Skiferie til ethvert budget

Lånetilbud er opdateret d. 22/03-2023

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Lavet i samarbejde med Danmarks mest kendte skibureauer, heriblandt Nortlander, Hojmark, Danski, Sunweb og Thinggaard, som er blevet tildelt ekspertrollen indenfor hvert deres land.

Gode råd til booking af skiferie

Det behøver ikke at koste dig en formue at komme på skiferie. De fleste danske rejsebureauer, som tilbyder pakkerejser, giver dig mulighed for at sammensætte din skiferie, så den passer ind i dit budget. En skiferie kan sammensættes på mange måder for at gøre den så billig som muligt - uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Der er flere måder at spare penge, når man kigger på skiferie. Det første råd, lyder på at man skal vælge at tage af sted i perioder udenfor sæson. De mest populære uger for skiferie finder man fra uge 5-10 blandt danske skigæster.

Vælger man derimod at tage af sted i januar måned er der både god plads i sengene ved hotellerne og lejlighederne, men dermed også på pistene. Udover de kontante fordele ved ”lavsæsonen”, så kan du også glæde dig over de minimale liftkøer.

Hvis du insisterer på at komme afsted i højsæsonen, skal man være ude i god tid og booke sin skiferie tidligt. Dette gør det lettere at booke den rigtige fly- eller busbillet. Hvis du derimod ikke har været hurtig nok, til at få booket din skitur med ”book-tidligt” rabat, så bør du vente til sidste øjebliks afbudsrejser, som de fleste af os kender fra sommeren.

Flere af skirejsebureauerne har skirejser i overskud, når kalenderen skriver højsæson. Derfor, hvis du er fleksibel i forhold til destination og indkvartering, og har en smule is i maven, kan du sagtens spare et par tusinde kroner på listeprisen ved at booke i ugen op til.

Sørg for transporten og book indkvartering individuelt

Hvis du ønsker den billigste skiferie, så bør du undersøge, hvad det vil koste at booke transportog ophold hver for sig. Gennem skisportsstedernes egne hjemmesider kan du ofte finde lokale hoteller, skilejligheder og pensionater, som kan bookes direkte uden mellemled. Undersøg herefter hvilke muligheder der er for transport til det udvalgte skisportssted.

Du kan med fordel kigge på både fly, bus og hvad det vil koste med kør-selv skiferie.

Lej bil i Tyskland og spar mange penge

Biler i Tyskland er billigere på grund af en lavere afgift, derfor kan det i flere tilfælde svare sig at fylde ens private bil med familie, bagage og ski, for derefter at skifte til en tysk lejebil ved grænsen. I kan også taget en bus eller tog til grænsen hvorefter I kan skifte rundt. I Flensborg og Puttgarden finder I alle de store biludlejningsfirmaer, og I får rigtig meget bil for forholdsvis få penge.

Som søgeeksempel har vi søgt gennemAVIS(DE/DK) efter en Audi A4 i Tyskland og sammenlignet med samme model bil i Danmark. Søgningen går på afhentning af bilen Lørdagkl. 10.00og aflevering igen søndagenefter kl. 10.00:

 • Tyskland: Audi A4 med fri kilometer = 2.600kr.
 • Danmark: Audi A4 med frikilometer = 6.120kr.

Hvis I overvejer at gøre brug af lejebil til skiferien, så tjek som det første jeres forsikringer hjemmefra. Hvis Jeres forsikring i forvejen dækker i en lejebil, er der ingen grund til at betale dobbelt. Husk derimod at booke ekstra udstyr såsom GPS og snekæder.

Særligt i Østrig og Italien er der flere steder med kædepligt, bøden for at køre uden er høj!

De vigtigste råd ved billeje:

 • Vælg en bil, som er stor nok, så I har plads til jeres bagage.
 • Tjek for skrammer og ridser, så I ikke skal betale for noget, der var der i forvejen.
 • Læs forsikringspapirerne godt igennem.
 • Vær sikker på, at der er fri kilometer med i prisen! (Ellers kan I få en dyr ekstraregning.)

Vælg beliggenhed med omhu

Det kommer ikke bag på nogen, at prisen for en uges leje af en skilejlighed eller et hotelværelse fastsættes efter princippet udbud og efterspørgsel. De mest centralt beliggende bygninger kan lejes til en høj pris, har man derimod ikke noget imod at tage skibussen og derved bo længere væk fra pisten, kan man kigge efter pensionaterne længere nede i dalen, som har været nødt til at sænke deres priser, for at fylde deres senge. Herudover er det også muligt at bo uden for selve området.

Bor man et par kilometer fra centrum, kan man nemt spare et par tusinde kroner.

Bliv enige om hvad I vil

Rejser du sammen med familien, en ven/veninde, din kæreste eller en gruppe, kan det anbefales at I bliver enige om budget, mad og hvad der skal foregå når I ikke længere befinder jer på pisterne. For at holde budgettet nede, kan I med fordel købe jeres drikkevarer ved grænsen, fremfor at indtage alle de våde varer i baren, hvor det ofte er dyrere. Hvis I på forhånd er blevet enige om, hvordan I prioriterer, så slipper I for at blive forskrækket over at tjekke jeres konto når I kommer hjem.

Skær ned på feriens længde

Hvis du kan nøjes med en kortere skiferie på 4-5 dage, så er der en hel del penge at spare ved at undgå dyre overnatninger i weekenden. I kan med fordel vælge at ankomme til skisportsstedet om søndagen og vende snuden hjemad senest fredag, for at spare lidt penge. Sørg for at booke hjemmefra.

