Danske Andelskassers Bank

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  7 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Danske Andelskassers Bank

Danske Andelskasser Bank er dansk, når det er bedst. Det lokale nærvær og fællesskabet spiller en hovedrolle i bankens historie, og dannelsen af selve banken kan tilskrives det rige foreningsliv, vi i Danmark er så kendte for at have. Er du på udkig efter en ny bank, kan der godt være noget at komme efter hos Danske Andelskassers Bank.

Selv om ordet ”andelskasse” måske kan lyde som om, at man skal have andel i virksomheden, og at der er begrænsninger for dig som kunde i forhold til en almindelig bank eller sparekasse, er dette ikke tilfældet. Danske Andelskassers Bank kan tilbyde sine kunder det samme, som alle andre banker kan, så hvis din nysgerrighed er vakt, kan du her blive lidt klogere på, hvad Danske Andelskassers Bank er for en størrelse, hvordan den er organiseret, og hvorfor der er fordele ved at vælge denne bank.

Historien om Danske Andelskassers Bank

De første frø blev sået som en del af andelsbevægelsen i Danmark i starten af det 20. århundrede. Her blev den første andelskasse oprettet i 1915 i Outrup i Sydvestjylland.

Det blev startskuddet til en opblomstringsperiode for andelskasserne, og allerede i 1919 var der således 71 andelskasser i Danmark. Alle disse andelskasser førte til tanken om, at der skulle være en forening til at samle virksomhederne. Den blev oprettet i 1921 under navnet Danske Andelskasser. Denne forening voksede stille og roligt, men først i 1960’erne var samtlige andelskasser i Danmark en del af foreningen Danske Andelskasser.

Omkring 1970 bestemte foreningen sig for at oprette sin egen bank. Den bank kom dengang til at hedde Danske Andelskassers Indskuds- og Lånebank. Det blev senere til Danske Andelskassers Bank. På grund af Danmarks indmeldelse i EF, senere EU, ændredes reglerne for andelskasserne i foreningen sig, og dette betød, at flere andelskasser meldte sig ud.

Der er dog stadig over 20 andelskasser, som i dag er at finde i Danske Andelskassers Bank. I dag går banken under det simple navn Andelskassen og består af filialer rundt omkring i hele Danmark, herunder i Outrup (i dag under Varde-filialen), hvor det hele startede. Danske Andelskassers Bank, eller Andelskassen, er dermed en sammenslutning af mange andelskasser rundt om i landet, som er samlet under én vinge. Det er disse andelskasser, som har valgt at være med i fællesskabet.

Du kan finde Andelskassen i stort set hele Jylland, men dog koncentreret i Midt- og Vestjylland. Hovedkontoret ligger i Hammershøj i Midtjylland, som opstod, da Danske Andelskassers Bank blev oprettet i 1970. Andelskassen har også et par filialer på Fyn, så er du fra disse dele af Danmark, kan du have Andelskassen med i tankerne, når du skal vælge bank.

Værdigrundlag

For Andelskassen er det vigtigt at have et lokalt tilhørsforhold til kunder og initiativer rundt om i lokalsamfundet. Denne bank støtter således gerne en række foretagender i nærområdet - det vil sige Jylland og Fyn - og man kan nemt ansøge om at sponsorat gennem Andelskassens hjemmeside. Kunderne skal kunne mærke, at der bliver taget hånd om dem, og at der er interesse for dem og deres pengesager.

Ligeledes stræber Andelskassen efter at have et specialiseret og fagligt kompetent personale, som kan give kunderne den bedst mulige rådgivning.

Andelsbankens vision er at blive en betydende spiller på det finansielle marked i Danmark. Det skal ske gennem lokalt engagement, som dog alligevel dækker en stor del af landet. På den måde slår Andelskassen sit navn fast ude i lokalsamfundene, som de støtter på forskellige måder, og dermed er håbet, at Andelskassens renommé ad denne vej vil blive forbedret og forstærket.

Medarbejdernes høje faglighed vil resultere i mere tilfredse kunder, hvilket er noget, Andelskassen hver dag ønsker at opnå. Vil du have en bank, som hører og ser dig, når du har brug for det, er Andelskassen således et godt valg på den front. En bank er ikke meget uden tilfredse og glade kunder, så du vil blive mødt af et velvilligt personale, som på bedste vis vil guide dig til den bedste løsning til dit problem.

Sammen kan vi mere

”Sammen kan vi mere”. Sådan lyder mottoet for Danske Andelskassers Bank, og det er egentlig meget dækkende for, hvad denne bank står for. Danske Andelskassers Bank blev født af en forening, så det er på den måde meget nærliggende, at fællesskab og samarbejde er kerneværdier for denne bank.

