Lån 90.000 kroner

Lån 90.000 kr. med fuld frihed over pengene. Intet krav om sikkerhed eller fysiske møder.

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Lån 90.000 kr. 

Står du og mangler penge til en bil, eller er det i stedet et spritnyt køkken, som dine dagdrømmerier handler om? Det er aldrig rart at mangle penge – især ikke hvis det forhindrer dig i at opfylde dine drømme. Derfor vælger mange at låne penge online, for med onlinelån er hele låneprocessen blevet rigtig nem og hurtig, hvis du sammenligner med, hvad det kræver at låne i banken. 

90.000 er mange penge for de fleste, og du kan derfor købe mange ting for sådan en sum. Men på samme tid er 90.000 kr. heller ikke nogen stor formue, hvilket betyder, at de fleste også har mulighed for at betale pengene tilbage igen uden at lave alt for store ændringer i økonomien. 

Husk din sunde fornuft, når du låner

For at du kan undgå, at lånet ændrer sig fra drøm til mareridt, når tilbagebetalingen skal til at starte, er det vigtigt, at du har nogle ting for øje, så du kan komme gennem låneprocessen og tilbagebetalingen på bedst mulig vis. 

Det gør du ved første og fremmest at huske at tænke dig om, inden du låner penge. Du skal passe på med at lade verdens mange tilbud friste dig til at købe noget, som kræver et lån, og som kan sætte din økonomi under unødvendigt pres. Det er nemlig velkendt, at nogle mennesker havner i store økonomiske problemer, fordi de har taget et lån, som de ikke har mulighed for at betale tilbage igen. 

Det kan ske for alle, og du bør derfor altid huske din sunde fornuft, når du låner. På den måde kan du komme til at nyde pengene, og alle de ting du kan købe for dem, uden at bekymringerne lander senere, når pengene skal betales tilbage.

Hvad er dit lånebehov?

En vigtig del af det at låne med sin sunde fornuft er, at du aldrig skal låne penge, hvis du ikke har mulighed for at betale dem tilbage igen. Det er en simpel huskeregel, som mange dog desværre glemmer, når de i farten skal bruge nogle penge til en udgift, de ikke kan klare af egen lomme. 

Men det er det absolut vigtigste i forbindelse med at låne, at du ikke låner flere penge, end din økonomi kan bære, når pengene skal betales tilbage igen. Og for at du kan være sikker på, at din økonomi kan rumme udgifterne til et lån, bør du som noget af det første skabe dig et grundigt overblik over din privatøkonomi. 

Det kan du gøre ved først at skabe dig et overblik over dine indtægter. Her skal du medregne dine månedlige indtægter fra eksempelvis arbejde, a-kasse eller offentlige ydelser, og du skal også have indtægterne med fra eksempelvis børnebidrag og andre indtægter, der kommer pr. kvartal eller i andre intervaller.

Du skal regne det hele sammen og finde ud af, hvad dine indtægter i gennemsnit er pr. måned. 

Fokus på udgifter

Herefter skal du kigge på dine udgifter. Her er det vigtigt, at du får det hele med, og du kan derfor med fordel slå et smut forbi din netbank for at se, hvad dine penge egentlig går til. I netbanken starter du med at kigge på, hvad dine månedlige faste udgifter er, og hvis du har andre faste udgifter pr. kvartal eller andet, skal du også huske at have dem med.

Din faste udgifter er ting som husleje, forsikringer, el, vand, varme og så videre. 

Når du har styr på dine faste månedlige udgifter, skal du til at kigge på dine variable udgifter. Det er alle de penge, som du bruger på ting som mad, tøj og underholdning, og det er et tal, der derfor vil variere fra måned til måned. Derfor kan du med fordel tage et gennemsnit af dine variable udgifter fra de tre forgange måneder, så du kan få et nogenlunde overblik over, hvor mange penge du også i fremtiden kommer til at bruge på disse udgifter. 

Når du kender din samlede månedlige indtægt, dine samlede månedlige faste udgifter og dine samlede variable udgifter, skal du trække alle udgifter fra dine indtægter. Det bliver forhåbentligt til et positivt tal, og det er tallet for, hvor mange penge du har til rådighed hver måned til at afdrage på et lån med.

Hvis du eksempelvis ender med et tal på 2000 kr., betyder det, at du har plads i din økonomi til at betale et lån tilbage, men hvis tallet kun er eksempelvis 100 kr., skal du enten helt undgå at låne, eller så skal du forsøge at spare nogle penge på dine variable udgifter, så du kan forøge dette månedlige råderum. 

Hvis du mangler økonomisk råderum, vil et nyt lån formentlig ikke lette presset på din økonomi. I stedet kan du lette presset ved at omlægge dine lån til et samlelån. Det vil samle dine lån og ofte give en lavere rente, hvilket i så fald vil spare dig penge hver eneste måned.

Tjek ÅOP

Du skal selvfølgelig også kende lånets pris, inden du kan vurdere, om du har råd til lånet eller ej. Det gør du ved at se på lånets ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. ÅOP indeholder alle lånets udgifter, og du kan derfor hurtigt få et overblik over, hvad lånet egentlig koster, hvis du kigger på ÅOP som det første. 

Har du andre muligheder end at låne?

Du bør også altid se dig selv i øjnene og spørge, om du har andre muligheder end at låne. Det kan være, at du kan udskyde din udgift, så du senere kan betale af egen lomme gennem opsparing. 

Og hvis din udgift er akut og ikke kan vente, kan det i stedet være, at du kan finde pengene eller nogle af dem ved at spare på andre poster i dit budget, ved at sælge nogle gamle ting du ikke længere bruger eller ved at tage nogle ekstra vagter på jobbet, så du kan komme tættere på det beløb, du mangler.

Hvis du ikke ønsker at låne 90.000 kr., kan du her se andre lånebeløb.

Lån 90.000 kr. og hold dit livs fest

Hvis du sørger for at have ovenstående huskeregler i baghovedet, er det ikke noget vejen for at låne 90.000 kr. til lige det, du vil. Du kan eksempelvis vælge at bruge pengene på at holde en kæmpe fest.

Fester er en fantastisk måde, hvorpå du kan samle alle de mennesker, du holder af. Og hvis du på samme tid står overfor en stor fejring, er en stor fest derfor en helt perfekt løsning. 

Det kan eksempelvis være, hvis du netop er blevet forlovet og nu er kommet frem til, at en stor fest for hele familien, alle dine venner og måske et par kollegaer er den helt perfekte måde at fejre jeres store dag på. Til sådan en fest skal der ikke spares på noget, og når der skal købes både mad, lejes lokaler og sørges for drikkevarer, kan den samlede pris hurtigt løbe op. 

Derfor kan et lån på 50.000 kr. være den perfekte håndsrækning til dig, der går og planlægger en bryllupsfest, som helts gerne skal blive uforglemmelig, og som derfor ikke må mangle noget. Sådan en fest fortjener du selvfølgelig, når du bliver gift, for det er som bekendt ikke noget, der sker hver dag.