De fleste større hoteller og lejligheder bliver i højsæsonen udelukkende udlejet på ugebasis, hvorfor man med fordel kan vælge nogle af de mindre pensionater, som ligger længere fra centrum.

Køb eller lej ski tøj efter dit behov

Hvis I allerede har planlagt en tur til sydens alper, kan det være en rigtig god forretning at investere i skitøjet flere måneder i forvejen. Der er store besparelser at hente, hvis I allerede kender til jeres tur i marts/april og sørger for at få fyldt garderoben op inden turen går sydpå. Hvis du har bekendte, som ofte er afsted, kan du med fordel spørge dem om muligheden for at låne skiudstyr hos dem.

På den måde kan du spare mange tusinde kroner.

Turen går til alperne

Herunder har vi i fællesskab med skirejsebureauerne i Danmark, samlet de mest populære destinationer og fundet gennemsnitspriser på disse. Destinationerne bliver vurderet på baggrund af følgende kriterier: Bedst til begynderen/familien, bedst til festen, bedst til den øvede, bedst mulighed for sne og bedst til prisen. Der skelnes mellem specifikke destinationer og lande, da hvert land bliver inddelt i de ovenstående kategorier på lige vis med deres destinationer.

Frankrig (Bedst til den erfarne skiløber) -Nortlander

Herunder har vi i samarbejde med Nortlander lavet en liste over vores fælles bud på Frankrigs bedste, mest alsidige, festvenlige og udfordrende destinationer. Frankrig adskiller sig fra vores øvrige udvalgte destinationer, ved mængden af udfordring som destinationerne tilbyder. Som tommelfingerregel lyder det, jo længere sydpå du kommer, desto stejlere er terrænet.

Vores priser på liftkort er fundet gennem Nortlander og er baseret på et 6-dages liftkort til voksne, for priser på børn og pensionister, anbefales det at man kigger på den pågældende destinations hjemmeside. Priserne på skileje er taget ud fra hjemmesiden ”Skiset.dk” som har indsamlet priser på leje af ski, stave, hjelme ellersnowboard. Priserne i Frankrig varierer meget, hvorfor det ikke har været muligt at indsætte beløb da nogle skigæster foretrækker en billig 2-stjerners lejlighed, mens andre foretrækker et 4-stjerners hotel med all-inklusiv. Vi tjekkede priser på fly d. 16. januar og da var gennemsnitsprisen 2500kr. fra Billund, Aalborg og Karup.

Vi anbefaler at de gæster, som ønsker den billigste rejse kigger på bus, da prisen ofte er billigere her.

Som tilfældet var med indlogering, så kan det være svært at fastsætte en gennemsnitspris på menuer i terrænet, eftersom nogen har et større behov end andre. Dog har vi forsøgt os alligevel med en favorit blandt skigæsterne, nemlig suppe og vand. Denne menu koster som oftest 15-20euro.

Til børn vil prisen ofte være cirka halv pris og ligge på 7-10euro for en menu.

Herunder vil der følge priser på liftkort og skileje på de udvalgte destinationer, samt beskrivelser af hvorfor hvert skisportssted har fået sin udvalgte titel:

Bedst til begynderen - Montgenevre

Hvis man er til en rolig og afslappet stemning, bør man kigge på Montgenevre i Frankrig. Skiområdet ligger på grænsen til Italien og er igennem de senere år blevet udbygget med moderne hoteller, for at imødekomme efterspørgslen. Montgenevre er beliggende i 1.860 meters højde, hvorfra man har panoramaudsigt over hele skiområdet.

Der er 110 kilometer i området omkring Montgenevre. Området byder både på børneområder og blå boulevarder i skoven. Dette gør skisportsstedet ideelt til begynderen og børnefamilier, som vil introducere de yngste i rækken for skiløb. Har man brug for et break fra ski, er byen også værd at kigge på.

Montgenevre består af en gammel bykerne, med små hyggelige gader, charmerende huse og lokale forretninger.

 • Liftkort i Montgenevre: 1.610,-
 • Skileje i Montgenevre: (voksne): 1.145,-
 • Skileje i Montgenevre (børn 2-15): 440,-

Bedst til festen - Val Thorens

Det er ikke uden grund at byen Val Thorens er på at finde på vores liste. Hvert år bliver området besøgt af festglade gymnasieelever fra rundt omkring i Europa. Byen ligger i 2.300 meters højde og er Europas højest beliggende skisportsby.

Dette er med til at garantere, at sneen bliver liggende i gaderne, hvilket sørger for at du nemt og hurtigt kan komme direkte ud i det imponerende skiområde. Som noget nyt i sæson 16/17 er Val Thorens kåret til verdens bedste skisportssted. Særligt til de gæster, som ønsker fest, farver og gang i gaden, kan vi anbefale Saloon bar, som altid åbner op for sjov og ballade efter en dag på ski. Det skal dog pointeres at på trods af byens ry for at være et fantastisk gå-i-byen sted, kan familier sagtens tage til Val Thorens, og nyde et førsteklasses skisportssted og om aftenen sidde med en kop varm kakao foran pejsen i byens nye chaletlejligheder.

Val Thorens er en alpeby, som ligger vægt på et aktivt ophold, hvad enten dette er på pistene, svedeture i en af de store sportshal, på kælkebanen eller på ryggen af en paraglider. For os er det ikke så underligt at Val Thorens er kåret til verdens bedste ski ressort, det er ferie for alle! Her er alt fra billige lejligheder til luksushoteller. Strukturer din skiferie som du vil have den, Val Thorens er klar til at give dig en uforglemmelig skiferie.

