Forbrugslån til studerende

Lånetilbud er opdateret d. 11/08-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Forbrugslån til studerende

Selvom de danske studerende sandsynligvis sætter stor pris på, at de får udbetalt SU-penge – og mange endda en god sjat – kan det stadig være svært for nogle at få det til at løbe rundt. For en studerende er der mange udgifter at tænke på, blandt andet huslejen, forsikring, studiebøger, regninger og indkøb, og fra tid til anden vil man jo også gerne gå i byen, spise på restaurant og tage i biffen, og før man har set sig om er SU’en og de eventuelle hårdt optjente penge ved siden af forsvundet. Og det er jo fint, hvis pengene lige nøjagtigt rækker, men hvis man pludselig løber ind i nogle uforudsete udgifter, det kunne for eksempel være, at man får en kæmpe ekstraregning fra elselskabet, at telefonen går i stykker, eller at man lige pludselig kommer i tanke om, at ens bror eller søster snart har fødselsdag, og man har stadig ikke fået købt en gave.

Al håb er dog ikke ude, for det er faktisk muligt at låne penge, når sådan nogle situationer opstår. I denne guide vil vi nemt og sikkert hjælpe dig med at finde frem til det bedste – og billigste – forbrugslån til studerende.

Hvem er MONEYBANKER.dk?

Hos MONEYBANKER.dk har vi stor erfaring inden for hurtig lån, kviklån, forbrugslån, SMS-lån og så videre. Derfor har vi også fået en dyb indsigt i og forståelse for, hvad låneansøgere lægger vægt på, når de skal låne penge hos for eksempel en kviklånsudbyder. Derfor stiller vi blandt andet en søgefunktion til rådighed for dig, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over det danske marked for lån.

Vores søgemaskine er 100 procent uafhængig, og den foretager derfor en objektiv søgning, når de udvælger de lån, der passer bedst til dig.

Via vores søgemaskine får du en komplet overblik over alle de låneudbydere, der findes på markedet, samt hvad den enkelte af disse kan tilbyde dig. På den måde slipper du for at skulle klikke dig ind på hver enkelt udbyders hjemmeside. Som sagt er vores tjeneste uafhængig, og derfor ser du heller ikke nogen reklamer og lignende på vores hjemmeside.

Det er vores førsteprioritet, at du har de bedste forudsætninger for at få en god låneoplevelse, og derfor er det vigtigt, at du ikke bliver vildledt og forstyrret i låneprocessen.

I stedet har vi valgt at lade andre brugeres bedømmelser af låneselskaberne komme til orde. Derfor er udbyderne på resultatlisten rangeret ud fra brugernes anmeldelserne, sådan at de mest populære låneudbydere er placeret øverst.

Du kan ansøge om et forbrugslån til studerende trygt og sikkert gennem vores hjemmeside, da vi blandt andet er e-mærket samt valideret af McAfee. Det betyder, at vores website lever op til samtlige krav om sikkerhed og kundeservice. Du kan læse mere om os underInfo.

Her er fordelene ved at låne penge

Forbrugslån har sommetider haft et dårligt rygte, fordi man har hørt om folk, der er endt i en ubehagelig gældsspiral. Men der er ofte en tendens til, at vi kun hører om de dårlige historier. At man ender med en stor gæld er typisk også et tegn på, at man ikke har haft styr på sin privatøkonomi, inden man tog lånet.

Det har resulteret i, at man har lånt flere penge, end hvad ens økonomi kunne rumme. Men hvis man til gengæld har styr på sine udgifter og indtægter, kan et forbrugslån i høj grad skabe nye muligheder samt et større pusterum i en ellers stresset dagligdag.

Forbrugslån tiltaler mange danskere, fordi lånene opfylder mange behov, både store som små. Forbrugslån er nemlig en hurtig og enkel vej til penge, fordi kravene er langt færre og mere overkommelige sammenlignet med banklån og realkreditlån. Det tager et øjeblik at udfylde en ansøgningsformular, og du får ligeledes hurtigt et svar tilbage.

Nogle udbydere giver dig endda svar på din ansøgning inden for et minut! Hvis du takker ja til lånetilbuddet, bliver pengene overført til din konto i løbet af få dage. Det er en stor fordel, hvis du står og mangler penge nu og her.

Derudover spørger udbyderne ikke ind til din private økonomiske situation, samt hvorfor du har brug for at låne penge. Det får du lov til at holde helt for dig selv, hvilket betyder, at du har fuld råderet over dine penge. Derudover bruger låneudbyder ikke særlig lang tid på at kreditvurdere dig, der stilles ikke krav om sikkerhed, og nogle låneudbydere tilbyder endda afdragsfrie perioder, som du kan benytte dig af, hvornår du vil.

Sådan bruger du søgefunktionen

Vores søgefunktion gør det yderst nemt for dig at finde frem til det forbrugslån, der passer bedst til dig, og som lever op til dine forventninger. For at vores tjeneste skal kunne hjælpe dig bedst muligt er du nødt til at angive tre oplysninger.

Lånebeløb

Du kommer ikke langt i låneprocessen, hvis ikke du ved, hvor mange penge du vil låne. Men selvom du måske har mange planer i tankerne, er du stadig nødt til at være realistisk og være bevidst om, hvor mange penge du rent faktisk er i stand til at låne. Derfor anbefaler vi kraftigt, at du fastlægger et budget, inden du går i gang med låneprocessen.

