Mobillån som 18-årig

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  10 punkter

 • Læsetid

  17 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Mobillån som 18-årig – en How-To Guide

Hvis du ønsker at låne penge, men kun fylder 18 år, kan det være meget vanskeligt at finde en god låneudbyder. Hos banken bliver du næsten aldrig godkendt som låntager, og generelt er låneudbyderne meget forsigtige med at låne penge ud til den yngste målgruppe.

Alligevel kan du have brug for at låne penge, og hvis det ikke er muligt at låne fra familie og venner, og du heller ikke er under uddannelse og har krav på SU-lån, findes der et par alternativer. Et af alternativerne er mobillån. Selvom udbyderne også her er meget påpasselige med, hvem de låner penge til, er der dog mange muligheder for at optage et mobillån.

Følgende artikel giver dig et overblik over, hvad du som 18-årig skal tænke på, når du søger mobillån, og hvordan Moneybanker.dk kan hjælpe dig med at finde det bedste lån til dig.

Hvorfor er det svært at finde et lån som 18-årig?

Der er generelt en udbredt skepsis overfor 18-årige som låntagere. Dette skyldes, at unge mennesker typisk er mindre ansvarlige og derfor ofte har svære ved at overholde aftaler. Selvom dette ikke gælder for alle, er det alligevel den fremherskende mening blandt låneudbyderne, hvilket resulterer i, at mange låneudbydere ikke gider at tage risikoen.

Selvom der er en generel skepsis overfor den yngste målgruppe, er der alligevel nogle udbydere, der låner penge ud til 18-årige. Vilkårene er dog ofte anderledes, idet der er højere renter og flere gebyrer. På den måde prøver låneudbyderne at holde risikoen så lavt som muligt.

Søg alternativer

Når du som 18-årig har brug for et lån, er det en god idé først at spørge familie og venner, før du vælger at optage et lån hos en låneudbyder. At låne hos familie og venner har to store fordele, som begge skyldes, at du kender dem personlig. Den første fordel er, at du individuelt kan aftale, hvornår pengene skal tilbagebetales og dette måske endda kan ændres senere.

Du har derfor ikke det store pres til at tilbagebetale pengene hurtigst muligt og har derfor mulighed for en meget afslappet låneoplevelse.

Fordel nummer to er, at du næsten altid slipper for at betale renter eller gebyrer, som er typiske for alle former for forbrugslån. Hvis du kan få et lån af dine forældre, vil det typisk betyde, at du kun tilbagebetaler de lånte penge, men derudover ikke betaler ekstra. Du har dermed ingen yderligere omkostninger.

Gennem disse fordele er denne låneform den bedste idé til unge låntagere. Men det er desværre ikke altid muligt at låne fra sine nære, og mange må derfor finde andre alternativer.

Hvis du er under uddannelse og modtager SU, kan du også overveje at ansøge om SU-lån. Processen tager et stykke tid, men SU-lån er en af de billigste måder at låne penge på og altid et godt alternativ til de forskellige forbrugslån.

Men hvis du hverken kan låne af dine nære og heller ikke er under uddannelse, så bliver du nød til at låne et andet sted. Mens et banklån er næsten umuligt at få som 18-årig, er der en del muligheder, hvis du søger mobillån.

Spørg om råd

Hvis du er 18 år gammel, så er det meget sandsynlig, at du ikke har optaget et lån før. Så at låne penge fra en professionel låneudyder kan være en ny og måske lidt skræmmende oplevelse. Det er derfor meget vigtigt, at du alligevel får en god låneoplevelse, første gang du prøver det.

Denne How-To Guide skal hjælpe dig på vej, men det vil altid også være en god idé at spørge om råd. Du kan for eksempel spørge personer i din familie eller vennekreds, der allerede har erfaring med at låne penge. De kan give dig et indblik i, hvad der er vigtigt at tænke på, når du optager et lån.

Derudover kan det have en positiv effekt bare at vide, at der er nogen, der kan hjælpe.

Så vær ikke bange for at bruge din nære som guide. De er sikkert glade for at kunne hjælpe. Det er bedre at spørge en gang for meget, end en gang for lidt.

Udover din omgangskreds kan du også altid tage kontakt til selve låneudbyderen og få afklaret de præcise detaljer i forhold til lånet. Du vil som regel få hurtige og informative svar, så du får den bedste låneoplevelse.

Læg et budget

Når du overvejer, om du skal optage et lån, er det vigtigt, at du har styr på din økonomi. Det er derfor altid en god idé, at lægge et budget. Du lægger et budget ved at stille dine indtægter og udgifter over for hinanden.

