Kviklån 18 år

Når man fylder 18 år, sker der ofte mange ting i ens liv. Man træder for alvor ind i de voksnes rækker, man bliver myndig, og samtidig begynder man at få noget så grimt som regninger. Man står over for et nyt kapitel i livet, hvor man så småt skal begynde at klare alting selv. Måske skal man til at studere, hvor der skal bruges mange penge på computer og bøger. I forbindelse med et nyt studiested flytter mange hjemmefra for at komme tættere på skolen. Derfor er det en periode, hvor der skal bruges en del flere penge end normalt. Hvis man ikke har en stor opsparing at trække på, kan det være svært at få råd til det hele. Her kan et kviklån være en mulighed for at komme godt i gang med det nye kapitel, hvor man skal være uafhængig af sine forældre.

Er økonomien dårlig?

Som ung er økonomien sjældent den bedste. Mange er studerende eller i lære, hvor pengene er små. Samtidig med at det økonomisk set ikke er det bedste tidspunkt i livet, er det til gengæld et tidspunkt, hvor vi bruger rigtig mange penge, eller det vil vi i hvert fald gerne. Når man bliver 18 år, er man gammel nok til at tage kørekort, hvilket desværre ikke er helt billigt. Når kortet er taget, kunne det være fantastisk med en lille bil at drøne rundt i, dog er det en meget dyr post, ikke bare i anskaffelse men også i løbende udgifter. Derudover er det snart ved at være tid til at flytte hjemmefra, hvor der skal betales indskud til lejlighed samt bruges mange penge på at fylde lejligheden op. Noget andet er, at man som ung ofte har et ønske om at rejse ud og opleve verden, igen er det noget, som koster rigtig mange penge. Når man er 18 år, kan der altså være et hav af grunde til, at man har brug for flere penge end dem, man lige kan tjene. Det kan være svært at få pengene til at række, og det er ikke altid lige nemt at spare op på et budget, der i forvejen er meget skrabet. Har man ikke selv råd til de ting, man gerne vil, er der dog hjælp at hente. Det er nemlig blevet meget lettere at låne penge, end det har været førhen, også som ung. Det skyldes især de mange online lånemuligheder, som er dukket op de sidste par år. Her har man mulighed for at låne penge direkte over nettet uden at skulle møde op i en bank og redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Låneudbyderne online stiller i de fleste tilfælde slet ikke spørgsmålstegn til, hvad pengene skal bruges på, og ofte stiller de heller ikke nær så store krav til dig som låntager.

Lånemuligheder som ung

Når man er ung, kan det være meget svært at låne penge af banken, især hvis det er til noget så ”ufornuftigt” som en rejse. Svaret fra banken vil ofte være, at ens indkomst er for lille til at kunne betale et lån tilbage. Især hvis man er på SU, vil et lån hos banken nærmest være umuligt. I dette tilfælde kan man overveje SU lån, der dog ikke hjælper meget, hvis det er en rejse eller indskud til en lejlighed, hvor man skal bruge pengene her og nu. Ved SU lån får man nemlig udbetalt et fast beløb ved siden af sin SU hver måned, så ens månedlige indtægt på den måde forøges. Hvis man skal bruge penge nu, og banken afviser at låne, kan det derfor være nemmere at anvende en af de mange online låneudbydere, der ikke stiller så store krav og ikke skal vide, hvad pengene skal bruges til.

Alderen har en betydning

Selvom det er meget nemmere at låne penge hos en online låneudbyder, har din alder stadig en betydning. Er du først lige fyldt 18 år, er der ikke så mange udbydere, der vil låne penge til dig. Kan du derfor vente med at låne penge, til du er fyldt 20 år, stiger antallet af mulige låneudbydere allerede. Hvis du er 25 år eller derover, opfylder du samtlige af låneudbydernes alderskrav og kan frit vælge, hvilken udbyder du ønsker at låne hos. Så hvis du står på grænsen til at blive enten 20 eller 25 år, kan det godt betale sig at vente lidt med at låne. Dette skyldes altså, at udvalget af låneudbydere bliver meget større, og herved har du større mulighed for at vælge de bedste betingelser for dit lån. Her vil det altid anbefales, at du ansøger hos minimum tre forskellige låneselskaber for at have flere tilbud at vælge i mellem.

