Beregn samlelån

Hos MONEYBANKER.dk finder du de bedste låneselskaber, som tilbyder samlelån. Beregn dit nye samlelån hos dem og ansøg med det samme gennem vores gratis service.

Lånetilbud er opdateret d. 28/04-2025

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Beregn samlelån

Med et samlelån samler du dine mindre (og ofte dyre) lån til ét lån. Pointen ved det er at opnå en økonomisk besparelse. I mange tilfælde er der penge at spare med et samlelån, men der er ingen regler uden undtagelser.

Jo dyrere lån du afdrager på, desto større er chancen for, at du kan gøre dig selv og din økonomi en tjeneste ved at optage et samlelån. Hvor meget du kan spare, vil kun en beregning kunne vise.

Skal du have hjælp til at beregne samlelån? Så er du kommet til den rigtige side – MONEYBANKER.dk præsenterer dig nemlig for, hvordan du skal gribe det an. 

Og nej, det er faktisk slet ikke så svært.

Er der penge at spare med et samlelån? Find svar vha. en samlelånsberegner

Det er korrekt, at man kan opnå et bedre økonomisk overblik ved at optage et samlelån, men der skal også gerne være en økonomisk fordel ved at samle sine lån. Ellers giver det ikke så meget mening.

Der er nogle lånetyper, der er mere oplagte at samle end andre. Især kviklån og relaterede forbrugslån kan være værd at samle, da de ofte byder på meget høje renter og lige så høje gebyrer. 

Er du derfor i færd med at afdrage på to eller flere kviklån eller andre forbrugslån, så bør du undersøge, om et samlelån kan spare dig for nogle penge. Det er sandsynligt, men der er ingen garanti. 

En samlelånsberegning tager udgangspunkt i følgende data:

  • Data på dine eksisterende lån (lånebeløb, løbetid og omkostninger) – husk at medregne dem alle for at få et brugbart resultat
  • Data på dit kommende samlelån (lånebeløb, løbetid og omkostninger) – du får disse data ved at indhente et lånetilbud – dette er helt uforpligtende


Taster du ovennævnte ind i en beregner, vil du hurtigt kunne finde ud af, om der er udsigt til en besparelse, og hvor stor besparelsen i givet fald er.

Der beregnes typisk en estimeret besparelse

I forrige afsnit blev du introduceret for, hvordan du nemt og hurtigt kan beregne, om du kan opnå en økonomisk fordel ved at samle dine lån. 

Denne fremgangsmåde har du antageligvis fulgt, og du ved derfor nu, om du kan spare noget ved at optage et samlelån.

Det er dog vigtigt at være bekendt med, at den beregnede besparelse kun holder stik, hvis den tager udgangspunkt i konkrete lånetilbud. Det er netop derfor, at vi anbefaler dig at indhente et personligt lånetilbud på et samlelån, inden du foretager en beregning. 

Hos de fleste låneudbydere er det muligt at estimere prisen på et samlelån, med afsæt i det valgte lånebeløb og den valgte løbetid, men den månedlige ydelse vil i dette tilfælde kun være vejledende. 

Du skal indhente et konkret lånetilbud for at opnå den mest brugbare beregning


Endnu en gang er det vigtigt at understrege, at der skal et konkret lånetilbud til for at kunne beregne den nøjagtige besparelse. 

Derfor lyder din første opgave netop på at få indhentet mindst et (men gerne flere) tilbud. Indhenter du et lånetilbud nu, vil du typisk få tilsendt et tilbud inden for et døgns tid (men ofte hurtigere). 

Nordisk Lån

Lånebeløb: 10.000 - 400.000 kr.

Løbetid: 12 - 180 mdr.

Pålydende rente: 4,11 - 21,77%

Låneeksempel: Låneeksempel: Ved 7.00% variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7.97%. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 301.968 kr. Samlede kreditomkostninger: 51.968 kr.
Bank Norwegian

Lånebeløb: 5.000 - 400.000 kr.

