Kviklån lav rente

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  17 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  27/05-2022

Kviklån lav rente

Kviklån er en meget populær låneform, der bliver flittigt brugt af den danske befolkning. Denne popularitet skyldes især, at et kviklån er en meget nem og hurtig måde at låne penge på. Derudover er et kviklån interessant for rigtig mange forskellige mennesker og lånebehov, da det er muligt både at låne store og små beløb med denne lånetype.

Der er imidlertid ikke kun positive sider ved et kviklån. Det er nemlig et fællestræk for alle slags kviklån, at renten er forholdsvis høj sammenlignet med andre låneformer. At renten på kviklån er høj, kan man ikke gøre så meget ved.

Det positive er imidlertid, at du ved at være opmærksom på en række simple ting har mulighed for at finde et kviklån med en relativt lav rente. I forlængelse af dette vil denne artikel informere om fordele og ulemper ved kviklån samt, hvad du skal være opmærksom på, hvis du i sidste ende vil sikre dig det kviklån med den lavest mulige rente.

Fordele ved kviklån

Det danske marked for banklån er generelt kendetegnet ved, at det er vanskeligt låne penge. Ansøgningsprocessen er ofte kompliceret og bankerne opstiller mange krav, hvis du skal godkendes som lånoptager. Kviklån er kendetegnet ved det fuldstændig modsatte.

Et kviklån gør det nemlig hurtigt og nemt at låne penge.

Du får svar inden for samme dag

En af de største fordele ved et kviklån er, at udbyderne behandler din ansøgning meget hurtigt. Du vil derfor typisk få svar inden for en time – eller i hver fald samme dag som du sender din ansøgning afsted. Derefter går der 1-2 hverdage, før du har pengene til rådighed på din konto.

Nogle udbydere tilbyder endda den service, at de overfører pengene til dig samme dag, som du underskriver kontrakten.

De fleste godkendes som lånoptagere

En anden fordel ved kviklån er, at der stilles meget få krav til dig som lånoptager. Det er dog et fælles krav hos langt de fleste udbydere, at du ikke må være registreret i hverken RKI eller Debitor Registreret. Disse registre indeholder en oversigt over dårlige betalere, som ikke har formået at tilbagebetale deres lån til aftalt tid.

Derudover kræver en godkendelse typisk, at du ikke har et eksisterende lån ved den udbyder, du gerne vil låne penge af.

Udover disse simple ting kan den enkelte udbyder have individuelle krav. Dette kan f.eks. være, at du skal være i arbejde eller have en bestemt alder for at blive godkendt.

Det er derfor altid en god ide at tjekke den enkelte udbyders specifikke krav.

Stor individuel frihed

En sidste fordel ved et kviklån er, at der følger en stor grad af frihed med denne lånetype. Det betyder ganske enkelt, at du kan bruge de lånte penge til lige præcis den form for forbrug, som du ønsker. På dette punkt adskiller kviklån sig markant fra et banklån, da du for at optage lån i banken bliver bedt om at oplyse, hvorfor du ønsker at låne penge.

Derfor kan du typisk kun låne penge i banken til relativt praktiske formål, hvorimod et kviklån kan tilpasses lige præcis dit forbrugsbehov.

Ulemper ved kviklån

Selvom der knytter sig mange fordele til kviklån, vil der ligesom i mange andre sammenhænge også være en række ulemper. Kviklån som lånemetode har overordnet set kun stor ulempe – den relativt høje rente sammenlignet med andre lånetyper. Renten på kviklån er høj sammenlignet med f.eks. et banklån, men det er helt naturligt, at du skal betale noget ekstra for at få del i de mange fordele.

Det er imidlertid værd at bemærke, at det er muligt at finde et kviklån med en forholdsvis lav rente, hvis du er opmærksom på en række simple ting i forbindelse med ansøgningsprocessen.

Hvordan fastsættes et kviklåns renteniveau?

Der er en række overordnede kriterier, der er med til at påvirke, hvor lav en rente de forskellige udbydere kan tilbyde dig. Disse kriterier har typisk med din generelle økonomiske situation at gøre.

Din indkomst

Din månedlige indkomst skal i de fleste tilfælde oplyses, da denne kan have betydning for, hvor lav en rente den enkelte udbyder kan tilbyde dig. Det hænger sammen på den simple måde, at jo højere indkomst du har, jo lavere rente vil du typisk blive tilbudt. Dette skyldes, at en høj indkomst indikerer, at du har nemt ved at tilbagebetale dit lån.

Din boligsituation

En anden ting, der kan have indflydelse på renteniveauet, er din boligsituation. Selvom du ikke skal stille sikkerhed for at optage et kviklån, kan det være en fordel, hvis du er boligejer. Ligesom med en høj indkomst stiller dette en form for sikkerhed for, at du har mulighed for at betale lånet rettidigt tilbage.

