Mikrolån - Ansøg om mikrolån online

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  19 punkter

 • Læsetid

  55 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Mikrolån

Kviklån, mikrolån, SMS-lån… Kært barn har mange navne, og hvad de forskellige lån helt præcist står for kan være lidt noget rod. Et mikrolån har egentlig en dobbeltbetydning. Et mikrolån er både et lån, som gives til folk i fattige lande, så de kan starte en virksomhed op og få de økonomiske hjul til at køre en smule rundt.

Den anden betydning lægger sig op af kviklånet. I dansk forstand er et mikrolån et lille lån, sjældent større end 6.000 kroner, som man nemt og hurtigt kan ansøge om. Løbetiden er i den kortere ende, som regel 30 dage, og disse lån kan tages online ved at ansøge hos en af de efterhånden mange låneudbydere, som tilbyder mikrolån. De to former for mikrolån har som sådan ikke noget med hinanden at gøre, og her på MONEYBANKER.dk beskæftiger vi os med den slags mikrolån, som tilbydes til danske lånetagere. 

På denne side kan du blive meget klogere på, hvad et mikrolån er for en størrelse, fordelene og ulemperne ved dette lån, tips og tricks og meget mere! Målet er at informere dig om alle mulighederne inden for mikrolån, så du ikke kaster dig ud i at låne penge på denne måde uden at være sikker på, hvad du går ind til. Mikrolånet er et skønt kort at have på hånden, hvis fjernsynet pludselig er gået i stykker, eller hvis vaskemaskinen har sagt stop, og det er sidst på måneden, hvilket kan ses på bankkontoen. Mikrolånet er nemlig ideelt til at finansiere de oplevelser eller ting, som egentlig ikke er forfærdeligt dyre, men de er alligevel for dyre til, at økonomien bare uden problemer kan klare den uforudsete eller nyopståede udgift.

Derfor er et mikrolån også ideelt til finansiering af oplevelser eller andre sjove ting, der ellers ikke er plads til i hverdagen. Det er nemt og hurtigt at få fingrene i et mikrolån, og med de relativt få bump på vejen mod lidt flere penge mellem hænderne er mikrolån en god løsning på mange måder.

De ting, man er allermest afhængig af, har det bare med at stå af på de helt forkerte tidspunkter, og så må man vælge. Skal jeg leve uden X, indtil jeg har fået sparet penge nok op? Eller skal jeg tage et lån, erstatte X med det samme og betale lånet af, som det kommer? Man skal naturligvis være sikker på, at man er i stand til at betale sin lån tilbage, men hvis det bare er et spørgsmål om at vente til næste lønningsdag, kan et mikrolån godt betale sig.

Det gode ved mikrolån er, at det ikke er specielt mange penge, det drejer sig om, og derfor kan lånet også betales tilbage hurtigt, og dermed er lånet hurtigt ude af verden igen. Det gør lånet mindre risikabelt, da man ikke behøver den helt store planlægning af løbetid, budget, månedlige ydelser og så videre. Hvis du kun har 30 dages løbetid, er der ikke så meget at forholde sig til.

Du ved præcis, hvornår og hvor meget du skal betale, og vi snakker ikke om noget, der ligger langt ude i fremtiden. Mikrolånet er derfor et meget konkret lån, som ikke driller din økonomi unødigt i flere år. Det er også blandt andet derfor, netop denne type lån er steget en del i popularitet de seneste år.

Prisen på et mikrolån

Man hører tit om de dyre kviklån, de dyre forbrugslån, de dyre mikrolån. Egentlig behøver det ikke blive så dyrt igen, hvis man lige gransker markedet en smule. Netop de små mikrolån er begyndt at komme i en gratis udgave hos visse låneudbydere.

Disse låneudbydere tilbyder det første lån til 0% i rente og ingen gebyrer, så længe lånet er under 3.000 eller 4.000 kroner alt efter låneudbyderen. Det er så dog kun det første lån, som er gratis. Hvis du vil bruge samme låneudbyder en anden gang, vil der komme renter og gebyrer, som man må regne med ind i budgettet. Det er heller ikke alle udbydere af mikrolån, som tilbyder gratis lån, så undersøg de enkelte låneudbydere først, og se, om der ikke er en af dem, som lader dig uden renter og gebyrer!

Egentlig er det svært at sige noget generelt om prisen på et mikrolån, da det er forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, men det konkrete tilbud kommer også an på ansøgeren og dennes økonomiske sammensætning. Som ansøger skal du give låneudbyderen adgang til nogle indkomstsmæssige forhold i din ansøgning. Låneudbyderen foretager så en kreditvurdering af dig, efter du har sendt din ansøgning afsted, hvorefter de skræddersyer et tilbud til lige netop dig, inden for de rammer de nu har sat for deres mikrolån.

