Lån 70.000 kroner

Lån 70.000 kr. online. Ansøg uforpligtende og vælg det lån med laveste rente.

Lånetilbud er opdateret d. 28/03-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Lån 70.000 kr. 

70.000 kr. kan bruges til mange ting, og det er penge, som helt sikkert kan opfylde mange af dine drømme – lige meget om de handler om et nyt køkken, en ny bil eller måske en luksusrejse for hele familien til en af verdens fjerne egne. 

Et lån kan løse mange problemer, men du skal altid huske, at der er mange udgifter forbundet med at låne, og du bør derfor altid tænke dig grundigt om, inden du låner – især når der er tale om et lån i denne kaliber. 70.000 kr. er nemlig rigtig mange penge, og du bør derfor ikke tage en beslutning om at låne ud fra en sporadisk impuls, men hellere ud fra en velovervejet og velfunderet beslutning. 

Forstå lånets omkostninger

For at du kan tage en velovervejet og velfunderet beslutning er der nogle ting, du bør tænke over, inden du låner. Du bør først og fremmest sætte dig grundigt ind i lånets omkostninger, så du kan vurdere, om lånet kan rummes af din økonomi eller ej. I den forbindelse er et begreb helt centralt – du skal kende lånets ÅOP. 

Når du låner online, er der nemlig udgifter til mange andre ting and bare rente, og du skal typisk også betale til ting som eksempelvis oprettelse og andre gebyrer. Det kan være svært at overskue alle udgifterne, hvis du kigger på dem individuelt, men det er her, ÅOP kommer ind i billet. 

ÅOP står nemlig for lånets årlige omkostninger i procent, og det er et tal, som dækker over alle lånets samlede udgifter. Du skal altså ikke bekymre dig om at tjekke, hvad renten er, eller hvad du skal betale til oprettelse og så videre, da alle disse udgifter er en del af ÅOP. 

De årlige omkostninger i procent er den procentdel af lånebeløbet, som du skal betale tilbage i løbet af året, og det er således din hurtigste genvej til at se, hvad prisen på lånet er, så du ultimativt kan vurdere, om du har råd til lånet eller ej. 

Kan dit budget rumme lånets omkostninger?

Ved at kende lånets ÅOP kan du træffe en beslutning på et godt grundlag, men der er stadig nogle ting, som du skal tænker over, inden du fortsætter med at låne. For selvom du kender prisen på lånet, er det ikke sikkert, at du har et fuldstændigt overblik over, om du har råd til at betale disse omkostninger eller ej. 

Når du ansøger om et lån, vil du blive tilbudt en løbeperiode, som angiver den tid, du skal bruge på at afdrage på lånet i. På samme tid fortælle løbeperioden dig, hvor meget du skal afdrage månedligt, da en længere løbeperiode betyder en lavere månedlig betaling, mens en kortere løbeperiode betyder det modsatte.

Men kender du din økonomi grundigt nok til at vurdere, om du har råd til at betale den månedlige udgift, som løbeperioden dikterer? Det kræver faktisk et solidt overblik over privatøkonomien at vurdere, hvor meget du har råd til i forbindelse med et forbrugslån, og det er derfor en rigtig god idé at lære din økonomi lidt bedre at kende, inden du fortsætter din låneansøgning. 

Har du råd til at afdrage 1000 kr., 2000 kr. eller 3000 kr. hver måned, eller har du slet ikke nogen penge tilbage, når alle dine udgifter er betalte? Dette spørgsmål skal du være i stand til at svare på, og du bør derfor finde ud af, hvad dit månedlig rådighedsbeløb er. 

Det beløb kan du finde ved at trække dine udgifter fra dine månedlige, hvor differensen herimellem vil fortælle dig, hvor meget luft du har i budgettet til at afdrage på et lån for. Her skal du sørge for at inddrage alle dine indtægter, mens det er endnu vigtigere, at du også husker alle dine udgifter. 

Dine udgifter kan deles op i faste og variable udgifter. Dine faste udgifter kan du nemt skabe dig et overblik over ved at tjekke din netbank for at se, hvad du hver måned betaler til eksempelvis husleje, forsikringer, el, vand, varme og så videre. De variable udgifter er lidt sværere at finde hoved og hale i, og derfor et det igen en god idé at besøge din netbank. 

I netbanken kan du se, hvad du har brugt til variable udgifter i løbet af de sidste par måneder, hvorefter du kan udregne et gennemsnit, som du kan bruge til at udregne dit rådighedsbeløb ud fra. Hvis du har penge tilbage, når både variable og faste udgifter er betalte, betyder det, at du har plads i budgettet til at optage et lån. 

Men hvis der ikke er plads i dit månedlige budget til et lån, skal du som udgangspunkt afholde dig fra at låne, da du ellers sandsynligvis vil få problemer med tilbagebetalingen senere hen. Men hvis du alligevel er opsat på at tage et billigt lån, bør du som minimum prøve at forøge dit månedlige rådighedsbeløb ved at spare på dine udgifter. 

Betal lånet tilbage så hurtigt som muligt

Hvis du kan justere løbetiden på dit lån, kan du vælge at tilpasse den til dit månedlige rådighedsbeløb, så du kan få betalt lånet tilbage igen så hurtigt som muligt. Det er nemlig en god idé at udnytte hele råderummet til at betale lånet tilbage med, da lån på længere løbeperioder generelt er dyrere end lån, der bliver betalt tilbage hurtigt. 

Det skyldes, at priser bliver skruet på, når lånetiden er lang, og du kan derfor spare penge ved at presse så meget ud af dit månedlige rådighedsbeløb som muligt, så du kan få betalt og komme videre. 

Brug hovedet og spørg dig selv, om du kan undgå et lån

Ved at have et grundigt overblik over lånets udgifter og over din egen privatøkonomi, er du godt klædt på til at tage en fornuftig beslutning i forbindelse med lån. Det er nemlig altid vigtigt, at du husker at tænke dig om, når du låner – især når der er tale om en seriøs sum på 70.000 kr. 

I den forbindelse bør du også altid spørge dig selv, om du på nogen måde kan undgå at låne. Et lån i denne kaliber vil nemlig sandsynligvis kræve en forholdsvis lang løbeperiode, hvorfor lånet vil påvirke din økonomi mange måneder og måske endda år ind i fremtiden. 

Et lån bør derfor ses som en sidste udvej for dig, der står overfor en akut udgift, eller for dig der af andre årsager ikke har mulighed for at udskyde din udgift. Men hvis det ikke er tilfældet, bør du i stedet se på, om ikke du selv kan spare pengene sammen i stedet. Det kan du eksempelvis gøre ved at spare nogle penge på andre udgifter, eller du kan forsøge at tjene nogle flere penge gennem dit arbejde eller ved at sælge nogle af de ting, du ikke længere bruger. 

Selvom der er lang vej op til 70.000 kr., så bør du alligevel gøre forsøget, for alt, hvad du kan skrabe sammen, vil komme dig til gode i sidste ende, hvis du alligevel beslutter dig for at låne. Ved at finde nogle penge et andet sted kan du nemlig sandsynligvis slippe afsted med at låne et mindre beløb end 70.000, hvilket vil gavne din økonomi på længere sigt.