Billigste samlelån - Sammenlign og spar penge fra 1. måned

Med billigste samlelån sparer du penge HVER måned - Lån fra 10.000-500.000

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Billigste samlelån

”Jeg vil ikke bare have et billigt samlelån. Jeg vil have det billigste samlelån. Hvordan finder jeg det?”

Samlelån er, sammenlignet med andre lån, ikke en dyr lånetype, men det er ikke ensbetydende med, at alle samlelån er lige billige.

Du skal forvente at betale både renter og gebyrer, men hvor høje disse omkostninger vil være vil afhænge meget af, hvilken kreditudbyder du vælger. Derfor bør du ikke nødvendigvis gå med den første udbyder, du får øjnene op. 

Vejen til det billigste samlelån behøver ikke at være ret kompliceret. Læs blot vores guide og følg de gode råd, vi giver dig. Så er du godt på vej til at spare penge på dit kommende samlelån. 

Sådan sikrer du dig det billigste samlelån

Der er ingen tvivl om, hvorfor du er landet på denne side. Du ønsker naturligvis at optage et samlelån med lave omkostninger, og det forstår vi selvfølgelig godt. 

Hver måned bliver der udstedt tusindvis af samlelån alene på det danske lånemarked, og fik man mulighed for at dykke ned i disse låns vilkår, ville man erfare, at de omkostningsmæssigt er meget forskellige.

Det er ingen selvfølge, at du får tilbudt et billigt samlelån, men du kan heldigvis gøre et par ting for at sikre dig de lavest mulige omkostninger. 

Helt kort og godt kan du gøre følgende:

 • Indhent og sammenlign flere lånetilbud
 • Lån med en medansøger (eksempelvis din bedre halvdel)
 • Overhold din låneaftale uden slinger i valsen

Er du nysgerrig på ovennævnte?

Så læs videre og få meget mere relevant viden om, hvordan du kan samle dine lån uden at skulle hænge på høje omkostninger.

1. Indhent tilbud på samlelån fra flere udbydere

Det første – og uden tvivl bedste – råd i forhold til at finde det billigste samlelån lyder som følger; indhent og sammenlign tilbud fra flere kreditudbydere. 

Der er rigtig mange om buddet, når det kommer til samlelån og lån generelt, hvorfor det er helt oplagt at undersøge, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde. Dette undersøger du ved at indhente personlige lånetilbud.

Låneudbyderne er indforståede med, at du undersøger dine muligheder grundigt, og derfor tilbyder de da også, at du kan ansøge om et samlelån helt gratis og uforpligtende. Her har du altså ikke noget at miste.

Husk følgende, når du indhenter tilbud på samlelån:

 • Lånebeløbet og løbetiden skal være akkurat den samme (ellers er lånene ikke sammenlignelige) 
 • Indhent kun tilbud fra velrenommerede banker og låneudbydere 
 • Træf ikke en beslutning, før du har modtaget tilbud fra alle de udvalgte kreditudbydere (tålmodighed er en dyd) 
 • Spørg ind til de tilbud, du har modtaget, hvis de giver anledning til spørgsmål (spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt) 

2. Lån med en medansøger (og bliv belønnet for det)

Det billigste samlelån får man sjældent alene. Det får man sammen.

Vi kan ikke garantere dig, at du får tilbudt et billigere samlelån ved at låne med din ægtefælle eller en anden person, men det er meget sandsynligt. Låneudbyderne opnår nemlig en højere sikkerhed, når der ikke kun er én, men to personer, der hæfter for gælden.

Du bliver typisk belønnet for at låne med en medansøger, og belønningen er ofte lave renter og overkommelige gebyrer. 

Den belønning vil du ikke gå glip af, vel? 

3. Overhold din låneaftale til punkt og prikke (og undgå meromkostninger)

Vil du gerne undgå at skulle afholde flere udgifter til dit samlelån end højst nødvendigt? I så fald er det alfa og omega, at du ikke sjusker med gældsafviklingen. Misligholder du din låneaftale, vil det nemlig føre til ekstraomkostninger i form af rykkergebyrer og andre ærgerlige omkostninger. 

Det har med andre ord konsekvenser ikke at betale det månedlige afdrag til tiden, hvorfor det betaler sig at være punktlig.

Sådan undgår du at misligholde din låneaftale:

 1. Betal dine afdrag automatisk via Betalingsservice
 2. Læg et budget og overhold det (så der altid er penge til gældsafviklingen)
 3. Kontakt kreditudbyderen, hvis du render ind i økonomiske udfordringer

Er der nogen udfordringer forbundet med at gå efter de billigste samlelån?

Du har sikkert stødt på udtrykket; pris og kvalitet hænger sammen. 

Det er da også korrekt langt hen ad vejen, når det kommer til fysiske varer. Hvad angår samlelån, kan du dog ikke forvente, at pris og kvalitet hænger sammen. Derfor er der som udgangspunkt ikke nogen hage ved at gå efter de billigste samlelån.

Den eneste udfordring der kan være er, at du kan være så fokuseret på samlelånets omkostninger, at du slet ikke får læst alt det, der står med småt. Det kan f.eks. være, at det ikke er muligt at indfri lånet før tid, eller at afdragsfrihed ikke tilbydes (måske er dette slet ikke relevant for dig).

Skal du finde det billigste samlelån, men vil du samtidig ikke gå på kompromis med dine ønsker og behov, så husk at tænke det hele igennem og kig ikke kun på omkostningerne. 

Når du sammenligner samlelån fra forskellige udbydere, så hav også fokus på udbydernes omdømme og generelle troværdighed. 

Kan jeg opnå et billigere samlelån ved at indfri det før tid?

Måske. Der er ingen regler uden undtagelser.

Har du mulighed for at indfri dit samlelån før tid, kan du gøre klogt i at undersøge, om det er en mulighed, og hvis det er en mulighed, bør du undersøge, om det kan betale sig.

Der kan være omkostninger forbundet med at indfri et samlelån, hvorfor det er vigtigt, at du får regnet på, om besparelserne rent faktisk er højere end omkostningerne. Er de ikke det, bør du afdrage på dit samlelån som hidtil.

Her er nogle gode grunde til at indfri sit samlelån før tid:

 1. Der kan være mange penge at spare (typisk er der udsigt til nogle markante rentebesparelser)
 2. Du bliver gældfri og får dermed fjernet en tung byrde fra dine skuldre

Er det fordele, du gerne vil opnå, så overvej kraftigt at få indfriet dit samlelån (hvis din økonomi tillader det). 

Har du modsat brug for at få forlænget samlelånets løbetid, skal du være bekendt med, at dette i nogle tilfælde godt kan lade sig gøre. Det kræver dog i alle tilfælde, at du får indledt en dialog med din kreditudbyder. 

Og så må du forvente, at det er forbundet med flere omkostninger.

Skal du finde det billigste samlelån i dag? Så tag et kig på vores låneoversigt over samlelån og få kontaktet låneudbyderne en efter en. Så går der ikke så længe, inden du kan underskrive en attraktiv låneaftale.