Sydbank

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  10 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Sydbank

Sydbank A/S er det femtestørste pengeinstitut i Danmark og har hovedsæde i Aabenraa, hvor banken ligeledes har sine specialistfunktioner. Derudover råder Sydbank over i alt 83 filialer, hvoraf tre filialer er beliggende i Tyskland, i henholdsvis Flensborg, Kiel og Hamborg.

Foruden de traditionelle bankfilialer er varemærkerne, Sydbank Leasing samt DiBa Billån, også en del af Sydbank-koncernen. Sydbank Leasing henvender sig til erhvervslivet og leaser blandt andet produktions- og edb-udstyr, landbrugsmaskiner, lastbiler, firma- og varevogne og meget andet. DiBa Billån udbyder billån til danske bilejere.

Derudover samarbejder Sydbank med Totalkredit, som tilbyder realkreditlån til danske boligejere.

Historie

Sydbank har eksisteret siden den 15. juli 1970, hvor de fire banker Den Nordslesvigske Folkebank i Aabenraa, Graasten Bank i Gråsten, Folkebanken for Als og Sundeved i Sønderborg samt Tønder Landmandsbank i Tønder fusionerede og blev samlet under ét fælles varemærke, Sydbank. Formålet med fusionen var at sikre banken en fordel og stærk position på et konkurrencedygtigt marked.

Sammenslutningen af de fire sønderjyske banker skulle således skabe finansiel styrke, kvalitet og kompetencer, der kunne imødekomme et blomstrende erhvervsliv, der stillede større og større krav.

Udviklingen i Sydbank skred stille og roligt frem i 1970’erne, idet banken fokuserede på at finde sit rodfæste og etablere sig på markedet, men i 1980’erne – også kaldet for bankens ”vækst-tiår” - tog væksten fart. I 80’erne fusionerede Sydbank med henholdsvis Aarhus Bank og Fynske Bank og oprettede datterselskabet SBK-Finans samt en lang række filialer gennem årene blandt andet i Vejle, Hamborg og Flensborg. Sydbank afsluttede det succesrige årti med en markedsandel på 2 procent, 70 filialer samt en medarbejderstab på 1.400.

Sydbank fortsatte til dels 1990’erne i samme stil, idet banken foretog flere opkøb og fusioner. Men perioden var også en udfordring, idet hele den finansielle sektor led under vanskelige vilkår i årtiets begyndelse – også Sydbank. Det stillede krav til banken om at tilpasse sig og gennemgå en turn around-proces – omstruktureringen og de nye processer bar frugt for banken og den ”nye Sydbank” leverede igen konkurrencedygtige resultater og markedsvækst få år senere.

Dette årtusinde har ligeledes budt på en række overtagelser og nye filialer på flere geografiske områder. Sydbank overtog for eksempel Egnsbank Fyn i Odense og åbnede filialer i både Silkeborg, Skanderborg, Holstebro, Viborg, Hillerød og Ballerup.

I dag har Sydbank en markedsandel på mellem 6 til 11 procent, alt afhængigt af kundesegment.

Værdier

I Sydbank er der fokus på kundens behov frem for alt, og derfor stræber banken efter at tilfredsstille og imødekomme kundernes behov for finansielle ydelser. Uanset hvilken type kunde, der er tale om, imødegår Sydbank altid kunden med spørgsmålet ”Hvad kan vi gøre for dig” og arbejder ligeledes ud fra værdisætningen ”Dygtighed og relationer skaber værdi”.

Koncernen har en tro på, at en kombination af dygtige medarbejdere og gode relationer skaber værdi for kunden, og det er derfor også kombinationen af disse – dygtighed, relationer og værdi – der kaldes for ”Den blå tråd” i koncernen.

Det er således også ”den blå tråd”, der skal sikre og styrke Sydbanks konkurrencedygtige fordel og stærke position på markedet, hvorfor banken har en målsætning om at positionere sig som en skarp profil over for eksisterende og potentielle kunder – både private kunder, erhvervskunder og private banking-kunder.

Bankens produkter og services

Som en veletableret og landsdækkende koncern udbyder banken en lang række produkter og services, både til privatkunder og erhvervskunder, herunder lån, opsparing, pension, investering samt ekspertrådgivning inden for samtlige områder.

Boliglån

Som kunde i Sydbank kan man vælge mellem flere forskellige typer boliglån, herunder det traditionelle banklån, realkreditlån samt andelsboliglån.

Sydbanks traditionelle banklån, henholdsvis Sydbanks Prioritetslån og Sydbank Bolig, er to lån, der kan optages til finansiering af privatbolig eller fritidsbolig, istandsættelse eller tilbygning. Lånevilkårene på de to typer lån minder således også til dels om hinanden.

Med et Prioritetslån eller Sydbank bolig kan man låne op til 80 % af ejerboligens værdi og op til 60 % af værdien på en fritidsbolig. Renten er variabel og følger derfor renteniveauet på markedet. Derudover kan man vælge en løbetid på op til 30 år på begge lån.

Sydbank Bolig kan desuden optages som et lån eller en kredit, og det er også muligt at vælge en afdragsfri periode på 10 år på lånet.

Sydbank samarbejder som nævnt med Totalkredit, og det er derfor også muligt at optage et realkreditlån gennem banken. Med et realkreditlån i Sydbank kan man låne op til 80 % af en helårsbolig og op til 60 % af en fritidsbolig. Rentevilkårene på lånet er meget fleksible, fordi låntager både kan vælge mellem en fast rente, en variabel rente samt et variabelt forrentet lån med rentemaks.

