Kreditkort sikkerhed

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  7 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Krav om sikkerhed ved kreditkort

At have et kreditkort medfører rigtige mange goder og fordele med sig. Det er nemt og bekvemt at begå sig med et kreditkort i sin lomme – uanset om man skal foretage køb i butikker eller på internettet, så er det lige til og man kan aldrig løbe tør for penge. Selvom det er nemt og bekvemt, så er det yderst vigtigt, at man er opmærksom og helst følger de gode råd og tips fra forskellige finansielle institutioner omkring sikkerheden, samt hvad man selv kan gøre for at bruge kortet trygt og sikkert.

I det følgende har vi samlet en række gode råd til, hvad du selv kan gøre og være opmærksom på, før du bruger dit kreditkort.

Kreditkort og beskyttelse

Det er uhyrligt vigtigt, at du altid beskytter dit kort og dine koder godt. Dit kreditkort og dine koder skal du anse som dit pas eller andre tilsvarende vigtige dokumenter, som man passer rigtigt godt på. Det er vigtigt, at du aldrig opbevarer dine koder sammen med dit kort, og at du altid er opmærksom på, hvor du har dit kort.

Når du er ude og hæve penge i hæveautomaterne skal du beskytte din pinkode og altid tjekke en ekstra gang, at automaten ikke er blevet ændret med anordninger, der kan medføre bedrageri. Det samme gælder, når du bruger dit kort i butikker, caféer, spisesteder med videre – husk altid at beskytte din pinkode.

Spær dit kreditkort ved mistanke

Er du kommet i den uheldige situation, hvor dit kort er forsvundet, blevet stjålet eller hvor du har en mistanke om, at nogen har set din pinkode eller at der er mistænkelige transaktioner på din konto – så er det vigtigt, at du straks spærrer dit kort. I denne forbindelse har du en rækker muligheder, hvorpå du kan spærre dit kort. Her kan du anvende din telefon, mobilbank, netbank eller via e-post.

Hertil er det væsentligt at pointere, at det ikke anbefales at spærre kortet via e-post, da denne metode tager lidt mere tid end de andre tre muligheder. Når du er i gang med at spærre dit kort skal du oplyse dit navn og personnummer, samt dit kontonummer, hvis du kan huske dette. Men ved blot at oplyse dit navn og personnummer er det tilstrækkeligt for at kunne straks spærre dit kort. Som nævnt tidligere, er det vigtig at du beskytter dit kort og din pinkode, samt at du aldrig opgiver din pinkode eftersom dette medfører at du udsætter dig selv for en større faren for at blive hacket.

Står du i den situation, hvor dit kort allerede er blevet misbrugt, inden du har haft muligheden for at spærre kortet, kan det desværre ikke garanteres at du vil kunne få hele beløbet tilbage igen. Hvor meget af beløbet du får tilbage afhænger af, hvilken udbyder du har. Derfor er det også vigtigt, at du undersøger dette med den pågældende udbyder og læser deres betingelser, hvis man kommer til at stå i denne uheldige situation.

Brug sikkert dit kreditkort online

Ved brug af kortet online skal du være opmærksom på, at du ikke oplyser for mange af dine personlige oplysninger som for eksempel kontonumre og sikkerhedskoder. Dog er det almindeligt at oplyse din adresse og postnummer, men altid husk ikke at oplyse mere end nødvendigt. Ved at være opmærksom og kun oplyse det nødvendige er med du med til at forbygge samt reducere faren for bedrageri eller misbrug.

Er du på en hjemmeside, hvor der anmodes om dine personlige oplysninger tidligt i overførelsen, bør alarmklokkerne at lyse. Med andre ord, når du bruger dit kort online, er det yderst vigtigt at du er opmærksom på hvilke sider du er inde på. Før du begynder at foretage dit køb online, er det altid vigtigt at du læser hvilke regler og vilkår der gælder for den pågældende hjemmeside du skal købe fra. Her skal du kigge på, hvorvidt du har returret, regler og vilkår vedrørende moms, toldafgifter og porto, hvad med garanti og reklamationsret med mere.

For at forøge sikkerhed ved brug af dit kort, så kan det anbefales at du kun handler på de velkendte hjemmesider, ellers husk at undersøge hjemmesidens troværdighed ved at kigge på referencer eller evalueringer fra andre personer eller virksomheder. Det er meget vigtigt, at du sætter dig ind i hjemmesidens instruktioner og sikkerhedspolitik før købet, og aldrig oplys kortnummeret, hvis du ikke køber noget og aldrig send dit kontonummer via e-mail. Her er det mere sikkert og bedre at altid bruge de krypterede betalingssystemer fra den pågældende hjemmeside. I det hele taget skal du være varsomt med at sende nogen form for følsomme oplysninger via e-mail.

