Hurtig lån uden sikkerhed

Lånetilbud er opdateret d. 11/08-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Hurtig lån uden sikkerhed

Det kan være svært at blive godkendt til at optage et lån. Det skyldes først og fremmest, at mange låneudbydere stiller rigtig høje krav, som der er mange danskere, der ikke kan leve op. Ofte kræves det, at du selv har penge til udbetaling, og at du derudover har en forholdsvis høj indkomst.

Derudover kræver de fleste banker og realkreditinstitutter, at du kan stille sikkerhed, når du optager et lån.

Hvis du ikke kan leve op til ovenstående krav, kan det være vanskelig at optage et lån. Du skal dog ikke fortvivle, da der er mange forskellige muligheder på lånemarkedet. En af disse muligheder er et hurtigt lån, også kaldet kviklån, hvor du kan låne et stort beløb uden at skulle stille sikkerhed.

Hvad betyder det, at du ikke skal stille sikkerhed?

Det betyder ganske simpelt, at du kan optage et lån uden at stille nogen økonomisk sikkerhed for, at du kan tilbagebetale det lånte beløb. Hvis du skal optage et lån i banken, vil de i langt de fleste tilfælde kræve, at du kan sætte en garanti for, at de i sidste ende får deres penge retur. Det kan f.eks. være, at du sætter din bolig i pant, eller at du har så stor en opsparing, at banken ser det som en garanti.

Hvis du vælger at optage et hurtigt lån online, er det ikke nødvendigt at stille sådan en sikkerhed. Derfor kan det være en fordel at overveje at optage et hurtigt lån, hvis du hverken har mulighed for at låne penge i banken eller realkreditinstitutterne.

Fordele ved at optage et hurtigt lån

Det er hurtigt, det er nemt og henvender sig til langt de fleste mennesker. Sådan kan man samlet set karakterisere fordelene ved at optage hurtig lån. En af de største fordele er, at det går hurtigt – både ansøgningsprocessen såvel som overførelsen til din bankkonto.

Det eneste du skal gøre, når du ansøger om at optage et hurtigt lån, er at udfylde en simpel ansøgningsformular online. Derefter vil du hos langt de fleste låneudbydere få tilbudt et konkret lånetilbud inden for 1-2 timer. Det kan selvfølgelig variere fra udbyder til udbyder. Hvis du vælger at acceptere lånetilbuddet, vil du typisk have pengene til rådighed på din konto inden for 1-2 hverdage.

Processen fra du ansøger, til du sidder med pengene mellem hænderne, tager altså blot få dage.

En anden fordel ved hurtig lån er, at der ikke er særlig mange krav. Den enkelte låneudbyder kan selvfølgelig have specifikke krav, men overordnet set er der kun to krav, som skal opfyldes, hvis du skal godkendes til et hurtigt lån: Du skal være 18 år gammel, og du ikke må være registeret i RKI. Lever du op til disse to simple krav, vil det i langt de fleste tilfælde være muligt for dig at finde en låneudbyder, som kan tilbyde dig et lån.

Det er altså en stor fordel ved hurtig lån, at de henvender sig til en rigtig stor gruppe af mennesker.

Brug pengene som du har lyst

Du har frihed til at bruge pengene lige præcis, som du vil, når du optager et hurtigt lån. Der er ingen, som stiller spørgsmål til, hvorfor du ønsker at optage et lån. Det betyder, at låneformen kan være en mulighed næsten ligegyldigt, hvad du står og mangler penge til.

På det her punkt adskiller låneformen sig markant fra f.eks. bank- eller realkreditlån. Hvis du ønsker at optage lån disse steder, skal du nemlig oplyse, hvad pengene skal bruges til. Det betyder, at du udelukkende kan låne penge til mere praktiske anliggender, som f.eks. huskøb eller renovering af sommerhuset.

Den helt klare fordel ved hurtig lån er altså, at der ingen begrænsninger er. Det er fuldstændig op til dig selv at beslutte, hvad du gerne vil bruge de lånte penge til.

Ulemper ved optage et hurtigt lån

Ligesom i så mange andre sammenhænge vil der dog både være fordele og ulemper, hvis du vælger at optage et hurtigt lån. Låneformens mange fordele har nemlig en pris: renten er forholdsvis høj sammenlignet med mange andre låneformer. Et højt renteniveau er faktisk den eneste store ulempe ved hurtig lån, men samtidig også en ulempe, som har stor betydning for dit låns samlede omkostninger.

Der er flere årsager til den høje rente, men først og fremmest skyldes den, at kravene for at blive godkendt er meget lave, og at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Det betyder nemlig, at låneudbyderne løber en større risiko, hvilket har en negativ indvirkning på renteniveauet. Selvom den høje rente uden tvivl er et problem, behøver det dog ikke nødvendigvis at betyde, at du ikke skal benytte dig af et hurtigt lån.