Der er således en maksimumrente såvel som en minimumrente, og det er inden for dette rentespænd, prisen på dit lån kommer til at lægge. Dit præcise tilbud kender du først, efter du har sendt ansøgningen afsted og fået svar. Det er således ikke muligt at kende den præcise pris på sit lån, før udbyderen har svaret på din ansøgning og sat et tilbud sammen til dig.

ÅOP på dit mikrolån

Ud over renten vil der også komme gebyrer oven i. Her er der som regel tale om et oprettelsesgebyr, som skal betales for at kunne låne penge hos en låneudbyder. Dette er et ganske almindeligt gebyr at skulle betale, og det er svært at komme uden om, medmindre du er heldig at kunne tage et mikrolån gratis hos en af de udbydere, som tilbyder denne service.

I det hele taget kan det godt blive lidt rodet, hvis ikke man har styr på, hvor meget man egentlig skal betale for ud over selve lånet. Både lånet og de ekstra udgifter skal jo betales tilbage, og det er nok meget rart at have bare lidt styr på, hvor meget der egentlig er ekstra omkostninger, og hvor meget er der lån. Det har længe været svært at gennemskue, og derfor findes ÅOP. ÅOP står for de Årlige Omkostninger i Procent.

Dette procenttal viser dig, hvor stor en andel af det samlede lån, der er renter og gebyrer. Med andre ord viser dette tal dig, hvor stor en del af det lån, du betaler tilbage, der egentlig ikke er en del af selve lånet, men nærmere prisen på dit lån. Dette gør ÅOP ideelt til sammenligning af flere lån, så du hurtigt kan se, hvilket lån der er det dyreste. Det er også et godt redskab på den måde, at man hurtigt kan glemme oprettelsesomkostningerne, når man ansøger om et lån.

Et lån med en lav rente er ikke nødvendigvis et billigt lån, hvis oprettelsesgebyret er højt. Der er altså to ting, man skal holde øje med, når man undersøger prisen på forskellige mikrolån. Der er dels renten og dels gebyrerne, og her kan ÅOP hjælpe dig med at samle begge aspekter i et samlet tal. Det er lovpligtigt for låneudbydere at oplyse om ÅOP, og derfor vil ÅOP altid være til at finde på låneudbydernes hjemmesider, gerne i et tænkt låneeksempel.

Dog varierer ÅOP fra ansøger til ansøger, da renten er en del af ÅOP, og renten bliver bestemt af låneudbyderen på baggrund af en kreditvurdering baseret på forskellige økonomiske oplysninger, som du sender med i din ansøgning og giver udbyderen ret til at undersøge.

Find og ansøg om et mikrolån på MONEYBANKER.dk

MONEYBANKER.dk er en service til dig, som leder efter dit næste lån. Der findes mange måder at lån penge på, og der er et hav af forskellige udbydere af lån, heriblandt udbydere af mikrolån. Derfor ved vi, at det er mest bekvemt at have de bedste lånemuligheder samlet på ét sted.

MONEYBANKER.dk er netop sådan et sted. Er du på udkig efter et mikrolån, er det nemt at finde den bedste oversigt over de bedste mikrolån eller forbrugslån her. Det eneste, du skal gøre, er, at bruge søgemaskinen her på hjemmesiden. Du skal blot angive, hvor stort et lånebeløb du ønsker dig, så vi kan filtrere de udbydere fra, som ikke møder dine krav på dette punkt.

Herefter skal du angive din alder, da man for det første skal være myndig for at låne penge. For det andet er der nogle låneudbydere, som har en endnu højere aldersgrænse end 18 år, og derfor kan din alder betyde, at visse lån ikke er relevante for dig. Dem sorterer vi derfor fra for dig. Du kan også vælge at angive din ønskede løbetid.

Løbetiden er den periode, hvor du betaler dit lån tilbage, og den kan spænde fra 30 dage til mange år, alt efter hvilket lån du går efter. Går du efter et mikrolån, er løbetiden ikke særligt lang, ligesom lånebeløbet heller ikke er stort, hvis man kigger på mikrolån i forhold til andre lånetyper.

