Online forbrugslån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  6 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Online forbrugslån

Grundet den stigende digitalisering, som påvirker den udviklede verden i en stadig stigende grad, er online forbrugslån i dag en stor del af det finansielle marked. Derfor er online forbrugslån et relevant emne at komme omkring, når det overordnede emne hedder privatlån.

Hvad er et online forbrugslån?

Et forbrugslån drejer sig som regel om mindre lån til et forbrug, som låntageren ønsker at dække her og nu. Eksempler på typiske forbrugslån kan for eksempel være en rejse, en ny mobil eller lignende. Når det drejer sig om et online forbrugslån, er det stadig den samme type lån, der er tale om.

At det er et online forbrugslån, betyder blot, at det optages hos en af de talrige udbydere af forbrugslån, som er at finde på internettet. Grunden til at forbrugslån er ideelle til at finansiere den type ønsker, er at de fleste forbrugslån er ret nemme og hurtige at optage. Samtidig kan man få udbetalt de lånte penge meget kort tid efter, at man har ansøgt om lånet. Hvis man vel at mærke bliver godkendt til lånet.

I forhold til godkendelse er det dog som regel heller ikke et stort problem, da online forbrugslån som regel ikke kræver en masse dokumentation. Sammenlignet med en bank eller andre pengeinstitutter er det væsentlig mindre omsiggribende at gennemføre en låneansøgningsproces ved online forbrugslån.

Hvorfor vælger man et online forbrugslån?

En af de mange årsager til at online forbrugslån er så populære er, at låntageren ikke behøver at gøre rede for, hvad de lånte penge skal bruges til. Det gør i princippet online forbrugslån til en noget mere risikabel forretning for långiverne. Derudover kræver långiverne ofte heller ikke meget dokumentation fra låntageren i forhold til vedkommende personlige økonomiske situation.

Nogle gange er det eneste økonomiske krav til låntageren, at vedkommende ikke er registreret i RKI. Selvom registreringen i RKI til siger noget om en persons økonomiske situation, er det dog ikke garant for, at alle som ikke er registreret i RKI har i sinde at få betalt de lånte penge tilbage. Udover denne årsag til at vælge online forbrugslån er der også to andre oplagte årsager. De årsager er, at det er en nem og hurtig type lån at få adgang til.

Det er samlet set en meget lettilgængelig lånetype, da en låneansøgning kræver så lidt af långiveren. Til sammenligning med for eksempel et realkreditlån er online forbrugslån markant mindre tidskrævende at få lavet en ansøgning til. Hvor realkreditlån kræver dokumentation som for eksempel årsopgørelser, lønsedler og nøje planlagte budgetter, vil man online slet ikke møde denne type krav. Denne lettilgængelige låneform ved online forbrugslån er altså appellerende for mennesker, som ikke ønsker at bruge så meget tid på optagelse af et lån.

Til sidst er det også fordelagtigt for de mange kunder på det online forbrugslånemarked, at det er vokset så meget de seneste år. Der er altså hård konkurrence på det online forbrugsmarked, og jo mere de udlånende virksomheder konkurrerer med hinanden, jo bedre vilkår vil der som regel opstå for kunderne til de online lån. For at gøre sig mere attraktive for kunder på et marked med så mange aktører, er det nødvendigt at differentiere sig ved at tilbyde sine kunder diverse fordele. Hvis ikke de finder én attraktiv, er der i hvert fald et væld af lignende udbydere, som vil kunne tilbyde noget tilsvarende.

Dette er også værd at være opmærksom på, når man ser på det online forbrugslånemarked.

Hvad er faldgruberne ved online forbrugslån?

En af årsagerne til at de online forbrugslånsudbydere kan tillade sig at spørge efter så lidt dokumentation om deres låntageres formål med de lånte penge samt deres personlige økonomi, er at de garderer ved at sætte renten relativt højt. Da det ikke kræver så meget dokumentation for at blive godkendt til et forbrugslån online, betyder det at långiverne løber store risici. Derfor bliver långiverne nødt til at sikre sig på anden vis.

Dette løser de ved at sætte den rente, som låntagerne så skal betale for at have lånet, ret højt. Derudover har mange online låneudbydere meget strikse regler for tilbagebetalingen af de lånte penge. Hvis låntageren overskrider en deadline kan det have store konsekvenser for vedkommende. Det kan blive rigtig dyrt, da der lægges ekstra renter oveni, og man kan risikere at blive meldt til RKI.

