Bedste sted at låne penge

Lånetilbud er opdateret d. 11/08-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Bedste sted at låne penge

Der er så mange muligheder for at låne penge, at man ofte bliver helt stakåndet af bare at søge på nettet. Udover man skal vide et par tekniske ting, der angår lån, skal man have en vis indsigt i sin egen økonomi: Hvad behøver man egentlig? At låne for lidt er uheldigt og at låne for meget kan godt gå hen og blive en dyr affære. Derudover skal man også planlægge sin økonomi på relativt lang sigt, fordi man altid skal betale lånet tilbage plus renter.

Lad os prøve at gennemgå de overvejelser, man skal gøre sig for at finde det bedste sted at låne penge.

Har man overhovedet brug for et lån, og hvis ja, hvilket et skal man så tage?

Til at starte med, skal man spørge sig selv, om man overhovedet har brug for at låne penge. Der er så mange forskellige slags lån, at der næsten altid er et, der passer til ens behov. Men hvis man for eksempel i forvejen skylder mange penge, kan det være en god ide at starte med at budgettere lidt strammere og begynde på at betale de penge, man skylder, tilbage.

Det betyder, at man i en periode vil leve lidt mere sparsomt, fordi man har lidt færre penge til det hele. Det betaler sig bare i sidste ende: Hvis man er en dårlig betaler, risikerer man at ende i RKI.

Har man nogenlunde styr på økonomien, men mangler alligevel lidt ekstra, kan det være en fin ide at låne penge. Hvis det er en større sum, og man har muligheden for at stille sikkerhed i lånet, kan man overveje et banklån. Det kan være en lidt lang proces, og det er heller ikke alle, der har noget, de kan stille sikkerhed i, men renten er lavere end mange andre lån.

Et eksempel på et typisk formål for et banklån er et lån til et hus.

Er det fornødne beløb lavere, eller har man ikke lyst til eller mulighed for at stille sikkerhed, kan man tage et online lån. Med online lån kan man låne alt fra 500 til 100.000 og indimellem mere end det. Kviklån, forbrugslån, sms-lån, online lån, kært barn har mange navne og ofte går det ud på et: Det handler om et hurtigt lån, hvor man ikke stiller sikkerhed.

Derfor går det væsentligt hurtigere end banklån, men som garanti for indtjening hos låneudbyderen er renten på den slags lån højere. Udbuddet af disse online lån er vokset meget i den seneste tid, så det kan være svært at finde ud af, hvilket lån der er bedst og hvor det bedste sted at låne penge er.

Bedste sted at låne penge på nettet

På MONEYBANKER er vi specialister i online lån. Vi ved faktisk det meste om, hvad der er godt og skidt, og vi præsenterer selvfølgelig kun det, vi selv står inde for. MONEYBANKER har en søgemaskine, der finder online lån frem til de krav, der er indtastet i søgemaskinen.

Man indtaster det ønskede beløb, sin alder og filtrerer efter det mest populære eller de forbrugslån med lavest rente. Så får man præsenteret de lån, der passer bedst til de behov, man selv har indtastet i søgemaskinen. Vi prøver ikke at pådutte nogen noget, så herfra er det op til en selv at indhente et lånetilbud på baggrund af vores undersøgelse. Det er nemlig kvit, frit og indlægger ikke ansøgeren til noget som helst.

Man kan ansøge lånet, få et lånetilbud på baggrund af lidt flere informationer og selv vurdere, om det passer godt til ens egen situation.

Et lånetilbud indeholder hvor meget, man kan låne, over hvor lang tid man skal betale det tilbage og lidt andre informationer. Visse låneudbydere tilbyder en eller flere betalingsfri måneder, hvor man kan undgå at betale den månedlige ydelse. Det kan jo være rart i en sommerferie eller i julemåneden.

Men det er vigtigt at hæfte sig ved ÅOP’en på lånet – det er nemlig en af de bedste indikatorer for, hvor godt lånetilbuddet er. Det er den procentdel af lånet, man betaler ekstra – altså renter, gebyrer og så videre. Dets lavere, dets bedre.

Planlæg lånet

Selvom et online lån er smart til situationer, hvor man står i akut pengenød, er det altid en god ide at planlægge lånet og tænke sig om. Derfor foreslår vi altid på MONEYBANKER, at man indhenter en række lånetilbud, så man kan sammenligne ÅOP, løbetid og beløb. Det giver et rigtig godt udgangspunkt for at lave et budget, der kan overskue tilbagebetalingen af lånet.

Når alt kommer til alt, er det bedste sted at låne penge meget afhængigt af den situation, man nu er i, når man låner. Går der lang tid, før man kan betale pengene tilbage, skal man have en lang løbetid. Er det allerede næste måned, man kan betale det tilbage, sænker man løbetiden, så man får lånet ud af verden. Det handler om at planlægge.