Introduktion til SMS lån

Lånetilbud er opdateret d. 11/08-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

En introduktion til SMS lån

SMS lån er en ny type lån, der har vundet stor indpas på det danske lånemarked. Lånene er nemme at optage og har en stor tilgængelighed, hvilket appellerer til mange mennesker. Hvis du er i tvivl om hvad et SMS lån er og hvilke fordele og ulemper der er forbundet med denne lånetype, kan du læse denne introduktion og blive klogere på, om SMS lån er noget for dig.

Lån, og det at låne penge, er ofte forbundet med stor besværlighed. Man aftale et møde i banken, medbringe forskellige papirer og kunne bevise at kan man stille sikkerhed for lånet. Desuden kræver bankerne ofte svar på hvad man ønsker at låne penge til og derefter tager godkendelsen af lånet ofte tid.

Den nye lånetype, SMS lån, gør op med disse besværligheder. SMS lån defineres som et kviklån og kan optages nemt og hurtigt via din telefon, mens du er på farten.

Da SMS lånene hører under typen kviklån, er lånebeløbene små og løbeperioden kort. Lønintervallet for disse lån, spænder som regel mellem 500 kr. og op til 6.000 kr. og lånene skal som oftest betales tilbage indenfor 30 dage.

Sådan fungerer SMS lån

Som nævnt tidligere, er det nemt og hurtigt at optage et SMS lån. Hele låneprocessen foregår via mobilen på følgende måde:

  • Beslut dig for hvilken låneudbyder du vil benytte dig af og gå ind på deres hjemmeside.
  • Vælg om du vil ansøge om lånet via hjemmesiden eller via sms.
  • Du indsender dine personlige oplysninger enten via sms eller online via hjemmesiden.
  • Herefter modtager du svar om du er godkendt til lånet eller ej, via sms eller mail.

Det tager som regel mellem 15 minutter og 2 timer at få svar på ansøgningen.

Hvem udbyder SMS lån?

Du kan nemt finde frem til hvem der udbyder SMS lån, ved at lave en hurtig søgning på Google på “SMS lån”. For at nævne et par stykker: Fokuslån, Kliklån, Lånlet, SantanderBank og mange flere.

For at finde frem til det mest fordelagtige lån, kan du også bruge hjemmesider såsom MONEYBANKER.dk til at sammenligne forskellige lån.

Ulemper ved SMS lån

Det er ingen hemmelighed at det koster penge at optage lån og SMS lån er nogle af de dyreste lån man kan tage. Lånene har den højeste ÅOP, hvilket skyldes de små lånebeløb og den korte løbeperiode.

Faren ved SMS lånenes tilgængelighed er at man kan ende med at optage så mange lån at man mister overblik over tilbagebetalingerne, eller man får svært ved at betale låneudbyderne tilbage, fordi man forgælder sig. Desuden vil det oftest være billigere at optage lån gennem banken.

Vigtigst af alt, er at man ikke bør optage et SMS lån, med mindre man ved at man kan overholde tilbagebetalingsfristen, da mange låneudbydere opkræver store gebyrer for ubetalte afdrag.

Fordele ved SMS lån

Ligesom der er ulemper ved at optage et SMS lån, er der også fordele. Her er tilgængeligheden den største fordel af dem alle. Det faktum at man ikke skal stille sikkerhed for lånet, eller svare for hvad pengene skal bruges til, vil mange ligeledes se som en fordel.

Sidst, men ikke mindst, spares du for et møde i banken, papirarbejde og ventetid på godkendelse.

Hvad bruges lånetypen til?

Pengene fra et SMS lån kan bruges til mange forskellige ting. De kan blandt andet bruges til at betale uforudsete udgifter, der ikke kan vente med at blive betalt til du får udbetalt løn igen. Lånene kan også bruges til at betalt for større engangsudgifter, såsom nye møbler, elektronisk udstyr eller lignende.