Ansøg og få svar

Når du har justeret dine oplysninger i vores søgemaskine, kommer der en færdig liste med låneudbydere op. Her kan du ud for hver udbyder se, hvor meget du kan låne, tilbagebetalingsperioden, rentespændet, samt hvor hurtigt du får svar på din ansøgning. Med disse informationer kan du danne dig et foreløbigt overblik over de forskellige mikrolån på markedet.

Hvis du for eksempel kan se, at en låneudbyder har en minimumrente, som er for høj til din smag, kan du allerede her sortere denne udbyder fra. Eller hvis du er i meget akut pengemangel, kan du vælge en låneudbyder, som giver dig hurtigt svar på din ansøgning. 

For at læse mere om de forskellige lån, kan du klikke dig videre fra MONEYBANKER.dk og ind på låneudbydernes hjemmesider, hvor du kan læse mere. Det er også her, du kan ansøge om alt ligefra et mikrolån til et større samlelån. Når du har sendt din ansøgning om mikrolån afsted, kreditvurderer udbyderen dig.

Det vil sige, at de på baggrund af de dokumenter, du har sendt med i ansøgningen, vurderer dit potentiale for at betale lånet ansvarligt tilbage. Får du en mindre god kreditvurdering, vil det have indflydelse på udformningen af dit lånetilbud. Vurderer udbyderen, at din evne til at betale kviklånet tilbage er forringet, vil de typisk sætte omkostningerne - renterne - i den høje ende, så de er sikret en indtjening, hvis det skulle vise sig, at du ikke er i stand til at betale pengene rettidigt tilbage. 

Denne kreditvurdering er altså nødvendig, og så snart den er ordnet, vil du få svar fra låneudbyderen med et tilbud på en låneaftale. Det varierer fra udbyder til udbyder, hvor hurtigt dette svar kommer, men oftest kommer det meget hurtigt, når der er tale om mikrolån. Det er nu tid til at læse den foreslåede låneaftale igennem.

Her bør du have mere end én låneaftale, så du har lidt forskelligt at sammenligne med. Når du har fundet en låneaftale, som du er tilfreds med, skal du skrive under på aftalen. Heldigvis er det blevet helt utroligt nemt, så det er ikke noget med at printe ud, have gang i pen og papir, kuvert og frimærke mere. Du bruger ganske enkelt bare dit Nem-ID til at skrive under med.

Du følger blot et tilsendt link, indtaster dit brugernavn og adgangskode til Nem-ID samt koden fra dit nøglekort, og så er lånet gået igennem. Du vil nu se, at dit mikrolån bliver udbetalt til din konto i løbet af meget kort tid. Nogle udbydere kan gøre det allerede samme dag, mens andre gør det den følgende hverdag. I begge tilfælde er der penge på kontoen meget hurtigt efter, du har indgået aftalen om dit mikrolån!

Se andres valg på MONEYBANKER.dk

MONEYBANKER.dk giver dig desuden også den service, at du kan se, hvor mange der har valgt de forskellige lån fra vores hjemmeside i dag. Hvis et lån er meget populært, indikerer det måske, at det er et godt lån med gode vilkår og god service fra låneudbyderens side, som mange prioriterer. Generelt kan andres erfaringer og valg på dette område være et indikator for, hvilke mikrolån der er gode.

På den måde giver vi dig altså indsigt i, hvad de bedste lån på markedet har at tilbyde, samt hvad andre kunder tænker om de forskellige lån. Statistikker kan nemlig ofte være en hjælp i din søgen efter det rigtige lån, og de kan give dig en fornemmelse af, hvilke mikrolån du måske skal prøve at undgå, og samtidig fortælle dig hvilke mikrolån andre har valgt at gå efter. Vi ved godt, at det kan føles lidt farligt at låne penge online, men på MONEYBANKER.dk vil vi gøre vores til, at valget falder på den bedste låneudbyder for dig!

Gode råd og vejledning

Er du lidt på bar bund i forhold til det med at tage et mikrolån? Det er der ikke noget at sige til. Heldigvis er der et par lette tips og tricks, som hjælper dig med at finde det bedste og billigste lån. Der er også visse ting, du selv kan gøre for at forberede dig bedst muligt til den ekstra udgift, som et lån er.

Et godt sted at starte er altid internettet. Google kan hjælpe dig rigtigt godt på vej, da Google bringer dig låneudbydere, artikler, anmeldelser og alt muligt andet, som kan give dig informationer om forskellige mikrolån. Ellers er en hjemmeside, som har flere lån samlet, et godt udgangspunkt for din søgning. Så kan du med det samme danne dig et overblik over, hvad der er at vælge imellem, og hvordan de forskellige lån skiller sig ud fra hinanden.

