Forbrugslånsrente

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  12 punkter

 • Læsetid

  17 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Forbrugslånsrente - Sådan får du den lavest mulige rente på dit forbrugslån

Det er stort set umuligt at låne penge gratis, i hvert fald hvis du opsøger udbydere af forbrugslån, banklån, realkreditlån og så videre. Årsagen til det er naturligvis, at selskaberne løber en mindre eller større risiko ved at låne dig penge, da det jo ikke er 100 procent sikkert, at du kan betale pengene tilbage igen. Af den grund er der ofte renter på de penge, du låner, da udbyderne jo er nødt til at holde deres forretning kørende.

Der er dog forskel på, hvad renten lyder på, og det afhænger også af, hvilket lån du ønsker at tage. Det overrasker dig muligvis ikke, men forbrugslån er en af de låntyper, der udbydes til de højeste renter, men til gengæld er der også en masse fordele knyttet til lån. I denne guide kan du læse mere om, hvordan du sænker omkostningerne, og dermed forbrugslånsrenten, på dit lån, så vidt det er muligt, så du i sidste ende står tilbage med et lån, hvor fordelene vægter langt mere end ulemperne.

Derfor skal du søge om dit lån gennem os

MONEYBANKER.dk har stor erfaring inden for blandt andet forbrugslån, og derfor er du i trygge hænder, når du bruger vores servicetjeneste. VI har opnået stor viden om, hvilke forventninger ansøgere af forbrugslån har, samt hvad de lægger vægt på, når de skal vælge deres lån. Derfor kan du via vores hjemmeside finde svar på ethvert spørgsmål, du måtte have, og vi sikrer dig ligeledes gennemskuelighed, når du søger.

Vi ved, at det er en høj prioritet for danske låneansøgere, at de har 100 procent tillid til det selskab, de låner penge af. På vores hjemmeside kan du hurtigt danne dig et overblik over samtlige låneudbydere på det danske marked, da du blandt andet kan læse dig frem til, hvilke fordele der er knyttet til den enkelte udbyder, samt hvilke krav de har til dig. Du kan blive klogere på, hvad den enkelte udbyder kan tilbyde dig underFlere oplysningeri højre side på resultatlisten.

Vi sørger hele tiden for at holde vores side opdateret, da vi ønsker, at du har de bedste forudsætninger for at finde det lån, der passer bedst til dig, og som forhåbentlig samtidig har den laveste forbrugslånsrente.

Hvis du mod forventning ikke kan finde svar på det, du leder efter igennem vores hjemmeside, står vi naturligvis klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte os via vores kontaktformular, og vi tilstræber at svare på dit spørgsmål inden for et døgn.

Kom godt i gang med MONEYBANKER.dk’s søgefunktion

Du skal angive nogle få oplysninger, sådan at vores søgefunktion er i stand til at hjælpe dig. Søgefunktionen kan nemlig ud fra disse oplysninger vurdere, hvilke lån der passer bedst til dig og din privatøkonomi, og på den måde kan den hurtigt fravælge de udbydere, som ikke kan leve op til dine krav og forventninger. Jo bedre du indskrænker din søgning, desto større er dine chancer for at få tilbudt et lån.

Hvor mange penge vil du gerne låne?

De fleste har nok en ide om, hvor mange penge de godt kunne tænke sig at låne. Spørgsmålet er nok mere, om de ved, hvor mange penge de egentlig er i stand til at låne. Derfor er det enormt vigtigt, at du fastlægger et budget, inden du overhovedet går i gang med låneprocessen.

Du skal altså danne dig et komplet overblik over dine indtægter og udgifter, så du ved, hvor stort et beløb du har til rådighed hver måned, også over længere sigt. Selvfølgelig skal du primært tage udgangspunkt i dine faste udgifter, såsom afdrag på boliglån, husleje, el, forsikring og lignende, men det er også vigtigt, at du tager højde for ferier, julegaveindkøb og så videre, som løbende kan dukke op.

Hvad er din alder?

I andet trin skal du angive, hvor gammel du er. Mange låneudbydere udvikler deres produkter ud fra alder, og derfor er det ikke nødvendigvis alle lånetilbud, der henvender sig til dig. Derfor er det vigtigt, at du oplyser din alder, så du kun skal fokusere på de tilbud, som er relevante for dig.

Hvilken løbetid ønsker du på dit lån?

Din afbetalingsperiode bør, ligesom lånebeløbet, tage udgangspunkt i i dit fastlagte budget, da lånebeløb og løbetid er tæt knyttet. Budgettet er nemlig også afgørende for, hvor hurtigt du kan komme af med din gæld – altså, hvor meget du kan betale i afdrag hver måned.

Sammenlign forbrugslån udbyderne

Når du har indtastet samtlige oplysninger i søgefunktionen, vil vores servicetjeneste gennemsøge markedet for attraktive lån for dig. Selvom alle lån på resultatlisten mere eller mindre er relevante for dig, er der alligevel et eller flere tilbud, der er mere fordelagtige for dig end andre. Derfor anbefaler vi, at du sammenligner lånetilbuddene og vælger dem, som virker mest interessante.

