Kviklån trods RKI

Det er ikke nemt at optage lån, hvis du er registreret i RKI som dårlig betaler. Långivere kan være påpasselige med, hvem de udlåner penge til, fordi de vil være sikre på, at lånet bliver tilbagebetalt. Dog er det ikke umuligt at låne penge, hvis du er RKI-registreret.

634.511
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk

Kviklån trods RKI

Det er ikke nemt at optage lån, hvis du er registreret i RKI som dårlig betaler. Långivere kan være påpasselige med, hvem de udlåner penge til, fordi de vil være sikre på, at lånet bliver tilbagebetalt. Dog er det ikke umuligt at låne penge, hvis du er RKI-registreret. De bedste chancer for at kunne optage et lån trods RKI findes på markedet for forbrugs- og kviklån. Her kan du læse dine muligheder, hvis du er RKI-registreret, og hvad du i den sammenhæng skal være opmærksom på.

Hvad betyder RKI-registrering?

Hvis du er registreret i RKI betyder det, at du har misligholdt din tilbagebetaling af gæld til din kreditor. Kreditoren kan vælge at registrere dig i RKI, hvis du efter tre rykkere endnu ikke har betalt. Det kan eksempelvis være, at du ikke har afdraget på dit lån, eller at du kontinuerligt ikke har betalt din telefonregning. Er du registreret i RKI kan andre virksomheder se, at du har undladt at betale til én eller flere kreditorer. På baggrund af det kan andre virksomheder vælge, at de ikke vil låne dig penge – det kan både være i form af afbetalingsløsninger på elektronik og almindelige forbrugslån.

Du får automatisk at vide, hvis du bliver registreret i RKI. Du går derfor ikke rundt i uvished, om du er blevet registreret. Alle har desuden ret til at få aktindsigt, hvilket betyder, at du til hver en tid kan få oplyst, om du står i RKI. Som privatperson kan du tjekke det ved at logge ind på denne hjemmeside med dit NemID.

Kviklån uden sikkerhed

Selvom du er RKI registreret, er der mulighed for at optage et lån – det vil typisk være et kviklån. Kviklånets størrelse er typisk mindre end et almindeligt forbrugslån. Kviklån udstedes, uden du skal stille sikkerhed for lånet, og derfor er der ikke krav om, at du ejer aktiver og værdier. Dog skal du være opmærksom på, at lån trods RKI typisk er forbundet med højere renter, store gebyrer og store afdrag. Det er risikabelt at optage lån som RKI-registreret, da det høje omkostningsniveau formentligt gør din privatøkonomi mere skrøbelig. Derfor anbefales det, at du kun trodser din RKI-registrering, hvis du er helt sikker på, at du kan betale lånet og dets omkostningerne tilbage rettidigt.

Ønsker du at optage et kviklån, selvom du står i RKI, kan du altid sende ansøgninger til lånudbyderne. Det er en fordel, hvis du ansøger hos flere, da du herved kan sammenligne lån og finde den billigste løsning. Når du modtager tilbuddene fra långiverne, skal du kigge efter den laveste ÅOP (årlige omkostninger i procent) – ikke den laveste rente. I ÅOP er alle lånets omkostninger inkluderet og fortæller, hvor meget du samlet skal tilbagebetale. Husk, at du kun kan sammenligne identiske låns ÅOP – det vil sige samme låntype, beløb og løbeperiode.

Overvejelser, inden du trodser RKI-registrering

Selvom det er muligt at låne penge trods RKI, er det mest hensigtsmæssigt først at komme ud af RKI og afbetale din, inden du optager flere lån. Når det i forvejen er en udfordring at betale eksisterende gæld tilbage, er det vigtigt, at du overvejer, om det er nødvendig at stifte mere gæld. Især fordi de lån, du har mulighed for at optage, kan være væsentlig dyrere end lån, du kan optage, hvis du ikke er registreret i RKI.

Derudover kan det blive en ond cirkel, hvis du eksempelvis optager lån for at tilbagebetale andre lån. I forlængelse at det er der stor sandsynlighed for, at du gør din privatøkonomi og din gæld mere uoverskuelig, da du får flere kreditorer og omkostninger i dit budget at forholde dig til.

Det er vigtig, at du grundigt overvejer, om det er det værd at optage et kviklån trods RKI, og om der er andre løsninger. Derfor anbefaler vi, at du har fokus på at forbedre din økonomi i stedet for at forhøje din gæld og forværre din økonomiske situation.

Ansøg om et kviklån trods RKI

Måske er du kommet økonomisk på rette fod, siden du blev registreret i RKI, og at du derfor er sikker på at kunne tilbagebetale et nyt lån. Alligevel skal du huske på, at uanset hvor god din økonomi er blevet, er der altid risici ved at optage lån. Før du beslutter dig for at låne, er det en fordel, at du lægger et budget. Dette er en god forberedelse, da du på denne måde får indblik i og overblik over, hvor meget det er nødvendigt at låne, og hvor stor en omkostningspost din økonomi kan klare. Husk, at du ikke skal låne flere penge, end hvad der er nødvendig.

Det er væsentlig, at du finder det rigtige og optimale lån. Som tidligere nævnt, er det en god idé at ansøge flere steder og sammenligne tilbuddenes ÅOP. Du kan bruge MONEYBANKER.dk’s låneberegner til at finde frem til lånudbydere, du kan ansøge om lån hos. At ansøge om et lån er uforpligtende, og du kan altid vælge ikke at optage lånet. Lånaftalen er først bindende, når du har underskrevet aftalen.