Spar penge på bankskifte

Lånetilbud er opdateret d. 03/07-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    4 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    03/07-2022

Det kan være en god idé at undersøge muligheden for et bankskifte for at sikre dig en favorabel bankløsning. Der kan nemlig være flere tusinde kroner at spare, og der er vel næppe nogen grund til at betale mere end højest nødvendigt?

Der er dog flere ting, som kommer i spil, når du skal vurdere, hvilken bank, der er bedst for dig. Læs med og bliv klogere på din banksituation!

Den gode kunde i banken

Uanset hvilken bank du vælger, er de alle interesserede i ”den gode kunde”. At være en god kunde kræver, at du ikke optager for meget tid, overholder aftaler, har styr på økonomien og viser engagement hos banken.

Bankerne er alle forskellige og har specialiseret sig indenfor forskellige retninger og produkttyper. Nogle banker kan have stort fokus på salg og interne bankmål fremfor egentlig kunderådgivning og andre kan have enormt høje gebyrer og renter i forhold til dit specifikke lånebehov.

Når du skal vurdere din banksituation, kræver det altså, at du gør dig nogle overvejelser over, hvilken type kunde, du er og hvad du forventer at et banksamarbejde. Dette sikrer dig størst mulighed sandsynslighed for at finde den bank, som stemmer bedst overens med dine interesser og behov.

Selve bankskiftet

Når du har lagt dig fast på en aftale med en ny bank og de har modtaget dine relevante dokumenter, så ordner de alle de praktiske ting for dig. Det er alt lige fra nyt dankort, flytning af løn, betalingsaftaler osv. som bliver flyttet og denne proces tager maksimalt én uge.

Derimod kan flytningen af banklån, pensionsopsparing og andet tage lidt længere tid, men den givne bank kan give dig et konkret svar - så spørg bare løs!

Hvad koster det at skifte bank

Selve skiftningen af bank koster ikke noget og kræver som sådan heller ikke noget af dig. Dog skal du være opmærksom på, at der kan opstå udgifter i forbindelse med omlægning af lån eller kviklån, værdipapirer og pensionsordninger. Der er dog altid mulighed for forhandling og i de fleste tilfælde kan prisen forhandles ned eller helt væk - så kæmp for en god pris, inden du accepterer tilbuddet!

Hvilken bank passer bedst til mig?

Gør op med dig selv, hvad du leder efter i din bank; er det den personlige rådgivning og bankmiljøet eller er det bedre prismæssige tilbud, som du lægger vægt på?

Den personlige kontakt afhænger af den enkelte person. Derfor er det en god idé at forhøre dig blandt venner og kolleger, som rammer samme kundesegment som dig selv.

Hvis det er grundet prismæssige årsager, at du søger en anden bank, kan du med god grund søge på diverse prisindekser på nettet. Her kan du danne et overblik over priserne på markedet, hvilket kan bruges i forhandlingerne med bankerne. Husk altid at sammenligne ÅOP.

I sidste ende handler det om at finde den bank, hvor du føler dig godt tilpas. Dette skal både være i forhold til den personlige rådgivning, det miljø du bliver mødt med og de tilbud, banken kan give dig.