Alder

Mange låneudbydere udvikler deres produkter til specifikke målgrupper, og her spiller deres kunders alder blandt andet en stor rolle. Derfor er det vigtigt, at du oplyser din alder, så vores søgefunktion kan frasortere de lånetilbud, som ikke henvender sig til din aldersgruppe, men derimod kun fokuserer på egnede forbrugslån til studerende.

Løbetid

Hvis du har fastlagt et budget, har du også meget nemmere ved at vurdere, hvor lang tid det vil tage dig at betale dit lån tilbage. Afbetalingsperioden har nemlig også stor betydning for, om du får en god eller dårlig låneoplevelse. Hvis du fastsætter en kort løbetid, eksempelvis fordi du ønsker at ÅOP skal være så lav som muligt, risikerer du også, at du ikke kan betale din gæld, fordi dit månedlige afdrag på lånet bliver endnu højere.

ÅOP - Årlige omkostninger i procent

ÅOP er en forkortelse forårlige omkostninger i procent. Det er en god indikator for, hvor meget dit lån samlet set kommer til at koste dig hvert år, da de den både medregner renten, administrationsomkostninger og gebyrer. ÅOP er god at bruge, hvis du tager langsigtede lån.

Sådan mindsker du dine omkostninger

Det kommer nok ikke bag på dig, at renten på forbrugslån til studerende typisk er ret høj. Netop fordi der er så mange fordele ved lånet, er man stadig nødt til at have forståelse for, at udbyderne ønsker at tjene penge. Ligegyldigt hvem man er, løber man altid en risiko, når man låner penge ud til andre, for det i princippet er usikkert, om man får de udlånte penge tilbage.

Derfor er låneudbyderne også nødt til at sætte en høj rente på deres lån, så de taber mindst muligt på at låne penge ud til dig. Der er dog flere ting, du kan gøre for at sikre dig det billigste lån.

Lån penge flere steder

Uanset hvilken sammenhæng du låner penge i, er det vigtigt at bruge tid på at sætte sig ind i, hvilke lånemuligheder der findes på markedet. Så er du nemlig også bevidst om mulige alternativer, hvis det lån, du primært havde i tankerne, i sidste ende ikke kan leve op til dine forventninger alligevel.

Derfor er det vigtigt, at du udfylder en ansøgningsformular hos så mange selskaber som muligt – helst tre selskaber – da det er med til at sikre dig, at du får en så lav rente som muligt på dit forbrugslån til studerende. Der er nemlig forskel på, hvad låneudbyderne lægger vægt på, når de kreditvurderer dig, og derfor er der også forskel på, hvordan lånevilkårene ser ud hos udbyderne. Det betyder blandt andet, at omkostningerne ved det enkelte lånetilbud kan variere.

Hvis du vælger at ansøge flere steder, er du mere eller mindre sikker på, at du er blevet tilbudt det lån, der kan give dig de lavest mulige omkostninger. Og da du ansøger helt uforpligtende, kan du uden problemer takke nej til de tilbud, som du ikke finder relevante, eller som ikke lever op til dine forventninger.

Så meget koster dit lån

Når du har fået et eller flere specifikke lånetilbud, kan du rent faktisk udregne, hvor meget dit lån kommer til at koste. Vi har nemlig udviklet en låneberegner til dig, så du præcist ved, hvad dit lån kommer til at koste dig. Alt, du skal angive i låneberegneren, er lånebeløbet inklusiv stiftelsesomkostninger, din rente og din løbetid angivet i måneder.

På den måde kan du blandt andet se, hvor meget du skal betale i afdrag på dit lån hver måned, samt hvor høje din renteomkostninger er hver enkelt måned. Du finder vores låneberegner underInfo.

Krav til dig som låneansøger

Som vi tidligere har været inde på, ønsker låneselskaberne en vis form for sikkerhed, når de låner penge til dig. Derfor er der nogle få krav, som du skal leve op til, hvis du ønsker at låne penge.

Det siger næsten sig selv, men for det første skal du være fyldt 18 år. Du skal, ligesom i så mange andre sammenhænge, være myndig for at kunne låne penge, så du kan indgå en juridisk bindende aftale. Hvis du er fyldt 18 år, men derimod har et værgemål og er på den måde umyndiggjort, har du ikke mulighed for at låne penge hos låneselskaberne på vores liste.

For det andet skal du have NemID, hvis du ønsker at foretage hele låneprocessen online. På den måde går det også meget hurtigere, fordi du slipper for at booke et møde med en bankansat for at kunne sætte din underskrift på kontrakten. NemID giver dig nemlig mulighed for at sætte en digital underskrift, så du hurtigt kan sende kontrakten tilbage til udbyder.

Derudover må du ikke være registreret i et skyldnerregister, da det ganske enkelt viser udbyder, at du er dårlig til betale din gæld, og det er naturligvis en dårlig forretning for låneselskabet. Du må altså ikke være registreret som dårlig betaler i registrene RKI og Debitor Registret. Der er dog enkelte selskaber som ser bort fra dette, så hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du tager kontakt til den enkelte udbyder for at høre om dine lånemuligheder.

Nogle udbydere kræver også at se dokumentation på din indkomst. Det gælder især for de selskaber, som låner store beløb ud til deres ansøgere. Det gavner dig generelt i din kreditvurdering, hvis du kan dokumentere, at du har et job ved siden af studiet.