Du kan også hurtigt få sorteret de irrelevante låneudbydere fra, så du kun har tilbud på lån, som er aktuelle for dig.

Ansøg hos flere låneudbydere

Det anbefales altid, at man ikke nøjes med kun at ansøge om et mikrolån et enkelt sted. Det er nemlig ikke forpligtende at ansøge hos flere låneudbydere på samme tid. Det binder først, når du har skrevet under på låneaftalen med Nem-ID.

Derfor kan man ligeså godt ansøge flere steder, så man har et godt grundlag for sammenligning af de forskellige tilbud. Tilbuddene bliver sat sammen på basis af de dokumenter, du bliver bedt om at sende med sammen med din ansøgning og på baggrund af en kreditvurdering, som låneudbyderne foretager af dig. Det er ikke sikkert, at forskellige låneudbydere vurderer dig ens. Vi foreslår, at du indhenter tre lånetilbud fra tre forskellige udbydere.

Når du har gjort dette, kan du sammenligne dem på ÅOP, renter, gebyrer, månedlige ydelser, og hvad der ellers kan være relevant. Det er klart den letteste måde at sammenligne lånetilbud på, og du kan nu nemt vælge det mikrolån, som du synes bedst om af de tre tilbud.

Brug en låneberegner

Har du brug for lidt assistance, er der heldigvis også flere muligheder for at få det. Du kan bruge en låneberegner, både før og efter du har modtaget dine tilbud. En låneberegner giver dig overblik over, hvor meget du skal betale af på dit lån hver måned og i alt, og hvor meget der er renter hver måned og i alt.

Dette er måske ikke så relevant i forhold til mikrolån, da løbetiden er så kort som den er. Til gengæld får du det ultimative overblik over dit lån, hvor alt er omregnet til kroner og øre, og det kan være informativt i forhold til et mikrolån. Før du vælger et lån, kan du sammen med et budget bruge låneberegneren til at finde ud af, hvor dyrt eller hvor stort et lån, du rent faktisk har råd til. Når først du har fået dine tre lånetilbud, kan du sammenligne dem endnu mere detaljeret ved at indtaste oplysningerne for de enkelte mikrolån i låneberegneren.

Hvis du ellers har spørgsmål omkring mikrolån eller de enkelte lån, har låneudbyderne altid en kundeservice, som står klar til at hjælpe dig. På udbydernes hjemmeside finder du nemt telefonnummer, e-mail og nogle gange en chatfunktion, som giver dig god mulighed for at komme i kontakt med udbyderen med det samme, så du kan stille dit spørgsmål. Du kan også kontakte MONEYBANKER.dk, hvis du vil have objektiv og uvildig vejledning inden for mikrolån eller andre typer lån.

Lav et budget

Endelig foreslår vi dig også, at du altid laver et budget, inden du låner penge. Dette gælder også for mikrolån, selv om et mikrolån ikke er noget stort lån. Er du eksempelvis studerende, er det ikke sikkert, at du er i stand til at betale et mikrolån på 4.000 kroner tilbage i løbet af 30 dage.

Netop i et sådant tilfælde kan den korte tilbagebetalingsperiode være en smule tricky. Man skal dog være sikker på, at der er plads i budgettet til tilbagebetalingen, for hvis ikke lånet bliver betalt tilbage rettidigt, bliver der lagt gebyrer på, og det kan ende med at blive rigtig dyrt og svært at komme ud af. Sørg derfor for, at budgettet tillader, at du tager et mikrolån med en kort tilbagebetalingsperiode, inden du skriver under på nogen låneaftale om et mikrolån. I sidste ende er det nemlig dit ansvar, at lånet bliver betalt tilbage til den aftalte tid, da du har skrevet under på, at du accepterer låneaftalens betingelser.

Krav for at kunne tage et mikrolån

I virkeligheden er der ikke ret mange krav for at kunne tage et mikrolån. Langt de fleste kan få lov til at tage et mikrolån. Dette er endnu en grund til, at mikrolån så populære, som de er.

Det er nemt for stort set alle, det er hurtigt gjort, og du kan gøre det hele hjemme fra sofaen. Udbyderne foretager dog en kreditvurdering af dig, så de ikke låner penge ud til folk, hvor de kan være så godt som sikre på aldrig at se pengene igen. Der er også enkelte andre krav, som man som ansøger skal leve op til for at kunne få lov til at tage et mikrolån.

Man skal først og fremmest være myndig. Det gælder alle former for lån, inklusive mikrolån. De fleste udbydere af mikrolån og kviklån lader dig låne penge hos dem, fra når du er 18 år gammel, men der kan være undtagelser.

