Billigste kviklån

Leder du efter billigste kviklån? Sammenlign nedenfor og ansøg 100% gratis og uforpligtende. Ansøg flere steder og modtag flere lånetilbud, så kan du herefter frit vælge det bedste og billigste kviklån.

Lånetilbud er opdateret d. 04/12-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Billigste kviklån

Kviklån er en lånemetode, som er blevet meget populær blandt danskerne, da det er en nem og hurtig vej til at låne penge til det, som netop du drømmer op. Derudover er kviklånet en meget fleksibel låneform, da det er muligt både at låne store og små beløb.

Kviklån er dog på et generelt niveau omgivet af en negativ diskurs i medierne. Dette skyldes først og fremmest, at mange kritikere mener, at det er alt for dyrt at optage et kviklån, da omkostningerne i forbindelse med et lån er forholdsvis høje. Dette kan kritikerne til dels have ret i, men der er samtidig mange ting, du som forbruger kan gøre for at holde omkostningsniveauet nede og dermed sikre dig et forholdsvis billigt kviklån.

I forlængelse af dette vil denne artikel omhandle, hvilke fordele og ulemper der knytter sig til et kviklån, og hvad du som forbruger kan gøre for at sikre dig et billigt kviklån.

Hvad er billig kviklån?

Kviklån er et begreb som bruges i forbindelse med mange forskellige lån. Kendetegnet for disse lån er dog, at de alle sammen foretages online. Derudover er kviklån en hurtigt måde at låne penge på, da pengene hurtigt overføres til din konto, efter du har sendt en låneansøgning afsted.

Et kviklån er derfor på mange måder det modsatte af et banklån, hvor ansøgningsprocessen er langsommelig, og det i sidste kan være svært at blive godkendt.

Som med mange andre ting vil der dog stadigvæk være fordele og ulemper ved at optage et kviklån. Disse vil blive gennemgået i det følgende.

Fordele ved billig kviklån

Der er mange fordele ved at optage et kviklån. Ens for disse fordele er imidlertid, at de alle sammen knytter sig til de to nøgleord – hurtigt og nemt.

Du kan læse om nogle af fordelene nedenfor, hvor vi har beskrevet dem i detaljer.

En hurtig ansøgningsproces

En af de klart største fordele ved et kviklån er, at processen fra du ansøger om et lån, til pengene er på din konto, er meget kort. Typisk vil du få svar på din ansøgning inden for time eller i hvert fald samme dag, som du anmoder om et lån hos den valgte udbyder. Hvis du derefter vælger at acceptere udbyderens tilbud, vil du typisk have pengene på din konto inden for 1-2 hverdage.

Hos nogle udbydere er det endda muligt at få pengene til rådighed samme dag, som du ansøger. Dette er dog meget individuelt fra udbyder til udbyder.

Nemt at blive godkendt til billigste kviklån

For det andet er det nemt at blive godkendt som låneoptager af et kviklån. De fleste udbydere kræver blot, at du ikke er opgivet i RKI eller Debitor Registreret. Det er to forskellige databaser, som registrerer dårligere betalere. 

Hvis du er registeret i disse databaser, kan det være svært at blive godkendt. Derudover kræver de fleste, at du ikke allerede er i gang med at tilbagebetale et lån hos den valgte udbyder. Du skal dog være opmærksom på, at udbyderne kan have specifikke krav til dig som låneoptager.

Dette kan f.eks. være, at du skal have en bestemt alder.

Det er desuden vigtigt at fremhæve, at du ikke skal stille sikkerhed for at optage et lån. Du skal altså ikke have en masse penge i banken eller være husejer for at kunne optage et kviklån. Nogle udbydere har det dog som krav, at du skal være på arbejdsmarkedet, da det giver dem en form for sikkerhed for, at du kan tilbagebetale dit lån.

Pengene kan frit benyttes

For det tredje er det ens for alle kviklån, at der ikke er nogen begrænsninger for, hvad du bruger de lånte penge til. Det adskiller kviklån markant fra banklån, hvor du skal opgive præcis, hvad du ønsker at låne penge til. Et kviklån er altså kendetegnet ved stor individuel frihed, da formålet med dit lån i princippet ikke kommer andre ved.

Ulemper ved kviklån

Den eneste reelle ulempe ved kviklån er, at renten er forholdsvis høj, når man sammenligner med andre låneformer. Dette betyder ganske enkelt, at du forpligter dig til at betale et forholdsvis stort beløb tilbage i rente udover det beløb, du har lånt. Den høje rente er selvfølgelig et problem, men samtidig er den en række ting, du kan gøre for at sikre, at du i sidste ende får det billigst mulige kviklån.

Overvej samlelån

Hvis du allerede har ét eller flere kviklån, er det muligvis ikke økonomisk fordelagtigt for dig at optage endnu et kviklån. Et nyt kviklån vil sandsyneligt hjælpe dig økonomisk på kort sigt, men på længere sigt kan det skabe en dårligere økonomisk situation for dig. 

I stedet for at optage et nyt kviklån vil det være bedre for dig at ansøge om et samlelån. Et samlelån samler den gæld, du ønsker, i et nyt lån. Det vil skabe et større lån, men det vil gøre afbetalingen mere overskuelig, da du kun skal afdrage til ét låneselskab.

Samtidig vil du oftest også spare penge, da dine lånevilkår såsom renten vil være lavere. Du kan også fastsætte en ny løbetid og låne yderligere penge med et samlelån.

