Rejseforsikring: det kan betale sig

Lånetilbud er opdateret d. 27/07-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

At rejse uden en rejseforsikring kan ende med at blive en rigtig dyr fornøjelse. Det er aldrig til på forhånd at forudsige, de ulykker man kommer ud for. Selvom man er påpasselig, kan man sagtens komme i en situation, hvor en rejseforsikring er nødvendig.

I forbindelse med rejseforsikring er der også mange danskere, som forestiller sig, at det ikke er nødvendigt, fordi de jo allerede har det blå sygesikringsbevis. Dette er selvfølgelig også en stor hjælp, hvis man kommer ud for noget uheldigt på sin ferie. Det blå sygesikringsbevis gælder nemlig både ved akut sygdom, eller hvis man kommer til skade, samt hvis man lider af kroniske sygdomme. Det har dog også sine begrænsninger.

Det blå sygesikringsbevis’ begrænsninger

Det blå sygesikringsbevis dækker naturligvis heller ikke for sygdom, hvis man tager til udlandet med det formål at blive behandlet for en sygdom. Samtidig dækker det heller ikke, hvis den sygdom, der opstår på rejsen, kan vente med at blive behandlet til man kommer hjem. Udover at det blå sygesikringsbevis naturligvis ikke dækker disse nævnte omkostninger, dækker det altså heller ikke hjemtransport.

Hjemtransport kan for eksempel være nødvendig, hvis man er taget på skiferie og er endt i et slemt styrt. Denne hjemtransport kan godt ende med at koste 50.000 kr. og endda potentielt endnu mere, hvis styrtet er så slemt, at man skal med et ambulancefly hjem. Derudover har vi danskere som udgangspunkt et forholdsvis højt niveau for den behandling, man modtager på sygehuset, i tilfælde af at man bliver indlagt.

Dette er altså ikke tilfældet i alle lande, og i nogle lande er behandlingen på deres offentlige hospitaler decideret dårlig eller uhygiejnisk. Der vil en rejseforsikring kunne være med til at sørge for, at man kan blive indlagt på et privathospital under mere ordnede forhold.

Tegn en rejseforsikring

På baggrund af de nævnte begrænsninger, der altså er ved det blå sygesikringsbevis, er det en rigtig god idé at tegne en rejseforsikring, når man skal ud og rejse. Selvom det ikke gælder en skiferie, eller en ferie der involverer ekstremsport, kan man jo stadig falde på et glat gulv og slå sig kraftigt eller få madforgiftning. Her er det en god idé at undersøge, hvis man skal på skiferie, om ens rejseforsikring rent faktisk dækker skiferier.

Nogle standard-rejseforsikringer dækker ikke skisport og klassificerer det under ekstremsport. Her vil det være nødvendigt at tilkøbe en supplerende forsikring for ekstremsport for at være dækket. Før man begynder at tegne en rejseforsikring, er det også værd at tjekke ens nuværende forsikringer. Her kan man nemlig være så heldig, at der er en rejseforsikring inkluderet i ens indboforsikring eller lignende.

Her skal man også være opmærksom på, at rejseforsikringer sjældent dækker rejser over 30 dage, og man bør tegne en supplerende forsikring, hvis man skal rejse væk i længere tid.

Afbestillingsforsikring

Afbestillingsforsikringer af rejser er som udgangspunkt ikke en del af pakken i en rejseforsikring. Det skal man derfor også være opmærksom på, når man skal dækkes ind af forsikringer. Hvis man for eksempel planlægger en dyr jordomrejse og bliver syg lige op til, vil alle de penge gå tabt.

Det ville selvfølgelig være rigtig ærgerligt, og det bør man også holde sig dækket imod.

Samlet set er der altså en del grunde, der taler for at tegne en rejse- og afbestillingsforsikring. Man kan aldrig vide, hvornår uheldet er ude.