En alternativ lånemetode: Peer-to-peer

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Der er rigtig mange forskellige lån at vælge mellem, når du står og mangler penge til dit næste projekt, hvad enten det er et nyt hus, en bil eller en rejse. Når du står overfor at optage et lån, vil du nok i første omgang højst sandsynligt fokusere på nogle af de mere kendt elånetyper, såsom banklån, realkreditlån, forbrugslån og kviklån. Der findes imidlertid andre interessante lånetyper på markedet, som kan være værd at overveje.

Én af disse er lånetypen peer-to-peer, som gennem de seneste år er blevet mere og mere populær.

Du låner af privatpersoner

Peer-to-peer adskiller sig fra andre lånetyper ved, at du som forbruger låner penge af andre forbrugere. Du låner altså ikke pengene af en institution, som f.eks. en bank eller et realkreditinstitut, men derimod af privatpersoner, som ønsker at investere.

Et peer-to-peer lån er altså på mange måder en win-win situation, da både du som lånoptager og låneudbyderen kan få glæde af metoden.

Derudover er fordelen ved denne lånetype, at det er forholdsvis nemt at blive godkendt og dermed få lov til at låne penge. Kravene vil i de fleste tilfælde være væsentligt højere i banken, hvorfor du f.eks. kan overveje et peer-to-peer lån, hvis du ikke har mulighed for at låne i banken.

Oftest vil et peer-to-peer lån dog være mest anvendeligt, hvis du skal låne forholdsvis små beløb, da der jo skal findes investorer, som har mulighed for at hjælpe dig. Du kan selvfølgelig altid prøve at ansøge, selvom du ønsker et stort lånebeløb. Du kan være heldig, at der kan findes investorer, som har kapitalen.

Sådan ansøger du

Et peer-to-peer lån minder meget om hvilket som helst andet onlinelån. Du ansøger via udbyderens hjemmeside og får svar inden for meget kort tid. En af de mest populære udbydere af peer-to-peer er udlånsportalen ”Udenombanken”.

Hvis du ønsker at optage et lån hos Udenombanken har du først mulighed for at beregne dit lån ved at oplyse, hvor stort et beløb du ønsker at låne, din løbetid og formålet med dit lån. Dette er et meget brugbart værktøj, da det giver dig et godt overblik over omkostningerne i forbindelse med dit forestående lån. Det sidste du skal gøre er at udfylde en simpel låneformular, hvor du indtaster dine personlige oplysninger.

Når du har udført disse simple trin går Udenombanken i gang med at indsamle tilbud og vil efter kort tid vende tilbage med et forslag til en låneaftale. Du kan læse mere om peer-to-peer lån på Udenombankens hjemmeside, hvor du også har mulighed for at stille spørgsmål, hvis der er noget, du er i tvivl om.