Den Jyske Sparekasse

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  10 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Den Jyske Sparekasse

Den Jyske Sparekasse er navnet på en af Danmarks største sparekasser, og du finder da også filialer i hele Jylland. Denne sparekasse dækker et område, som strækker sig fra Aalborg i nord til Tinglev i syd, så der er god sandsynlighed for, at Den Jyske Sparekasse har en afdeling tæt på dig, hvis du er bosiddende i Jylland. Hvis du således overvejer at skifte din gamle bank ud med en ny, kunne dette måske være et godt bud på dit nye pengeinstitut.

Her præsenterer vi de væsentligste informationer om Den Jyske Sparekasse, så du hurtigt kan finde ud af, om dine og sparekassens værdier stemmer overens, så der er grobund for et samarbejde!

Historien om Den Jyske Sparekasse

I 1872 blev Grindsted-Grene og Omegns Laane- og Sparekasse stiftet. Som det gamle navn antyder, befandt hovedsædet sig i Grindsted lidt uden for Billund, hvilket det stadig gør den dag i dag. I starten var kontoret på Præstegården hos sognepræsten Hans Jacob Julius Mygind, som også var formand og kasserer for sparekassen.

Hovedkontoret flyttede dog en del rundt de første år, men ikke desto mindre var det udelukkende her, det foregik. Det blev dog ikke ved med at gå. Denne sparekasse skulle vise sig at være et populært foretagende, for siden da er der blevet udvidet og fusioneret med andre pengeinstitutter. Det gamle navn blev derfor skiftet til Den Jyske Sparekasse i 1989, hvor en fusion med Sparekassen Bording fandt sted.

Blandt andet fusionerede Den Jyske Sparekasse med Jelling Sparekasse i 2007, og i 2009 var det Sparekassen Løgumklosters tur til at fusionere med Den Jyske Sparekasse. I 2012 meldte Sparekassen Farsø, Spar Salling og Sparekassen i Skals sig også ind i selskabet, så Den Jyske Sparekasse er i den grad at finde rundt omkring på den jyske halvø.

I dag er der omkring 500 medarbejdere fordelt på 26 filialer rundt omkring i Jylland. De fleste filialer er at finde omkring Midtjylland, men der findes også afdelinger i Aalborg og helt nede i Sønderjylland.

Værdierne hos Den Jyske Sparekasse

Værdierne i Den Jyske Sparekasse er kogt ned til seks simple punkter, som når hele vejen rundt om, hvad der lægges vægt på i den daglige drift. De seks punkter er:

 • Købmandskab
 • Visionær
 • Professionalisme
 • Teamånd
 • Handlekraft
 • Ærlighed

Den Jyske Sparekasse er lokalt forankret. Det betyder, at sparekassen går op i kundernes gøren og laden i samfundet, der omgiver dem. Visionen er derfor for Den Jyske Sparekasse at give kunderne en økonomisk tryghed såvel som god service i øjenhøjde baseret på høj faglighed og kompetence.

Tillid mellem kunde og pengeinstitut anses som værende alfa og omega, og tillid bliver bygget på nærvær og forståelse. Den Jyske Sparekasse vil gerne kende sine kunder. På den måde kan de bedst rådgive. Netop rådgivning kan gøres let, da du hos Den Jyske Sparekasse kan ringe direkte til din rådgiver og derfor ikke behøver gennem et call-center, lange ventetider og omstillinger, før du kan få svar på dit spørgsmål.

Det er kunderne, som er i centrum, og ønsket om at gøre samarbejdet mellem kunde og medarbejdere så godt som muligt er en del af drivkraften bag Den Jyske Sparekasse.

Dog starter god service et andet sted. Kunderne føler sig først godt behandlet, hvis de møder en medarbejder, som er engageret, glad, motiveret og kompetent. Medarbejdernes trivsel er en forudsætning for, at serviceniveauet er højt, og dermed at kunderne får en tilfredsstillende behandling.

Udvikling har også en særlig plads i Den Jyske Sparekasses hjerte. En stillestående bank er en bank i forfald, og Den Jyske Sparekasse ønsker at blive større på de markedsområder, de allerede befinder sig på. Den Jyske Sparekasse er da også anno 2016 Danmarks næststørste sparekasse, kun overgået af Sparekassen Kronjylland.

Udviklingen betyder både, at sparekassen ønsker flere kunder, men også at kunne tilbyde nuværende kunder flere og bedre produkter løbende.

Produkter

Hvad enten du vil bruge din bank aktivt eller bare have et sted til dine konti, så kan Den Jyske Sparekasse hjælpe dig. Denne sparekasse har et hav af konti til alverdens formål. Her kan blandt andet nævnes LønKonto, BudgetKonto, BørneOpsparing, Opsparingskonto og mange andre, som er tilpasset alder og funktion.

Du får et kort tilknyttet din konto, og her kan du vælge mellem flere forskellige. Din personlige rådgiver kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilket kort der passer bedst til dine behov. Er du ung, og skal du have dit første kort, er det måske en idé at starte med et hævekort eller et MasterCard, mens et VISA/Dankort er et godt valg, hvis du ofte handler - og foretrækker at handle - kontantløst.

