Lån hurtigt via SMS lån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  12 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Lån hurtigt via SMS lån

Af og til står vi i en situation, hvor vi hurtigt skal bruge ekstra penge. Vi har måske fået en høj tandlægeregning eller ønsker os væk til de varme lande - men vi har ikke pengene, der kan dække vores behov. Samtidigt er det er blevet vanskeligere at låne penge i banken, idet de stiller store krav til vores privatøkonomi.

Et lån i banken betyder oftest i dag, at du skal stille garanti for, at du afdrage dine lån og derudover vil banken gerne have en redegørelse for, hvorfor du skal låne pengene. Ikke alle kan leve op til bankens krav, men de står i en situation hvor de har behov for ekstra penge. I disse situationer kan et kviklån være løsningen. I dag er der mange forskellige former for kviklån, og en af danskernes mest foretrukne kviklån hos er SMS lån.

Årsagen til SMS lånets popularitet bunder i, at et SMS lån er en nem og hurtigt måde at låne penge på, og få dækket udgifterne nu og her. I det følgende vil du blive introduceret til SMS lån, blive klogere på ansøgningsprocessen, fordelene og hvad du bør være opmærksom på, når du optager et hurtigt SMS lån.

Hvad er SMS lån?

SMS lån konceptet stammer fra USA, og betegnes som Payday Loans. I Danmark er efterspørgslen på SMS lån steget markant de seneste år, viser tallene fra Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Den teknologiske udvikling har medført, at låneudbyderne er gået væk fra termen SMS lån, fordi internettet har gjort det muligt, at det kan gå endnu hurtigere i ansøgningsprocessen.

Tidligere var det således, at forbrugerne ikke havde den samme adgang til internettet via deres telefoner, som betød at man var mindre på internettet end man er i dag - derfor var SMS en oplagt hurtiglånsform. En anden årsag dertil er, at en SMS ikke kan indeholde samme mængde information, f.eks. information om lånebetingelserne som ved online ansøgning. Netop disse forhold har været årsag til, at denne hurtige låneform er blevet flyttet til internettet, som langt de fleste danskere har adgang til - man kan således også ansøge via sin tablet, mobiltelefon, computer.

Ansøgningsprocessen

Du kan ansøge om et SMS lån på internettet eller via din mobiltelefon. SMS lån er en fleksibel løsning, som betyder for dig, at du kan søge om lånet, når du vil. Du er ikke afhængig af åbningstider og samtaler med banken.

Denne lånetype hører under kategorien kviklån, hvor det lånte beløb betales hurtigt tilbage - som hovedregel inden for 30 dage. Ansøgningsprocessen er dog anderledes end ved andre kviklån - med SMS lån udbetales pengene hurtigere på din konto - typisk på samme dag.

Typisk forløb for SMS lån

Beslutter du dig for at hurtigt optage et SMS lån, skal du til at starte med finde en låneudbyder, som du ønsker at optage lånet hos. Når du har valgt en låneudbyder, bliver du instrueret i ansøgningsproceduren af låneudbyderen. Du vil typisk skulle indtaste det ønskede lånebeløb, dit CPR-nummer, mobilnummer og e-mail.

Herefter sender du en SMS til den pågældende udbyder, og du vil få pengene udbetalt på din konto inden for kort tid - hos nogle låneudbydere tager det blot 1 minut. Der er dog forskellige variabler, der påvirker udbetalingstidspunktet. Ansøger du sent på dagen eller i weekenden, vil du opleve, at pengene først bliver udbetalt den efterfølgende bankdag. Har du spørgsmål, kan du altid ringe til låneudbyderen, som står klar til at vejlede dig.

Hvor meget kan jeg låne?

Med et hurtigt lån via SMS bestemmer du selv, hvor meget du vil låne. Typisk vil lånebeløbet ligge mellem 500 til 6000 kroner og kræver ikke stor sikkerhedsstillelse, fordi lånebeløbet er lavt, modsat et forbrugslån. Alt afhængig af, hvad du skal bruge pengene til - drømmerejsen, weekendopholdet eller en gave - så kan et SMS lån være en mulighed for dig.

Hurtigt SMS lån er for dig, der står og mangler et mindre beløb - nu og her. Fordi lånebeløbet ikke er større, er det også til at overskue og tilbagebetale. Hvis du mangler et større beløb, anbefaler vi at du undersøger en alternativ lånemulighed, som f.eks. forbrugslån.

Fordele ved hurtigt SMS lån - modtag pengene samme dag

Forbrugere af SMS lån optager lånet af forskellige årsager. Det kan dreje sig om en ekstraregning, som kom uforudset, en fødselsdagsgave eller bilreparation. Modsat banken søger låneudbydere af SMS lån ikke lange budgetberegninger over din økonomi eller redegørelser for, hvad du skal bruge pengene til - så længe du opfylder kravene, kan du hurtigt og nemt komme i gang med at søge om et SMS lån.

