Forsøg at reducere din løbetid

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Har du et lån, eller overvejer du at låne penge, er det vigtig at sætte sig ind i tingene for at kunne låne billigst muligst. Hvilket lån man bør vælge, og hvor man bør låne afhænger altid af den enkelte situation, hvorfor der ikke er et endegyldigt svar på dette. Et godt råd, der til gengæld gælder over hele linjen er, at man bør forsøge at reducere sin løbetid.

En løbetid er den tid, som lånet løber, altså den tid, som man har til at betale lånet tilbage. Løbetiden er oftest angivet i antal måneder, og varierer igen meget alt efter, hvilken form for lån der er tale om. En tommelfingerregel er dog, at jo hurtigere du kan betale dit lån tilbage, jo billigere vil det være for dig at låne. Dette skyldes, at man betaler renter af sin restgæld, hvorfor de månedlige renter altså betales ud fra, hvor meget man skylder til hver termin.

Så længe man har stor gæld, skal man betale meget i rente, dette afhænger dog igen af, hvor høj en rentesats man har på lånet.

Spar på lånet

Hvis man vil gøre sit lån så billigt som muligt ved at reducere løbetiden, er der flere steder, hvor man kan sætte ind. Først og fremmest skal man se sin økonomi igennem for at finde ud af, hvor meget man kan betale i månedlig ydelse. Når man gør dette, kan man samtidig overveje, om der er steder, hvor man kan spare.

Ofte kan man spare mange penge ved at se på ting som sine forsikringer, sit tv abonnement og mobilabonnement. Ydermere kan det ofte betale sig at se på, hvilket elselskab man har, og hvad man betaler for el, da det elselskab, man får tildelt, ikke altid er det billigste.

Læg et budget

Når man har sørget for, at man ikke betaler for meget nogen steder og altså sparer, hvor man kan og er villig til, er det næste skridt at lægge et budget. Ved at lægge et budget hvor alle udgifter trækkes fra indtægterne, finder man ud af, hvor meget man har råd til at betale af på et lån. Ved at lægge budgettet får man samtidig set sin økonomi efter i sømmene, og måske bliver man overrasket over, hvad man egentlig bruger sine penge på.

Når man ved, hvor meget man kan betale hver måned, ved man også, hvor lang eller kort en løbetid man bør have på sit lån.

Hvis det er et mindre lån med en kortere løbetid, kan det godt betale sig at leve for mindre, end man plejer, i en periode for hurtigt at komme af med lånet. Er det derimod et længerevarende lån, bør man være realistisk i forhold til, hvor mange penge man skal have til sig selv, så man ikke sætter sig selv for stramt. Får man penge tilbage i skat, bonus i firmaet, udbetalt feriepenge eller lignende, kan det desuden ofte være en god ide at vælge at bruge dem til at nedbringe sin gæld for på den måde at spare penge og få flere penge til sig selv på den lange bane.

Nordiclån - Nyt lån i Danmark

Vidste du at der faktisk meget snart kommer et nyt lån i Danmark? Nordiclån kommer det til at hedde - Du kan læse mere omkring dette her!