På den måde kan du se, hvor mange penge du har til rådighed, og hvor mange penge du kan betale tilbage, når du optager et lån. Typisk lægger man et månedsbudget, da faste indtægter og udgifter oftest udbetales og fratrækkes månedligt.

For at få styr på dine finanser, danner du dig først et overblik over dine indtægter for at se, hvilket beløb du har til at arbejde med. Indtægter kan være løn, SU eller lommepenge. Når du har lavet en oversigt over dine indtægter, stiller du dem over for dine faste udgifter.

Det er udgifter, som skal betales hver måned som husleje, tv-pakke eller mobilabonnement. Når du har trukket dine faste udgifter fra dine indtægter, får du dit rådighedsbeløb: det beløb, du har til rådighed indenfor en måned. Det er vigtigt også at indregne variable udgifter med i dit budget. Det er udgifterne, som ikke bliver betalt hver måned, men som varierer som tøj eller skolebøger.

Det er vigtigt, at du ikke glemmer de variable udgifter, da de ikke er så nemme at få øje på. Hvis du har indregnet det hele i dit budget, kan du se, hvilket beløb du har til rådighed om måneden, og dermed hvor meget du har råd til at betale for et lån.

Brug søgemaskinen

Når du har besluttet dig for at optage et lån, handler det om at finde det bedste til dig. Den bedste måde at finde de mobillån, som du som 18-årig kan optage, er at bruge søgemaskinen på Moneybanker.dk. Som sagt er mange låneudbydere skeptiske overfor unge låntagere, og det kan være meget vanskeligt at finde de rigtige låneudbydere på egen hånd.

I søgemaskinen angiver du ganske simpelt lånebeløbet og din alder, og søgemaskinen finder alle de udbydere, der tilbyder lån efter dine behov.

Det er vigtigt at angive lånebeløbet, idet mange låneudbydere kun tilbyder bestemte lånesummer. Ofte bliver dit lånebeløb endda reduceret under ansøgning, og du ender med et lånetilbud, der er meget lavere, end du havde ønsket. Det er derfor en god idé at ansøge om et højere beløb, end du egentlig havde tænkt dig.

På den måde undgår du at få et for lavt tilbud. Hvis beløbet så skulle være for højt, kan du ganske enkelt få det sat ned under ansøgningsprocessen.

Vær opmærksom på ÅOP

Når du ansøger om mobillån, er det væsentligt at huske, at mobillån er nogle af de dyreste lån på markedet. Det skyldes på den ene side de høje renter og på den anden side en del ekstra gebyrer. Det er derfor ikke nok kun at se på renterne, når du sammenligner mobillån.

Renter og gebyrer samles under begrebet ÅOP, hvilket står for Årlige Omkostninger i Procent. Først når du ser på ÅOP, ved du rent faktisk, hvad mobillånet kommer til at koste dig. ÅOP hos mobillån ligger typisk mellem 10-30 procent. Så mobillånet med de laveste ÅOP, er også den billigste løsning for dig.

Søg hos mindst tre udbydere

Når du ansøger om mobillån, er det altid en god idé at sende ansøgninger til mindst tre låneudbydere. Omkostningerne, som vises forud ansøgningen, er kun vejledende, og du får først det endelige ÅOP, når du har ansøgt et sted. Idet du ansøger flere forskellige steder, kan du bagefter sammenligne de konkrete tilbud og sikre dig det bedste lån.

Det er vigtigt at huske, at du gennem en ansøgning ikke indgår en bindende aftale, og at hele ansøgningsprocessen er gratis. Du indgår først aftalen, når du sender den underskrevne kontrakt tilbage til udbyderen. Så husk altid at ansøge flere steder og at sammenligne bagefter for at sikre dig det optimale lån.

Betal tilbage til tiden

Når du har optaget mobillånet, er det særlig vigtigt, at du tilbagebetaler lånet til tiden. Du skal huske, at pengene tilbagebetales på én gang, og det indebærer lånebeløbet og renter og gebyrer. Hvis du ikke formår at tilbagebetale til tiden, kan det blive meget dyrt for dig.

Låneudbyderen tilføjer meget ofte ekstra gebyrer og forhøjede renter til dit lån, hvis du ikke overholder den aftalte deadline. Det er betydeligt nemmere at overholde deadline, hvis du i forvejen har skabt dig et overblik over dine finanser og har lagt et budget.

Få den bedste låneoplevelse

Hvis du følger denne How-To Guide, er det meget sandsynligt, at du finder et godt og billigt mobillån og formår at betale pengene tilbage til tiden. På den måde sikrer du dig den bedste låneoplevelse, mens din økonomi får glæde af det.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.603
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.