Erhvervslån til opstart af virksomhed skal være nemt. Tjek dine muligheder, her✓

Det skal være nemt at finde et godt erhvervslån, til opstart af virksomhed. Vi anbefaler du kontakter disse ⇒

Lånetilbud er opdateret d. 19/03-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    4 punkter

  • Læsetid

    15 minutter

  • Siden er opdateret

    19/03-2024

Erhvervslån til opstart af virksomhed

Vi er mange, der i højere eller mindre grad går rundt med en drøm om at blive selvstændig – om ikke andet har langt de fleste os med stor sandsynlighed nok overvejet, hvilke produkter vi ville sælge, eller hvilket marked de ønsker at bevæge sig ind på, hvis vi skulle starte vores egen virksomhed op. Og det er ikke uden grund, at vi er mange, der går rundt med disse tanker, for det er da uden tvivl tiltalende at kunne få lov til at starte sin egen virksomhed op fra bunden. Det giver nemlig muligheden for at udleve sine drømme og lave lige præcist det, som man har lyst til, fordi man har indflydelse på alt – lige fra den overordnede strategi og virksomhedens værdier til produktudviklingen og markedsføringen.

Og når man ender med at engagere sig så meget i et projekt, ender det med at blive som ens eget lille barn – og noget af det, som vi håber allermest på for vores børn, er, at de får masser af succes.

Men selvom man kan have rigtig mange planer med den virksomhed, som man går og drømmer om, kan det pludselig gå op for én, at det er meget sværere at opnå sine mål i praksis. Ikke fordi det er en umulig opgave at opstarte sin egen virksomhed, men det kræver uden tvivl mange timer og ressourcer, masser af overskud, motivation og energi og ikke mindst en god portion penge. Men uanset hvor dedikeret man er, og uanset hvor megen tid og energi man er villig til at lægge i sin virksomhed, er det svært at nå de mål, man har sat sig, hvis man ikke har den fornødne økonomi.

Og det er et stort problem, fordi opstartsfasen som regel er den hårdeste og sværeste fase at komme igennem for mange erhvervsdrivende. Mange pengeudbydere står heldigvis klar med en hjælpende hånd, så du har mulighed for at skyde din forretning godt i gang.

Her er dine lånemuligheder

Det er som regel ikke nogen billig affære at opstarte eller udvide sin egen virksomhed, specielt ikke hvis du ønsker at investere stort, langsigtet og sikkert fra starten af. Derfor kan det sagtens være, at du har et ønske om at investere i en fast ejendom, hvor din forretning skal udfolde sig og vokse sig større. Det er dog de færreste, der har så mange penge på lommen, og hvis en selvfinansiering overhovedet skal være mulig, kræver det, at man sparer op over en lang årrække – og sådan en proces forløber som regel forholdsvis langsom, og så er der stor risiko for, at man til sidst opgiver håbet om at blive selvstændig.

I stedet for at skulle satse på at finansiere din nye virksomhed via egen udbetaling, kan du vælge at opsøge et realkreditinstitut, da denne type pengeinstitut kan tilbyde dig den økonomiske hjælp, som du står og mangler. Med et erhvervslån fra en realkreditudbyder kan du nemlig finansiere din faste ejendom på en forholdsvis sikker og billig måde, og du har ligeledes gode muligheder for at tilpasse lånet, så det passer bedst muligt til dig, din økonomi og de planer, som du har med din virksomhed.

En anden type erhvervslån, som egner sig godt til de større forretningsmæssige investeringer, for eksempel indkøb af maskiner eller teknologi, er et banklån. Her er låne- og rentevilkårene dog knapt så attraktive som på et realkreditlån, men hvis du sætter dig grundigt ind i din økonomi, og på den måde har et fuldt overblik over, hvilket lånetilbud du har råd til, kan banklånet åbne mange døre for dig.

Hvis du allerede har sikret dig din faste ejendom, men muligvis mangler pengene til at foretage en renovering eller lave en tilbygning, så vil en Byggekredit sandsynligvis være dit foretrukne valg af erhvervslån. Med en Byggekredit på hånden er du nemlig garanteret et økonomisk sikkerhedsnet, lige fra det første spadestik og til byggeriet står færdigt. Byggekreditten er altså din garanti for, at du lige pludselig ikke står tilbage med et ufærdigt byggeprojekt.

For selvom man har planlagt projektet nøje, og selvom man har fastlagt et realistisk budget, ved de fleste nok, at der er stor risiko for, at tidsfristen eller budgettet overskrides – og her kan din byggekredit altså bruges til at dække uventede omkostninger.