Nogle steder skal man være 20, 21, 23 eller 25 år. Din alder kan også hænge sammen med, hvor meget du må låne hos en bestemt udbyder af et lån. Jo mere du vil låne, jo ældre skal du ganske enkelt være. Med mikrolån er lånebeløbet dog ikke så stort, så du vil nok ikke se en ”aldersstige” på denne måde.

På MONEYBANKER.dk kan du indtaste din alder i vores søgemaskine, så de irrelevante lån, hvor du ikke er gammel nok, bliver filtreret fra med det samme.

Et andet krav, som langt de fleste låneudbydere stiller, er, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret. RKI og Debitor Registret er registre over dårlige betalere. Er du listet som dårlig betaler, vil låneudbyderne ikke være interesserede i at låne dig penge, da chancen for, at de får deres penge tilbage, er markant mindre.

Det er ikke en risiko, de fleste låneudbydere er villige til at løbe, og derfor skal du i din ansøgning også give udbyderen lov til at tjekke, om du er registreret i et skyldnerregister. Du kan godt finde enkelte udbydere, som er villige til at låne dig penge på trods af RKI, men det er en risiko at løbe for dig, da du hurtigt kan ende i endnu mere gæld. Overvej derfor grundigt, om det er en god idé at låne penge, hvis du er registreret i et skyldnerregister.

Herudover er det ganske normalt, at du skal have en eller anden form for fast indkomst som en ekstra garanti for, at der kommer penge ind på kontoen hver måned, så lånet kan betales tilbage. Du skal kunne dokumentere din indkomst, for eksempel med lønsedler. Som sagt foretager udbyderne en kreditvurdering af dig, hvor de vurderer, om du vil være i stand til at betale det lån tilbage, som du har anmodet om at optage, hvorefter dit lånetilbud bliver strikket sammen på baggrund af denne vurdering.

Accepterer du disse betingelser, og kan du leve op til de forholdsvist få krav, er der ikke meget, der står i vejen for at tage et mikrolån. Det er ikke sikkert, at du får tilbudt præcist det mikrolån, som du havde ansøgt om, hvis låneudbydere vurderer, at det ikke vil passe til din økonomi. Til gengæld er det en del lettere at låne penge på denne måde, end hvis man vil låne penge gennem banken.

Ikke dermed sagt at det altid er bedre at låne penge online end i banken, men hvis du leder efter et hurtigt og nemt lån, er lån som mikrolån helt optimale til det formål.

Fordele ved mikrolån

Der er masser af fordele ved at vælge et mikrolån, hvis du lige mangler den sidste sjat penge til et hurtigt gøremål eller en spontan beslutning. I modsætning til alle andre typer lån, kan du nemlig være heldig at kunne låne penge gratis, når du ansøger om et mikrolån. Det gælder dog kun, hvis det er dit første lån, og om det kan lade sig gøre kommer også an på udbyder, lånebeløb og andre variabler.

Om ikke andet så findes disse gratis lån derude, og under de rigtige omstændigheder vil et gratis mikrolån klart være at foretrække, hvis det kan lade sig gøre. Et gratis lån er så billigt, som det kan gøres inden for online lån, og pris er trods alt en væsentlig overvejelse, inden man lægger sig fast på et bestemt lån. Online lån så som mikrolån og forbrugslån har ellers et ry for at være dyre, og ÅOP er bestemt også højere, end hvad man finder på banklån, så hvis du kan finde et gratis mikrolån, kan der være mange penge at spare.

Det er nemt og hurtigt at låne

Den helt store fordel ved mikrolån er dog, hvor nemt og hvor hurtigt det hele rent faktisk kan gøres. Det hele foregår på computeren, og det kan være et spørgsmål om ganske få timer, fra du tager beslutningen om at tage et mikrolån, til pengene er at finde på din bankkonto. Ansøgningen er hurtigt overstået, og de fleste låneudbydere kræver forholdsvist få oplysninger om dig.

Du skal dog være forberedt på at skulle rode lidt efter lønsedler eller andre lignende dokumenter, men ud over dette går hele ansøgningsprocessen glat. Du får svar på din ansøgning i løbet af kort tid. Ventetiden afhænger af udbyderen. Nogle giver dig svar inden for et minut, andre bruger en time eller tre.

Det kommer an på, hvilke procedurer den enkelte låneudbyder skal igennem, når de har modtaget din ansøgning. Du ansøger online, hvilket gør hele ansøgningsprocessen yderligere overskuelig og lige til at gå til. Det betyder, at du ikke engang behøver at forlade dit hjem på noget tidspunkt. Alt kan ordnes hjemmefra.

