Lav rente på forbrugslån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  6 punkter

 • Læsetid

  11 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Lav rente på forbrugslån

Hvis du overvejer at optage et forbrugslån, er du formentligt interesseret i at finde et lån med en lav rente. Hvor lav – eller høj – renten er, afhænger af faktorer såsom lånebeløbet, løbeperioden og din alder. Et generelt kendetegn ved forbrugslån er dog, at renteniveauet er højt.

Årsagen til det er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Derfor er den høje rente låneudbyderens sikkerhed for at mindske et tab, hvis du misligholder at tilbagebetale lånet. På den ene side er det en fordel, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, fordi du herved kan låne uden at eje værdier som hus og bil. Omvendt betyder det, at forbrugslån er en dyr låntype, og det kan være svært at finde et forbrugslån med en lav rente.

Men hvad kan du gøre for at få så lav en rente som muligt?

Hvordan kan jeg få en lav rente?

At finde et forbrugslån online med en lav rente kræver, at du sammenligner flere forbrugslån. Renteniveauet varierer fra udbyder til udbyder med alt fra 0,01 procent til 15 procent – eller mindre eller mere. Når du vil finde et lån med en lav rente kan du bruge MONEYBANKER.dk’s oversigt over udbydere af forbrugslån.

Her vil du få oplyst generelle rentesatser, når du angiver, hvor meget du ønsker at låne og over hvor lang tid (løbeperiode). Dog er det kun estimater af renten, du vil blive præsenteret for. Derfor er det en god idé at sende ansøgninger til udbyderne for at få konkrete lånetilbud. Når du modtager lånetilbuddene, vil du få oplyst den eksakte rente på et lån tilpasset dine behov og personlige oplysninger.

Det er uforpligtende og gratis at ansøge om lån, og derfor kan du altid ansøge om så mange, du vil, og du har ret til at afvise tilbuddene. Forbrugslån online udbydes, uden du skal stille sikkerhed. Derfor er udbyderne af disse forbrugslån mere risikovillige, hvilket betyder, at renten på forbrugslånet er høj. På trods af det får du med et forbrugslån online en hurtig låneproces, og du skal ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til.

Optag ét lån

Hvis du ved, at du har brug for at låne et større beløb, er det en fordel at optage ét forbrugslån på hele beløbet i stedet for at fordele lånet ud på flere mindre lån. Jo flere penge du vil låne, desto lavere rente vil du typisk blive tilbudt. Derudover er det dyrere at betale flere små lån end ét samlet forbrugslån.

Hver gang, du optager et lån, medfølger omkostninger, du skal betale. Dette vil forhøje dit samlede omkostningsniveau og medvirke til, at du i alt skal betale flere penge tilbage.

Hvad påvirker renteniveauet?

Renteniveauet på dit lån bestemmes ud fra forskellige faktorer og veksler fra udbyder til udbyder. Derudover afhænger renten også af dine personlige oplysninger, hvilket betyder, at den ligeledes varierer fra låneansøger til låneansøger. Nedenstående parametre har ofte indflydelse på forbrugslånets rente:

 • Alder

Din alder kan påvirke, hvor lav eller høj renten bliver på dit forbrugslån. Det er et lovkrav, at du som minimum skal være myndig – det vil sige være fyldt 18 år – før du kan optage et lån. I flere tilfælde er det dyrere at låne, jo yngre du er.

Derfor kan det være en fordel, og det kan give dig en lavere rente, hvis du venter med at optage et forbrugslån, til du er ældre end 18 år.

 • Arbejdssituation og fast indtægt

Du kan optage forbrugslån, selvom du ikke er i arbejde. Hvis du er arbejdsløs, kan det dog betyde, at renten på dit lån bliver højere, da du ikke kan dokumentere en fast indtægt. Netop en fast indtægt vægtes højt hos udbyderen, når denne beregner et konkret lånetilbud til dig.

Kan du dokumentere, at du er i fast arbejde og har en stabil økonomi, vil det udtrykke, at du højest sandsynlig er i stand til at overholde den månedlige ydelse og tilbagebetale lånet. Herved kan låneudbyderen beregne og antage en lavere risiko ved at låne dig penge.

 • Værdier

En fordel ved forbrugslån online er, som tidligere nævnt, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Omvendt kan det være en fordel for dig, når du vil optage et lån, at du ejer hus, bil og/eller andre værdier. Hvis du ejer værdier, vil det signalere over for låneudbyderen, at du har penge til rådighed.

Ovennævnte tre parametre er naturlig forskellige fra lånsansøger til låneansøger, og derfor er parametrenes indflydelse på renteniveauet ikke fastlagte og generelle for alle lån. Det betyder, at det ikke kan entydigt konkluderes, hvad en lav rente på et forbrugslån er. Dog kan du som hovedregel gå ud fra, at et forbrugslån med en rente på 10 procent er et relativt billigt lån.

Er du mere interesseret i at læse om, hvad der påvirker renteniveauet, vil vi anbefale denne artikel fra Jyske Bank.

Lav rente er lig med det billigste lån?

Selvom en lav rente virker fordelagtig, er forbrugslånet med en lav rente ikke nødvendigvis det billigste at optage. Et lån med en lav rente kan have mange ’skjulte’ gebyrer. For at finde frem til det billigste forbrugslån, skal du holde øje med lånets ’ÅOP’ (årlige omkostninger i procent).

I ÅOP er – foruden renten – alle lånets omkostninger medregnet. Derfor kan du ud fra ÅOP finde frem til, hvad lånet samlet vil koste dig, og derfor er lånet med den laveste ÅOP det billigste.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.603
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.