Billigste forbrugslån 2019

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  5 punkter

 • Læsetid

  11 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Billigste forbrugslån 2022

Der kan være flere grunde til, at du ønsker at optage et forbrugslån. Det kan for eksempel være til at betale en ny vaskemaskine eller indfri drømmen om en lang rejse. Fordelen ved forbrugslån er, at lånet ikke er øremærket et bestemt køb, ligesom et billån udelukkende kan bruges til at finansiere et bilkøb.

Forbrugslån er derfor en fleksibel låntype, som kan give dig luft i budgettet. MONEYBANKER anbefaler, at du som låntager foretager research på markedet for forbrugslån, så du ender med at finde den mest ideelle løsning til dit behov. Researchtiden er godt givet ud, fordi du kan spare en del penge, hvis du sætter dig ind i, hvad de forskellige låneudbydere har at tilbyde. Her kan du læse om gode råd til, hvordan du finder det billigste forbrugslån.

MONEYBANKER’s søgemaskine

Til at få en oversigt over forbrugslån og låneudbydere kan du bruge MONEYBANKER’s søgemaskine. Du angiver blot søgekriterierne, som er lånebeløb, din alder samt lånets løbetid. Når du har udfyldt dine søgekriterier, præsenterer søgemaskinen dig for udbyderne af online-forbrugslån.

Du kan desuden sortere lånene efter de mest populære lån eller efter lånet med den laveste rente. Ved hvert lån vil du blive oplyst om, hvor mange penge du kan låne, over hvor lang en periode du kan tilbagebetale lånet, minimumsalder og den årlige rente. Desuden vil du altid få oplyst et estimat af ÅOP (årlige omkostninger i procent), da det er et lovkrav, at låneudbydere skal oplyse om dette. Hvad ÅOP betyder og kan bruges til, kan du læse mere om i næste afsnit.

Ved hver låneudbydere, du præsenteres for, kan du klikke på ”ansøg dette lån”, hvorefter du videresendes til låneudbyderens egen hjemmeside.

Sammenlign ÅOP

Når det billigste forbrugslån skal findes, er de fleste tilbøjelige til kun at undersøge lånets rente. Mange tror, at lånet med den laveste rente også er det billigste lån. Det er ikke nødvendigvis korrekt.

Renten er ikke det nøgletal, der entydigt fortæller dig, om lånet er det billigste. Ved at kigge på renten kan du få et praj om, hvad omkostningsniveauet på lånet er, men i renten er alle lånets omkostninger ikke medregnet. Derfor er det væsentligt, at du fokuserer på ÅOP i stedet, når du vil sammenligne lån og finde det billigste. I ÅOP er alle lånets omkostninger medregnet, hvorved du får et fuldstændigt overblik over, hvad lånet kommer til at koste dig.

I ÅOP er både renten, stiftelsesomkostninger og andre ekstraomkostninger nemlig inkluderet. Det er derfor vigtigt, at du sammenholder lånenes ÅOP, når du vil finde det billigste forbrugslån. Lånet med den laveste ÅOP er det billigste lån.

Ansøg flere steder

Som nævnt, er det et lovkrav, at du som låntager bliver oplyst om lånets ÅOP. Ved de fleste lån bliver du først informeret om den eksakte ÅOP, når du sender din ansøgning og efterfølgende modtager et låntilbud fra udbyderen. ÅOP varierer efter og afhænger af, hvor meget du vil låne, og hvor lang en tilbagebetalingsperiode du ønsker at have.

MONEYBANKER anbefaler derfor, at du ansøger hos tre låneudbydere, inden du underskriver en låneaftale. Når du ansøger om et lån, betyder det ikke, at du optager lånet. Det er med andre ord både gratis og uforpligtende at sende én eller flere låneansøgninger. Når du har modtaget lånetilbuddene fra de udbydere, du har ansøgt hos, vil du blive informeret om lånets præcise ÅOP.

Ved at ansøge om mere end ét lån, vil du således få flere nøjagtige ÅOP-tal at forholde dig til, hvilket gør det betydeligt nemmere at finde det billigste forbrugslån.

Du kan med fordel bruge MONEYBANKER’s søgemaskine til at få en oversigt over lån, der kan være relevante for dig at ansøge, da søgemaskinen præsenterer dig for lån, der matcher dine angivne søgekriterier.

Hvad er et billigt forbrugslån i 2022?

Mange ønsker at vide, hvad det egentligt koster at optage et forbrugslån, og hvad et billigt forbrugslån er. Det er umuligt entydigt at give et svar på det spørgsmål, da lånets pris varierer udfra faktorer som låneudbyder, lånebeløb, din alder etc. Dine behov og kriterier i forbindelse med lånet har betydning for, hvor billigt – eller dyrt – lånet vil blive.

Dog har forbrugslån den fælles karakteristika, at det er en relativt dyr låntype. Renten på forbrugslån er høj sammenlignet med banklån. Som tommelfingerregel kan du gå udfra, at et forbrugslån med et renteniveau på 10% vil være forholdsvis billigt, men renteniveauet for forbrugslån er typisk højere – i nogle tilfælde omkring 25%. Husk på, at renten ikke fortæller dig, om lånet er billigt – det gør ÅOP derimod.

Vi anbefaler, at du bruger MONEYBANKER’s søgemaskine til at finde det billigste lån, som stemmer overens med dit lånebehov. Det er vigtigt, at du ikke vælger den første og mest populære låneudbyder, som søgemaskinen foreslår. Brug i stedet tid på at scrolle igennem de udbydere, du præsenteres for. Sammenlign udbydernes estimerede ÅOP og undersøg hver udbyders lånebetingelser og krav til dig som låneansøger.

Ansøg derefter hos minimum tre forskellige udbydere. På den måde er du godt på vej til at finde det billigste og mest ideelle forbrugslån.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.593
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.