 • Liftkort i Val Thorens: 1.680,-
 • Skileje i Val Thorens (voksne): 1.135,-
 • Skileje i Val Thorens (børn 2-15): 440,-

Bedst til den øvede - Avoriaz grundet ”muren”

Hvis man ønsker en rigtig udfordring kan man med fordel kigge mod Avoriaz, som er hjemsted for Alpernes stejleste pist kaldet ”Muren”. Denne pist er så stejl at den kan få selv den mest rutinerede skiløber til at få lidt hjertebanken. Ofte sker det at pisten er meget puklet, som giver en ny dimension til ens skiløb.

Heldigvis byder Avoriaz på meget mere, med sit 650 kilometer store og alsidige område med pister i både Schweiz og Frankrig. Hvis vejret er dårligt kan du være aktiv på skovpistene i ”Lindarets”, her hjælper træerne mod det dårlige udsyn. Avoriaz er et område for alle, både den rutinerede skiløber men også begynderen. Området byder på lækkert skiløb, med meget variation.

 • Liftkort i Avoriaz: 1.930,-
 • Skileje i Avoriaz (voksne): 1.135,-
 • Skileje i Avoriaz (børn 2-15): 325,-

Bedste mulighed for sne - Tignes (Val d’Isère)

Tignes Val Claret, ligger i 2100 meters højde, for foden af Grande Motte-gletscheren. Ved hjælp af Funiculaire-liften kommer man hurtigt op i de endnu tyndere luftlag i over 3000 meters højde. Området Tignes hænger sammen med Val d’Isère, som er nabobyen.

Disse to destinationer byder tilsammen på det bedste inden for skirejse. Denne tidligere olympiske skisportsby har, som mange andre franske byer gennemgået en udvikling og er i dag blevet et mere charmerende resultat af fransk alpeidyl og moderne design. Byen Tignes tilbyder indlogering i enhver prisklasse til de studievenlige chaletlejligheder til prægtige luksushoteller. Området byder på 350 kilometer skiløb, med alt fra velpræparerede piste til enestående off-pist muligheder.

Det kan derfor roligt kategoriseres som et skiområde med noget for enhver smag.

 • Liftkort i Tignes: 2.090,-
 • Skileje i Tignes (voksne): 1.135,-
 • Skileje i Tignes (børn 2-15): 440,-

Bedst til prisen - La Rosière

Leder du efter hygge, bløde nedfarter og en laid-back-atmosfære? Så er Rosière lige noget for dig. Med områdets 150 kilometer piste at færdes på kan du være garanteret for, at der er noget for ethvert temperament. Her er udfordringer til grønne og mere garvede skiløbere.

Du skal dog ikke tage hertil, hvis du søger de stejleste nedfarter og altoverskyggende natteliv. Byen ligger i 1.850 meters højde, som både er med til at sikre sne, men også præsentere en førsteklasses udsigt over dalen. Vælger du La Rosière som destination, kan du yderligere glæde dig over områdets geografiske placering. På den ene side har du La Rosière og på den anden side af passet har du La Thuile, som ligger i Italien.

De to områder hænger sammen, og giver derfor anledning til at spise varierende specialiteter fra de to lande. Her er tale om et skisportssted, med fokus på hygge, uden larmende turister og kedelige betonkomplekser.

 • Liftkort i La Rosière: 1.560,-
 • Skileje i La Rosière (voksne): 1.110,-
 • Skileje i La Rosière (børn 2-15): 365,-

Italien (Bedst til prisen) -Danski

Danski har sørget for supplere os med destinationer over skisportssteder i Italien, som er blevet inddelt efter samme principper som Frankrig. Det, som adskiller Italien fra de øvrige områder er, at Italien byder på det bedste ski til prisen. Priserne på liftkort og skileje er hentet i samarbejde med ”Skiset.dk”, hvor man kan sammenligne priser på forskellige typer ski.

Vi har igen valgt at udelade indlogering i vores overvejelser da det er utrolig individuelt hvad man ligger vægt på og derfor varierer priserne alt efter om det er en skiferie til studerende, som blot skal have en seng at sove i eller om det er til de personer, som ønsker at kunne slappe af efter en dag på ski på sit 4-stjerners hotel. Til gengæld har vi kigget på gennemsnitspriser på fly fra henholdsvis Billund, Aalborg og Kastrup. Vi tjekkede prisen d. 16. januar og her var det dyrest at flyve fra Aalborg og billigst fra Kastrup.

Gennemsnitsprisen lå på 2333kr. Hvis man derimod ønsker at holde sine omkostninger nede, kan med fordel kigge efter buspriser. Igen tjekkede vi d. 16. januar og her lå prisen på 1345kr med snexpressen.dk.

En del af skiferien er i vores optik at være i stand til at spise i terrænet. Selvfølgelig kan der være noget charme over en hyggelig hjemmepakket picnic i sneen, men vi foretrækker stadig at kunne sidde på en bænk i terrænet hos en af diverse skihytter, der serverer både oplevelser og god mad. Det kan være svært at fastsætte en pris på mad i terrænet, dog har vi forsøgt at finde noget, som falder i de flestes smag.

Til de voksne har vi kigget på noget traditionelt Italiensk nemlig en Pizza, som man i de fleste tilfælde kan få fra 8-15euro, alt afhængig af om det skal være en almindelig eller familie. Til de mindste i familien har vi kigget på noget traditionelt igen, en omgang spaghetti bolognese, denne kan man ved de fleste steder få til 8euro.

