Derfor bør du spørge en uvildig rådgiver til råds

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Mange bankkunder har et godt samarbejde med deres bankrådgiver, og det er kun positivt, hvis der opnås tillid mellem parterne. Men vi har sagt det før, og vi siger det gerne igen: Banken driver en forretning og er interesseret i at tjene penge. Derfor er banken og din bankrådgiver ikke dine venner, og de giver dig ikke nødvendigvis det tilbud, der er mest fordelagtigt for dig.

Der er til gengæld hjælp et hente andetsteds, hvis du opsøger en uvildig finansiel rådgiver. Og selvom det koster lidt ekstra, er pengene hurtigt tjent ind igen, fordi rådgiveren bedømmer, hvor du kan spare penge, for eksempel på dit lån.

Så læs endelig videre, hvis du vil vide, hvor og hvordan en rådgiver kan tage en objektiv vurdering af din økonomiske situation, så du har mulighed for at træffe de beslutninger, der harmonerer bedst med din privatøkonomi.

Vil du låne eller investere?

Som sagt vil din bank højst sandsynligt give dig de tilbud, som banken kan tjene penge på, hvad enten du ønsker at tage et lån (lån penge) eller investere. Det kunne sikkert også være fristende at lade banken ordne det hele for én, fordi det er svært at overskue markedet.

Men på lånemarkedet findes der mange muligheder, og du skal derfor være ret så heldig, hvis din bank kan tilbyde dig det bedst mulige lån. En uvildig rådgiver har stor viden om markedet, og kan hjælpe dig med at finde det lån, der passer bedst til din økonomiske situation.

Det samme gælder for din investering. Da det kan være svært selv at gennemskue, hvor det er bedst at sætte sine penge, kan din uvildige rådgiver også hjælpe dig her. I modsætning til din bank har din uvildige rådgiver nemlig ikke aftaler med en bestemt fond.

Har din livssituation ændret sig?

Der kan være mange årsager til, at din livssituation, og dermed også din økonomiske situation, ændrer sig, eksempelvis i forbindelse med familieforøgelse, skilsmisse, nyt job, lønforhøjelse eller andet.

Hvad enten det er det ene eller andet, vil din nye situation have betydning for din økonomi. En uvildig rådgiver kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvordan du tilpasser din økonomi til din nye private situation. Din rådgiver vil muligvis råde dig til at skifte bank eller pensionsselskab.

Hvis du får flere penge mellem hænderne, for eksempel på grund af et jobskifte eller en bonus, vil din uvildige rådgiver råde dig til at betale din gæld af, uanset om det er et banklån eller et forbrugslån.

Går du snart på pension?

En uvildig rådgiver vil hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du får mest mulig glæde af din pension, samt at den ikke bliver ædt op af diverse gebyrer. Selvom det er fristende at sige ja tak til bankens tilbud om at få gratis vurdering af, hvordan din økonomiske situation kommer til at se ud, når du forlader arbejdsmarkedet, har de samtidig en forventning om, at du køber deres produkter.