Kassekredit - Find billig kassekredit online
Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.
- Indholdsfortegnelse
24 punkter
- Læsetid
52 minutter
- Siden er opdateret
14/10-2024
Kassekredit guide 2024
Rigtig mange af os har nok allerede hørt om kassekredit før eller stiftet bekendtskab med ordet. Men det er ikke nødvendigvis os alle sammen, der rent faktisk helt præcist ved, hvad en kassekredit er for noget, hvad det koster m.m.
Der er en del spørgsmål, du gerne skal vide, før du vælger at kaste dig ud i en kassekredit. Hvis du læser med videre her, får du svar på alle de spørgsmål, der er værd at vide om en kassekredit. Du finder en masse nyttig information samt en stor guide til alt det vigtigste, når det kommer til kassekredit.
Hvad er en kassekredit?
Hvad er en kassekredit? Det er nok det første spørgsmål, du skal stille dig selv. For at få svar på dette spørgsmål, skal du blot læse med videre her.
En kassekredit er et lån, du kan optage i en bank. Med en kassekredit har du mulighed for at overtrække din bankkonto med et specifikt beløb, der er aftalt med din bank.
Det vil altså sige, at du har et ekstra beløb til rådighed på din konto, hvis du får brug for det. Dette er optimalt for dig, der ønsker at have nogle penge til rådighed til uforudsete regninger eller udgifter eller større økonomisk sikkerhed.
Kassekredit beløb
Beløbet på en kassekredit varierer afhængig af din aftale med banken. Beløbet kommer derfor an på, hvad du i sidste ende kan forhandle dig frem til. Typisk ligger en kassekredit på mellem 10.000 og 50.000 kroner.
Ønsker du en større kassekredit, er dette en aftale, du individuelt laver med din bankrådgiver. Hvis du ønsker en meget høj kassekredit, kommer det typisk an på din kreditvurdering samt din månedlige eller årlige indtjening.
For at få lov til at få en kassekredit skal du være opmærksom på, at du skal være fyldt 18 år. Din økonomi skal desuden være sund, hvilket betyder at du ikke må have minus på bankkontoen hver måned. Din bank vil bevillige dig en kassekredit baseret på din nuværende økonomi.
Hvad koster en kassekredit?
Inden du opretter en kassekredit hos din bank, er det vigtigt at vide, hvad det koster. Fordelen ved en kassekredit er, at du kun skal betale renter af det beløb, du bruger. Disse renter betaler du løbende.
Det vil altså sige, at hvis du ikke bruger noget af din kassekredit i en måned, og hvis du ikke har minus på din konto, skal du ikke betale noget for det. Hvor meget du betaler i rente, afhænger i bund og grund af, hvor meget du bruger kassekreditten. Hvis du bruger meget af den, betaler du mere i rente, end hvis du ikke bruger så meget af den.
Din kassekredit vil typisk være på din almindelige bankkonto, hvor du også modtager din løn. Det kan lyde som en god aftale, men du skal samtidigt være opmærksom på, at du kan ende med at betale en del penge, hvis din konto hele tiden er i overtræk.
Udover betaling af renter trækker mange banker ligeledes en provision af maksimummet på din kassekredit. Dette beløb skal kun afregnes en enkelt gang om året. I mange tilfælde kan der også være et oprettelsesgebyr.
Lån kun det nødvendige
Det er ydermere vigtigt, at du aldrig låner flere penge, end hvad du har råd til at betale tilbage. Hvis du trækker en del over den første måned, kan det i sidste ende blive svært at opnå plus på din bankkonto, da du skal betale en højere rente. Det betyder, at du ender med et stort minus på kontoen, der blot bliver større og større.
Lån derfor aldrig flere penge end hvad du har økonomisk råderum til.
Det er meget forskelligt, hvor dyr eller billig en kassekredit hos banken eller en anden långiver er. Som regel ligger renten på omkring 10 eller 20 procent, men dette varierer fra bank til bank.
Der er derfor stor forskel på, hvad en kassekredit koster, hvorfor det er værd at undersøge de forskellige bankers priser for at finde frem til den bedste aftale for dig. Det kan samtidigt være en fordel at prøve at forhandle med din bankrådgiver, så du opnår den mest lukrative aftale.