Herunder vil der følge priser på liftkort og skileje på de udvalgte destinationer, samt beskrivelser af hvorfor hvert skisportssted har fået sin udvalgte titel:

Bedst til begynderen - Livigno

Hvis man leder efter gode begynder- og børneforhold, bør man kigge sydpå mod området Livigno, Italien. Dette gør sig særligt gældende ved pistene omkring byen. Samtidig har de let øvede skientusiaster et godt og bredt terræn, med velpræparerede piste.

Det skal dog nævnes, hvis man som nybegynder bevæger sig over mod nedfarten til mellemstationen på Carosello-siden, begynder de lidt sværere nedfarter.

Byen ligger i bunden af en dal op af bjergene til begge sider forgrener pistene sig til 2.900m.o.h. Der er et væld af dejlige piste til børn, begyndere og let øvede skiløbere. Særligt omkring byen er der store områder, hvor begyndere kan slå sig løs.

 • Liftkort i Livigno: 1.635,-
 • Skileje i Livigno (voksne): 790,-
 • Skileje i Livigno (børn u. 13 år): 365,-

Bedst til festen - Sestriere

Området, som aldrig står stille. Sestriere er typisk italiensk med forrygende skiterræn, som bliver varetaget af de mange pistemaskiner. Dette område henvender sig særligt til de personer, som ønsker at se noget nyt og spændende hver dag.

Dette betyder blandt andet at man aldrig føler, at man spilder tiden med ligegyldig boulevardkørsel eller ventetid ved lifterne. Foruden det enorme udvalg af skiløb, tilbyder byen Sestriere et godt udbud af barer og restauranter, hvor du vil blive forkælet med italienske klassikere. Ønsker man fest og farver, kan man med fordel besøge byens største natklub Tabata, der kan huse hele 1500 festglade mennesker. Her er der lagt op til en sjov aften i afterskiings tegn.

 • Liftkort i Sestriere: 1.455,-
 • Skileje i Sestriere (voksne): 880,-
 • Skileje i Sestriere (børn max 12 år): 275,-

Bedst til den øvede - Folgarida

Folgarida er måske ikke kendt blandt den almindelige skiløber, da det lille skisportssted ligger midt i det store skiområde ”Skirama Dolomiti”. I området ligger der i alt 380 kilometer piste og området er blandt andet sammenhængende med Madona di Campiglio. Her finder du piste med fald på over 55%, hvilket gør dette skisportssted ideelt til selv den mest rutinerede skiløber.

Hvis man er til fest og glade dage og sætter afterski og diskoteksbesøg til den lyse morgen højt på sin liste, så er området ikke så attraktivt. Årsagen er at byen hovedsageligt består af hoteller.

 • Liftkort i Folgarida: 1.893,-
 • Skileje i Folgarida (voksne): 740,-
 • Skileje i Folgarida (børn op til 11 år): 435,-

Bedste mulighed for sne - Cervinia (Kendt off-pist skiløb)

Cervinia er Italiens højeste skisportssted med udsigt til ”Toblerone bjerget” Matterhorn. Området byder på 132 kilometer piste med mulighed for at udvide med 202 kilometer, hvis man tilkøber liftkort til Zermatt-området i Schweiz. Cervinia er for alle aldre, der er mulighed for at familiens yngste, kan boltre sig på de brede velpræperede grønne piste, og der er hele 3 børneskiområder.

Er du snowboarder, har du her muligheden for at benytte dig at Europas højest beliggende snowpark, som ligger i 2.800m.o.h. På dette skisportsområde er der noget for enhver smag og ethvert temperament. Ønsker man at komme lidt væk fra pistene ud på off-pist skiløb, er her rig mulighed for dette.

Man kan yderligere tilkøbe muligheden for heli-ski, som betyder at en helikopter tager en selv og en guide op til toppen af bjerget i 3.300 meters højde, hvorfra det kun går én vej, nedad.

 • Liftkort i Cervinia: 1.799,-
 • Skileje i Cervinia (voksne): 1.055,-
 • Skileje i Cervinia (børn 2-15): 545,-

Bedst til prisen - Passo Tonale

Skiområdet Passo Tonale er for rigtig mange danskere ”ukendt territorie”. Dette er en fordel for de hurtig, da det betyder at der ikke er så mange turister i området og du slipper for liftkøerne og de overfyldte piste. Området er meget gruppe- og familievenligt, da der er mange brøde røde og blå boulevarder, som fører direkte ned til byen.

Man får meget for pengene i Italien. Italien er som udgangspunkt et billigere sted at tage på skiferie end for eksempel nabolandet Schweiz.

 • Liftkort i Passo Tonale: 1.560,-
 • Skileje i Passo Tonale (voksne): 775,-
 • Skileje i Passo Tonale (børn u. 14 år): 305,-

Norge (Bedst til begynderen/familien) -Thinggaard

Vi har herunder samlet de mest kendte skisportssteder fra Norge. Flere af destinationerne er kendt blandt de danske skigæster og det er ikke uden grund. Norge er familieferiernes land, der er hyggelige pister med forskellige sværhedsgrader.

