Guide: I disse lande skal du tanke bilen på kør-selv-ferien

Lånetilbud er opdateret d. 05/12-2023

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Guide: I disse lande skal du tanke bilen på kør-selv-ferien

Der er store forskelle på, hvor meget du skal betale for brændstof, når du kører gennem Europa. Det viser en ny undersøgelse foretaget af MONEYBANKER, som her giver dig en guide til, hvor det er mest økonomisk for dig at tanke benzin såvel som diesel.

Hver sommer drager adskillige danskere på kør-selv-ferie, hvor oplevelser under udenlandske himmelstrøg og muligheden for flere soltimer lokker. Én af de mange fordele ved kør-selv-ferie er blandt andet den store uafhængighed og frihed, hvor man kan holde ind og strække benene, når lysten er til det. Endvidere giver køreturen mulighed for at nyde udsigten undervejs, opleve den lokale kultur og snuppe et måltid på en lokal restaurant.

Der kan også være økonomiske fordele forbundet med kør-selv-ferie, da det for eksempel kan være billigere at fylde bilen op med familien fremfor at transportere sig i fly og derefter leje en bil ved feriedestinationen. Ved at tage bilen tages desuden hensyn til den store miljøbelastning flyvning udgør.

Er du ved at planlægge kør-selv-ferien, anbefaler vi dig, at du efter bedste evne planlægger, i hvilke lande du skal tanke bilen. Der kan nemlig være store forskelle på brændstofpriserne.

På nedenstående verdenskort kan du nærstudere, hvilke lande der kan tilbyde de laveste brændstofpriser.

Kort over benzin og diesel priser i verden. Opdateret hver dag kl. 02.00

Se kortet i stor format her

Kortet viser tydeligt prisforskellene mellem landene, mens det imidlertid også viser forskellen mellem benzin og diesel. For eksempel er prisforskellen mellem 95 oktan benzin og diesel i Danmark 1,52 kr. og 1,64 i Grækenland, så er prisforskellen blot 0,22 kr. i Belgien.

I en række lande er diesel desuden dyrere end benzin (Schweiz, Rumænien og Serbien), hvilket er økonomisk vigtigt at skrive sig bag øret, når der skal tankes.

Hvad koster en kør-selv-ferie i brændstof?

Du kan i nedenstående tabel se eksempler på, hvad det koster at køre til udvalgte feriedestinationer.

(Vi gør opmærksom på, at de geografiske afstande er indhentet via Google Maps og at de kan variere efter valg af rejserute. Ligeledes afhænger behovet for brændstof af biltype, kørselsforhold m.m., hvorfor mængden på 50 liter brændstof udelukkende er valgt for at gøre brændstofpriserne sammenlignelige).

Se stort billede her

Skal du til Norge, bør du altid tanke bilen, før du krydser grænsen. Norge har nemlig nogle af de højeste priser i hele verden på diesel såsom som benzin. Prisforskellen mellem Danmark og Norge er således 1,61 kr. pr. liter diesel, mens den er 0,85 kr. pr. literbenzin (dateret d. 13.6.2018).

Skal du til Italien bør du også tænke over, hvor du tanker, eftersom Østrig er væsentlig billigere end sit naboland. I Italien koster diesel 11,32 kr. og benzin 12,21 kr. pr. liter, mens priserne i Østrig er henholdsvis 9,38 kr. på diesel og 9,76 kr. på benzin.

Prisforskellen er altså 1,94 kr. på diesel og 2,45 kr. på benzin (dateret d. 13.6.2018).

Alle lande har samme indkøbspris

På trods af at alle lande har adgang til de samme priser på brændstof, varierer priserne på diesel og benzin betydeligt verden over. Dette skyldes forskellige skatter og subsidier, hvor rigelande generelt har højere priser, mens fattige lande og lande, som selv producerer og eksporterer olie, har væsentlig lavere priser.

Kilder

GlobalPetrolPrices.comGoogle Maps