Lån

Dit pengeinstitut er et rigtigt godt sted at starte, når du skal låne penge til et eller andet bestemt. Der findes flere typer lån, som er tilpasset forskellige formål, og hvis du skal låne mange penge, som for eksempel til hus eller bil, kan Den Jyske Sparekasse naturligvis hjælpe til med finansieringen af disse ting. Der er billån, andelsboliglån, realkredit i samarbejde med Totalkredit og mange flere.

Derudover findes der hos Den Jyske Sparekasse også andre typer lån, som man måske ikke finder i ethvert pengeinstitut. For eksempel tilbyder Den Jyske Sparekasse et Energilån, som du kan bruge til grønne formål så som solenergi, vindenergi og jordvarme. Det kunne for eksempel være, at du vil have installeret solceller på taget. Det kan du få finansieret gennem et Energilån hos Den Jyske Sparekasse.

Du kan også tage mere frie lån, hvor du selv bestemmer formålet. Det kan du med et forbrugslån eller med det såkaldte DJS Prioritetslån, hvis du har fast ejendom. Der er også mulighed for kassekredit på op til 25.000 kroner.

Pension og forsikring

Du kan få rådgivning om pension hos Den Jyske Sparekasse, og du kan vælge imellem tre forskellige pensionsordninger. Du kan vælge aldersopsparing, hvor du kun skal betale 15,3% i skat af afkastet modsat 33-42% med en almindelig opsparing. Ratepensionen udbetales i rater, som begynder fem år, før du når pensionsalderen, og disse rater fortsætter i mindst 10 år.

Derudover kan du også finde en pensionsberegner på hjemmesiden samt en risikoberegner, som måske kan hjælpe dig med at tegne de rigtige forsikringer.

Også forsikringer er nemlig en del af Den Jyske Sparekasses repertoire. Du kan få personforsikringer, som sikrer dig, hvis uheldet er ude, og du bliver ramt på din arbejdsevne, og hvis du bliver syg eller invalid. Du kan også få en Lønforsikring, så du kan få udbetalt ekstra ud over dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs.

En sundhedssikring kan hjælpe dig med at få hurtig behandling på privathospitaler. Kritisk Sygdom, børneforsikring og gruppeliv dækker alle i tilfælde af død eller invaliditet.

Du kan også tegne skadesforsikringer, som Den Jyske Sparekasse udbyder i samarbejde med Privatforsikring. Her er der tale om bilforsikring, ulykkesforsikring og lignende. Du kan også tilmelde dig SMS-varsling, som sender dig beskeder om kraftigt uvejr i de områder, du melder til servicen.

Fordele ved denne sparekasse

Der er fordele for alle aldre i Den Jyske Sparekasse. Den største fordel er dog, at du bliver værdsat som kunde, og du kan være helt tryg. Dine penge befinder sig nemlig i kyndige hænder, og den rådgivning, du modtager, er af første skuffe.

Du får desuden en lang række produkter, som dækker alle tænkelige behov uden at gå på kompromis.

Ung

Som ung under 28 år får du også særlige og forbedrede vilkår. Blandt andet er det muligt for dig at veksle valuta gratis, når du skal ud at rejse. Du får også en højere rente på din opsparing, og du kan hæve penge gratis i de fleste hæveautomater i Danmark.

Er du mellem 18 og 27 år, får du ligesom ældre kunder et gratis kort i form af et Dankort, VISA/Dankort, MasterCard eller hævekort alt efter eget ønske.

Selvbetjening

Langt de fleste pengeinstitutter har digitale løsninger, så kunderne kan ordne de mest basale pengesager på egen hånd, og dette gælder også Den Jyske Sparekasse. Du har adgang til dine konti gennem Netbank og Mobilbank, så du kan ordne dine økonomiske gøremål på computeren, mobilen eller din tablet.

Kontakt Den Jyske Sparekasse

Den Jyske Sparekasse har masser at byde på, og hvis du vil have del i løjerne, er det ganske nemt at blive ny kunde. Man kan nemlig ansøge online på Den Jyske Sparekasses hjemmeside. Her kan du også finde mange flere informationer om produkter, værdier, nyheder med mere.

Skulle du have lyst til at tage personlig kontakt til dem, er dette også muligt. Du kan få fat på hovedkontoret på Borgergade 3 i Grindsted ved at ringe på tlf. 76 72 09 99 eller skrive en mail på [email protected] Hvis du vil have fat i en specifik filial, kan du finde kontaktoplysninger på alle filialerne på hjemmesiden under menupunktet ”om os”, hvor der er en undermenu, der hedder ”filialer”.

Du kan også møde op i en af filialerne. Dette kan du typisk mellem klokken 10 og klokken 16 med en udvidet åbningstid om torsdagen til klokken 17. Uanset hvad kan du regne med at blive budt varmt velkommen som ny kunde!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.602
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.