Der er gode hoteller, flot natur, skiløb for enhver, hvorfor man kort sagt kan sige at Norge har alt hvad en god skiferie skal indeholde. Vi giver som ved de andre destinationer ikke nogle gennemsnitspriser på indlogering, da dette varierer meget, hvad enten man ønsker at bo i hytte, på hotel eller i lejlighed. Dog har vi stadig fundet priser på bus, som vi har fundet ved at kigge på Team Benns rejser, samt Fjeldferie. Vi undlader at lave gennemsnitspriser for kør-selv gæster, da dette varierer for meget i forhold til benzin/diesel priser, størrelse på tank og antal km. på literen.

Det er muligt at komme en tur til Norge med Fjeldferie.dk for en startpris, som lyder fra 710kr.Priserne på skileje er taget ud fra hjemmesiden ”Skiset.dk” som har indsamlet priser på leje af ski, stave, hjelmeellersnowboard.

Igen har vi valgt nogle retter, som vi mener er retvisende i forhold til hvad priserne er i terrænet. Til voksne har vi valgt en almindelige cheeseburger, som koster omkring 125-150kroner i terrænet, hvis man ønsker en øl til sin mad kan man nemt komme af med 80-100kr for denne også. Til dem, som har indlogeret sig i hytter, der ligger på pisten, kan det i de flestes tilfælde svare sig at pakke noget hjemmefra eller køre tilbage forbi hytten og spise sin frokost der, da prisen på den måde holdes nede.

Priserne, som vi har fundet er ikke særlig meget billigere for børn, som ofte kommer af med et tilsvarende beløb, om end lidt mindre. Det du sparer på dit ophold, bruger du i stedet på pisterne i form af mad og drikke.

Herunder vil der følge priser på liftkort og skileje på de udvalgte destinationer, samt beskrivelser af hvorfor hvert skisportssted har fået sin udvalgte titel:

Bedst til begynderen - Trysil

På grænsen til Sverige, finder man Norges største skisportssted Trysil. Området byder på skiløb over og under trægrænsen. Området er tilpas stort og varieret, så man er garanteret at finde noget til ethvert temperament.

Trysil er særligt kendt for at være moderne og familievenligt. Trysil består af flere områder, som er slået sammen. Hvis du er til stejle pister, skal du til Høgegga, med en højdeforskel på op til 700 meter. For børnene er der store og udfordrende pister på begge sider af Trysilfjellet, hvor der er hele 9 børnelifte.

Noget af det Trysil vinder meget på er langt størstedelen af indkvarteringerne er med ski-in og ski-out mulighed, som gør det nemt og bekvemt at holde en pause. Området har mere end 30 snekanoner, som tilsammen dækker 23kilometer piste.

 • Liftkort i Trysil: 1.710,-
 • Skileje i Trysil (voksne):992,-
 • Skileje i Trysil (børn 7-15):615,-

Bedst til festen og bedst til den øvede - Kvitfjell & Hafjeld

Her har vi valgt at slå 2 områder sammen, da de ligger i forlængelse af hinanden, udelukkende adskilt af en gratis shuttlebus. De 2 olympiske skiområder Kvitfjell og Halfjel giver adgang til kilometervis af alpine piste, adskillige parker og utallige langrendsløjper. Her kan selv de olympiske mestre finde udfordringer, som passer til deres niveau.

Området, som nu er slået sammen, er til de mere garvede skiløbere, dog kan man også som familie finde gode udfordringer her. Norges største avis, VG, har kåret Kvitfjell til Norges bedste alpine skiområde. Her er mere end 100 snekanoner, samt et kompetent team af sneeksperter (de samme, som gør klar til årets World Cup-løb), sørger for at du altid har nypræpareret sne under skiene.

Du finder hyggelige caféer og after-skisteder fyldt med karakter på Kvitfjells sider. Du kan dog ikke forvente at få skistemning, som man kender det fra Østrig. Derfor kan disse to destinationer sagtens anbefales til de personer, som ønsker mere udfordring, til en billigere penge, med mulighed for ski-in og ski-out fra deres indlogering.

 • Liftkort i Kvitfjell: 1.700,-
 • Skileje i Kvitfjell (voksne): 930,-
 • Skileje i Kvitfjell (børn 7-15):770,-
 • Liftkort i Haffjeld: 1.700,-
 • Skileje i Haffjeld (voksne): 920,-
 • Skileje i Haffjeld (børn 7-15): 770,-

Bedste mulighed for sne - Hemsedal

Hvis man ønsker sig et terræn, som minder meget om det man finder i Alperne sydpå, så skal man vende blikket mod Hemsedal. Årsagen til dette er, at Hemsedal er Skandinaviens højest beliggende skiområde, hvor det højeste punkt er ”Totten”. Foruden at kunne prale med at være det højest beliggende, så er det også Norges andenstørste med hele 50 nedfarter.

Hemsedal er udfordringer for både begynderen og den øvede skiløber, men også de gæster, som ønsker førsteklasses langrend. Ikke kun skiløbere får glæde af det store skiområde, Hemsedal er særligt kendt blandt snowboardere, da området er udstyret med snowboardpark, hvor man blandt andet finder 2 halfpipes, 1 big jump, 2 quarterpipes og forskellige hop. Herudover har man også mulighed for at opleve gode offpist muligheder, alt dette kombineret er med til at gøre dette område til et af de mest populære i Norge.

 • Liftkort i Hemsedal: 1.650,-
 • Skileje i Hemsedal (voksne): 832,-
 • Skileje i Hemsedal (børn 7-15): 697,-

Bedst til prisen - Geilo

Ønsker man at opleve Norge i en nøddeskal, skal man vælge Geilo. Området er blandt andet kendt fra ”Min søsters børn i sneen” hvor det berømte Doktor Holms Hotel troner højt over byen. Her er alt fra velpræparerede slalompister for alle niveauer og noget af det bedste langrend.

