udover selve lånebeløbet.

I det eksempel vil du derfor skulle betale 31.972,23 kroner i renter i løbet af løbetiden. Antallet af betalinger er blot et udtryk for, at du skal tilbagebetale lånet over 60 betalinger, da du månedligt skal afdrage på lånet.

Sidst, men ikke mindst, er der den månedige ydelse, som måske er det mest interessante tal, når du skal sammenligne forskellige lån. Det er nemlig det beløb, som du månedligt skal betale gennem hele låneperioden. Det er et yderst interessant tal, da det kan give dig et overblik over, om du har råd til at optage det valgte lån.

I dette eksempel vil det altså kræve, at du har 3.366,20 kroner i overskud hver måned, når alle andre udgifter er betalt.

Ved at benytte dig MONEYBANKER.dk´s låneberegner kan du altså sammenligne forskellige lån og se, hvor du kan få det billigste billån. Hvis løbetiden er den samme, vil det altid være det mest fornuftige at vælge det lån, som har den laveste månedlige ydelse.

Fokusér på lånene ÅOP

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, hvad det præcis er, låneberegnerens tal er et udtryk for. Vores låneberegner vil således kun give et realistisk overblik, hvis du oplyser alle de relevante oplysninger. Det er således ikke tilstrækkeligt udelukkende at angive lånets renteniveau, hvis der er andre omkostninger, som skal betales i forbindelse med lånoptagelsen.

Du skal derfor altid fokusere på lånets ÅOP og inkludere stiftelsesomkostninger og andre gebyrer eller omkostninger, når du benytter dig af vores låneberegner.

Tager du kun udgangspunkt i renten, kan du nemlig risikere, at du får et helt forkert billede af de enkelte låns reelle udgifter. Det kan i sidste ende betyde, at du optager et lån, som du ikke har råd til at betale tilbage til tiden.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.601
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.