Her er det ikke altid en god idé at takke ja til den første aftale, som banken tilbyder dig. Prøv i stedet at forhandle renten ned eller få et bedre tilbud på oprettelsesgebyret eller lignende, hvis det er muligt.
Hvordan fungerer en kassekredit?
En kassekredit fungerer på den måde, at du tager en snak med din bank, hvor i sammen laver en aftale om, at du får en kassekredit på din konto. Hvis du en dag mangler penge til store udgifter eller andet, kan du trække over på din konto uden, at det er nødvendigt, at du informerer din bank om dette.
Hvis du aftaler med din bank, at du har en kassekredit på 20.000 kroner, og hvis du lige nu har 30.000 kroner på din konto, vil du rent faktisk have hele 50.000 kroner til rådighed. Med en kassekredit behøver du ikke altid vide, hvor mange ekstra penge du har brug for, da pengene står klar til at blive trukket, hvis du på et tidspunkt får brug for det.
Hvem kan få en kassekredit?
Er du i tvivl om, hvorvidt du har mulighed for at få en kassekredit eller ej? De fleste har mulighed for at få en kassekredit hos banken, hvis deres økonomi er fornuftig. Sådan en konto bliver nemlig kun oprettet, hvis din økonomi er sund, så banken kan føle sig sikker på, at du har mulighed for at tilbagebetale de penge, du låner.
Bankerne har et krav om, at du minimum skal være fyldt 18 år for at få lov til at få oprettet en kassekredit. Du skal desuden være dansk statsborger med et NemID. Din adresse skal derfor også være i Danmark.
Typisk vil banker heller ikke oprette sådan en konto til dig, hvis du er registreret i RKI. RKI er et register for dårlige betalere.
Der kan være forskellige krav og vilkår afhængig af den bank, du vælger. Derfor anbefales det, at du undersøger reglerne hos de forskellige banker, samt hvilke vilkår og betingelser, der gælder hos lige netop din bank.
Dette kan du gøre ved at tage et kig på din banks hjemmeside. Hvis du ikke finder alle oplysninger der, er det en fordel at tage kontakt til din bankrådgiver for at høre mere om dine muligheder, samt hvad de har af vilkår og betingelser for at få oprettet sådan en konto hos dem.
På den måde får du et bedre udgangspunkt, når det kommer til at tage stilling til, om du skal have en kassekredit eller ej. Det giver dig ydermere bedre mulighed for at forhandle med din bankrådgiver, hvis du inden jeres snak har fundet frem til, hvad de har af muligheder, samt hvordan du kan forhandle med din bankrådgiver.
Kassekredit vs. lån
Skal jeg vælge kassekredit eller et lån? Og hvad er forskellen egentligt overhovedet på et forbrugslån og en kassekredit? Dette er spørgsmål, som mange sagtens kan være i tvivl om. Det kan nemlig også være svært at finde ud af, om du skal vælge det ene eller det andet.
Om du skal vælge et lån eller en kassekredit afhænger af, hvad du skal bruge pengene til. Hvis du har brug for et større engangsbeløb, kan det være en fordel med et lån. Her får du nemlig alle pengene udbetalt til dig på en gang, hvorefter du betaler pengene tilbage efter aftale med låneudbyderen.
Typisk vil du afdrage et bestemt beløb hver måned i en specifik periode.
Penge til uforudsete omkostninger
Ønsker du i stedet blot ekstra penge til rådighed på din konto, som du kan bruge i nødstilfælde eller ved uforudsete udgifter, kan en kassekredit være en rigtig god løsning. Her får du et specifikt beløb til rådighed – det kan for eksempel være 10.000 kroner – som du kan bruge, når du har lyst eller har brug for det. Der er som regel ikke nogen bestemt dato for, hvornår du skal tilbagebetale pengene.
Dette er typisk noget, du selv styrer i forhold til din økonomi. Det giver dig i sidste ende større fleksibilitet. Du skal dog være opmærksom på, at jo længere tid der går, før du betaler pengene tilbage, jo dyrere vil renterne også blive.
Hvis du skal låne penge, er det altid en fordel at kontakte din bank eller en låneudbyder for at høre mere om dine muligheder. Dette gælder uanset, om du ønsker et lån eller en kassekredit. Ved at kontakte din bank kan du få vejledning og rådgivning om, hvilke lånemuligheder du har hos dem.