Hvad er et billigt kviklån i forhold til renteniveau?

Efter at have læst fordelene og ulemperne ved kviklån, sidder du måske tilbage og tænker: Hvordan får jeg del i alle fordelene samtidig med, at jeg sikrer mig et billigt kviklån? 

Der er ikke noget klart svar på dette spørgsmål, men ved at være opmærksom på en række simple faktorer, kan du dog sikre, at du får et så attraktivt lånetilbud som muligt. Først og fremmest skal du holde øje med det enkelte kviklåns rente. Selvom renten på kviklån er høj, har du den fordel som forbruger, at konkurrencen på markedet er rigtig stor. 

Det betyder, at udbyderne presser hinanden på prisen, hvilket kommer dig til gode som forbruger. Det er vanskeligt entydigt at konkludere, hvad et billigt kviklån er i forhold til renteniveau. Et forsigtigt bud vil være, at det er et billigt lån, hvis du kan få en rente på omkring 8-10 %.

Det er dog vigtigt at pointere, at renten ikke er det vigtigste nøgletal i forbindelse med dit lån. Derimod er det værd at holde øje med et låns ÅOP (Årlig Omkostning i Procent), som beskriver de samlede omkostninger ved et lån. Dette tal er interessant, da det inkluderer alle omkostninger, dvs. både renten og andre gebyrer, der kan være knyttet til lånet.

En hovedregel er derfor altid at vælge det lån med den laveste ÅOP, da det i sidste ende sikrer dig det billigste kviklån.

Ansøg hos flere udbydere

En anden strategi, som kan være med til at sikre dig et billigt kviklån er, at du ansøger ved flere forskellige udbydere. Dette er vigtigt, da det giver dig mulighed for at sammenligne en række lånetilbud og vælge det, som kan tilbyde den laveste ÅOP. Derfor anbefaler MONEYBANKER.dk, at du ansøger hos mindst tre forskellige låneudbydere.

Det er vigtigt at nævne, at du ikke forpligter til en udbyder, selvom du sender en låneansøgning afsted. Det vil sige, at du i princippet kan ansøge ved 15 forskellige udbydere uden i sidste ende at optage lån ved nogen af dem. En låneaftale er først gældende, når du har underskrevet et tilbud og sendt det tilbage til udbyderen.

Tilbagebetaling af dit billige kviklån

Det er yderst vigtigt, at du tilbagebetaler dit kviklån som aftalt med din udbyder. Det kan lyde som en meget banal og indlysende ting, men samtidig kan det få store konsekvenser for dit låns ÅOP, hvis du ikke formår at betale tilbage som aftalt. Et brud på kontrakten vil nemlig i de fleste tilfælde betyde, at din udbyder vil lægge ekstra renter og gebyrer på dit lån.

Hvis du ønsker et billigt kviklån er det derfor centralt, at du betaler tilbage til tiden og dermed holder ÅOP’en nede.

Hvordan finder jeg det billigste kviklån?

Det ovenstående indhold har tydeliggjort, at der både er fordele og ulemper ved at optage et kviklån. Det er dog samtidig blevet fremhævet, hvordan du med forholdsvis enkelte midler har mulighed for at kompensere for ulemperne og dermed sikre dig et billigt kviklån. Selvom du har denne viden, kan det dog være vanskeligt at finde frem til de billige kviklån, da der er virkelig mange forskellige udbydere at vælge mellem.

Det er i denne sammenhæng, at søgemaskinen på MONEYBANKER.dk kan hjælpe dig! Søgemaskinen kan ganske enkelt finde frem til de udbydere, som passer bedst til dine krav, hvorefter du selv har mulighed for at sammenligne disse udbydere. Søgemaskinen sikrer altså, at du på en let og overskuelig måde kan finde frem til det billigste kviklån.

Det eneste du skal gøre er at indtaste størrelsen på dit lånebeløb og din alder.

Lånebeløb

Først og fremmest skal du oplyse, hvor stort et beløb, du ønsker at låne. Dette er et vigtigt kriterium, da det som tidligere nævnt varierer, hvor stort et beløb du kan låne ved de forskellige udbydere. På den måde kan søgemaskinen sortere i de udbydere, der ikke passer til dine ønsker.

I forbindelse med fastsættelsen af lånebeløbet anbefaler MONEYBANKER.dk, at du altid sætter beløbet en smule højere, end du umiddelbart havde tænkt. Det er en fornuftigt strategi, da du kan risikere, at den enkelte udbyder reducerer beløbet. På denne måde er der en større chance for, at du får opfyldt dine ønsker, selvom beløbet reduceres.

Du kan altid efterfølgende kontakte udbyderen og få nedsat beløbet.

Alder

For det andet skal du indtaste din alder. Dette kriterium er ligeledes relevant, da det varierer, hvor gammel du skal være for at låne penge ved de forskellige udbydere. Du skal dog som minimum være 18 år gammel for at kunne optage et kviklån.

Hvis du 25 år eller derover, kan du optage lån hos alle MONEYBANKER.dk’s samarbejdspartnere.

Når du har indtastet disse oplysninger vil søgemaskinen finde frem til de udbydere, der kan tilbyde dig et kviklån. Herefter kan du på overskuelig vis sammenligne udbyderne og sende ansøgninger afsted. Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan du konkret ansøger om et kviklån, kan du gå ind under ”Låneformer” og ”Lån penge online” for en beskrivelse af ansøgningsprocessen.