Et andet erhvervslån, som også er værd at overveje, er Driftskreditten. Som nystartet erhvervsdrivende kan der nemlig gå lidt tid, før der for alvor kommer gang i hjulene, og derfor er det ikke sikkert, at økonomien kan klare alle omkostninger i forhold til den daglige drift. Hvis situationen ser sådan ud for dig, er det ikke utænkeligt, at en Driftskredit er et attraktiv erhvervslån.

Som du nok har gættet, kan en driftskredit dække udgifter til blandt andet lønninger, indkøb og andre aktiviteter, som skal dækkes for at kunne holde forretningen kørende.

Kort sagt er der altså masser af muligheder for at få økonomisk hjælp til din nystartede virksomhed, uanset hvad eller hvor stort dit behov er. Derfor er du altid sikker på, at dit erhvervslån kan dække alle tænkelige udgifter, så virksomhedens likviditet ikke belastes.

Afdragsfrihed

Når man som erhvervsdrivende optager et erhvervslån, er det netop, fordi økonomien ikke er tilstrækkelig, og fordi man gerne vil sikre sin virksomheds fremtid. Derfor har man også brug for økonomisk handlefrihed, så man for eksempel har mulighed for at klare hverdagens små udfordringer, gribe mulighederne når de dukker op eller foretage nye investeringer. Dette kan dog blive en anelse svært for nogle erhvervsdrivende, hvis de samtidig skal tænke over at afdrage på deres erhvervslån hver måned.

Af den grund vælger nogle låntagere et erhvervslån med afdragsfrihed.

Afdragsfrihed betyder, at du ikke betaler afdrag på dit erhvervslån i de første 10 år af lånets afbetalingsperiode. Det vil sige, at din økonomi blot skal dække renteudgifter og lånegebyrer i den afdragsfrie periode. Afdragsfrihed er altså en god mulighed for at få lidt handlefrihed og luft i økonomien i starten af dit erhvervslån, da du i stedet kan have fuldt fokus på at få din forretning til at vokse og blive succesfuld.

De lave låneomkostninger sikrer på den måde, at du kan gribe både små og store muligheder, som dukker op i hverdagen.

Afdragsfrihed er dog ikke udelukkende en dans på roser, for der er også nogle ulemper ved at vælge et afdragsfrit erhvervslån. Afdragsfrihed betyder netop ikke, at du slipper for at betale din gæld – din gæld forbliver den samme, og derfor er afdragsfriheden i realiteten blot med til at udskyde din gæld. Derudover er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du har kortere tid til at betale din gæld, da afbetalinger bliver fordelt ud på færre måneder, sammenlignet med hvis du havde valgt afdragsfriheden fra.

Hvis du for eksempel har et afdragsfrit erhvervslån, hvor løbetiden er 25 år, har du i princippet kun 15 år til at betale de lånte penge tilbage. Derfor skal du altså ikke vælge et erhvervslån med afdragsfrihed, fordi du ønsker at sidde til en billig ”husleje”, eller fordi du bare gerne vil spare penge. Hvis dit økonomiske råderum er stabilt og fornuftigt, vil vi som udgangspunkt anbefale dig, at du vælger et erhvervslån uden afdragsfrihed.

Det er desuden heller ikke alle typer udbydere, der tilbyder erhvervslån med afdragsfrihed. Derfor må du heller ikke falde i en ”fælde”, hvor du udelukkende vælger lånet på grund af afdragsfriheden og dermed ender med at sige ja til et erhvervslån, som enten ikke passer til dine behov, eller som du i værste fald ikke har råd til.

Erhvervslån uden sikkerhed

Økonomi og finansiering kan ikke kun være et problematisk emne for nystartede virksomheder, men det kan lige så vel være det for alle andre typer virksomheder. Som erhvervsdrivende er det stort set umuligt at undgå at rende ind i tider, hvor pengene er små, for eksempel på grund af faldende efterspørgsel, øget konkurrence på markedet, manglende likviditet, faldende omsætning eller måske endda lavkonjunktur. I sådanne perioder, hvor forretningen går sløvt, kan det være en god løsning for mange erhvervsdrivende at optage et erhvervslån, så de kan få forretningen tilbage på rette fod.

Men det kan dog alligevel skræmme mange og endda udelukke mange, da mange udbydere stiller krav om sikkerhed, før de vil låne penge ud. Det er dog ikke helt umuligt at finde udbydere af erhvervslån, hvor der ikke stilles krav om sikkerhed, men disse udbydere udbyder som regel også nogle forholdsvis dyre lån. Derfor er det først og fremmest rigtigt vigtigt, at du kigger din virksomheds økonomi grundigt efter i sømmene, så du er helt sikker på, at du har råd til et erhvervslån. Derudover egner disse typer lån sig også bedst til kortsigtede løsninger, da renteudgifterne ellers bliver for uoverskuelige for mange låntagere.