Lån 65.000 kroner

Lån 65.000 kr. uden krav om sikkerhed. Hurtigt, sikkert og nemt.

Lånetilbud er opdateret d. 28/03-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    5 punkter

  • Læsetid

    13 minutter

  • Siden er opdateret

    28/03-2024

Lån 65.000 kr. 

Er det en god idé at låne 65.000 kr.? Det er kun dig selv, der kan svare på det, da det kun er dig, der kender din økonomi og dine behov. Der kan være mange gode grunde til at låne, men der er også mange tilfælde, hvor et lån måske ikke er den bedste idé. Hvis du er i tvivl om, om du bør optage et lån på 65.000 kr., kan du læse med herunder og få et par gode råd så, du forhåbentligt bliver klædt bedre på til at tage en kvalificeret beslutning i forhold til at låne penge online

Har du overhovedet råd til at låne?

Det første, du bør spørge dig selv om, er, om du overhovedet hår råd til at låne, da dette er din eneste mulighed for at vurdere, om lånet er en god idé eller ej. Det lyder som et simpelt råd, men det er ikke desto mindre noget, som mange glemmer at tænke på, inden de låner. 

Det skyldes at det er rigtig nemt at låne penge online, og mange lader sig derfor friste af butikkernes og internettets mange muligheder uden at tænke videre over, om de har de fornødne penge eller ej.

Og selvom det lyder som et simpelt spørgsmål, så er det ikke alle, der hurtigt kan svare på, om der er plads i økonomien til et lån eller ej. Det kræver nemlig et grundigt overblik over sin privatøkonomi, og det er ikke alle, der sådan lige ud af det blå kan svare på, hvad eksempelvis deres månedlige rådighedsbeløb er. 

Men du kan altså ikke tage en kvalificeret beslutning i forhold til lån, hvis du ikke har et grundigt indblik i dine privatlån og din privatøkonomi, og kun på den måde kan du vurdere, om det er en god idé at låne 65.000 kr. eller ej. Det værste, du kan gøre, er nemlig at låne penge, som du ikke har mulighed for at betale tilbage, da det er den sikre vej til at få dig selv viklet ind i svære økonomiske problemer. 

Læg et budget, inden nu låner 

For at du kan få et godt overblik over din privatøkonomi, bør du lægge et budget, som giver dig et indblik i dine månedlige indtægter og udgifter. Budgetlægning hjælper dig både til at vurdere, om du har råd til et lån eller ej, mens det også kan hjælpe dig med at betale lånet tilbage, når først du har taget det. 

Når du vil lægge et budget, er det første, du skal gøre at skabe dig et overblik over dine indtægter. Dine indtægter er de penge, du hver måned får udbetalt som eksempelvis løn, penge fra a-kassen eller offentlige ydelser. Du bør også medregne andre indtægter, som ikke er månedlige – eksempelvis hvis du modtager børnebidrag hvert kvartal.

Disse samlede indtægter skal du skrive ned og udregne, hvad det svarer til på månedsbasis. 

Anbefaling: Hvis du har dyre låneomkostninger, kan du overveje at omlægge dine lån til et samlelån. Det reducerer ofte omkostningerne og giver dig herigennem flere penge hver måned.

Herefter er det tid til at få et overblik over dine faste udgifter. Det er de ting, som du regelmæssigt betaler til – typisk en gang om måneden, men i visse tilfælde også pr. kvartal eller i et andet interval. 

Det er udgifter til eksempelvis:

  • Husleje
  • El, vand og varme
  • Forsikringer
  • Abonnementer til eksempelvis telefon og internet

Her er det vigtigt, at du husker alle dine faste udgifter, så du får et retvisende overblik over din økonomi. Du kan eventuelt kigge din netbank igennem for at være sikker på, at du får det hele med. 

Når du har regnet det hele sammen – både indtægter og udgifter, skal du trække udgifterne fra indtægterne, hvilket giver dig et tal for dit månedlige rådighedsbeløb. Det er det beløb, som du skal bruge til at dække dine variable udgifter, som er udgifter til de ting, der jo som bekendt varierer fra måned til måned. De er udgifter til ting som eksempelvis mad og andre huslige produkter. 

Tjek din netbank

Her kan det også være en god idé at slå et smut forbi din netbank, så du kan se, hvor meget du typisk bruger på variable udgifter i løbet af en måned. Du kan eventuelt tage et gennemsnit af de sidste tre måneders variable udgifter for at få et nogenlunde retvisende billede. Når du har skabt dig et overblik over dine variable udgifter, skal du trække det beløb fra dit månedlige rådighedsbeløb. 

Det tal du ender ud med, når alle udgifter - både faste og variable – er betalt, er det beløb, som du hver måned har mulighed for at betale tilbage på et lån med. Hvis der ikke er nogen penge tilbage, efter alt er betalt, er det en dårlige idé at tage et lån, da du ikke har luft nok i budgettet til at afdrage på et lån i de kommende måneder. 

Hvis du til gengæld har penge til overs sidst på måneden, betyder det, at din økonomi er sund nok til at rumme et lån. I så fald kan du godt optage et lån på 65.000 kr. og herefter vælge et månedligt afdrag, der ligger inden for det beløb, som du har til rådighed, når alt andet er betalt. 

Hvis du ikke har nok plads i budgettet, men alligevel har brug for et hurtigt lån, kan du alternativt rykke om på nogle af dine udgifter og derved spare nogle penge på forskellige poster, så du måske alligevel kan få luft nok i budgettet til at betale for et lån. 

Hvad med ÅOP?

Du har sikkert hørt om begrebet ÅOP, men ved du, hvad det betyder? ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det bør være en central del af din vurdering i forhold til, om du bør tage et lån eller ej. De årlige omkostninger i procent er nemlig den procentdel af lånebeløbet, som du skal betale på årsbasis, og ÅOP kan derfor siges at være prisen på lånet. 

Du kan ikke vurdere, om du har råd til et lån eller ej, hvis du ikke kender lånets pris, og du bør derfor altid tjekke de årlige omkostninger i procent som noget af det første, inden du underskriver en låneaftale. ÅOP indeholder alle lånets udgifter, og det er derfor det eneste tal, som du behøver at interessere dig for. 

Er et lån nødvendigt?

En anden god ting du bør spørge dig selv om, når du vil vurdere, om et lån er en god idé eller ej, er, om du har mulighed for at finansiere din udgift gennem andet end f.eks. et ellers umiddelbart billigt lån. Det kan være, at du måske alligevel kan udskyde din udgift lidt, så du kan spare nogle penge sammen selv.

I den forbindelse kan du også prøve at skære lidt ned på forbruget, og du kan også prøve at tage nogle ekstra vagter på jobbet. 

På den måde kan du måske lægge nogle tusinde kroner fra hver måned, hvilket hurtigt kan bringe dig tættere på det det beløb, du mangler. Og selvom det nok vil tage lidt tid for de fleste at spare 65.000 kr. sammen, så bør du alligevel prøve at gøre forsøget – såfremt du altså har tid til at vente. 

Jo flere penge, du selv kan samle sammen, jo færre penge behøver du nemlig at låne i sidste ende, hvilket du helt sikkert vil komme til at takke dig selv for, når lånet skal betales tilbage igen.