I mange tilfældet er samlelån det bedste valg, hvis du har flere kreditter og lån. Det giver blandt andet større overblik over privatøkonomien, lavere renter og dermed en samlet besparelse på dine låneomkostninger.
Renter på kassekredit
Lige meget om du er på udkig efter en kassekredit, et forbrugslån eller et privatlån, er det altid en fordel at undersøge markedet og renterne, så du har mulighed for at sammenligne priserne på de forskellige lån. Dette gælder naturligvis også, når det kommer til en kassekredit.
Hvis du ønsker kredit som et lån fra en online låneudbyder, vil der blive lavet en kreditvurdering af dig. Ud fra kreditvurderingen beslutter låneudbyderen en rente for din kredit. Her bliver hele beløbet udbetalt til dig med det samme, hvorfor du også skal betale renter for hele beløbet.
Dette er dog ikke tilfældet, hvis du opretter en kassekredit hos din bank. Når det kommer til en kassekredit i banken, vil du kun skulle betale renter for det beløb, du rent faktisk bruger. Det betyder, at hvis du bruger 5.000 kroner ud af din kredit på 15.000 kroner, skal du kun betale renter for de 5.000 kroner.
Når det kommer til renter i forhold til en kassekredit, er der også nogle banker, der har rentesatser, som er fastsat på baggrund af Nationalbankens indskudsbevisrente tillagt et variabelt tillæg. Her kan du finde Nationalbankens officielle rentesats, der til enhver tid kan ændres af Nationalbanken.
Kassekredit uden sikkerhed
Hvis du er på udkig efter et lån, hvor du ikke ønsker at stille sikkerhed i eksempelvis dit hus eller din bil, er der i dag flere muligheder. Stiller du sikkerhed for dit lån, betyder det, at låneudbyderen eller banken tager en form for garanti for, at du betaler dit lån tilbage.
Er det ikke muligt for dig at betale dit lån tilbage inden for den specifikke løbetid eller aftalte periode, vil banken gøre krav på din bil, din bolig eller lignende. Det kommer an på, hvad det er, som du har stillet sikkerhed i. Det vil altså sige, at hvis du låner penge, hvor du ikke stiller nogen former for sikkerhed for dit lån, er det i sidste ende også dyrere.
Dette er fordi, at banken eller låneudbyderen ikke er garanteret, at du betaler lånebeløbet tilbage igen.
Det er rent faktisk muligt at ansøge om et lån uden sikkerhed hos din bank. Her kan du for eksempel ansøge om et få oprettet en kassekredit. For at få en kassekredit hos din bank vil der blive foretaget en individuel kreditvurdering.
Hvis det bliver vurderet, at du er kreditværdig, vil banken som regel oprette en kassekredit uden betingelser – udover renten naturligvis.
Dog kan banken også sagtens vælge at komme med et tilbud, hvor der indgår diverse betingelser. Dette varierer meget fra bank til bank. Om sikkerheden for lånet er en betingelse, kommer typisk an på din individuelle vurdering.
Men det er skam muligt at få en kredit hos en bank uden at stille sikkerhed.
Kassekredit online eller i bank
Om du skal vælge at oprette en kassekredit online eller i din bank, kommer i sidste ende an på dine personlige præferencer. Dog er der forskel på, om du vælger den ene eller den anden mulighed, hvilket er vigtigt at have in mente, inden du tager den endelige beslutning.
I dag er det ikke kun hos banker, at du kan få en kassekredit. Du kan nemlig også finde online kassekreditter. Disse er dog ofte en del dyrere, end hvis du opretter en kredit hos din bank.
Men det kan være et godt alternativ, hvis du ønsker flere penge eller et højere loft.
Det er nemlig muligt at trække over loftet på din kredit i banken, men det kan ende med at koste dig en del penge. I stedet kan du vælge at oprette en online kassekredit hos et lånefirma, hvis det ender med at koste dig mindre i længden.
Udover en online kassekredit hos et lånefirma kan du naturligvis også få kredit hos din bank. Her kan du få en kassekredit til netop den bankkonto, du gerne vil have det på. Ønsker du den billigste kassekredit, er det typisk din bank, du skal henvende dig til fremfor hos en online udbyder.