Det kommer både til udtryk i den daglige praksis og omgangen med kunderne, men også i Andelskassens store engagement i lokale initiativer. Fællesskabsfølelsen og interessen for kollektivet driver værket den dag i dag for Andelsbanken, og de er stolte af at kunne tilbyde en bank til kunderne, hvor netop disse værdier er i højsædet.

Produkter hos Danske Andelskassers Bank

Andelskassen tilbyder en lang række produkter til dig som kunde. Du har naturligvis ret til at få et kort i form af et VISA/Dankort eller MasterCard, som er tilknyttet din konto. Du kan veksle valuta, til når du skal ud at rejse, og du kan låne penge til diverse projekter.

Skal du låne til din bolig, tilbyder Andelskassen mange forskellige typer lån, som er tilpasset forskellige formål. Du kan også tage et billån, forbrugslån eller have en kassekredit hos Andelskassen. Derudover kan du køre dine forsikringer gennem denne bank, hvis du er kunde. Din pensionsopsparing kan du også med fordel have hos Andelskassen, og er du til investeringer, kan du også bruge denne bank til dette.

Hvis du er ung, har Andelskassen helt særlige muligheder for dig. De har konti til børn, unge og unge voksne, hvor der følger en masse omkostningsfri fordele med som gratis kort og gratis brug af Andelskassens online services.

Slutteligt har Andelskassen også rige muligheder for selvbetjening, så du kan ordne dine banksager, hvor og når du vil. Du får blandt andet adgang til Netbank gennem din computer, og du kan downloade Mobilbank til din telefon, så du kan tjekke dine konti, overføre penge og betale regninger på farten. Andelskassen har også en aftale med Swipp, så du kan udføre mobilbetalinger.

Du får med andre ord adgang til en topmoderne bank, som kan tilbyde dig alverdens produkter uden at gå på kompromis med kvaliteten af hverken produkt eller rådgivning. Du kan nemt blive kunde ved at sende en anmodning online, hvorefter banken vil tage kontakt til dig, og I kan diskutere og aftale nærmere.

Fordelene ved at vælge denne bank

Andelskassen er en god bank på mange områder. Banken tilbyder dig først og fremmest god og faglig rådgivning, som giver deres kunder gode forudsætninger for at træffe de rigtige beslutninger. Det faktum, at Andelskassen egentlig er en sammenslutning af flere andelskasser rundt om i landet, betyder, at de forskellige filialer har et helt særligt tilhørsforhold til lokalområderne.

Du ved, at din bank sætter pris på og gør en dyd ud af at støtte lokalsamfundet og dets forskellige initiativer så godt, de overhovedet kan. På den måde er Andelskassen en meget jordnær bank.

Ud over den gode service og rådgivning får du også adgang til en lang række produkter, som står til rådighed, uanset hvor i livet du befinder dig. Det er gode produkter, og der er mange valgmuligheder. Om du skal have bolig, renovere bolig, købe bil, eller om du bare vil spare penge op på en konti designet til formålet, så er der noget til alle henseender.

Andelskassen kan hjælpe med det hele. Med Andelskassen får du et stykke af Danmark, og fællesskabsfølelsen skinner igennem på alle områder. De gamle dyder kombineret med nytænkende teknologier og de bedste digitale løsninger gør Andelskassen til en bank for alle. Her tilbydes produkter til alle aldre, lige fra børneopsparing over lån til pensionsopsparing.

Medarbejderne hjælper dig med et smil, men du kan også ordne det meste over Netbank og Mobilbank.

Kontakt Andelskassen

Den lette tilgængelighed er et klart plus for enhver bank, og hos Andelskassen er den helt bestemt tilstede. Det er nemt at blive kunde hos Andelskassen. Du skal bare udfylde en formular på Andelskassens hjemmeside, og så hjælper banken dig igennem hele proceduren.

Er du interesseret i at skifte til denne bank, er det ligeså let som at klø sig selv i nakken. Du kan inde på hjemmesiden også læse mere om de mange muligheder, som banken giver dig inden for alt fra opsparing over lån til forsikringer. Du kan i hvert fald med denne bank være sikker på, at du som kunde bliver prioriteret højt, og at banken går op i netop din økonomiske situation. På den måde får du også kyndig rådgivning, så du har lettere ved at træffe de rigtige finansielle valg.

Hvis du bare gerne vil i kontakt med Andelskassen og høre nærmere, kan du bruge kontaktformularen, som er at finde under menupunktet ”kontakt” på deres hjemmeside. Du kan også ringe på tlf. 87 99 30 00 for at komme i kontakt med hovedkontoret i Hammershøj, og de har en mail, som hedder [email protected], som du også kan skrive til.

Åbningstiderne på hovedkontoret hedder 8.30-16 mandag-onsdag samt fredag og 8.30-17 om torsdagen, hvis du vil ringe.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.602
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.