Få økonomien til at hænge sammen på SU

Lånetilbud er opdateret d. 25/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Årene på SU mens du læser, er ikke altid de sjoveste, fordi pengene til tider er små. Nogle gange må man prioritere, om man skal betale den regning der lige er blevet afleveret i postkassen, eller have mad resten af måneden. I denne artikel får du nogle gode ideer til hvordan du får økonomien til at hænge bedre sammen og pengene til at række lidt længere.

Madudgifter

Mad er en af de poster, hvor du kan spare mange penge, hvis du handler ind med lidt omtanke. Det vil for eksempel ofte kunne svare sig at købe større pakker kød på tilbud og dele dem op i mindre portioner og fryse dem ned. Overvej ligeledes hvilke grøntsager du køber.

Iceberg og tomater smager godt, men vægtmæssigt får du mere for pengene, hvis du køber kål, gulerødder, eller agurker. Det er billigere i længden, selvom det måske ikke virker sådan når man står i supermarkedet.

Discount

Vær ikke bange for discountprodukter. Det kan godt være at produkterne er nogle andre end dem du kender hjemme fra mor og at emballagen ikke ser lige så fristende ud som på de dyrere mærker, men der er helt klart penge at spare ved at købe discountmærker. Find ud af hvilke produkter der kan skiftes ud med discountprodukter, ved at prøve dig frem.

Det samme gælder discountbutikker. Det er billigere at handle i Fakta og Lidl end i Bilka og Mad&Vin.

Tilbudsjagt

Gå på tilbudsjagt. Hvad enten det gælder tøj eller madvarer, kan det altid svare sig at yde lidt ekstra for at finde et godt tilbud. Hold øje med reklamerne og kig katalogerne igennem for at finde de gode tilbud.

Planlæg dig ud af impulskøb

Princippet er simpelt. Jo oftere du befinder dig i et supermarked, des oftere vil du lade dig friste til impulskøb. Hvis du planlægger dine indkøb og begrænser dem til 1 eller 2 gange om ugen, vil du med stor sandsynlighed også kunne mindske dine impulskøb.

Hold en forfest

Det skal selvfølgelig heller ikke være alt for kedeligt at leve på en SU. Du kan for eksempel holde en forfest og spare penge ved ikke at starte byturen med at bestille øl og dyre drinks nede på baren. Saml nogle nogle venner til en hyggelig middag og drik et par billigere genstande hjemmefra.

Budget er ikke et fy-ord

Budget. Ordet alene lyder voksent og kedeligt, men at kortlægge dine faste udgifter, kan spare dig for en del besvær, da uforudsete regninger ind gennem brevsprækken, kan vælte budgettet for en måned. Start med at kortlægge de store faste udgifter såsom husleje, licens og telefonabonnement.

Kortlæg derefter dine øvrige udgifter, som ikke betales via regninger, såsom bustransport og mad. På den måde får du ingen ubehagelige overraskelser med posten og kan spare op til kvartalsregninger i god tid.

Studierabat er din bedste ven

Mange butikker, organisationer, virksomheder og foreninger giver dig rabat hvis du kan fremvise et gyldigt studiekort. Hvis du for eksempel undersøger hvilke frisører der giver studierabat, inden du skal klippes, er der penge at spare.

Tag et SU-lån eller et studielån

Århus og København er de to mest populære studiebyer i Danmark, men det er også de nogle af de dyreste byer at bo i. Derfor kan det være nødvendigt at låne penge, for at få budgettet til at hænge sammen. Sandheden er at et studielån eller et SU-lån, er det mest fordelagtige lån du kan tage.

Hvis kontoen er tom, så overvej et SU-lån før andre låntyper.