Vestjysk Bank

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  14 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Vestjysk Bank

Vestjysk Bank holder til i Lemvig, men dækker egentlig det meste af Midtjylland, selv om banken - som navnet antyder - har sine rødder i det vestjyske. Det vestjyske skinner igennem i alle afdelinger. Banken er til at tale med og siger tingene, som de er.

Vestjysk Bank er anno 2016 den niendestørste bank i Danmark, og dette er ikke uden grund. På denne side kan du læse mere om, hvad Vestjysk Bank er for en størrelse, og du kan måske blive klogere på, om denne bank kunne være din nye.

Historien om Vestjysk Bank

Som så mange andre moderne danske banker er Vestjysk Bank resultatet af flere fusioner. Lemvig Bank og Lemvig Folkebank fusionerede i 1971, næsten 100 år efter stiftelsen af Lemvig Bank. Denne fusion fik navnet Nordvestbank.

Imens skiftede Holstebro Landmandsbank fra 1887 navn til Vestjysk Bank. Dette skete i 1982, og i 2002 smeltede Nordvestbank og Vestjysk Bank sammen, og Vestjysk Bank, som vi kender det, var født. Her blev hovedkontoret placeret i Lemvig, hvor det stadig ligger. Siden da har flere mindre banker som Ringkjøbing Bank og endda Aarhus Lokalbank sluttet sig til projektet.

Dermed er Vestjysk Bank også at finde andre steder end i Vestjylland. Banken er udbredt i det midtjyske, heriblandt eksempelvis Aarhus, Viborg og Horsens. Der er 17 afdelinger at finde fra Thyborøn i nord til Esbjerg i syd, fra Hvide Sande i vest til Aarhus i øst. Der er en afdeling i de fleste større midt- og vestjyske byer, så Vestjysk Bank kan nå ud til så mange kunder som muligt.

Værdigrundlag

Vestjysk Banks værdigrundlag er ganske simpelt og til at forstå. Banken er lokalt baseret og støtter op om initiativer i lokalsamfundet. Her er især sport i centrum.

Vestjysk Bank har ellers kunderne i centrum hver dag, og dette gælder både privat- og erhvervskunderne. Derudover er der fire kerneværdier, som banken som helhed bestræber sig på at efterleve i det daglige virke. Banken skal være:

 • Solid
 • Nærværende
 • Kompetent
 • Dynamisk

Solid

Vestjysk Bank ønsker at være loyale over for sine kunder. De vil være solide i den forstand, at ærlighed, ansvarlighed og troværdighed er i højsædet, og det er det, banken vil kendes for. Det er sådan, banken ønsker at drive forretning, og det er helt centralt for den måde, kunden oplever banken på.

Jo mere tillid kunden har til sin bank, jo mere givtigt er forholdet mellem bank og kunde.

Nærværende

Vestjysk Bank vil kende sine kunder. Det kommer man bedst til ved hjælp af personlig kontakt. Herfra skal dialog og samarbejde hjælpe banken med at rådgive hver enkelt kunde på et solidt grundlag.

Den personlige relation og nærværet betyder i sidste ende, at det er lettere for banken at rådgive om de rigtige beslutninger, så kunden kan træffe de rigtige økonomiske valg.

Kompetent

En bank kommer sjældent langt, hvis ikke medarbejderne er kompetente nok til at løse de opgaver, de bliver stillet i dagligdagen. Derfor er det vigtigt for Vestjysk Bank, at medarbejderne er fagligt dygtige og kan yde den service, som kunden har brug for at modtage for at kunne træffe de rigtige beslutninger.

Dynamisk

En bank i udvikling. Når Vestjysk Bank vil være en dynamisk bank, betyder det, at de vil være omstillingsparate og klar til forandring, hvis det kommer kunderne til gode. Banken skal være opdateret på de seneste forretningsudviklinger og være parat til at hoppe med på vognen, hvis det er til gavn for alle parter i det lange løb.

Vestjysk Bank vil med andre ord frem i verden og sørger altid for at følge med tiden.

Produkter og ydelser

Selv om Vestjysk Bank er en regional bank med base i Vest- og Midtjylland, får man en bank, som har mange ting at tilbyde. Der er mange muligheder for for eksempel at tage et lån til bil, bolig og forbrug. Der er også en lang række muligheder for opsparinger, og derudover tilbyder banken også at hjælpe dig med pensionen samt andre goder, man som kunde kun kan være glad for.

Lån

Overordnet set er der tre forskellige områder, du kan låne til hos Vestjysk Bank. Du kan tage et billån til en fair pris, så du kan finansiere din bil, uanset om den er ny eller brugt. Du kan også ansøge om et forbrugslån hos Vestjysk Bank.

Et forbrugslån er fleksibelt i den forstand, at du selv kan bestemme, hvad pengene skal bruges på. Vestjysk Bank har også gjort tilbagebetalingen fleksibel, så din økonomi kan klare den ekstra belastning, tilbagebetaling af lån nu engang er. Et Strakslån er en type forbrugslån eller kviklån hos Vestjysk Bank, som du hurtigt kan ansøge om på Mobilbank, og pengene sættes ind på din konto med det samme, så længe du er kreditgodkendt.

