8 gode råd til at handle på nettet

Lånetilbud er opdateret d. 04/12-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Indholdsfortegnelse

  1 punkter

 • Læsetid

  4 minutter

 • Siden er opdateret

  04/12-2022

Danskerne handler fortsat mere og mere på nettet, og fremgangen er kun stigende år efter år. Der er både fordele og ulemper ved at handle via nettet, men trods fordelene og den stigende fremgang, forbinder mange stadig nethandel med usikkerhed. Mange danskere frygter stadig at blive snydt, eller at få deres oplysninger udnyttet hvis de handler via nettet.

Disse ting kan dog undgås ved at følge nogle simple råd, som vi vil liste i denne artikel.

De 8 råd vi har til dig

 1. Gem din bon. Ligesom når du handler i en almindelig butik, får du en bon når du handler på nettet, og ligesom ved et almindeligt køb, er det en god ide at gemme denne bon, hvis der skulle være noget galt med det produkt du har købt. Du er nemlig stadig dækket af købeloven selvom du handler på nettet.
 2. Benyt kun sider du har tillid til. Det er en god ide at lytte til din mavefornemmelse når du handler via nettet. Hvis du ikke har tillid til den side du handler på, så lad vær med at benytte den og find dine varer et andet sted. Hvis du er i tvivl om du bør handle på siden, kan du altid finde en anmeldelse af firmaet på nettet.
 3. Vær kritisk når du handler på nettet. Hvis et tilbud er for godt til at være sandt, så forholder det sig formentligt også sådan.
 4. Sammenlign priserne på forskellige sider. Når du skal købe et produkt, om så det er et lån eller et par sko, findes der en lang række sider der sammenligner priserne på nettet på forskellige produkter. Gør din økonomi en tjeneste, og benyt dig af disse sider, før du køber det første og bedste produkt du møder.
 5. Betal med kort hvis du kan, og undgå at bruge bankoverførsler og kontante betalinger hvis du kan. På den måde kan banken tilbageføre pengene til din konto, hvis varerne ikke dukker op.
 6. Angiv kun relevante oplysninger for dit køb. Hvis du for eksempel bruger dit betalingskort, bør du kun oplyse kortnummeret, udløbsdatoen og sikkerhedskoden. Disse oplysninger bør du til gengæld aldrig oplyse via e-mail. Du bør heller aldrig oplyse din pinkode til dit kort, og du bør kun oplyse dit CPR-nummer hvis det er logisk i forhold til dit køb.
 7. Angiv kun dine personlige oplysninger såsom navn, adresse og telefonnummer hvis en vare skal sendes til dig, eller det på anden måde virker logisk at angive disse oplysninger.
 8. Kig efter e-mærket. Hvis en hjemmeside har e-mærket, betyder det at siden er godkendt og kontrolleret af e-handelsfonden og skal leve op til en række skrappe krav. Skulle du alligevel ende i en situation hvor du har brug for hjælp, kan du få hjælp via E-mærkets hjemmeside eller Forbrugerklagenævnet.

Vi håber at du med disse 8 råd føler dig klædt på til at handle på nettet. Det er selvfølgelig vigtigt at du stadig holder øje med dine kontobevægelser når du handler på nettet, og sikrer dig at der ikke bliver hævet flere penge end der bør. Følger du dog disse gode råd bør dette dog ikke ske.