Den store fordel ved optagelse af SMS lån er for dig, at det er nemt og hurtigt at låne penge der dækker dine behov - nu og her.

Hurtig udbetaling

SMS lån er eftertragtede, fordi du undgår den lange ventetid, som du normalt oplever, hvis du låner pengene i banken. Når du ansøger om et SMS lån går der typisk mellem 45 minutter og to dage før pengene står på din Nemkonto - alt afhængig af lånetidspunktet. Det er nemt og hurtigt både at søge og få udbetalt lånet.

Hos nogle låneudbydere kan du endda optage et SMS lån helt gratis. Låneudbyderne har gjort sig eksperter i at behandle din ansøgning hurtigt og anonymt, så du kan undgå den lange ventetid.

Kan jeg ansøge om et SMS lån?

Hvorvidt du opfylder betingelserne for at optage et SMS lån, kommer an på låneudbyderens krav. De fleste låneudbydere har et krav om, at du skal være fyldt 18 år for at optage et SMS lån. Ved at bruge vores hjemmeside kan du finde de mest fordelagtige SMS lån og få svar med det samme, hvorvidt du opfylder betingelser.

I det følgende har vi udarbejdet en overordnet liste over kravene, som de fleste låneudbydere stiller:

 • at du ikke står registreret i RKI
 • at du ikke står i debitorregistret
 • at du har dansk adresse
 • at du er fyldt 18 år
 • at du har en Nemkonto, hvor pengene kan udbetales til
 • at du kan dokumentere din indtægt

Eftersom lånemarkedet ændrer sig konstant er der store udsving i både tilbud og pris på SMS lån. Vi råder dig derfor til at at holde dig opdateret gennem vores søgemaskine og sammenligningsguide for at få det bedste SMS lån på markedet i dag. Desuden kan du anvende vores låneberegner for at beregne dit SMS lån.

Ansøg flere steder og spar penge

Moneybanker.dk anbefaler at du som minimum ansøger om SMS lån hos 3 forskellige låneudbydere. Det er uforpligtende at indhente lånetilbud, og netop derfor opfordrer vi dig til dette. Dette skyldes at det danske lånemarkedet er dynamisk og ændrer sig konstant.

Vores hjemmeside klæder dig på til at træffe den rette beslutning ud fra aktuelle og opdaterede informationer om hovedaktørerne på SMS lånemarkedet. Det er gratis og uforpligtende for dig at ansøge om lånet, og du er ikke juridisk bundet til låneaftalen før du underskriver. Du godkender lånet skriftligt eller via din NemID. Fortryder du dit låneaftale, har du typisk 14 dages fortrydelsesret.

Ulemper ved SMS lån - pas på med renten

Flere eksperter advarer mod optagelse af SMS lån. Det er ofte det billede vi får, når vi hører nyhederne eller læser aviserne. Det er en generel antagelse, at banklån er bedre måde, at låne penge på.

På Moneybanker.dk mener vi, at det er forbrugerens beslutning, og vi vil bidrage til at, at forbrugeren bliver bedst klædet på til at træffe deres eget valg.

Hold øje med ÅOP´en

Ulemperne ved SMS lån er den høje rente, som oftest er forbundet til denne type af kviklån. Optag derfor SMS lån med omtanke, fordi det kan koste dig dyrt i den sidste ende. Du skal være opmærksom på den korte løbetid, når du optager et SMS lån.

Den korte løbetid betyder at renten og den samlede ÅOP er højere til sammenligning med andre låneformer, som strækker sig over en længere periode. ÅOP er et udtryk, der dækker over de samlede omkostninger ved et lån – som gebyrer og administrations-og stiftelsesomkostninger, der knytter sig til dit lån. Ansøger du om et SMS lån, bør du holde øje med lånets ÅOP, for at få et realistisk indsigt i lånets omkostninger. Det er også derfor Folketinget har vedtaget, at alle finansielle produkter skal være oplyst med ÅOP.

Såfremt du ikke gør det, får du ikke et rigtig billede af, hvor meget lånet kommer til at koste dig i alt, og kan derfor risikere at du ikke kan overholde betalingsfristerne. Vi anbefaler at du vælger et SMS lån med den laveste ÅOP, fordi du på denne måde får et realistisk billede af lånet og kan ud fra dette planlægge din privatøkonomi - og tage den rette låneudbydere.

Kom godt i gang - brug MoneyBanker´s online værktøjer

Du er blevet introduceret for de vigtigste begreber om SMS-lån. Vi anbefaler at du starter med at lægge et budget, hvor du først danner dig et overblik over din økonomiske situation. Du kan eventuelt besøge Forbrugerrådet Tænk og få gode tips og råd omkring udarbejdelse af et budget.

Har du allerede lagt et budget, burde du have et godt overblik over dit rådighedsbeløb og kan komme i gang med at finde det bedste SMS-lån her.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.601
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.