Jyske Bank

Jyske Bank - Her får du den nødvendige viden du skal have inden du beslutter dig omkring bankskifte til Jyske Bank. Vi har gennemgået deres produkter mm. - Klik her!

Lånetilbud er opdateret d. 19/03-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Jyske Bank

Jyske Bank A/S er den tredjestørste bank i Danmark, efterfulgt af Danske Bank og Nordea, og driver 99 afdelinger landet over samt to afdelinger i udlandet. Banken har hovedsæde i Silkeborg og råder over en erhvervsafdeling i Hamburg. 

Herudover har Jyske Bank to afdelinger i henholdsvis København og på Gibraltar, hvor de tilbyder rådgivning inden for investering til internationale kunder. Jyske Bank-koncernen specialiserer sig først og fremmest inden for finansielle løsninger til både privatkunder og erhvervskunder. Banken har knap 4.000 medarbejdere i alt og omkring 200.000 aktionærer.

Derudover ejer Jyske Bank realkreditinstituttet BRFkredit, som hovedsageligt udbyder boliglån til danske kunder. Bankkoncernen råder også over Jyske Finans, som specialiserer sig inden for bilfinansiering og øvrige former for materiel finansiering inden for erhvervslivet. 

Jyske Bank har to fonde, henholdsvis Jyske Banks Almennyttige Fond og Jyske Banks Medarbejderfond og indgår ligeledes i it-samarbejde med henholdsvis Bankdata og JN Data.

MONEYBANKER.dk giver dig nedenfor en gennemgang af deres historie, værdigrundlag, produkter m.m.

Historie

Jyske Bank blev etableret den 7. juli i 1967, hvor fire midtjyske banker fusionerer med henblik på at indtage en stærkere position på et konkurrencepræget marked. Herefter ekspanderer banken ved blandt andet at indgå i samarbejder med en række forskellige regionalbanker i 1967, herunder Frederiksborg Bank, Jyske Bank, Midtbank, Sjællandske Bank, Varde Bank og Vendelbobanken samt yderligere fusioner med Samsø Bank og Odder Landbobank i henholdsvis 1970 og 1971.

I 1982 når Jyske Bank en vigtig milepæl, idet Jyllands-Posten bringer et portræt af den jyske banks første ordførende direktør, Poul Norup. Jyllands-Posten giver Jyske Bank tilnavnet ”Havkatten” og som efterfølgende udvikler sig til ”Havkatten i hyttefadet” som en metafor for den stødt stigende vækst i Jyske Bank samt bankens forskellige utraditionelle initiativer. 

Tilnavnet beskriver meget godt bankens succeshistorie, idet en havkat betragtes som en aktiv og utraditionel fisk, og som, med sin voldsomme aktivitet, har en evne til at iltre i et ellers ildfattigt hyttefag – både til gavn for sig selv og andre fisk.

Værdigrundlag

Jyske Bank har en overordnet vision om at gøre en forskel og være uundværlig i forhold til kunder og det marked, som den befinder sig på. Ikke blot gennem adfærd og kommunikation, men i lige så høj grad gennem produkter, rådgivning, hjemmesider samt net og –mobilbank. 

Det er ligeledes vigtigt for Jyske Bank, at kunden altid oplever, at værdien ved at købe et produkt eller benytte en service er højere end selve prisen. Jyske Bank har ligeledes formuleret en række værdier, der viser vejen for koncernen og dens medarbejdere i deres daglige arbejde. 

De fem værdier lyder således:

  • Helhedssyn og sund fornuft
  • Åben og hæderlig
  • Anderledes og uhøjtidelig
  • Ligeværd og engagement
  • Handlekraftig og vedholdende

Corporate social responsability – også kendt som CSR – har høj prioritet i Jyske Bank. For pengeinstituttet handler det om at være en ansvarlig samfundsborger, og derfor stræber Jyske Bank efter at involvere sig og gøre en forskel i samarbejde med både virksomheder, borgere og lokalsamfund.

Banken, med de midtjyske rødder, har især fokus på fire punkter inden for CSR, som vedrører klima og miljø, medarbejdere, kunder samt den brede offentlighed. Ved at involvere sig i disse fire områder, skaber det, ifølge Jyske Bank, loyale kunder, motiverede medarbejdere, engagerede samarbejdspartnere og ligeledes synlighed i offentligheden.

Nøgletal

Jyske Bank afsluttede år 2015 med en omsætning på 8.869 millioner DKK. Banken sluttede ligeledes året af med et nettoresultat på 2.476 millioner DKK samt en egenkapital på 30.040 millioner DKK. Bankens balance lå på 543.388 millioner DKK.