Billig kassekredit Okt. 2024
De fleste af os vil naturligvis gerne finde den billigste kassekredit på markedet. Hvis du er på udkig efter en kredit hos din bank eller hos en online udbyder, er det vigtigt, at du tager et kig på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent.
Dette ord er det vigtigste for dig, når det kommer til at sammenligne, hvad det koster at have en kassekredit hos de forskellige banker eller udbydere. På den måde kan du også få en fornemmelse for, hvor stor forskel der er på priserne fra bank til bank.
Du skal dog være opmærksom på, at du ikke altid kan regne med, at prisen på deres hjemmeside, vil være den samme pris for dig.
Typisk har banker nemlig diverse renteintervaller afhængig af, hvordan din kreditværdighed bliver vurderet. Jo mindre kreditværdig banken vurderer dig, jo dyrere vil din kredit hos banken også blive.
Sådan får du billigste kassekredit
Sørg derfor for, at du først og fremmest har en god og sund økonomi, da dette kan hjælpe dig med at finde den billigste kassekredit samt få det bedste tilbud af din bank.
Herefter er det en fordel at undersøge markedet og de forskellige banker, så du finder det bedst mulige tilbud for dig. Som vi allerede har nævnt, kan der nemlig være markante forskelle på, hvad de enkelte banker kan tilbyde dig – også selvom du har en god og sund økonomi.ÅOP er, som tidligere nævnt, dit værktøj til at finde ud af, hvad prisen på sådan et lån ender med at blive. Finanstilsynet i Danmark sikrer desuden, at alle danske låneudbydere overholder loven, når det kommer til at låne penge.
Det vil sige, at låneudbyderne tydeligt skal vise, hvad et lån ender med at koste dig. På den måde er det muligt for dig at finde ud af, om det er et lån, som du har økonomisk råderum til at optage.
Billigste kassekredit
Når du skal finde en kassekredit, der opfylder dine behov, er det en fordel, at du griber det an på den rigtige måde. Du skal grundigt sammenligne de forskellige muligheder, kende din økonomi samt ansøge flere steder. Dette giver dig de bedste forudsætninger, når det kommer til at finde den billigste kassekredit.
1. Lær din økonomi at kende
Til at starte med skal du grundigt kende din egen økonomi. Gør dig nogle tanker omkring, hvorfor du har brug for en kassekredit. Er det fordi, at du lige nu mangler penge til uforudsete regninger, eller er det fordi, at du gerne vil have et sikkerhedsnet på din konto i tilfælde af dette?
For at kunne finde frem til den billigste kassekredit, er det altafgørende, at du kender til dit eget rådighedsbeløb. Dette kan du gøre ved at lave et budget, hvor du får et overblik over alle dine forskellige indtægter og udgifter.
Når du ved, hvad dit rådighedsbeløb er, har du et overblik over, hvor mange penge du har ”råd” til at låne. Det vil sige, at du aldrig ender med et for stort overtræk, som du ikke kan betale tilbage igen.
2. Ansøg om en kassekredit hos flere udbydere eller banker
Herefter skal du i gang med at undersøge dine muligheder hos flere låneudbydere eller banker. Det er en fordel, hvis du vælger at ansøge om en kassekredit flere steder for at finde den billigste. Det er nemlig ikke altid sikkert, at du kan få den billigste hos lige netop din bank.
Grunden til, at det er godt at ansøge flere steder, er, at du bliver kreditvurderet. Din kreditvurdering bestemmer mange steder i sidste ende dine vilkår. Her vurderer de, hvor sund din økonomi er, hvorefter de giver dig et tilbud.
Jo bedre kreditvurderingen er, jo billigere bliver det som regel også.
3. Sammenlign udbyderes og bankers lånevilkår og aftaler
Hvis en bank eller en udbyder ønsker at oprette en kassekredit for dig, vil du modtage en låneaftale. Her vil der stå de forskellige vilkår og betingelser for kassekreditten såsom renter, dine omkostninger med mere. Du skal altid sørge for, at du læser aftalen meget grundigt.
På den måde sikrer du, at du ikke overser noget som helst, som er en fordel for dig at vide, inden du takker ja til den specifikke aftale.
Når du går i gang med at sammenligne kassekreditter, skal du altid tage et kig på ÅOP, provisionen, renterne og eventuelle gebyrer. Det er nemlig disse faktorer, der afgør, hvor meget det i sidste ende kommer til at koste dig at have sådan en konto.