Området er inddelt i to, som er beliggende på begge sider af Geilo. Her er et nyt og effektivt liftsystem, som praler med at kunne tage dig til toppen på blot 4 minutter. Selve byen Geilo oser af hygge. Geilo er et af Nordens største og mest alsidige skiområder, hvor der er noget for enhver smag.

 • Liftkort i Geilo: 1.575,-
 • Skileje i Geilo (voksne): 995,-
 • Skileje i Geilo (børn 7-15): 775,-

Schweiz (Bedst mulighed for sne) -Sunweb

Ingen liste over mulige skiressorts vil være komplet uden at tilføje Schweiz. Igen er områderne uddelt efter følgende kriterier, bedst til begynderen, bedst til festen, bedst til den øvede, bedste mulighed for sne og bedst til prisen. Ulempen ved det sidste punkt er at Schweiz til sammenligning er i sin helt egen ende af skalaen, når det kommer til pris.

Dog giver Schweiz mange muligheder for ægte alpehygge, de bedste muligheder for sne, samt brede boulevarder at boltre sig på, hvad enten man er til ski eller snowboard. Listen over Schweiz er lavet i samarbejde med Sunweb, som også er repræsentative ved nogle af de andre destinationer. De har været behjælpelige med indsamling af priser på henholdsvis liftkort, skileje, transport og en typisk frokost i terrænet. Vi har, som med de andre destinationer, valgt ikke at inkludere indlogering, da prisen varierer alt efter hvad man leder efter, lejligheder, hoteller eller pensioner.

I forhold til transport har vi valgt at give en gennemsnitspris, da dette igen varierer baseret på hvornår I skal afsted, samt hvor I skal hen og hvor sent/tidligt i bestiller. Vi tjekkede priser d. 16 januar og her var gennemsnitsprisen på fly 1935kr.

Fra Billund, Aalborg eller Kastrup.

Vi har kigget på prisen til Zürich, da det er nemt at komme derfra med enten tog, bus eller lejebil.

Som vi allerede har beskrevet er Schweiz ét af de dyrere steder at vælge at tage på skiferie, hvorfor maden i terrænet også er dyrere end fx Italien eller Østrig. Vi har taget udgangspunkt i en sand klassiker fra pisterne, som vinder mange hjerter uanset vejret, nemlig gullasch suppe og en øl. Vælger man dette måltid, kommer man ofte af med 18euro.

Til børnene har vi igen kigget på menukortet og her kan man få et måltid fra 12euro, bestående af pomfritter og sodavand.

Herunder vil der følge priser på liftkort og skileje på de udvalgte destinationer, samt beskrivelser af hvorfor hvert skisportssted har fået sin udvalgte titel:

Bedst til begynderen - Villars

Villars er særligt kendt blandt turister, som har et ”sommerhus” her, årsagen er at Geneva lufthavnen ligger relativt tæt på, hvilket gør transporten fra lufthavnen til skiområdet mere overkommeligt. Området byder hovedsageligt på hytter (chalet’er). Til børnefamilierne har man området Bretayer, som samtidig er det foretrukne skiområde for turister i Villars.

Det er også her skiskolerne holder til, hvorfor det også er det mest befolkede område. Man når nemt andre områder, da Villars og eks. Barboleuse er forbundet med både tog- og skibus. Derfor er det ideelt til de skilystne besøgende, som ønsker varietet i deres skiløb.

 • Liftkort i Villars: 2.075,-
 • Skileje i Villars (voksne): 1.490,-
 • Skileje i Villars (børn 2-15): 610,-

Bedst til festen - Zermatt

Er man til fest og farver kan man med fordel kigge imod Zermatt, her får du sublim skiløb om dagen i det snesikre skiområde og liv og glade ”dage” om natten hos nogle af de moderne DJ’s. Er man mere til en tidlig aftendrink kan man med fordel besøge Iglobaren, som er en isbar, der er bygget i forbindelse med iglobyen. Selve skiområdet byder på alt fra børnebakker til pukkelpister, samt flere funparker og meget mere.

Her er i sandhed noget for enhver smag.

 • Liftkort i Zermatt: 2.620,-
 • Skileje i Zermatt (voksne): 1.210,-
 • Skileje i Zermatt (børn 2-15): 610,-

Bedst til den øvede - Davos

Skiområdet Davos er blandt Europas højeste skiområder, hvilket gør det til et er de mere snesikre valg, når man skal bestille skiferie. Området består af 4 bjerge, som er spredt ud over to dale. Parsenn bjerget byder på kilometervis af blå og røde pister, så hele familien kan boltre sig i sneen.

Særligt er dette bjerg kendt for sine brede boulevarder, som er perfekte til at øve carvingsving på. Ønsker du mere udfordring er bjerget Jacobshorn lige noget for dig! Fra toppen af bjerget snor sig udfordrende og stejle pister sig ned mod dalen, hvor du kan vove pelsen og udfordre dine færdigheder på enten ski eller snowboard. Uanset om du er til carving, off-pist eller skræmmende stejle pister, så finder du det i Davos.

 • Liftkort i Davos: 2.300,-
 • Skileje i Davos (voksne): 1.100,-
 • Skileje i Davos (børn 7-15): 550,-

Bedste mulighed for sne - Verbier

Med skiløb fra 1500 meter over havet til 3330 meter over havet, er man garanteret sne i det populære og eksklusive Verbier. Verbier ligger på et sydvendt plateau, og er et trækplaster for kendisser, kongelige og professionelle skiløbere. Verbier byder på alpehygge tilsat en masse luksus, her er et væld af restauranter, barer, dyre skiforretninger og natklubber med levende afterskiing og fest.