Jyske Banks produkter og services

Som en stor og veletableret koncern, udbyder Jyske Bank en lang række bankprodukter og -services samt boliglån gennem realkreditinstituttet BRFkredit.

Konti og kort

Jyske Bank har en lang række kontotyper, der egner sig til forskellige behov og aldre. Hos banken kan man blandt andet oprette en BoligOpsparing, hvis man er mellem 18 og 35 år og får brug for en udbetaling på 5 %, når man ønsker at investere i en ejendom. 

Jyske Bank tilbyder også henholdsvis børneopsparingskonti og børnebørnsopsparingskonti, så både forældre og bedsteforældre kan give deres børn eller børnebørn økonomisk sikkerhed i fremtiden. 

Er man under 27 år, kan man oprette forskellige konti, der tager højde for en lavere indkomst eller mindre formue og giver derfor kunden en række rentefordele. Jyske Bank tilbyder også en Gaveopsparingskonto, som gør det muligt for kunden at give pengegaver og dermed selv bestemme, hvornår gavemodtageren kan bruge af pengene.

Læs mere om dine kontiløsninger her, hvis du er erhvervskunde i Jyske Bank.

Jyske Bank udbyder ligeledes Visa og Dankort, som kan bruges i pengeautomater, butikker og webshops både i indland og udland. 

Derudover kan kunder på minimum 18 år vælge mellem tre forskellige typer Mastercard, henholdsvis Jyske Mastercard Basic, Jyske Mastercard Gold og Jyske Mastercard Premium. 

Med basiskortet kan man få en kredit mellem 10.000 og 50.000 kroner samt bruge kortet i både indland og udland. De samme vilkår gælder også for Gold-kortet, men her får kun endvidere en 30 dages rejseforsikring samt en afbestillingsforsikring på 40.000 kroner. 

Med Premium-kortet har man en kredit på minimum 100.000 kroner, som kan bruges i både indland og udland. Derudover får man en 60 dages rejseforsikring, en afbestillingsforsikring på 60.000 kroner samt adgang til VIP-lounges i lufthavne verden over.

Der er en rentefri periode på 40 dage på alle tre typer Mastercard.

Boliglån

Som kommende boligejer er man med stor sandsynlighed også på udkig efter et boliglån, især et realkreditlån som kan finansiere en stor del af huskøbet. I BRFkredit kan man låne op til 80 % af husværdien, hvis man køber en helårsbolig. 

Ved et køb af en fritidsbolig, for eksempel et sommerhus, kan man låne op til 60 % af boligens værdi. Kunder kan vælge enten mellem en fast basisrente og variabel basisrente i forbindelse med deres realkreditlån.

Derudover har man mulighed for at vælge en afdragsfriperiode på 10 år, hvor man ikke betaler rente på sit realkreditlån, men blot gebyrer og øvrige låneomkostninger. Jyske Bank-kunder kan selv bestemme løbetiden deres boliglån, maksimumsperioden er dog på 30 år, og er ligeledes sikret lave omkostninger på lånet.

Jyske Banks variabelt forrentede boliglån er de såkaldte Jyske F1, F3 og F5, som hver især angiver, hvor ofte renten på enkelte lån tilpasses – således med henholdsvis 1, 3 eller 5 års mellemrum. 

Det er også muligt at optage det variabelt forrentede Jyske RenteloftCIBOR3, hvor renten ikke kan overstige et fastsat niveau i bestemte perioder. Renteloftet bestemmes med bestemte intervaller ud fra rentevilkårene på det aktuelle marked.

Som Jyske Bank-kunde kan man endvidere supplere sit realkreditlån med enten et banklån eller en såkaldt Boligkredit, som kan finansiere de sidste 20 % af boligkøbet.

Billån

Til de, som overvejer at købe en ny bil, kan enten optage et billån eller lease bilen gennem Jyske Bank. Billeasing er også muligt for erhvervskunder.

Jyske Banks billån er en variabelt forrentet låntype. De øvrige lånvilkår afhænger mere eller mindre af kundens situation samt selve bilen. For eksempel kan bilens alder og mærke have en indflydelse på lånevilkårene og dermed lånets ”pris”.

Jyske Bank anbefaler, at kunden vælger en løbetid på billånet, der som minimum stemmer overens med bilens fald i værdi.

Som kunde i Jyske Bank kan man dog planlægge sit billån på en måde, som skaber forskellige fordele. Hvis man for eksempel ejer fast ejendom og har friværdi i sin ejendom, kan man finansiere bilkøbet gennem boligøkonomien og dermed sikre sig mere attraktive lånevilkår. 