Det skyldes ikke mindst, at man kan skrive under med Nem-ID. Nem-ID er din identifikation på nettet, som du også bruger til andre gøremål, som kræver dit personlige samtykke. Det kan være at melde flytning eller betale en regning over netbank. Nem-ID gør, at det ikke er nødvendigt, at du printer låneaftalen ud, underskriver den og sender den underskrevne kontrakt afsted med posten, så den kan nå frem til udbyderen en dag eller to senere.

Med Nem-ID kan du skrive under og sende den underskrevne kontrakt retur til låneudbyderen i løbet af ganske få klik på computeren. Dermed kan låneudbyderen også udbetale pengene hurtigt, så du har de lånte penge, når du skal bruge dem. Denne løsning vil du især blive glad for, hvis du har akut brug for pengene. Hvis vaskemaskinen er gået i stå på et meget kritisk tidspunkt, kan man ikke vente i ugevis på at få råd til en ny.

Med et mikrolån kan du nemt og bekvemt købe en ny vaskemaskine allerede den følgende dag!

Den korte løbetid betyder også, at dit mikrolån er betalt tilbage og ude af verden inden for kort tid. Det er altså ikke noget, der hænger over hovedet gennem en længere periode, og det er ikke noget, som behøves at blive regnet med ind i budgettet i flere måneder eller år frem. Et mikrolån er et lille lån, som kommer hurtigt og går hurtigt.

Det kan være bekvemt i en snæver vending, hvis der er lidt for lang tid til næste lønningsdag.

Du skal ikke stille sikkerhed

Et andet punkt, hvor mikrolån og andre online lån har en klar fordel, er spørgsmålet om at stille sikkerhed. Når du tager et større lån, for eksempel igennem banken, vil du med stor sandsynlighed blive bedt om at stille sikkerhed for lånet. Det vil sige, at hvis det skulle vise sig, at du er ude af stand til at betale de lånte penge tilbage, kan låneudbyderen tage den genstand, du har stillet sikkerhed med.

Genstanden bliver så solgt, og pengene går til låneudbyderens dækning af din gæld. Har du for eksempel taget et billån, vil det være oplagt at bruge bilen til at stille sikkerhed med. Kan du ikke betale lånet tilbage, vil bilen blive inddraget og solgt. Sikkerhed er en god måde at sikre låneudbyderen, at gælden bliver betalt tilbage på den ene eller den anden måde, men inden for online lån er det ikke et begreb, der arbejdes med. Når du tager et forbrugslån eller et mikrolån, bliver du nemlig ikke bedt om at stille sikkerhed for lånet. Det giver dig også en større frihed til at bruge pengene på lige præcis det, du har mest lyst til. Du skal dog stadig være sikker på, at du kan betale gælden tilbage, for i stedet for at inddrage genstanden, du har stillet som sikkerhed, vil lånet blive pålagt yderligere gebyrer. Det kan blive rigtigt dyrt i længden, så den manglende sikkerhed betyder altså ikke, at der ikke er konsekvenser, hvis lånet ikke bliver betalt tilbage til låneudbyderen igen!

Du bestemmer selv

Du behøver heller ikke at oplyse, hvilket formål du låner til hos langt de fleste udbydere, og hvis de spørger, er det ikke noget, du skal være bekymret over. Låneudbyderne stiller ikke spørgsmålstegn ved, hvad pengene skal gå til, så det er helt op til dig selv at bestemme. Derfor er der også mange, som bruger et mikrolån til at finansiere den ferie, som er så tiltrængt, eller en oplevelse som har ladet vente på sig, fordi pengene ikke har været til det.

Går du i banken og beder om penge til at tage på ferie for, vil du sandsynligvis blive mødt af et nej. Tager du et mikrolån, kan du låne, uanset om du vil låne til en ferie til Egypten eller til en ny opvaskemaskine.

Friheden til at bruge pengene på hvad som helst sammen med den smule økonomiske frirum, et mikrolån kan give, er en af årsagerne til den stigende popularitet. Alle kan føle, at de lige mangler et par tusinde kroner til et eller andet projekt, og i dagens Danmark er det heldigvis blevet let at få fat på sådanne penge.

Finanstilsynet er din sikkerhedsgaranti

For nogen er det måske lidt angstprovokerende at skulle handle med penge online. Online handel har længe gjort mange ting lettere for brugerne, men man hører også nogle gange et par rædselshistorier om handler, som er gået helt galt. Man ved jo aldrig, hvem der sidder i den anden ende, og om denne person er reel.