At blive meldt til RKI vil naturligvis have store konsekvenser for den enkelte. En registrering hos RKI resulterer som oftest i, at man ikke vil kunne låne penge igen, før man har betalt sin gæld af til den givne udbyder. Ikke desto mindre bliver online forbrugslån ofte kritiseret for, at de ikke er særlig transparente. Der findes adskillige eksempler på, at låntagere ikke har forstået betingelserne, de har sagt ja til ved optagelsen af deres online forbrugslån.

Det er problematisk, for når de først har godkendt og underskrevet lånet, er det bindende, uanset om man har forstået vilkårene eller ej. Her er nogle låntagere gennem tiden blevet fanget i væsentlig dyrere lån, end de have regnet med. Derfor skal man som låntager være meget opmærksom på de betingelser, man bliver præsenteret for, når man optager et online forbrugslån.

Baseret på de to sektioner omhandlende årsager til at optage forbrugslån, samt hvornår man skal være på vagt overfor dem, kan det godt virke lidt overvældende at tage stilling til, om man ville drage fordel af at optage et forbrugslån eller ej. Som udgangspunkt kan forbrugslån sagtens være en god idé. Det skal blot dreje sig om et kortsigtet lån.

I sådanne tilfælde kan online forbrugslån være en smart løsning, da det er så nemt og tilgængeligt. Hvis man samtidig sørger for at overholde de aftalte vilkår (hvilket man altid bør gøre) i den korte periode, kan man hurtigt være ude af den gæld igen. Hvis man til gengæld har brug for et længere sigtet lån, er forbrugslån som regel ikke den bedste løsning. De er ofte for dyre til, at det kan svare sig at betale af på dem i så mange år.

I sådan et tilfælde kan det bedre betale sig at få fundet dokumentation frem om sin egen situation og få ansøgt om et lån, som ikke kræver så høje renter og er mere transparent.

Hvordan optager man et online forbrugslån?

Som sagt kræver de fleste forbrugslån ikke en helt masse forberedelse i forhold til dokumentation af låntagerens økonomiske situation. En optagelse af et online forbrugslån foregår ganske simpelt ved, at man går ind på den valgte låneudbyders hjemmeside og udfylder et online ansøgningsskema. Herefter vil man blive tilsendt et tilbud om at optage et lån, samt hvilke betingelser og vilkår der gælder ved dette lån.

Her kan man så vælge at godkende eller afslå lånet, og hvis man godkender, får man som regel pengene ind på sin konto efter ganske kort tid. Ved nogle udbydere går der ikke mere end et par timer, før man har pengene på sin konto. I forhold til at udfylde låneansøgninger hos online låneudbydere kan det være en god idé at udfylde låneansøgningsskemaer hos en række forskellige udbydere. Derefter kan man sammenligne de lånetilbud, som udbyderne sender tilbage.

Tilbuddene er nemlig ikke bindende, før man godkender og underskriver dem online. Derfor kan man med fordel sende en række forskellige ansøgninger afsted for derefter at udvælge sig det bedste tilbud. Her viser det sig også, at det meget konkurrencedygtige online forbrugslånemarked er fordelagtigt for mange låntagere. Efter man har vurderet hvilken rente og vilkår der passer én bedst, kan låntageren så træffe en beslutning om, hvilket lån vedkommende ønsker at benytte sig af.

Herefter godkendes det ene lån, mens de andre lån afslås. Når først lånet er godkendt og underskrevet, hænger vedkommende på lånet i den valgte periode. Hvis vedkommende har tænkt sig godt om i forbindelse med valget af lånet, kan det sagtens vise sig at være en fornuftig løsning. Når man kender til disse faktorer ved online forbrugslån, kan man godt tillade sig at tage deres lidt dårlige ry med et gran salt.

Afhængig af formålet med lånet, er online forbrugslån ikke så farlige, som de kan have ry for.

Afslutning

Alt i alt kan online forbrugslån være en god idé med henblik på en kortsigtet låneperiode. Det skyldes at lånet er så lettilgængeligt, og at det kræver så lidt dokumentation. Man skal dog være opmærksom på de specifikke betingelser og vilkår ved lånet, da de ikke altid er så transparente og derfor kan være en anelse kryptiske at læse for mange mennesker.

Derudover er den høje konkurrence på markedet umiddelbart til forbrugerens fordel.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.