Det betyder blot, at du skal være meget opmærksom på renten, når du undersøger dine muligheder på lånemarkedet. Det er nemlig i nogen grad muligt at kompensere for den høje rente, hvis du tager dine forholdsregler.

Sådan kompenserer du for den høje rente

Der er en række ting, som du kan gøre for at sikre dig, at du får et så billigt lån som muligt. Det du først og fremmest skal gøre er at sætte god tid af til at undersøge lånemarkedet. Selvom en af de store fordele ved et hurtigt lån er, at det er en hurtig måde at låne penge på, betyder det ikke, at du ikke skal undersøge dine muligheder.

Hvis du drager en forhastet beslutning, vil der nemlig være stor risiko for, at du optager et lån, som i sidste ende viser sig at være en dårlig forretning. For at mindske risikoen for en forkert beslutning, kan du med fordel benytte dig de nedenstående råd.

Ansøg flere forskellige steder

Det er vigtigt, at du undervejs i din undersøgelse går ind og sammenligner forskellige låneudbydere for at se, hvad de kan tilbyde dig. Du skal i denne sammenhæng fokusere på at finde udbydere, som passer til dit behov – specielt hvad angår lånebeløb og løbetiden på dit lån. Selvom du har mulighed for at sortere i udbyderne undervejs, er det dog umuligt at sammenligne de forskellige udbydere på et fornuftig og realistisk grundlag, hvis ikke du sidder med en konkret låneaftale i hånden.

Derfor anbefaler vi altid, at du ansøger om lån hos flere forskellige udbydere. På den måde har du et samlet overblik over de forskellige låns samlede omkostninger og dermed muligheden for at træffe en kvalificeret beslutning.

Hav altid fokus på ÅOP

Der er rigtig mange, som udelukkende fokuserer på renten, når de skal sammenligne lån. Det er en fejl. Det du i stedet for skal gøre er at fokusere på det enkelte låns ÅOP.

Men hvad er ÅOP egentlig? ÅOP er en betegnelse for et låns samlede omkostninger. Det betyder, at renten er en del af ÅOP, men at dette tal derudover også tager højde for omkostninger, der skal betales i forbindelse med optagelsen af et lån, som f.eks. stiftelsesomkostninger. Når du sidder med en række konkrete lånetilbud i hånden er det altså ikke renten, men derimod ÅOP’en som du skal sammenligne.

Det er derfor ikke nødvendigvis renten, du skal forsøge at kompensere for, men derimod ÅOP og dermed de samlede udgifter. Vælg derfor altid det lån med den laveste ÅOP, da det samlet set over hele lånperioden vil være det billigste.

Læg et budget

Det er en central del af din låneproces, at du bruger lang tid på at sætte dig ind i, hvordan og hvor du kan få et så billigt lån som muligt. En ting, der er mindst lige så vigtigt, er imidlertid, at du finder et lån, som passer til din økonomiske situation. Det kan være fristende at optage et hurtigt lån, fordi det er en nem måde at få ekstra pengene mellem hænderne.

Det er dog vigtigt, at du overvejer og sætter dig ind i, hvor stort et beløb du har råd til at låne, og over hvor lang tid det skal løbe. For at skabe dette overblik kan du med fordel lægge et budget.

Når du lægger et budget, skal du opstille dine indtægter og omkostninger op overfor hinanden. Dine indtægter er din løn, SU eller andre indtægter, som fast overføres til din konto hver måned. De fleste mennesker har forholdsvis faste indtægter, hvorfor disse er relativt nemme at opliste.

Det kan dog være en anden sag med dine omkostninger, da de i højere grad varierer fra måned til måned. Du skal i denne sammenhæng være opmærksom på, at du både har faste og variable omkostninger. De faste omkostninger er f.eks. husleje, vand og varme osv., hvorimod de variable omkostninger f.eks. kan være tøj, biografture mv.

Når du har fastsat dine månedlige indtægter og omkostninger, vil du have et overblik over, hvor stort et beløb, du har tilbage, når alle omkostninger er betalt. Dette beløb har stor betydning for, hvor stort et beløb du kan låne, men især hvor lang tilbagebetalingsperioden skal være.

Vælg realistisk løbetid

Du skal bruge dit budget til at fastlægge over hvor lang en periode, du ønsker at betale lånet tilbage. Når du ved, hvor mange penge du har tilovers, når alle omkostninger er betalt, har du et rimeligt klart overblik over, hvor stort et beløb du har råd til at afdrage hver måned. Det er vigtigt, at du fastsætter løbetiden ud fra din økonomiske situation, da du på den måde er forholdsvis sikker på, at du kan overholde din aftale med låneudbyderen.

Vælg derfor altid løbetiden ud fra dit budget i stedet for at fokusere på, om en kort løbetid kan sikre dig en lavere rente. I sidste ende vil det ikke være en fordel.