Lån for studerende - SU-lån og slutlån

Se også: Her får du det bedste lån på 50.000 kr.

Der findes to forskellige lån som du kan optage via staten mens du er studerende. I denne artikel vil vi beskrive to forskellige lån: SU-lån og slutlån. Fælles for dem alle begge er at de optages for at lette din økonomiske situation mens du læser.

Det er vigtigt at huske, at selvom lånene der beskrives i denne artikel hænger sammen med din SU, så er det stadig et lån der skal betales tilbage når du er færdig med at studere. Det er dog også vigtigt at pointere at lån der optages gennem staten under uddannelse, er nogle af de mest fordelagtige lån du kan tage og at de er tilrettelagt særligt for den situation du befinder dig i.

SU-lån

Hvis du er studerende og modtager SU, kan du optage et SU-lån. SU-lån kan ses som en udvidelse af din almindelige SU. Med et SU-lån får du udbetalt et ekstra beløb hver måned som et supplement til din almindelige SU. Dermed får du flere penge at gøre med hver måned til dine forskellige udgifter. Man tildeles et SU-lån for et år af gangen, men du kan til hver en tid afmelde lånet igen, eller vælge at du kun vil optage lånet over en kortere periode på et par måneder.

Du ansøger om lånet via hjemmesiden www.minSU.dk og får svar på om du er godkendt til lånet via din eboks. Derefter udfylder du en låneplan og når vilkårene for låneplanen er godkendt, kan du få lånet udbetalt.

Du kan vælge mellem forskellige satser for et SU lån, så du behøver ikke få udbetalt mere end du har brug for. Hvis du vil vide mere om de forskellige satser, kan du læse mere på www.SU.dk.

Slutlån

Hvis du, ligesom så mange andre, har brugt lidt mere tid på at komme igennem uddannelsessystemet end planlagt, og derfor har opbrugt alle dine SU-klip, kan du tage et slutlån. For at kunne tage dette lån er det et krav at du har opbrugt alt din SU. Som navnet angiver kan du få dette lån for at afslutte din uddannelse.

Man kan se slutlån som en genoptankning af dine SU-klip. Du kan søge om et slutlån i 12 eller 24 måneder. Dette kommer dog an på hvor meget din SU din uddannelse er normeret til. Dette kan du ofte forhøre dig om via uddannelseskontoret på din uddannelsesinstitution, der også ofte har en kontoransat med speciale i SU. Dem kan du altid få hjælp hos, hvis du er i tvivl om noget i forhold til SU.Ligesom med et SU-lån, ansøger du om slutlånet gennem hjemmesiden www.su.dk under fanen MinSU. Herefter får du at vide om du er godkendt til lånet via din eboks. Før du kan få lånet udbetalt skal du udfylde en låneplan som efterfølgende skal accepteres. Herefter kan du få dit lån udbetalt i månedlige rater.

Tilbagebetaling

Tilbagebetaling af både slutlån og SU-lån, foregår gennem Statens Administration. Du skal først betale dit lån tilbage når du er færdig med din uddannelse. Der løber renter på dit SU-lån fra du afslutter din uddannelse og indtil det er tilbagebetalt. Mens man er under uddannelse er renten er 4%, og selvom dette er en meget fordelagtig rente, er det vigtigt at huske dette i beregningerne før man tager et SU-lån.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
631.703
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014