Sidst, men ikke mindst, kan du naturligvis låne til din bolig gennem Vestjysk Bank. Vestjysk Bank har et samarbejde med Totalkredit, så du kan tage et realkreditlån gennem banken. Derudover tilbyder banken et almindeligt boliglån, som også kan bruges til køb af bolig, byggegrund eller renovering af din bolig.

Du kan også tage et andelsboliglån, hvis du kigger på andelsboliger eller vil sætte din nuværende andelsbolig i stand. Medmindre du vælger et realkreditlån med fast rente, er renten variabel. Dette kan sikre dig en rigtig lav rente, men omvendt kan du også risikere at sidde med en høj rente. Tal med banken om, hvilken løsning, der er bedst for dig!

Opsparing

En opsparingskonto er ikke bare en opsparingskonto. Blandt Vestjysks Bank opsparingskonti kan nævnes Boligopsparing, Studiekonto, Børneopsparing og vestjyskFRI. Alle er tilpasset forskellige aldersgrupper og dermed forskellige behov.

En Studiekonto er for eksempel til unge mellem 18 og 28 år, som er på SU. Kontoen er en del af en studiepakke, hvor du får flere fordele. Med denne konto får du en høj rente og billig kassekredit.

Pension

Der er flere typer pensionsordninger, og Vestjysk Bank kan tilbyde dem alle. For eksempel kan du have en aldersopsparing, som kan hæves på én gang. Du kan også vælge ratepensionen, hvor man får udbetalt et beløb fast i minimum 10 og maksimum 25 år.

Der er mange muligheder, og Vestjysk Bank kan rådgive dig inden for pension og kan hjælpe dig med at vælge den rigtige pensionsordning, så dine sidste år bliver så udbytterige og gode som muligt.

Selvbetjening

Vestjysk Bank har sluttet sig til aftalen om MobilePay, så du nu kan overføre penge over mobilen så let som ingenting. Derudover får du også adgang til Netbank og Mobilbank, når du er kunde hos Vestjysk Bank. Her kan du snildt betale regninger, overføre penge, se valutakurser og meget mere, og du kan gøre det hele hjemme fra din egen stue, uden at du behøver bevæge dig ned i banken.

Alt dette kan du gøre fra alle digitale platforme. Derudover kan du på Vestjysk Banks hjemmeside få adgang til diverse beregnere, som kan være en god støtte til at styre den daglige økonomi. Du kan blandt andet downloade et budgetskema og en økonomiberegner, så du altid har styr på dine penge!

Hvorfor vælge Vestjysk Bank?

Vestjysk Bank kommer selv med seks grunde til at vælge netop denne bank. Heriblandt tydeliggør de vigtigheden af at have en bank, som taler, så kunderne kan forstå, hvad der bliver sagt. Derudover er der fair priser, og helt generelt er kundetilfredsheden i top hos Vestjysk Bank.

Du får også et gratis bankskifte, når du skifter til Vestjysk Bank, så prisen på dette er ikke noget, du skal bekymre dig synderligt om.

Ud over Vestjysk Banks seks gode grunde til at blive kunde, kan der også nævnes de mange lånemuligheder, de tilpassede konti og opsparingsmuligheder samt fordele ved selvbetjeningen. Den gode service og de fagligt og socialt dygtige medarbejdere er naturligvis også et plus, som afspejles i kundetilfredsheden. Du er med andre ord i rigtig gode hænder, når du er kunde i Vestjysk Bank.

Du får også en bank med ambitioner og med klare værdier, som udleves gennem den daglige drift. Dette giver pote og glade kunder. Det er en bank i fremdrift og med intentioner om at følge med tiden.

På trods af dette har banken ikke mistet sit lokaletilhørsforhold, og de vestjyske rødder skinner igennem i Vestjysk Banks værdier. En solid bank, som alligevel kan følge med udviklingen!

Kontakt Vestjysk Bank

Der er masser af grunde til at overveje Vestjysk Bank, hvis du bor i området. Hjemmesiden indeholder masser af informationer, som du kan tjekke ud, eller du kan kontakte banken personligt. Du kan også udfylde en formular, hvorefter du vil blive ringet op af en rådgiver.

Hovedkontoret ligger i Lemvig og kan kontaktes på 96 63 20 00 eller ved at skrive en mail til [email protected] Vil du i kontakt med en af de andre afdelinger eller måske en specifik medarbejder, kan dette også lade sig gøre, da man kan søge på alle medarbejdere inde på Vestjysk Banks hjemmeside.

De generelle åbningstider for banken er fra 10 til 16, bortset fra torsdag hvor der er åbent til klokken 17. Der er altså masser af muligheder for at komme i kontakt med banken! God fornøjelse!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.