Løbetid: 12 - 180 mdr.

Pålydende rente: 6,49 - 20,73%

Låneeksempel: Saml. kreditbeløb 40.000 kr., løbetid 5 år. Mdl. ydelse fra 820 kr. til 1.082 kr. Variabel debitorrente fra 8,83 % til 23,13 %. ÅOP fra 8,83 % til 23,13 %. Saml. kreditomk. 9.228 kr. til 24.915 kr. Saml. tilbagebetaling fra 49.228 kr. til 64.915 kr
Lendo

Lånebeløb: 20.000 - 400.000 kr.

Løbetid: 12 - 180 mdr.

Pålydende rente: 2,95 - 24,24%

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 85.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 850 kr. Samlet tilbagebetaling 102.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 0,00-24,24 %.

Er det for sent for mig at samle mine lån?

Svaret er højst sandsynligt nej, men der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser.

Har du en masse dyr gæld fordelt på flere lån, så kan det i rigtig mange tilfælde betale sig at samle disse lån til ét lån. Dette gælder især, hvis den resterende løbetid på lånene er lang. 

Det er dog svært at sige, hvor mange måneder og / eller år, der som minimum skal være tilbage af løbetiden, før det kan betale sig at samle lånene. Det afhænger foruden løbetiden af gældens størrelse. 

Men som udgangspunkt bør du ikke antage, at det er for sent at optage et samlelån (for sent i forhold til at opnå en besparelse).

Beregn samlelån og lav din research

Du kan med en samlelånsberegner få vished omkring, om du kan opnå en besparelse ved at samle dine mindre lån. Og dét er værdifuldt.

Har du alle oplysningerne klar, så vil du kunne lave en beregning på under to minutter. Du taster ganske enkelt bare de tidligere omtalte data ind i en beregner, og så lader du beregneren klare resten.

Hvor mange output du får kan variere fra beregner til beregner. Typisk vil der blive beregnet en månedlig besparelse og en samlet besparelse.
Og skulle der mod forventning ikke være udsigt til en besparelse, men derimod højere omkostninger, så vil dette blive oplyst.

Vi har skrevet denne guide, fordi vi synes, at det er en rigtig god idé at lave en samlelånsberegning, men en beregning kan ikke nødvendigvis give dig svar på det hele.

Du bør også bruge tid på at lave noget grundig research, hvor du undersøger, hvem de forskellige låneudbydere er, og hvad de kan tilbyde. Og i research-fasen bør du undersøge flere ting. Mere om dette nedenfor.

I din research af en given låneudbyder bør du fokusere på følgende:

  • Har låneudbyderen tydelige ejeroplysninger på deres hjemmeside?
  • Hvad har tidligere kunder skrevet om udbyderen?
  • Hvad skriver medierne om udbyderen? (du skal forsøge at finde nyhedsartikler m.v.)
  • Hvordan er serviceniveauet hos udbyderen? (dette kan du f.eks. teste ved at kontakte dem via mail og / eller telefon)

Hvornår er et samlelån ikke det rigtige?

Det er ingen hemmelighed, at det ikke altid er hensigtsmæssigt at samle sine lån. Man kan hurtigt få det indtryk, at det altid er en god idé, men der er faktisk visse undtagelser.

Et samlelån er ikke det rigtige for dig, hvis du med udgangspunkt i en beregning er blevet bekendt med, at du ikke opnår lavere omkostninger ved at samle lånene.

I øvrigt skal du vide, at du ikke kan optage et samlelån, hvis du er registreret i RKI og / eller Debitor Registret. Ingen af de danske låneudbydere vil nemlig løbe den store risiko, der er forbundet med at låne penge til en person, der har svært ved at overholde betalingsaftaler.

Bliver du gældfri inden for få måneder, er det heller ikke sikkert, at du kan opnå nogen fordel ved at samle dine lån. Der sker dog ikke noget ved at undersøge det nærmere.

Vil du vide mere om samlelån? Så læs nogle af vores øvrige guides om lånetypen.