Kassekredit for erhverv
En kassekredit er ikke kun for privatpersoner, det kan også benyttes af erhverv. Sådan en konto kan eksempelvis bruges til at finansiere virksomhedens drift i perioder, hvor der ikke er en sammenhæng mellem indtægter og udgifter. Her kan sådan en konto være fordelagtig for de virksomheder, der oplever dette.
Kassekreditten bliver tilknyttet din driftskonto, hvorefter der her bliver betalt for renter afhængig af, hvor stort et beløb, du bruger af den tilhørende kredit. Som regel aftaler du et kreditmaksimum med din bank inden oprettelsen, så du herefter ved, hvor meget du har at gøre godt med.
Udover betaling af renter vil virksomheden typisk også skulle betale for den kredit, der er til rådighed i form af en løbende provision af kassekredittens maksimum.
Kassekredit forhandling
Inden du går på jagt efter en kassekredit, skal du overveje, om du skal forhandle med din bankrådgiver. Forhandling er muligt nogle steder, mens det hos andre banker er ens for alle. Så du kan enten vælge en bank, hvor du kan forhandle dig til en bedre aftale eller til en bank, hvor det er gennemskueligt at finde ud af, hvad du selv, og hvad andre betaler?
Hvis du vælger den første mulighed, skal du finde ud af, hvordan du bedst muligt forhandler med din bankrådgiver. Her er det en fordel at kende nogle tips til, hvordan du forhandler den bedst mulige aftale med din bank.
1. Læg et budget
Nu du skal til møde med din bankrådgiver, vil et budget være essentielt. Din økonomi er nemlig som regel det, der bestemmer, hvorvidt banken mener, at du er en god kunde eller ej. Hvis du kender dit budget og din økonomi, vil du få nemmere ved at forhandle med din bank.
Et budget viser også, at du har styr på dine udgifter og indtægter, så du allerede nu ved, om du har råd til at have en kassekredit. Her er det på samme tid også en god idé at kende til priser og vilkår hos andre banker, inden du tager til møde med din bankrådgiver.
2. Få et møde med din bank
Når du har lagt et budget, sat dig grundigt ind i din økonomi og undersøgt markedet, bør du aftale et møde med din bankrådgiver. Sørg for at gøre klart, hvad du gerne vil tale om. Husk alle former for vigtige papirer og spørg også ind til, hvad du skal tage med.
Dette kan variere fra bank til bank. Derfor er det altid en god idé at spørge om dette, så du er velforberedt til mødet.
3. Sørg for at du kan argumentere for din sag
Det kan virke svært at skulle argumentere med en bankrådgiver. Det er jo rådgiveren, der ender med at bestemme, om du kan få en kassekredit eller ej samt til hvilke vilkår. Men i sidste ende er det blot en fordel for dig at forhandle så meget som muligt.
Sørg for at du kan argumentere for din sag og hav styr på de stærke sider af din økonomi.
Det kan eksempelvis være, at du tjener godt hver måned, at du har styr på dit budget, at du aldrig har et overtræk, at du afdrager på alle dine lån med mere.
Hvis du ender med at få at vide, at du ikke vil kunne få en bedre aftale end en standardaftale, så sørg for at have et svar klar. Fortæl din bankrådgiver, at du også snakker med andre banker og prøv at se, om du ikke kan øve dig på dette med en ven eller et familiemedlem, inden du tropper op til mødet. Det kan i nogle tilfælde give bankrådgiveren et skub til at skaffe dig en bedre aftale.
4. Find en ny bank
Hvis du ikke oplever, at der bliver rykket ved dine forhandlinger, kan du vælge at skifte til en ny bank. Hvis du vælger at skifte bank, skal din nye bank betale for dit skift. Der kan være visse omkostninger ved at skifte til en ny bank.
Typisk vil en anden bank betale for dette, da de naturligvis gerne vil have dig som kunde. Det er dog kun en fordel for dig at skifte bank, hvis du kan få en bedre aftale der end hos din nuværende bank.
Kassekredit – hvilke fordele og ulemper er der?
Når det kommer til en kassekredit, er der fordele såvel som ulemper. Det er vigtigt, at du både kender til fordele og ulemper, hvilket du kan læse meget mere om her i nedenstående afsnit.