Verbier er sammensat af 4 dale, som er Schweiz’s største. Her finder du udfordringer for enhver smag, både til nybegynderen, off-pist entusiasten og de dem som holder til ved funparkerne. Skiområdet hænger sammen med byerne: La Tzoumaz, Nendaz og Veysonnaz. Uanset hvad du ønsker, om det er uovertruffen luksus eller sublimt skiløb, så har Verbier lige dét.

 • Liftkort i Verbier: 2.270,-
 • Skileje i Verbier (voksne): 1.585,-
 • Skileje i Verbier (børn 2-15): 830,-

Bedst til prisen - Val d’Anniviers

Hvis man skal give et område i Schweiz titlen som bedst til prisen, mener vi at Val d’Anniviers bør få denne. Schweiz er ikke kendt for at være billig, men netop dette område giver en mulighed for at finde et billigere alternativ til de mere gængse områder i alperne. Val d’Anniviers er udstyret med 201 kilometer piste og du har mulighed for skiløb i 3000 meters højde.

Byen er relativt ukendt, men emmer af charme og hygge. Val d’Anniviers er området du skal komme til, hvis du ønsker et billigere alternativ, som oser af aple hygge.

 • Liftkort i Val d’Anniviers: 2.000,-
 • Skileje i Val d’Anniviers (voksne): 1.400,-
 • Skileje i Val d’Anniviers (børn 2-15): 545,-

Østrig (Bedst til Aprés-ski / afterski) -Højmark

Herunder finder du listen over skisportssteder i Østrig, som er inddelt ligesom de forrige. Forskellen på Østrig og de øvrige destinationer er, at man her får noget af det bedste afterski, uanset hvor man tager hen. Listen er udarbejdet i samarbejde med Højmark Ski, som samtidig har været behjælpelige med indsamling af priser på henholdsvis liftkort, skileje, transport og en typisk frokost i terrænet.

Årsagen til at vi ikke giver priser på indlogering er grundet stort udbud i lejligheder, hoteller og pensioner. Priserne varierer alt efter om du vælger et 2 eller 4-stjernet hotel med all inklusiv eller en 2-stjernet lejlighed. Herudover giver vi en gennemsnitspris med fly og bus, da dette igen varierer baseret på hvornår I skal afsted, samt hvor langt I skal. Da vi tjekkede priser d. 16. januar var gennemsnitsprisen på fly 2500kr.

Fra Billund, Aalborg eller Kastrup. Hvis man gerne vil spare lidt på transporten kan man med fordel kigge på busture til udvalgte destinationer i Østrig, igen tjekkede vi priserne d. 16. januar og her lå de på 800kr.

Ligesom det kan være svært at fastslå priser på lejlighed/hoteller, kan det også være svært at fastsætte prisen på et måltid i terrænet. Derfor har vi valgt at tage udgangspunkt i nogle klassiske ”retter” fra spisestederne ved pisterne. Til de voksne har vi valgt en ret fra menukortet, som altid er en sikker vinder til frokost, nemlig gullasch suppe og en øl.

For dette måltid slipper man typisk 10euro, hvilket må siges at være acceptabelt. Til børnene har vi taget udgangspunkt i en menu, som vores egne børn plejer at være vilde med, nemlig toast, pomfritter og sodavand. Her plejer vi at skulle betale godt 7euro, lidt over 50kr.

Herunder vil der følge priser på liftkort og skileje på de udvalgte destinationer, samt beskrivelser af hvorfor hvert skisportssted har fået sin udvalgte titel:

Bedst til begynderen - Wagrain

Wagrain er hvert år hjem for tusindvis af danskere, som higer efter oplevelser i sneen for børn, unge og ældre på alle niveauer. Der er et stort antal brede blå pister, som gør naturskønne Wagrain til en af danskernes foretrukne skiferiedestinationer.

Pistene er designet således at de er nemme at navigere på. Der er mulighed for at tage forskellige nedkørsler og møde hinanden på ”snetorve” længere nede ad bjerget. Herudover er der rig mulighed for at give dine børn en perfekt introduktion til Alperne, så de kan udvikle sig og blive dygtige skiløbere.

Højmark har desuden deres eget børneressort. De tilbyder 100% garanti for dansk skiskole, hvilket er en stor fordel, hvis man er helt grøn på ski.

 • Liftkort i Wagrain: 1.889,-
 • Skileje i Wagrain (voksne): 762,-
 • Skileje i Wagrain (børn 2-15): 618,-

I de ovenstående eksempler tages der udgangspunkt i 6 dage, som er den typiske længde på en skiferie. Hvis man derimod har brug for flere dag, skal dette tilkøbes.

Bedst til festen - Saalbach

Når lifterne lukker, er der lagt op til fest og farver i Saalbach. Særligt er Saalbach kendt for afterski på HinterHag, som giver en helt særlig oplevelse, der kan være svær at beskrive, hvis man ikke selv har oplevet dette. Herudover er den hyggelige by udstyret med masser af afterski, liv og glade dage i gågaden.

 • Liftkort i Saalbach: 1.893,-
 • Skileje i Saalbach (voksne): 1.208,-
 • Skileje i Saalbach (børn 2-15): 805,-

Bedst til den øvede - Zauchensee

Uanset hvor kræsen en skigæst du måtte være, så har Zauchensee alt hvad du kan drømme om. Her er både brede piste, mulighed for off-piste samt et World Cup-område. Hvis du som skigæst har mere brug for at boltre dig i et freestyle-miljø, ligger området tæt på Absolut Park i Flachau Winkel.

