Lån hurtigt til lave renter

Lånetilbud er opdateret d. 11/08-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Lån hurtigt til lave renter

Det kan ofte være en besværlig proces at låne penge. Det tager lang tid, er indviklet og i sidste ende får du måske alligevel ikke tilbudt det lån, som du drømmer om. Der er nok mange danskere, som har den opfattelse omkring låneverdenen.

Faktum er dog, at det ikke nødvendigvis behøver at være vanskeligt at optage et lån. Der er nemlig mange udbydere på lånemarkedet, som tilbyder hurtig lån til lave renter.

Hvad er en lav rente?

Det er meget vanskeligt at definere, hvad en lav rente er. Det kommer nemlig meget an på den enkelte situation. Om renteniveauet er lavt eller ej, skal altså vurderes ud fra din specifikke lånesituation og de muligheder, som du har på lånemarkedet.

Helt generelt set er det dog ikke nogen hemmelighed, at renteniveauet på online forbrugslån er højere, end hvis du vælger at optage et lån i banken eller ved et realkreditinstitut. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at renten på disse hurtige online lån er for høj og urimelig, men derimod blot, at du får svært ved at finde et online forbrugslån, som kan tilbyde en lavere rente end bankerne og realkreditinstitutterne. Til gengæld er det langt nemmere for dig at blive godkendt til et forbrugslån og dermed få penge til lige netop det, du drømmer om.

Disse faktorer har indflydelse på renteniveauet

Selvom det er vanskeligt at sige noget generelt om renteniveauet, er der dog en række faktorer, som har indflydelse på den rente, som låneudbyderne kan tilbyde dig.

Din alder

Den første faktor er din alder. Det er vigtigt at nævne, at du skal være 18 år gammel for at optage et lån. Det betyder dog ikke, at renteniveauet er det samme, om du er 18 eller 30 år gammel.

Din alder påvirker nemlig i høj grad renten på den måde, at renten i langt de fleste tilfælde vil være lavere, jo ældre du er. Det er tilfældet, da mange låneudbydere har mindre tillid til unge mennesker, hvilket har en negativ indvirkning på renten. De er simpelthen nervøse for, at unge mennesker ikke kan overholde låneaftalen og kompenserer derfor ved at hæve renten. Den høje risikovurdering betyder også, at der er mange låneudbydere, der slet ikke låner ud til dig, hvis du f.eks. er 18 år gammel.

Din indkomst

Din månedlige indkomst kan have indflydelse på den rente, du bliver tilbudt. Hvis du har en høj månedlige indkomst, vil du i mange sammenhænge blive tilbudt en lav rente, hvorimod en SU-indkomst med stor sandsynlighed vil betyde en forholdsvis høj rente. Dette hænger igen sammen med, at låneudbyderne har større tiltro til, at du tilbagebetaler dit lån til tiden, hvis du kan dokumentere en høj indkomst.

Det giver dem en form for sikkerhed for, at de får deres penge retur, hvorfor de ikke behøver at sætte renteniveauet særlig højt.

Løbetiden

Løbetiden på dit lån kan have betydning for, hvor lav en rente du kan blive tilbudt. Hvis du har mulighed for at betale de lånte penge hurtigt tilbage, vil det have en positiv indvirkning på renteniveauet. Hvis du ønsker en lav rente, vil det altså f.eks. være en fordel for dig at betale dit lån tilbage over 12 måneder fremfor 72 måneder.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du ikke bare skal aftale en kort tilbagebetalingsperiode for at få en lav rente – det skal hænge sammen med din økonomi.

Krav i forbindelse med hurtige lån online

En af de helt store fordele ved online lån er, at langt de fleste har mulighed for at optage et lån. Det skyldes ganske enkelt, at du ikke skal opfylde ret mange krav for at blive godkendt som lånoptager. Du skal derfor ikke fortvivle, hvis du ikke har en høj månedlig indkomst.

Du kan stadigvæk optage et lån, selvom renteniveauet dog kan være en smule højere.

Nedenfor er opstillet de krav, som de fleste låneudbydere af online lån stiller dig til som forbruger.

Du skal være 18 år gammel

Det er et krav, at du er minimum 18 år gammel. Det er et fælles krav fra alle udbydere, da det er besluttet rent lovgivningsmæssigt. Aldersgrænsen kan dog variere fra udbyder til udbyder.

Det betyder f.eks., at der er nogle selskaber, som kun låner ud til dig, hvis du er 23 år eller derover. Det vil dog være muligt at finde en låneudbyder, selvom du kun er 18 år gammel.