Man kan også oprette en Totalkonto i Jyske Bank. Kontoen giver kunden mulighed for at modregne sine indlån i forhold til udlån. Hvis man som Jyske Bank-kunde har en gæld på 50.000 kroner i forbindelse med et billån, men samtidig har 27.000 kroner stående på kontoen, betaler man blot renter af differencen – således 23.000 kroner.

Forbrugslån

En af Jyske Banks låneprodukter er det såkaldte forbrugslån, hvor kunden hurtigt og nemt får penge på lommen. Et forbrugslån kan også kategoriseres som et hurtig lån

Banken har ikke fastsat nogle standardiserede lånevilkår, da det enkelte forbrugslån sammensættes ud fra ansøgers personlige økonomi. Løbetiden på alle lån kan dog ikke overstige 5 år. Du kan prøve låneberegneren på Jyske Banks hjemmeside og se, hvad det koster for dig at optage et forbrugslån.

Har man mange mindre lån, er der flere fordele ved at samle disse i et samlelån. Med et samlelån opnår man oftest en besparelse på hele gælden, samtidig med at man opnår fuld overblik over ens økonomi.

Investering

Som Jyske Bank-kunde har man en række forskellige muligheder, hvad angår den type rådgivning, som man ønsker i forbindelse med investeringer. Først og fremmest kan man overlade hele investeringen til Jyske Bank, hvilket vil sige, at specialister investerer pengene for kunden.

En anden mulighed er Jyske Investeringspartner, hvilket vil sige, at man ønsker modtager rådgivning fra en investeringsrådgiver i Jyske Bank, men hvor man selv bestemmer, hvor man ønsker at placere sin investering. 

Rådgiveren følger din investering og kommer løbende med anbefalinger. Investeringsformen giver endvidere kunden adgang til Jyske Quant, som er et aktieanalyseunivers hvor kunden, i samarbejde med sin investeringsrådgiver, kan få overblik over 10.000 aktier på verdensplan. 

Kunder, som ønsker at benytte sig af Jyske Investeringspartner, skal have et investeringsbeløb på minimum 1,5 millioner kroner.

Kunder kan også investere på egen hånd og på den måde handle aktier og obligationer via deres netbank eller mobilbank i Jyske Bank.

Ligegyldigt hvilke type investering man vælger, bør man altid få lavet en investeringsprofil samt udarbejde en investeringsstrategi. En investeringsprofil og en investeringsstrategi udgør kundens samlede investeringsplan, som gør det nemmere og mere overskueligt at foretage investeringer – derfor er man sikker på, at investeringer stemmer overens med investeringsplanen.

Unikke fordele hos Jyske Bank

Jyske Bank tilbyder en lang række attraktive fordele til danske Private Banking-kunder, som ønsker finansielle løsninger og rådgivning til deres private formue. 

Sammen med en privatrådgiver kan man som Private Banking-kunde i Jyske Bank således få hjælp til at danne sig et overblik over sin private formue – rådgiveren kan endvidere hjælpe kunden med at fremhæve forskellige muligheder, der ligger i den private formue, så kunden er i stand til at træffe fornuftige økonomiske beslutninger på et troværdigt grundlag. 

Kunden lægger en formueplan sammen med sine personlige rådgiver, og man er samtidig sikret løbende professionel rådgivning, så formueplanen hele tiden stemmer overens med den private økonomi.

Foruden professionel rådgivning tilbyder Jyske Bank også de to eksklusive kortløsninger, henholdsvis Private Banking Visa/Dankort og Private Banking Mastercard, til Private Banking-kunder. Kortene inkluderer en række fordele for kunden. 

Derudover får man også adgang til det økonomiske magasin Fokus, hvor man i den trykte udgave kan få inspiration til sin private økonomi, og hvor det elektroniske format giver indsigt i økonomiske sammenhænge på markedet. 

En anden fordel ved at være Private Banking-kunde i Jyske Bank er, at man ligeledes har ubegrænset adgang til FInansnytPlus – en database, hvor man kan hente viden i økonomiske analyser og læse anbefalinger fra Jyske Banks eksperter.

Kontaktoplysninger og øvrig information

Jyske Bank-afdelingerne holder åbent alle hverdage fra klokken 10.00 -16.00 – dog med forlænget åbningstider om torsdagen fra klokken 10.00-18.00. Banken holder lukket lørdag, søndag, helligdage samt øvrige banklukkedage.

Har man som kunde behov for at snakke med en rådgiver uden for normal åbningstid, kan man ringe til Jyske Bank på 89 89 90 90 alle ugens dage fra 08.00-20.00. Kunder kan også rette henvendelse via mail eller chat med Jyske Bank Online.