Fordele ved en kassekredit
Den største fordel ved en kassekredit er, at du får en form for et økonomisk sikkerhedsnet. Ender du pludseligt med højere udgifter end forventet i en måned, eller går dit køleskab i stykker, så du skal købe et nyt, vil du have mulighed for at få råd til dette på grund af din kassekredit hos banken.
Du skal være sikker på, at du har økonomisk råderum til at betale de penge, du bruger tilbage igen – ellers kan det ende med at blive meget dyrt for dig i længden. Det betyder altså, at en kassekredit giver dig fleksibilitet i din økonomi, fordi du har et bestemt beløb til rådighed, som du kan bruge i reserve.
En anden fordel ved en kassekredit er, at du ikke betaler for det, medmindre du vælger at trække over. Hvis du ikke har brug for din kassekredit i en længere periode, koster det dig typisk ikke nogen penge. Det er først, når du bruger penge, at du skal betale for det i form af renter, gebyrer med mere.
Eksempelvis er renten på din kassekredit også billigere i forhold til renten for overtræk. Det vil derfor være billigere for dig at lave en aftale med din bank fremfor blot at trække over, når det er nødvendigt uden en aftale.
En sidste fordel er ydermere, at du som regel selv bestemmer, hvornår og hvor meget du gerne vil afdrage på din kassekredit. Det er en fordel for dig, der selv ønsker at beslutte disse ting og ikke ønsker at føle sig alt for bundet. Igen giver det dig en del fleksibilitet med din økonomi.
Ulemper ved en kassekredit
En af de største ulemper ved en kassekredit er, at renten typisk er en del højere fremfor, hvis du optager et forbrugslån eller lignende. Til gengæld skal du kun betale renter og gebyrer, når du bruger af beløbet.
Det anbefales oftest ikke, at du vælger en kassekredit, hvis du pludseligt står og har brug for et relativt højt beløb. Dette er på grund af de høje renter, hvor det i sidste ende blot vil medføre, at du skal betale en stor sum penge i renter og provision.
Hvis dit overtræk er meget stort, vil alle dine penge blot gå til kassekreditten, hvorefter det kan ende med at blive en ond cirkel, hvor du konstant er i minus på din konto. Derfor kræver det, at du har godt styr på din økonomi og ved, hvor meget du kan tillade dig at bruge på kassekreditten uden, at det ender med at gå helt galt.
Selvom nogle banker tilbyder en gratis oprettelse, er der andre, hvor det koster penge. Desuden skal du også være opmærksom på, at der vil komme diverse gebyrer, renter og provision, når du har fået oprettet din kassekredit. Du vil derfor hurtigt skulle betale for det – i hvert fald hvis du går i gang med at trække over på dit kort lige med det samme.
Alternativer til kassekredit
Du bør altid overveje og tage et kig på dine andre alternativer, inden du vælger at få en kassekredit. Det er ligegyldigt, om du mangler penge til det ene eller det andet, eller hvad årsagen er.
For din egen skyld er det fordelagtigt, at du grundigt sætter dig ind i de forskellige lån på markedet for at finde frem til, hvad der er den bedste løsning for dig. Nogle gange kan det nemlig være en fordel med eksempelvis et forbrugslån fremfor en kassekredit.
Når det kommer til andre lånemuligheder, kan du både låne hos din bank eller online hos en låneudbyder. Der kan være stor forskel på renter og vilkår hos de forskellige banker og låneudbydere, uanset om du vælger et forbrugslån, en kassekredit eller noget helt tredje.
Derfor bør du altid sammenligne alle de forskellige lån og muligheder, så du kan finde frem til det billigste lån.
Men hvad er de forskellige lånemuligheder så udover en kassekredit?
1. Forbrugslån
Et forbrugslån er, som navnet antyder, ofte et lån som folk optager, når de har brug for ekstra penge til forbrug. Det kan være alt lige fra en computer til en rejse, en ny vaskemaskine eller lignende. Forbrugslån er ikke billige og har forholdsvis store omkostninger, når det kommer til både renter og gebyrer.
Du skal derfor altid overveje, om du virkelig har brug for lånet, før du optager det samt finde ud af, om der er andre billigere muligheder for dig.