Læs alt hvad der står med småt, især i forbindelse med købsbetingelserne, da man kan komme til at melde sig et dyrt abonnement som kan være ret dyrt og ret vanskeligt at komme ud af igen. Det anbefales, at hele tiden undersøge samt holde øje med sine månedlige kontoopgørelser for at sikre, at der ikke er nogen form for mistænkelige aktiviteter, som ikke er godkendt af dig eller generelt fejl ved mulige betalinger eller overførelser.

Beskyttet online-hjemmesider

Der findes et stort marked for online handel, men det er vigtigt at du undgår at oplyse dit kortnummer på ubeskyttede hjemmesider. Det som kendetegner en beskyttet hjemmeside er, at hjemmesiden i webbrowseren skal starte med https, og dertil skal der være et symbol med en lille hængelås eller nøgle som skal være synlig i webbrowseren. Derfor - før du foretager nogen som helst transaktioner hold øje med beskyttede hjemmesider, samt er det altid en god idé at tjekke hjemmesidens godkendelser og handelssystemer.

I de tilfælde en hjemmeside har E-mærket er det som regel et godt tegn og en god indikation på, at hjemmesiden er til at stole på.

For at yderligere sikre din online handel har du også muligheden for at tilknytte en kode til for eksempel dit MasterCard (Securecode) eller til dit VisaCard (Vertfied by Visa). Dette gør, at det bliver sværere at foretage køb online, da man ud over kortoplysninger også skal kende den hemmelige kode, som kortholder modtager pr. sms.

Hermed øger du sikkerhed mod at dit kort bliver misbrugt. Vil du gerne vide mere om dine rettigheder som forbruger på internettet, er det altid godt idé at klikke sig ind på Forbruger Europa, hvor du kan nærlæse mere om love og regler generelt set, når det kommer til online handel.

Kreditkort i udlandet

Når du er uden for Danmarks grænser, så gælder sådan set de samme råd og tips om sikkerheden. Det er vigtigt, at du beskytter dit kort og dine koder. Det anbefales også, at du har mere end ét betalingskort med på rejsen.

Ved at have et ekstra kort med giver det mere økonomisk sikkerhed, samt at du ikke bliver økonomisk begrænset hvis du mister eller ødelægger det ene af dine kort. Med et ekstra kort med på rejsen, så er man bedre stillet, også hvis man er uheldig og mister kortet, eller bliver udsat for tyveri, så det er rart at have et ekstra kort med. Her det selvfølgelig vigtigt, at du ikke opbevarer begge kort samme sted. Dertil når du er i udlandet, så brug dit kreditkort i butikker og restauranter.

Det er nemmere at få et overblik over de penge du bruger på ferien via dine kontobevægelser over nettet, samt er det mere sikkert, at du ikke går rundt med mange sedler.

Sammenlign kreditkort med MONEYBANKER.dk

Uanset hvilken udbyder du vælger, så er sikkerhedskravene og råd om bruge af kreditkortet de samme. Hos MONEYBANKER.dk har vi bare gjort det lidt mere overskueligt for dig, at vælge det rette kreditkort som passer til dig og din økonomi. Det er en gratis sammenligningsservice som på få sekunder giver dig det overblik du står og mangler ved udvælgelsen af det rette kreditkort.

Det tager blot få klik i vores sammenligningsservice, før systemet danner en oversigt over de kreditkort som er relevante og attraktive for dig. Udover at få en super nem oversigt, kan du også se de mange fordele og ulemper, samt de krav der stilles til dig som bruger ved de enkelte udbydere. Alt dette er med til at hjælpe dig med at finde det rette kort som passer til dine behov. Ydermere lytter vi meget til vores kunder, og derfor er alle vores services gratis og bygger på brugeranmeldelser, hvor den almindelig bruger altid kan give deres mening til kende.

Dette gør at vi altid holder vores oversigter og services opdaterede med brugervenligheden i højsædet. Ligeledes bliver alle kreditkort bedømt ud fra en samlet vurdering af anmeldelser, popularitet og kreditvilkår, og bedømmes med stjerner fra 1-5. Når du skal vælge dit kreditkort, har vi samlet de mest relevante og nødvendige informationer som du skal bruge for at kunne beslutte, hvilket kort der er med til at imødekomme dine behov og din økonomisk situation.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.