Saml klatgæld og spar penge

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Indholdsfortegnelse

  2 punkter

 • Læsetid

  4 minutter

 • Siden er opdateret

  16/06-2024

Finanskrisens kradsen og den lette adgang til hurtige forbrugslån, har resulteret i at mange danskere har optaget flere forskellige lån. Denne type klatgæld er ofte dyr på grund af de forskellige udgifter på lånene såsom renter og løbende gebyrer. Samtidig kan det hurtigt blive uoverskueligt at danne sig et overblik over de forskellige lån, hvilket kan resultere i at lånene i sidste ende bliver endnu dyrere, fordi man ikke for betalt de små lån af.

Der er derfor rigtig mange gode grunde til at samle al klatgælden i ét lån.

Fordele ved ét samlet lån

 • Små lån betales ud.Uoverskueligheden ved mange lån kan nemt resultere i, at man mister overblikket over, hvilke lån, som skal betales først. Dermed kan nogle små lån løbe i længere tid end nødvendigt, hvilket resulterer i unødvendige renter.
 • Sparer penge.Ved at samle alle lånene i ét, for du afbetalt alle de små lån.
 • Overskuelighedog motivation. Ved at samle dine lån, betaler du kun af på ét lån og drukner derfor ikke i forskellige regninger. Dermed skaber du overblik over, hvor meget du egentlig skylder, hvor meget du skal betale af pr. måned og hvornår lånet er færdigbetalt. Dette vil samtidig give større motivation for at forsætte afbetalingen, da du kan se en overskuelig ende på låneperioden. Når klatgælden samles spares du for uoverskueligheden i forskellige gældsposter og regninger og gør betalingen lettere. Dermed sparer du ikke blot penge, men også tid i hverdagen.

Hvad skal du gøre

 • Skab overblik.Før du optager et nyt samlet lån, skal du skabe overblik over dine eksisterende lån. Find ud af, hvor meget du skylder, hvor meget betaler du af månedligt og hvad er løbetiden på de forskellige lån?
 • Saml klatgælden.Når du har dannet det nødvendige overblik er det en god idé både at tage en snak med banken om eventuelt samlet lån og med realkreditinstitutter. Ét lån kan muligvis give lavere rente og færre løbende gebyrer. Afsøg derfor dine muligheder inden du optager et samlet forbrugslån.

Det er altså en rigtig god idé at samle din klatgæld til ét samlet lån. Dette vil ikke blot skabe luft i din økonomi, gøre din gældssituation mere overskuelig og sparer dig for mange penge, men også give dig en mere overskuelig hverdag.