2. Kviklån
Et kviklån er stort set det samme som et forbrugslån, der kun tilbydes online. Her kan du som regel låne et mindre beløb, hvorefter du vil få pengene udbetalt meget hurtigt, hvis du bliver godkendt af låneudbyderen. Det er en nem og hurtig løsning til at få ekstra penge, men det kan også blive dyrt for dig. Som regel skal du betale et kviklån tilbage inden for meget kort tid. Og hvis du ikke har mulighed for dette, kan du ende med at skulle betale en stor sum penge.
3. Banklån
Din bank kan låne dig penge til mange forskellige ting. Et banklån siges ofte at være et forbrugslån, hvis du ikke har noget bestemt, du gerne vil bruge pengene til. Dog kan et banklån også bruges til en større investering i form af en bil eller et hus.
Her vil renterne typisk være lavere, end hvis der er snak om lån til noget andet.
4. Realkreditlån
Det er kun relevant for dig at få et realkreditlån, hvis du gerne vil købe en ejerbolig. Her låner du pengene hos et realkreditinstitut. Dette institut samarbejder typisk med en specifik bank eller er ejet af en specifik bank.
5. Privatlån
Et privatlån betyder, at du har mulighed for at låne penge af nogle, du kender. Det kan eksempelvis være din familie eller venner. Her vil lånet typisk være uden gebyrer eller renter, men det kommer naturligvis an på, hvilken form for aftale I laver.
Dette er derfor også den billigste type af lån, du kan finde. Til gengæld er det ikke noget, som mange bryder sig om. Det kan nemlig skabe splid i en familie, hvis du ender med at skylde et familiemedlem penge, hvorefter du ikke kan overholde jeres aftaler i form af tilbagebetaling.
Kassekredit låneaftale
Uanset om du ender med hurtig lån, en kassekredit eller noget helt tredje, skal du altid læse låneaftalen grundigt igennem. Det betyder, at du også skal læse alt det med småt. For selvom du regner med, at der kun står alt det, I har aftalt, kan det sagtens være, at du finder flere vilkår og betingelser, som ikke er i overensstemmelse med det, du rent faktisk ønsker.Sørg for at du altid bruger nok tid på at læse alle dokumenter.
Hvis du ikke føler dig tryg ved at læse dokumentet alene, inden du takker ja til aftalen, så find en der kan hjælpe dig med det. Det kan eksempelvis være, at du har en ven eller, at der er en i din familie, der kan hjælpe dig med at gennemskue aftalen. Der findes også professionelle rådgivere, som du kan få hjælp af.
Kassekredit - Vær opmærksom på dette
Uanset om du vælger en kassekredit hos din bank eller hos en online låneudbyder, er det en fordel, at du altid er realistisk omkring det. Start med at overveje, om du overhovedet har brug for en kassekredit. Du bør herefter også overveje selve beløbet.
Det er vigtigt, at du tænker dig om, så du ikke ender med bare at låne penge for at gøre det.
Vær opmærksom på at selvom en kassekredit i din bank kan bruges, når du har behov for det, skal du stadig være fornuftig omkring det. Det vil sige, at det aldrig er en god idé bare at hæve nogle penge fra kreditten og bruge dem, fordi du har muligheden for det. I sidste ende er det et lån, som du skal betale tilbage på den ene eller den anden måde.
Flere økonomieksperter mener også, at rigtig mange danskere har et impulsivt forbrug, hvor de ikke tænker sig om, inden de bruger pengene. Det kan være alt lige fra mange penge på at spise ude til andre former for nydelse.
Men det kan også være et stort beløb på en ny telefon. Det der er til fælles er, at det er penge, som man oprigtigt set ikke har. Her vælger en del at finansiere dette forbrug ved brug af en kassekredit eller andre former for lån.
Eksperterne mener ikke, at dette er en fordel, da det i sidste ende kan skabe stor rod i ens privatøkonomi. I stedet er det en fordel at spare op og vente på, at man har råd til at købe det, som man gerne vil. De råder derfor kun at bruge penge på det, der er vigtigt og ikke blot det, der er rart at have – medmindre man selvfølgelig har råd til det.
Er en kassekredit noget for mig?
Om en kassekredit er noget for dig eller ej, kommer i sidste ende an på dine egne personlige behov. Som vi tidligere har nævnt, er der både fordele og ulemper ved at oprette sådan en konto. Det er der med alle lån på markedet i dag, hvorfor du grundigt skal sætte dig ind i, hvilket lån der er det bedste for dig og din økonomi.