Hvis du er nervøs for, om en låneudbyder kan finde på at snyde dig på den ene eller den anden måde, eller om du løber en risiko ved at vælge en bestemt låneudbyder, som måske ikke overholder lovgivningen eller ved at gå konkurs, er Finanstilsynet en sikkerhed for dig. Finanstilsynet fører tilsyn med finansielle virksomheder som for eksempel diverse låneudbydere. Det er der for at sikre, at alt foregår, som det skal i virksomhederne, og at kunderne ikke løber nogen unødvendig risiko ved at handle med virksomhederne. Derudover skal Finanstilsynet sikre, at virksomhederne har penge nok til at låne ud til kunderne.

Det er økonomisk risikabelt at låne penge ud til kunder. Især hvis det viser sig, at virksomheden faktisk ikke har penge nok til at gøre dette på en ansvarlig måde. I sidste ende kommer det til at gå ud over kunderne. Finanstilsynet holder øje med, at virksomhederne har kapital nok til at gøre disse ting, uden det bliver for risikabelt.

Du finder en database med de virksomheder, som Finanstilsynet fører tilsyn med på Finanstilsynets hjemmeside. Når du har fundet en udbyder, som ser interessant ud, men som du gerne vil tjekke lidt op på, kan du bruge denne database. Her kan du søge efter en låneudbyder, og hvis du finder låneudbyderen derinde, har du Finanstilsynets garanti for, at alt foregår efter de foreskrevne regler hos den givne låneudbyder! Der holdes med andre ord øje med låneudbyderen, så de ikke foretager sig noget, som ikke er i overensstemmelse med reglerne.

Du er også sikker på, at du som kunde ikke løber en unødvendig risiko ved at vælge den givne låneudbyder. Du kan derfor med fordel slå firmaet op, inden du skriver under på låneaftalen, så du med sikkerhed ved, at du ikke ender i en dum situation, som du ikke selv er skyld i.

Når det har noget med penge at gøre, er det altid rart, at der er en form for garanti for, at du ikke handler med en fupmager, som gør, at du aldrig ser dit produkt, får et forkert produkt, eller ender med at skulle betale endnu mere, end hvad der var aftalt. Ligeså vel som at man måske kigger efter e-mærket, når man handler online, så sørger Finanstilsynet for at holde lov og orden i den finansielle verden. Hvis du er i tvivl om et lån, for eksempel et mikrolån, kan du med fordel se, om du kan finde noget på udbyderen inde på Finanstilsynets hjemmeside.

Hvis ikke du finder låneudbyderen, betyder det naturligvis ikke, at denne låneudbyder er det rene svindel og humbug, men for de udbydere, der er at finde i databasen, har man en ekstra sikkerhed, som kan gøre dig mere tryg som kunde.

Vær opmærksom på disse ting, inden du tager et mikrolån

Selv om der er mange fordele ved mikrolån, er der også visse ting, man skal tage højde for, inden man kaster sig ud i at ansøge om et lån og underskrive den tilsendte aftale. Som med så mange andre ting gælder det om at være godt forberedt, inden man tager et lån. Tilbagebetalingen af lånet skal helst foregå så smertefrit som overhovedet muligt, og det går nemmest, hvis man er forberedt ned til mindste detalje, så der ikke dukker uforudsete gebyrer eller andre ubehagelige overraskelser op på vejen.

Der skal naturligvis være konsekvenser, hvis du som kunde ikke lever op til din del af aftalen, og det er der i form af ekstra gebyrer. Når først disse gebyrer kommer, bliver det for alvor svært at komme ud af gælden, for disse gebyrer er høje og kan gøre lånet endnu dyrere, end det var i forvejen. Det er ikke nogen gunstig situation, hvis man i forvejen havde lånt penge til finansiering af noget, som man ikke havde råd til på daværende tidspunkt. Derfor bør du være sikker på, at du kan betale lånet tilbage rettidigt, så du ikke ender i en ond spiral, hvor du bare får mere og mere gæld uden at være i stand til at betale det hele tilbage.

Af samme grund bør et lån ikke gøre op for generel pengemangel. Hvis du mangler penge, kan du sandsynligvis heller ikke betale et lån tilbage, så pas på med dette.

Som sagt er enkelte mikrolån faktisk gratis. Det må man sige er et meget billigt lån. Dog har mikrolån generelt en højere ÅOP end andre typer lån.