Det mest optimale er, at du finder mindst tre udbydere, som du ønsker at låne penge af. Forklaringen på dette er, at hvis du ansøger så mange steder som muligt, øger du også dine chancer markant for at få flere forskellige tilbud at vælge imellem. Det er helt uforpligtende for dig at sende en ansøgning afsted til udbyderne, og derfor kan du uden problemer udfylde en formular, uden at du er bundet til en kontrakt.

Sådan sammenligner du

”Men hvordan sammenligner jeg lånene?”, tænker du nok. Det kan vi hurtigt give dig et svar på: Du skal kigge på lånenes ÅOP. ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og fortæller dig, ikke overraskende, hvad dit lån samlet set koster dig hvert år.

Det er nemlig ikke altid den fastsatte forbrugslånsrente, der afgør, hvor billigt eller hvor dyrt dit lån bliver. Selvom renten er lav, kan der sagtens være en masse omkostninger, for eksempel gebyrer, knyttet til dit lån, som gør lånet til en dyr affære. Hvis du kigger på lånets årlige omkostninger i procent, er du sikker på, at du ikke har overset nogen låneomkostninger. ÅOP’en er især et godt værktøj at bruge, hvis du tager et lån, der er langsigtet.

Forbrugslånets fordele

En af fordelene ved at ansøge om et forbrugslån er, at udbyderne svarer tilbage på din ansøgning i løbet af meget kort tid, typisk går der mellem 15 og 60 minutter. Det er både en fordel, hvis du står og skal bruge penge nu og her, for så kan du hurtigt underskrive kontrakten, og pengene kan ligeledes blive overført til din konto hurtigt. Men det er også en fordel, hvis du er så uheldig at skulle få et afslag: Det giver dig nemlig muligheden for at reagere hurtigt og ansøge om et lån hos en anden udbyder, som så forhåbentlig kan imødekomme dine låneønsker.

Derudover er forbrugslån også karakteriseret ved, at låneprocessen er nem, overskuelig og ligetil. Når du ansøger om et tilbud hos en låneudbyder, oplever du ikke, at din privatøkonomi skal tjekkes efter i sømmene, som det eksempelvis er tilfældet, når du tager kontakt til en bank eller et realkreditinstitut. Her er låneprocessen typisk tidskrævende og langsom, fordi instituttet blandt andet vil vide, hvad du skal bruge pengene på, og du kan også risikere at blive bedt om at stille kaution.

Det bliver du til gengæld ikke udsat for, når du ansøger et forbrugslån, blandt andet fordi udbyderen har stor forståelse for, at hvorfor du har brug for at låne penge, ikke kommer andre ved. Du kan derfor bruge de lånte penge på lige det, du og drømmer om, for eksempel en ny bil, nye havemøbler, en udlandsrejse, eller hvis du bare gerne vil forkæle én, som du holder af.

Skab overblik med vores forbrugslånsberegner

Når du har fået ét eller flere specifikke lånetilbud, kan du med fordel bruge vores forbrugslånsberegner til at fortælle dig, hvad dit lån helt præcist kommer til at koste dig. Hvis du indtaster lånebeløbet, forbrugslånsrente og lånets løbetid, kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvor meget du skal betale i afdrag hver måned, hvor store dine renteomkostninger er hver måned og så videre. Forbrugslånsberegneren kan også være god for dig, hvis du vælger et lån, hvor løbetiden kun er på nogle måneder, og hvor ÅOP’en på den måde ikke nødvendigvis er tilstrækkelig.

Gratis lån? Intet problem!

Hvis du er på udkig efter et forbrugslån, hvor lånebeløbet ikke behøver at være særlig stort, har du faktisk mulighed for at tage et lån, hvor du slet ikke skal bekymre dig om forbrugslånsrenten. Vivus.dk udbyder nemlig forbrugslån, som er helt gratis, når du låner ved dem første gang. Hos denne låneudbyder kan du låne op til 4.000 kroner kvit og frit den første gang, du låner penge her.

Skræddersy løbende dit lån

Ikke nok med at du langt hen ad vejen selv kan bestemme det beløb, du ønsker at lånes samt lånets løbetid, har du også mulighed for at vælge en afdragsfri periode hos flere udbydere. Det kan blandt andet være en fordel for dig, hvis din økonomiske situation forandrer sig sideløbende med lånet, for eksempel på grund af familieforøgelse, jobskifte, fyring, flytning eller lignende. Der kan også bare komme en periode, hvor pengene er lidt færre end forventet, og derfor kan det være en stor fordel at kunne vælge en periode med færre omkostninger, så lånet ikke bliver en stor byrde.

Hos Fokuslån.dk kan du for eksempel vælge en afdragsfri periode på helt op til 90 dage. Du skal dog være opmærksom på, at nogle udbydere opkræver et gebyr for at ville aktivere din afdragsfrihed.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.593
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.