Nemme lån

Nemme lån er en låntype, der er lette at optage og lettilgængelige. Nemme lån kan du optage i banken med vejledning fra din bankrådgiver, men nemme lån findes hovedsageligt online.

649.502
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk

Nemme lån er en låntype, der er lette at optage og lettilgængelige. Nemme lån kan du optage i banken med vejledning fra din bankrådgiver, men nemme lån findes hovedsageligt online. Online er det dig selv, der finder det lån, der passer til dit behov, og du har selv fuldt ansvar for at undersøge lånet. Låntypen vil være relevant for dig, der har fået en uforudset udgift – eksempelvis en ødelagt vaskemaskine eller et utæt køleskab. Størrelsen på nemme lån afhænger af lånudbyderens muligheder samt den låntype indenfor nemme lån, du vælger. Lånebeløbet kan være alt mellem 100 og 350.000 kroner. Ligeledes afhænger lånets løbetid af lånudbyderen og låntypen og kan være mellem 30 dage og 15 år. Ved nemme lån skal du være opmærksom på, at renten er forholdsvis høj, hvilket skyldes, du ikke sætter et aktiv (bil, hus etc.) som sikkerhed for lånet. Renten er lånudbyderens sikkerhed og er ofte mellem 10 og 35%.

Det skal du være opmærksom på ved nemme lån

Når du undersøger markedet for nemme lån online, skal du især være opmærksom på de ekstraomkostninger, der medfølger. Til at aflæse lånets samlede pris skal du bruge betegnelsen ÅOP (årlige omkostninger i procent), hvor alle lånets omkostninger er medregnet. Det er vedtaget ved lovgivning, at lånudbydere skal oplyse om lånets ÅOP, og derfor vil du altid kunne finde lånets ÅOP. Husk også at undersøge lånets månedlige ydelse. Læs altid lånudbyderens lånebetingelser, og hvilke krav lånudbyderen stiller til dig som lånansøger. Betingelserne og kravene varierer fra udbyder til udbyder, men det er ofte krav til alder og bopæl, du skal være opmærksom på.

Sådan finder du nemme lån

Nedenfor har MONEYBANKER lavet en simpel guide til, hvordan du optager nemme lån online. Når du har læst følgende fire punkter, vil du være godt på vej til at finde det nemme lån, der passer til dig.

1. Find dit nemme lån på MONEYBANKER

Der findes mange låneudbydere af nemme lån online, og det kan være svært at skelne mellem og sammenligne lånene. I forbindelse med nemme lån online er der ofte stor forskel på pris (hvor meget det koster dig at optage lånet), samt hvilke krav du som lånansøger skal opfylde. MONEYBANKER har gjort det lettere for dig at navigere mellem nemme lån. Via søgemaskinen til venstre kan du angive dine søgekriterier, hvorefter du præsenteres for lånmuligheder. Søgemaskinen hjælper dig også med at sammenligne lån fra forskellige udbydere. Endvidere kan du under fanen ”lånefomer” læse mere om blandt andet SMS-lån, kviklån og forbrugslån, som er typer af nemme lån.

2. Lånets ÅOP

Når lån skal sammenlignes er det ikke nok kun at kigge på lånenes renter. Den bedste måde at sammenligne nemme lån på er at sammenholde deres ÅOP. Når du bruger MONEYBANKER’s søgemaskine kan du enkelt og overskueligt aflæse lånudbyderens ÅOP og efterfølgende sammenligne lån fra forskellige udbydere. Lånet med den laveste ÅOP er det billigste lån.

3. Hvad skal den månedlige ydelse være?

Inden, du optager et lån, skal du beslutte, hvad den månedlige ydelse skal være. Det vil sige, hvor meget du vil afbetale på lånet hver måned. Når du bestemmer den månedlige ydelse, skal du huske at have din fremtidige økonomi med i overvejelserne. Det kan eksempelvis være, at du ved, du vil få mere i løn, eller at din husleje vil stige. Ved at betragte din fremtidige privatøkonomi, sikrer du i større grad, at du har råd til at betale den månedlige ydelse.

4. Låneansøgning

Efter du har gennemgået og overvejet foregående tre trin, kan du sende din lånansøgning. Når du har fundet den rette lånudbydere og det ideelle nemme lån, skal du søge om at optage lånet. Du skal ved ansøgningen udfylde en række personlige oplysninger – blandt andet fulde navn, adresse og e-mail. MONEYBANKER anbefaler, du sender lånansøgninger til tre udbydere. Det er gratis at ansøge om lån, og du forpligter dig ikke til lånet, før lånaftalen er underskrevet.

Fordele ved nemme lån

Her kan du læse fordele ved at optage nemme lån:

• I forhold til tidligere er det blevet lettere og enklere at optage lån online. Blandt andet muliggør MONEYBANKER’s søgemaskine, at du hurtigt kan sammenligne forskellige lån og dermed finde det nemme lån, der passer til dit behov.

• Det er hurtigt at optage nemme lån online og låneprocessen er kort. Ofte vil det lånte beløb stå på din konto indenfor få timer – i nogle tilfælde endda indenfor få minutter.

• Online-lånudbydere stiller ikke mange krav til dig som lånansøger. I de fleste tilfælde vil du – som nævnt – blot blive bedt om at angive nogle personlige oplysninger. Du skal ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til, og nemme lån kan derfor forbindes med fleksibilitet.

• Når du vil optage en af de nemme låntyper, forudsættes det heller ikke, at du ejer aktiver af værdi (bil, hus etc.), da du ikke skal stille noget som sikkerhed for lånet.

Ulemper ved nemme lån

Ligesom der er fordele ved at optage nemme lån, er der ulemper, du bør overveje:

• Nemme lån er ofte også dyre lån. Det er vigtigt, at du kender lånets ÅOP, så du er bevidst om, hvad det koster dig at optage lånet.

• Når du optager et lån, kan det virke uoverskueligt, hvordan du skal afbetale på lånet, hvis du ikke har vurderet din privatøkonomi først. Læg derfor altid et budget, inden du optager et lån. På den måde skaber du et overblik over din økonomi, og du klargør, hvad din privatøkonomi kan holde til.

• Nemme lån kan hurtigt blive en ond cirkel, hvis du vænner dig til at optage lån, hver gang du vil købe noget, du ikke har råd til. Lån derfor kun penge til nødvendigheder (eksempelvis et nyt køleskab) og lån ikke mere, end du har brug for. Lån kun, hvis du er sikker på, at du kan tilbagebetale lånet rettidigt.

Ved at overveje både fordelene og ulemperne ved nemme lån, bliver det lettere for dig at danne et overblik over, hvad du har behov for i forbindelse med dit lån.