En kassekredit er en god løsning for dig, der ønsker en økonomisk sikkerhed, hvis du pludselig en måned har brug for ekstra penge på kontoen. Dog vil sådan en konto kun være ideel for dig, hvis du samtidig har godt styr på din økonomi og ved, at du altid har råd til at betale de brugte penge tilbage, hvis du en dag skulle få brug for at gøre brug af kassekreditten.
Gode råd hvis du får en kassekredit
Når du vælger at få en kassekredit online eller hos din bank, er der nogle gode råd, som du kan overveje. På den måde sikrer du nemmere, at du ender med at få en god oplevelse og ved, hvad du går ind til.
Tag ansvar
At optage en kassekredit online eller i banken betyder, at du nu skal tage en del ansvar for din økonomi. Det skal du naturligvis også før, men nu er det endnu vigtigere, da du kan ende med at skylde en masse penge, der ikke er dine. Det er først og fremmest en god idé at overveje, om du har mulighed for at tilbagebetale din kredit og i så fald hvornår.
Endvidere bør du tage stilling til, om det rent faktisk er muligt for dig at betale det tilbage, eller om du slet ikke har økonomisk råderum til det. Det kan du få ved at tage et kig på dine månedlige indtægter sammenlignet med dine månedlige udgifter.
Sørg for at du har en tilbagebetalingsplan
Hvis du har en tilbagebetalingsplan sikrer du, at du har en idé om, hvornår du har mulighed for at betale din kassekredit tilbage igen. Det giver dig en vis form for sikkerhed og ro i maven. Herved kan du nemlig bedre overskue og få et overblik over, hvornår du igen ikke skylder penge til din kassekredit.
Vejledning om kassekredit
I forlængelse af ovenstående afsnit, kan du vælge at kontakte og få hjælp af en uafhængig rådgiver. Sådan en rådgiver kan nemlig hjælpe dig med at finde ud af, om en kassekredit er en optimal løsning for dig og din økonomi.
Derudover kan du også som regel finde en masse information på bankernes hjemmeside, hvor kan du få svar på de spørgsmål, som de fleste typisk sidder med. Samtidigt kan du også få hjælp til selve ansøgningen, hvis du gerne vil oprette en online kassekredit hos den specifikke låneudbyder. Dette er naturligvis kun gældende, hvis du ikke vælger din bank.
I bund og grund er det vigtigst, at du finder frem til, om det overhovedet er den bedste løsning for dig, eller om du skal se på andre alternativer. Der findes i dag så mange lånemuligheder på markedet, at det slet ikke er sikkert, at en kassekredit er det rette for dig.
Dette kan en uafhængig rådgiver også hjælpe dig med at finde svaret på.
En kassekredit er et lån, du skal betale tilbage
Vi kan ikke sige det nok. En kassekredit er et lån, som du naturligvis skal betale tilbage igen – ligesom det også er tilfældet med alle andre former for lån. Det der kan være ”det farlige” ved en kassekredit er, at der ikke er nogen specifik udløbsdato på.
Som udgangspunkt er der heller ikke aftalt nogen former for afdrag.
Derfor skal du være bevidst om, hvad du går ind til, når du låner penge på denne måde. Mange har en kassekredit, som de ofte bruger. Men i sidste ende bliver de også overraskede, når renten bliver tilskrevet hver tredje måned eller lignende.
Her finder de ud af, at de lige pludselig skylder et meget højt beløb.
Derfor kan det være en fordel for dig at overveje, om du overhovedet skal låne penge, eller om du skal finde et andet lån. Men hvis du har godt styr på din økonomi og ved med dig selv, at du ikke blot bruger af din kassekredit for at bruge penge, er det en velegnet løsning for dig.
Det kræver derfor, at du har en økonomisk forståelse og ved, at det ikke er godt bare at bruge løs af din kassekredit. Du skal have en form for disciplin og sørge for, at der ikke er minus eller ubalance på din konto i længere tid af gangen. Hvis du allerede har en kredit til din bankkonto og finder ud af, at du ikke rigtig kan styre det, anbefales det, at du får lukket din kassekredit hos banken.
Herefter kan du finde en anden løsning, der passer bedre til dig og dine behov.