Hvis man er til længere ture, har man muligheden for at stå på ski fra Zauchensee helt til Wagrain og Alpendorf via Kleinarl, som klart kan anbefales som en heldagstur.

 • Liftkort i Zauchensee: 1.855,-
 • Skileje i Zauchensee (voksne): 1.201,-
 • Skileje i Zauchensee (børn 2-14): 345,-

Bedste mulighed for sne - Obertaurn

Byen Obertaurn er højt beliggende (1.630m.o.h) og det højeste skiløb befinder sig i 2.313m.o.h. Dette betyder at man fra begyndelsen af november til maj ikke behøver at bekymre sig om mangel på sne. Selve området er særligt kendt for sine uanede mængder off-pisteløb.

Til den yngre generation, kan der som bonusinformation fortælles at der er afterskiing og et natteliv, som lokale østrigere rejser efter, for at opleve.

 • Liftkort i Obertaurn: 1.696,-
 • Skileje i Obertaurn (voksne): 935,-
 • Skileje i Obertaurn (børn 2-15): 331,-

Bedst til prisen - Zell am See

Området Zell am See byder på ski i absolut særklasse for både begynderen og for vovehalsen, som er til de mere ekstreme udfordringer. Herudover har du her mulighed for at opleve storslået gletsjerskiløb omkring Kitzsteinhorn. Området byder på 138kilometer varierede piste kilometer.

Brug gerne lidt tid på at besøge skicentret ”Big Apple” på gletsjeren, hvor der er udsigt over hele dalen. Hvis du ønsker at slappe af efter en lang dag på ski, kan et besøg i Tauern Spa anbefales. Her har du fra den varme udendørs saltvands-swimmingpool udsigt til gletsjeren. Zell am See er et oplagt valg for dem, som rejser til Østrig første gang.

Man finder ofte billigere indkvartering, samt afterski priser, der er væsentligt billigere end i Tyrol. Du bliver ikke skuffet!

 • Liftkort i Zell am See: 1.862,-
 • Skileje i Zell am See (voksen): 1.201,-
 • Skileje i Zell am See (børn 2-15): 600,-

Konklusion

Transporten har meget at sige for prisen på din skiferie. Denne post, sammen med indlogering er de klart dyreste poster, når man skal påskiferie. Som der bliver beskrevet i artiklen ovenfor, kan det svare sig at tage sin egen bil til grænsen og her skifte til en lejebil, da man derved slipper for at bekymre sig om slidtage på egen bil, hvilketer en større afskrivelse.

Herudover kan det sagtens svare sig at køre flere sammen, for på den måde at dele benzinudgiften op i flere portioner. Hvis én eller flere af dem, som man skal køre med har firmabil, kan med fordel tage denne og slippe for at bekymre sig om slidtage og benzin. Hvis man er studerende eller bare ikke ejer en bil, kan man med fordel vælge at tage en bus til sin destination, da det ofte er væsentligt billigere end at flyve.

Herudover gælder det om at nå til enighed med sin rejsepartner/rejsepartnere om hvordan udgifterne skal gøres op. Her tænker vi på om maden hovedsageligt skal indtages i terrænet og på restauranter eller om man skal lave maden selv og pakke en madpakke. De fleste kan sige sig selv, at vælger man den sidste løsning vil denne klart være den billigste og mest økonomiske.

Der er mange penge at spare, hvis man vælger at korte sin tid på ski ned, ovenfor er alle priserne angivet for 6 dage på ski, samt et 6 dages liftkort, men vælger man at spare et par dage væk, bliver priserne straks anderledes og mere "studievenlige".

Vælger man at købe nyt skitøj til ferien bliver det hurtigt en dyr fornøjelse, særligt hvis man går efter de mere kendte mærker. Hvis man er førstegangsskiløber, anbefales det at man forhører sig i sin vennekreds om der er nogen, der har jakke og skibukser man kan låne eller leje. På denne måde slipper du for at investere i dyrt skitøj og på den måde spare flere tusinde kroner på skiferien, allerede inden den er gået igang.

Hernæst er den største udgift af dem alle, indlogering. Der er mange penge at hente, hvis man benytter nogle af tilbudssiderne, som blandt andet indebærer de virksomheder vi har brugt som ekspertpanel. Herefter bør man kigge efter nogle af de mindre områder, som er knapt så turistet.

Når man har en destination i kikkerten, bør man overveje hvordan man ønsker at bo, skal det være hotel, pension, lejlighed eller en hytte? Hver enkel type indlogering har sin fordel og ulempe, men ofte er der mange penge at spare på at leje sig ind i en lejlighed eller hytte, da man kan stå for maden selv. Når man har lagt sig fast på hvordan man skal bo skal man bestemme sig for om man vil bo helt centralt, som er en fordel for de festglade skigæster, da der er kort afstand til barerne, men hvis man gerne vil spare lidt penge, bør man overveje at bo længere væk fra byen og tage bussen eller bilen (hvis man har valgt kør-selv) ind til liften hver morgen. Her er priserne ofte væsentligt billigere end man finder dem inde centralt.

Du er hermed klædt på til en skiferie hvor din pengepung og konto vil takke dig når du kommer hjem. Dette er vores råd til dig, som leder efter en skiferie på budget - god tur.