Løbetiden er op til 30 år samt mulighed for 10 års afdragsfrihed. Lånet optages med sikkerhed i låntagers bolig.

Et andelsboliglån i Sydbank er til de låntagere, som ønsker at købe andel, istandsætte deres andelsbolig eller låne penge i andelsboligens friværdi. Lånet udbydes til en variabel rente, den maksimale løbetid er 10 år, og det er ligeledes muligt at vælge en afdragsfri periode.

Andre låntyper

Sydbanks låntyper henvender sig ikke blot til boliginteresserede – banken udbyder også kassekredit, billån og forbrugslån til private kunder.

Hvis man som låntager optager en kassekredit i Sydbank, betyder det, at man får stillet et bestemt beløb til rådighed af banken, og man indgår derfor en aftale om, at man kan trække af pengene, når behovet opstår. Kassekreditten skaber økonomisk tryghed hos låntager og fungerer således som en reserve. I Sydbank bliver kassekreditten knyttet til låntagers lønkonto, hvilket betyder, at låntagers private økonomi er samlet ét og samme sted.

Det giver ligeledes låntager et økonomisk overblik, og både løn og regninger overføres automatisk til og fra kontoen.

En kassekredit i Sydbank udbydes til variabel rente, og som låntager betaler man blot rente af det beløb, som man bruger. Derudover bestemmer man selv, hvornår man vil tilbagebetale pengene. Foruden er det gratis at oprette en kassekredit i Sydbank.

Udover den traditionelle kassekredit udbyder Sydbank også et fordelsprogram med en fordelagtig rente til unge i alderen 18-29 år, også kaldet Sydbank 18/29. Via fordelsprogrammet kan man både vælge mellem en kredit og et lån – begge til en fordelagtig rente. Programmet giver endvidere en række fordele inden for lån og rådgivning, alt afhængigt af hvor man befinder sig i livet – for eksempel hvis man ønsker at flytte hjemmefra eller holde sabbatår.

Et billån i Sydbank låner man igennem DiBa Billån – lånet egner sig både til køb af bil og motorcykel, både i ny og brugt stand. Sydbank anbefaler dog, at man er opmærksom på, om der er en restgæld i den brugte bil. Løbetiden på et lån til en ny bil, er maksimum 10 i år i Sydbank.

Hvis man ønsker at låne penge til en brugt bil, skal man forvente en løbetid på 10 år minus bilens alder. Sydbank stiller ikke krav til udbetalingens størrelse, men jo større en udbetaling man kan lægge, desto mere fordelagtige bliver lånevilkårene, idet renten på billånet bliver lavere.

Nøgletal

Årsopgørelsen fra 2015 viser, at Sydbank havde et årsresultat, i forhold til samtlige indtjeninger og omkostninger, på 1.148 millioner kroner. Derudover havde banken en egenkapital på 11,4 milliarder kroner, og virksomhedens samtlige aktiver lød i alt på 142,7 milliarder kroner.

Unikke fordele i Sydbank

Sydbank giver professionel rådgivning og udbyder attraktive produkter og fordele til danske Private Banking-kunder. Private Banking er til de kunder, der ønsker at placere at en større formue, typisk på minimum to millioner kroner, og som ønsker at udarbejde en formueplan.

Som Private Banking-kunde i Sydbank får man blandt andet stillet en personlig rådgiver, en Private Banker, til rådighed, som altid står til rådighed – både over telefon, i banken, hjemme hos dig i privaten eller i din virksomhed – når du har brug for det. Derudover får Private Banking-kunder i Sydbank en række attraktive fordele og rabatter på både betalingskort og forsikringer. For eksempel kan man oprette et Sydbank MasterCard Private Banking, som er et eksklusivt kort med rejseforsikring inkluderet.

Unge i alderen 13-18 år kan oprette Sydbank MasterCard Ung Debit, som ligeledes har en rejseforsikring inkluderet. Kortet er en god økonomisk løsning for både børn og forældre, da det ikke er muligt hæve flere penge, end hvad der står på kontoen.

Private Banking-kunder kan også være mellem en lang række forskellige indlåns- og udlånskonti – alle med fordelagtige rentesatser.

Kontaktoplysninger

Sydbanks filialer holder generelt åbent i tidsrummet fra 10.00-16.00 (torsdag fra 10.00-17.00) – det er dog muligt at tage telefonisk kontakt til filialerne allerede fra klokken 08.00. Vær ligeledes opmærksom på, at nogle enkelte filialer kun har åbent i tidsrummet fra 13.00-16.00. Du kan finde din lokale bankfilial her.

Hvis man ønsker at komme i kontakt med Sydbank uden for de normale åbningstider, kan man sende en mail til sin rådgiver eller anmode om en opringning fra banken eller en rådgiver.

Adresse- og kontaktoplysninger for Sydbanks hovedsæde er følgende:

Sydbank A/SPeberlyk 4Postboks 10386200 Aabenraa

Tlf. +45 74 37 37 37Fax. +45 74 37 35 [email protected]

Telefontider for Sydbanks hovedsæde er mandag til torsdag fra 08.00-20.00, fredag 08.00-18.00 samt søndag fra 11.00-15.00, med undtagelse af helligdage og banklukkedage.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.