Skab overblik

Da der efterhånden er rigtig mange online låneudbydere, kan det godt være svært at overskue alle de mange online lånetilbud, og hvilke krav de forskellige udbydere har, bl.a. til din alder. For at gøre det nemt for dig og spare dig for en masse tid, har JUST MONEY gjort det simpelt at sortere i alle udbyderne. Her skal du på hjemmesiden blot angive din alder, hvorefter alle de låneudbydere, der ikke er relevante for dig, vil blive sorteret fra. På den måde er det nemt at overskue mulighederne, da der nu kun vil være de låneudbydere tilbage, som er relevante for dig og villige til at låne til din aldersgruppe. Ligeledes kan du angive dit ønskede lånebeløb for hurtigt at få et overblik over, hvem der udlåner disse beløb. Så selvom man har fået nej af banken til at låne, kan kviklån 18 år altså godt lade sig gøre.

Lån til studerende

Når man er studerende, kan indtægten ikke blive meget lavere. Derfor arbejder mange ved siden af sit studie for at få økonomien til at rende rundt og måske få råd til lidt sjov ind imellem. Trods et studiejob kan det være svært at få sparet penge op til det, man ønsker sig. Flere vælger derfor at optage det føromtalte SU lån, hvor man som nævnt får at fast beløb udbetalt hver måned ved siden af sin SU. Dette kan være nødvendigt for at få hverdagen til at hænge sammen. Fordelene ved et SU lån er, at det er forholdsvis nemt for studerende at få lov at låne, da lånene jo netop er forbeholdt studerende. Samtidig er renten lav sammenlignet med mange andre forbrugslån, og desuden skal lånet først tilbagebetales, når man er færdig med at studere. Ulemperne ved SU lån er til gengæld, at lånet kun kan laves, så det kommer som en ekstra indtægt hver måned. Har man brug for en større sum penge her og nu, hjælper et SU lån altså ikke. Har man valgt at forsøge at klare studietiden uden et SU lån, kan et online lån være en mulighed, hvis det alligevel brænder på en måned, eller hvis der kommer nogle uforudsete udgifter.

Optag kviklån 18 år

Har du brug for penge er et alternativ til banklån og SU lån altså online lån. Selvom man får hverdagen til at rende rundt økonomisk, vil der ofte opstå situationer, hvor der mere eller mindre akut mangles lidt ekstra penge. Det kan være bilen, der går i stykker, eller måske er det på tide at få udskiftet cyklen. Det kan også være en rejse, hvor man udnytter den lange ferie, man har som studerende. I disse situationer vil det være oplagt at optage et kviklån, hvilket kan klares nemt og hurtigt hjemmefra, og hvor der er minimale krav til dig som låntager. Ved kviklån skal man være opmærksom på, at disse lån skal tilbagebetales over relativt kort tid. Derfor bør man overveje nøje, hvor mange penge man kan betale af hver måned og vælge sit lånebeløb og løbetid derudfra. Her vil det være en god ide at lægge et budget for at få et overblik over, hvor mange penge man bruger hver måned. I budgettet skal man huske alle de udgifter, som man har i løbet af et helt år, både de faste udgifter og de løbende udgifter. Ved at lave en liste over alle sine udgifter og trække dem fra sine indtægter kan man hurtigt skabe sig et billede af, hvor mange penge man vil kunne betale af på et lån hver måned. Det er meget vigtigt at være realistisk og huske, at der også skal være lidt penge til lommepenge. Hvis man ikke er realistisk i sine beregninger eller glemmer væsentlige poster, kan det betyde, at man alligevel ikke har råd til at betale så meget tilbage, som man havde regnet med. Hvis man ikke kan betale sine ydelser til tiden, vil der hurtigt komme ekstra renter og gebyrer på, som kan gøre, at gælden bliver stor og uoverskuelig. Er du i forvejen i en situation, hvor du mangler penge hver gang, det bliver sidst på måneden, er det en dårlig ide at optage lån, da du ikke vil have mulighed for at tilbagebetale ydelserne til tiden. Kort sagt bør man derfor altid overveje sin økonomiske situation nøje, inden man underskriver en låneaftale.