Spar penge: gode råd ved boligkøb

Lånetilbud er opdateret d. 19/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    0 punkter

  • Læsetid

    3 minutter

  • Siden er opdateret

    19/04-2024

Det er som oftest en dyr fornøjelse at skulle ud og købe bolig. Derfor er det værd at overveje følgende råd, som potentielt kan spare dig for en del af de mange udgifter, der følger med. Der er en del områder at spare penge på, hvis man blot er opmærksom på det.

Ved at følge disse kan du spare nogle af udgifterne ved et lån.

  • Gør opmærksom på fejl ved boligen. Hvis der er noget galt med boligen, som f.eks. ødelagte fliser, en dryppende vandhane eller lignende fejl, skal du gøre opmærksom på det, så snart du opdager det. Hvis du opdager fejlene før købet, kan det muligvis resultere i et afslag i prisen, eller at det bliver ordnet, før du overtager det. Hvis du først opdager fejlen sidenhen, har du tre år til at gøre en indsigelse, hvis du vil have erstatning for fejlen. Dette gælder dog ikke, hvis sælgeren gjorde opmærksom på fejlen, inden handlen fandt sted. Hvis sælgeren derimod har været opmærksom på problemet og ikke sagt det til køberen, har han pligt til at erstatte eller rette fejlen.
  • Undersøg funktionaliteten af hårde hvidevarer. Det er vigtigt at sikre sig, at de hårde hvidevarer, som huset er udstyret med, virker efter hensigten. Hårde hvidevarer er som regel relativt dyre, så det ville blive en stor omkostning, hvis en eller flere af hvidevarerne i boligen ikke virker. Hvis køberen gør opmærksom på disse fejl, vil sælgeren som regel også her give et nedslag i prisen eller erstatte de ikke-fungerende hvidevarer.
  • Tegn en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring dækker både køberen og sælgeren i mindst fem år i forbindelse med et huskøb/hussalg. Denne forsikring kan være nyttig, hvis man senere finder ud af, at der er fejl ved ejendommen, som ikke er nævnt i hverken tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten. Derfor er det selvfølgelig en forudsætning for ejerskifteforsikringen, at der er lavet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, som begge to er gyldige. Skader, som er nævnt i rapporterne, dækkes ikke. Derfor skal man, som nævnt, gøre opmærksom på disse på forhånd, hvis man ønsker afslag i prisen eller erstatning.
  • Prut om prisen. Afhængig af omfanget af diverse fejl og mangler ved boligen kan der selvfølgelig pruttes om prisen. Men selvom der ikke er så mange fejl så forsøg alligevel. Folk er som oftest indstillet på at handle, og det kan resultere i forholdsvis store nedslag i den oprindelige pris, afhængig af det eksisterende boligmarked selvfølgelig.
  • Vær opmærksom på at ejendomsmægleren ikke arbejder for dig. Selvom ejendomsmæglere kan være meget charmerende og overtalende, skal man som køber huske, at de arbejder for sælgeren. Derfor er de som oftest interesseret i at sælge ejendommen til den højest mulige pris. Det er derfor vigtigt, at man forholder sig kritisk over for ejendomsmægleren. Derfor kan det også være en god idé, som potentiel køber, at finde professionel hjælp hos en uafhængig rådgiver. Dette kan for eksempel dreje sig om en advokat, en byggesagkyndig eller lignende, afhængig af situationen.

Disse fem råd kan muligvis bidrage til en økonomisk fordelagtig bolighandel for en køber. De er derfor værd at tage i brug, hvis man står over for en bolighandel.