Det skyldes ikke mindst den korte løbetid på omkring en måned, som ikke just harmonerer med, at ÅOP er en opgørelse af omkostningerne per år. Ikke desto mindre må man regne med, at mikrolån ligger i den dyre ende, hvad angår både renter og gebyrer. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, men hvis ikke lånet er gratis, skal du være heldig, hvis du finder en rente på under 5%. Til gengæld kan du også finde renter på over 20%, så det er meget forskelligt, alt efter hvilken udbyder du vælger, og hvordan de kreditvurderer dig.

Ligeså vel som den korte løbetid kan være en fordel, kan den også være en ulempe. Måske er 30 dage ikke nok tid til at få penge nok på hånden til at betale lånet tilbage, og så er du i knibe. En længere tilbagebetalingsperiode betyder også, at lånet skal betales tilbage i mindre bidder.

Et mikrolån skal betales tilbage på én gang, og hvis du for eksempel er på overførselsindkomst eller af andre grunde ikke har så mange penge at gøre med, er selv få tusinde kroner en stor mundfuld for økonomien. Dette er blot endnu en grund til at lægge et budget, inden man låner penge.

Mikrolån er altså overordnet set et af de dyrere lån målt i forhold til banklån eller realkreditlån, hvor renten typisk er meget lavere. Til gengæld har du frihed til at bruge pengene på lige præcis det, der falder dig ind. Du må altså opveje fordele og ulemper ved mikrolån og lægge et budget, så du ved, hvad du går ind til, når du tager et mikrolån online.

Er et mikrolån det rigtige lån til mig?

Med alle de lån, som er tilgængelige både online og i den ”virkelige” verden, er det lidt af en jungle at finde rundt i. Måske spørger du dig selv, om et mikrolån rent faktisk er det lån, som passer bedst til dine behov? Det er et mikrolån, du er på udkig efter, hvis du leder efter et mindre lån på under 10.000 kroner. Det kan være til et nyt fjernsyn, en rejse, eller hvad du nu ellers synes.

Der er ingen grænser for, hvad mikrolån kan bruges til, og låneudbyderne er så godt som ligeglade. Det vigtigste er, at de får lånet betalt tilbage. Det bør være en gensidig interesse for både dig og udbyderen. Et mikrolån er derfor ikke til dig, som er i kronisk pengenød.

Et mikrolån skal betales tilbage hurtigt, fordi løbetiden generelt er kort, og hvis ikke der er plads i budgettet til dette, får det konsekvenser i form af høje gebyrer. Du skal altså vide, at budgettet kan bære lånet, og at der er luft nok i økonomien til at få dit ønskede lån ud af verden så hurtigt som muligt.

Et lån til de fleste

Et mikrolån er som sagt et ganske lille lån. Det er derfor heller ikke ideelt til finansiering af store genstande eller oplevelser som biler eller jordomrejser, men det kan bruges til de små uforudsete udgifter, som godt kan drille lidt sidst på måneden. Derudover er mikrolånet en god løsning til dig, som gerne vil udleve en drøm eller få en på opleveren.

Har du altid drømt om at komme til Maldiverne, kan et mikrolån spæde godt til, så denne drøm bliver opfyldt. Eller vil du gerne have lidt ekstra penge til oplevelser på rejsen, kan et mikrolån også hjælpe med at gøre det til virkelighed. Mikrolånet er et nemt lån for langt de fleste at blive godkendt til, så det er kun fantasien, der sætter grænser! Der er ganske få krav til dig som ansøger, du skal ikke stille sikkerhed, og lånet er lynhurtigt udbetalt til din konto, så du har frit råderum over pengene i løbet af ingen tid.

Så er det sidst på måneden, og mangler du en lille sjat penge til de små dumme udgifter, eller til at få prøvet noget nyt og komme lidt væk fra hverdagen? Så tjek mikrolånet ud. Det er lille, det er hurtigt, og i nogle tilfælde er det gratis. På MONEYBANKER.dk finder du en række af de bedste udbydere af mikrolån, som du kan undersøge, filtrere og sammenligne med hinanden.

Du er også velkommen til at benytte dig af vores andre services som vores låneberegner, så du har helt styr på dit lån. Husk, at vi foreslår at du ansøger om et lån mindst tre forskellige steder, så du har det bedste sammenligningsgrundlag. På den måde er du også sikker på, at du finder det bedste mikrolån til dig og din økonomi. Du kan snart have pengene på hånden, så du har råd til at udleve dine drømme og være ekstra god ved dig selv.

Held og lykke med at finde dit ideelle mikrolån her på MONEYBANKER.dk!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.603
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.