Du må ikke være registeret i RKI

Du får meget vanskeligt ved at optage et lån, hvis du registreret i RKI. RKI er en database, som registrerer dårlige betalere, og du vil dermed være en del af denne database, hvis du har tidligere eller nuværende lån, som ikke er tilbagebetalt til tiden. Langt de fleste låneudbydere holder sig langt fra personer, der er registeret i RKI, da der er en for stor risiko for, at de ikke får deres penge retur.

Den enkelte udbyder kan have specifikke krav

De enkelte låneudbydere kan derudover have specifikke krav, hvis du skal godkendes som lånoptager. Disse krav varierer fra udbyder til udbyder, men kan eksempelvis være, at du har et fast job eller en bestemt indkomst.

Det er dog vigtigt at slå fast, at du sagtens kan optage et lån, selvom du ikke har en høj indkomst. Der er så mange forskellige udbydere på lånemarkedet, at du sagtens kan finde én som vil tilbyde dig et lån – og selvfølgelig samtidig passer til dit lånebehov.

Sådan finder du et lån med lav rente

Det er ovenfor blevet gennemgået, hvilke faktorer der har indflydelse på renteniveauet, og hvilke krav du som forbruger skal opfylde, hvis du ønsker at optage et lån. Det er fint at kende til de bagvedliggende faktorer og krav, men du sidder måske tilbage og tænker: Hvordan finder jeg helt konkret et lån med lav rente? Det kan faktisk være vanskeligt, da lånemarkedet på mange måder er uoverskueligt. Der er rigtig mange forskellige udbydere og på overfladen kan det være svært at differentiere dem fra hinanden.

Hvis du har svært ved at skabe overblik over lånemarkedet og de mange muligheder, kan du med fordel gøre brug af søgemaskinen her på MONEYBANKER.dk.

Søgemaskinen sorterer i udbyderne

Søgemaskinen på MONEYBANKER.dk er et redskab, som skal gøre det enkelt for dig som forbruger at sortere i de forskellige muligheder på lånemarkedet for online lån og dermed finde frem til de udbydere, som passer til dine krav. Det eneste du skal gøre er at oplyse, hvor mange penge du ønsker at låne, din alder og den ønskede løbetid på lånet. Når du indtastet disse oplysninger i søgemaskinen, vil den finde frem til de udbydere, som passer til dine kriterier.

På den måde slipper du altså for at bladre rundt mellem udbydere, som alligevel ikke passer til det, som du gerne vil opnå med dit lån.

Undersøg dine muligheder og ansøg forskellige steder

Når søgemaskinen har oplistet de mest relevante udbydere er det op til dig selv at undersøge og sammenligne udbyderne. Du kan i denne sammenhæng få et overblik over deres renteniveau, løbetid og om de har specifikke krav, som du skal leve op til. Det kan dog være yderst vanskeligt at gennemskue, hvad renten og de samlede omkostninger for de enkelte lån egentlig er.

Derfor anbefaler vi, at du ansøger om lån flere forskellige steder på én gang. Det er nødvendigt, da du først kender et låns samlede omkostninger, kaldet ÅOP, når du sidder med et konkret tilbud i hånden. Du er derfor nødt til at sammenligne de konkrete lånetilbud, hvis du skal kunne vurdere dem på et fornuftigt og reelt grundlag. Vælger du blot at ansøge om lån hos en udbyder, er det meget svært at vurdere, om du har gjort en god handel eller ej.

Du skal ikke være nervøs for konsekvenserne ved at ansøge ved flere forskellige udbydere på én gang. Det er nemlig ganske uforpligtende så længe, at du ikke har underskrevet en låneaftale og sendt den tilbage til låneudbyderen. Du kan derfor frit ansøge om lån så mange steder, som du har lyst til.

Sæt altid en realistisk løbetid for dit lån

Det er særligt vigtigt, at du grundigt overvejer løbetiden på dit lån, inden du underskriver en låneaftale. Det er tilfældet, da den rigtige løbetid er altafgørende, hvis dit låneeventyr skal blive en succes. Problemet er nemlig, at der er mange, som har en tendens til at fastsætte en for kort tilbagebetalingsperiode, da det i mange tilfælde kan sikre dem en lavere rente.

Det er helt indlysende en fordel med en så lav rente som muligt, og derfor skal man selvfølgelig gøre det, hvis ens økonomiske situation tillader det.

Det er dog vigtigt at overveje løbetiden på baggrund af din økonomiske situation. Du skal fastsætte, hvor stor et beløb du har råd til at afdrage på månedlig basis og så sætte din løbetid derudfra. På den måde er du sikker på, at du kan tilbagebetale dit lån til tiden.

Det er vigtigt, at du kan betale dit lån tilbage rettidigt, da du vil få pålagt ekstra gebyrer, hvis du ikke overholder din låneaftale. En lavere rente og en kort løbetid er altså kun en økonomisk fordel, hvis du kan overholde den aftale, som du har indgået.