Din alder

Din er alder er også en faktor, der er med til at fastsætte renten på dit kviklån. Hvis du er 18 år gammel, vil renten i de fleste tilfælde være højere, end hvis du er midt i 40’erne. Dette skyldes, at udbydernes har den opfattelse, at en 40-årig er mere ansvarlig end en teenager på 18 år.

Det er også grunden til, at der er mange udbydere, som slet ikke tilbyder lån til 18-årige.

Hvordan finder jeg et kviklån med lav rente?

Selvom du hverken har en høj indkomst, er boligejer eller blot er 18 år gammel, skal du dog ikke fortvivle. Der er nemlig andre ting, du kan gøre for at sikre, at du får den lavest mulige rente.

Hold øje med ÅOP

Det måske vigtigste råd er, at du skal fokusere på nøgletallet ÅOP (Årlig Omkostning i Procent). Dette tal er vigtigt, da det beskriver de samlede omkostninger ved et kviklån. Et låns ÅOP inkluderer derved både rente, gebyrer og andre omkostninger knyttet til et lån.

MONEYBANKER.dk anbefaler derfor, at du altid vælger det kviklån med den laveste ÅOP, da det i sidste ende sikrer dig det billigste lån.

Du skal ansøge ved flere udbydere

Det er væsentligt, at du ansøger ved flere forskellige udbydere for at få et lån med en lav rente. Grunden til dette er, at du ved at ansøge ved forskellige udbydere har mulighed for at sammenligne tilbuddene og vælge det med den laveste ÅOP. MONEYBANKER.dk anbefaler i den forbindelse, at du søger hos mindst tre forskellige udbydere.

Det vil dog altid være en fordel at ansøge hos så mange udbydere som muligt, da det giver dig de bedste sammenligningsmuligheder. Du skal være opmærksom på, at du ikke forpligter dig til at optage et lån, blot fordi du modtager et tilbud fra en udbyder. Det er først, når du har underskrevet en kontrakt, at den er bindende.

Betal altid lånet rettidigt tilbage

En sidste pointe er, at det er yderst vigtigt altid at betale dit lån tilbage som aftalt. Dette kan lyde som en banal ting, men det skal nævnes, da det er vigtigt i forhold til renten på dit kviklån. Hvis du ikke formår at overholde den aftale, som du har indgået med din udbyder, bliver lånet nemlig væsentligere dyrere end først antaget.

Det skyldes, at de fleste udbydere lægger ekstra renter og gebyrer på dit lån, hvis du ikke betaler rettidigt tilbage. Det kan derfor blive en bekostelig affære at sløse med tilbagebetalingen af dit lån.

Hvordan kan MONEYBANKER.dk hjælpe dig?

Denne artikel skulle gerne have givet et overblik over fordele og ulemper ved kviklån, samt hvad du skal gøre i bestræbelsen på at finde et kviklån med så lav en rente som muligt. Det kan imidlertid stadigvæk være vanskeligt at skabe overblik over de forskellige udbydere på markedet og derigennem hvem, som kan tilbyde netop dig det mest attraktive kviklån. Det er netop i denne situation, at søgemaskinen på MONEYBANKER.dk kan være dig behjælpelig! Søgemaskinen skaber nemlig overblik og gør det muligt for dig at sammenligne de forskellige udbydere af kviklån.

Det eneste du i første omgang skal gøre er at oplyse, hvor stort et beløb, du ønsker at låne, og hvor gammel du er.

Størrelsen på lånebeløbet

For det først skal du angive, hvor mange penge du vil låne. Dette er et vigtigt parameter, da der er stor forskel på, hvor store beløb de enkelte udbydere tilbyder deres kunder. Når du angiver beløbsstørrelsen har søgemaskinen derved mulighed for at frasortere de udbydere, som ikke kan leve op til dine krav.

MONEYBANKER.dk anbefaler, at du altid sætter beløbet end smule højere, end det beløb du umiddelbart havde tænkt. Denne anbefaling skal ses i lyset af risikoen for, at den valgte udbyder reducerer i dit beløb. Ved at ansøge om et højere beløb er chancen altså større for at få dine ønsker opfyldt. Du kan altid efterfølgendes vælge at få beløbet sat ned, hvis det viser sig at være for højt.

Din alder

For det andet skal du indtaste din alder. Denne oplysning er også vigtig, da udbyderne har forskellige grænser for, hvor gammel du skal være for at blive godkendt som lånoptager. Der er kun nogle få udbydere, der tilbyder kviklån til 18-årige, hvorimod du kan optage lån hos alle MONEYBANKER.dk’s samarbejdspartnere, hvis du er 25 år eller derover.

Når du har indtastet disse oplysninger oplister søgemaskinen de udbydere, som kan tilbyde dig et kviklån. Derefter har du mulighed for at sammenligne disse udbydere og sende ansøgninger afsted. Hvis du ønsker en mere detaljeret beskrivelse af ansøgningsprocessen, kan du læse mere under ”Låneformer” og ”Lån penge online”.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
660.438
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.