Tag et lån

At tag et lån betyder, at man låner nogle penge af en til noget, for først at betale det tilbage senere. Det er altså, når man har et behov for lidt ekstra, man kan tag et lån.

635.745
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk

Tag et lån

At tag et lån betyder, at man låner nogle penge af en til noget, for først at betale det tilbage senere. Det er altså, når man har et behov for lidt ekstra, man kan tag et lån. Når man låner fra et kreditinstitut eller en anden slags virksomhed, er der næsten altid renter på – det vil sige, at man på sigt betaler lidt mere tilbage, end man lånte. Det er det, der gør, banker og lignende kan tjene penge og køre rundt økonomisk. Hvor meget, man betaler i rente, er meget forskelligt mellem de forskellige slags virksomheder, men der er en afgørende forskel mellem banklån og online lån. Et online lån er nemlig uden sikkerhed, hvor et banklån er med sikkerhed. Sikkerhed i forhold til at tag et lån betyder, at låneudbyderen forsikres om, at låntageren kan betale tilbage ved at sætte pant i noget af værdi – det kan være hus, bil eller noget andet af en betydelig økonomisk værdi. Det er altså låneudbyderens sikkerhed for, at låntageren kan betale tilbage – på den ene eller anden måde. Ved et online lån stiller man ikke sikkerhed. Man har derimod en lidt højere rente, der stadigvæk sikrer udbyderen en vis profit. Begge slags lån kan være smarte og passer til hver sin ting, men det særlige ved at tag et online lån er, at man slipper for bøvlet med at stille sikkerhed i noget.

Hvornår skal man tag et lån?

Det er et simpelt spørgsmål, men det har mange og komplicerede svar. Fordi man teknisk set betaler for et lån, er det vigtigt at forstå, det, selvom man får sine penge hurtigt, er en udgift på længere sigt. Alt hvad man har lånt, skal man betale tilbage og mere til. Derfor skal man overveje grundigt, om man har brug for et lån, inden man tager et. Nogle kommer til at tage et lån, uden de kan betale det tilbage inden for en overskuelig tidsramme, hvorfor de forgælder sig. Derfor foreslår vi, at man planlægger så godt som muligt og laver et budget, der overskuer den periode, man skal betale lånet tilbage over. På den måde ved man lige præcis, hvor meget man har hver måned, hvis man skal betale raterne tilbage tidsnok. Det gode ved et online lån er, at ingen spørger, hvad man skal bruge pengene til og ingen kræver sikkerhed i nogen værdier. Det betyder, at man teknisk set kan tage et lån til hvad som helst, så længe man kan betale det tilbage – hvorfor det igen er meget vigtigt at budgettere.

Tag et lån til bolig

Et online lån er typisk ikke så højt, som et banklån typisk kan være. Oftest låner man ikke mere end 100.000 online, hvorfor det måske kan lyde mærkeligt at tag et lån til bolig, der jo oftest ligger i et prisleje af millionklassen. Til boliglån tager de fleste et realkreditlån på 80% af boligprisen, når de kan stille 20% af udgifterne til boligkøbet – de 20% har man oftest skulle låne af banken, men det kræver, man selv kan finansiere udbetalingen, det vil sige 5% af den samlede købssum. De 5% er langt tættere på de beløb, der typisk lånes online, hvorfor man kan overveje, om man skal låne til udbetalingen online. Hvis man ikke er i markedet for at købe men for at leje, skal man stadigvæk stille et depositum og forudbetalt leje i lejligheden. Det er typisk op til tre måneders husleje, hvorfor det godt kan løbe op rent økonomisk. Derfor kan man også overveje, om man vil tag et lån online til en ny lejlighed.

Tag et lån til bil

Vil man have en ny bil, kan man tage et billån. Det er specielt, fordi man samtidig med at tage lånet stiller sikkerhed i det, man låner til. Altså bilen. Både traditionelle banker og andre online lånevirksomheder tilbyder den slags lån, men man kan sådan set også tage et normalt online lån til en bil, hvis ikke man har lyst til at stille sikkerhed. Derudover giver det mening at tage et lån online til bil, hvis bilen er af lidt ældre model – det har nemlig ikke nær så meget værdi for låneudbyderen, hvorfor man ikke kan stille sikkerhed i bilen. Mange forhandlere tilbyder desuden leasing af en bil, hvilket vil sige, at man lejer bilen i en periode, hvor service typisk er inkluderet i prisen.

Hvornår skal man ikke tag et lån?

Stort set alle kender til ikke lige at have penge på lommen. Det kan være irriterende, når man går og savner det, men det betyder ikke altid, det er en god ide at tag et lån. Man skal altid betale et lån tilbage. Derfor er det rigtig vigtigt, at man tager sig god tid til at overveje, om man behøver lånet og kan betale det tilbage. Med MONEYBANKERs søgemaskine har man mulighed for at sammenligne de forskellige udbydere, så man kan tag et lån på et oplyst grundlag.