Er det normalt at låne penge?

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Pengemangel har i mange år været et stort tabu blandt danskerne, men det er på tide at ændre denne opfattelse. En undersøgelse har blandt andet vist, at vi hellere snakker om sex end om privatøkonomi. Dog er du langt fra den eneste, der overvejer at optage et lån (lån penge online) eller som allerede har gjort det, og det er bestemt ikke noget at være pinligt berørt over.

Der er nemlig mange fordele samt gode råd at hente ved at kunne snakke med andre om lån og privatøkonomi.

Det kan være en yderst beklemt situation at mangle penge og det kan virke helt uoverskueligt at stå i situationen alene. Derudover kan det, at vi ikke snakker om pengemangel, lede os til at tro, at vi er de eneste, som har brug for at optage et kviklån. Dette er dog langt fra sandheden.

Tal fra Realkreditrådet har nemlig vist, at der i årene 2009 til 2014 i gennemsnit blev optaget 24.000 realkreditlån i måneden. Derfor er det en god idé at tale åbent om emnet eller søge rådgivning herom.

Utilpas med at snakke om din privatøkonomi?

Hvis du er utilpas ved at snakke med bekendte om privatøkonomi, så er der andre muligheder. Gældsrådgivninger såsom den sociale retshjælps særlige gældsrådgivning i Aarhus eller Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning, som findes i København, Odense, Esbjerg, Aalborg, Nykøbing Falster og Ringsted er gode alternativer. Her kan du få gratis og uafhængig rådgivning om gæld, som tager udgangspunkt i din konkrete situation og som er 100% anonymt.

Derudover kan der være inspiration at hente i programmer som Luksusfælden, der tager bladet fra munden og viser os andre, som står i samme situation. Sådanne programmer kan endvidere give gode og enkle råd til, hvad du selv kan gøre, hvis du står i sammen situation.

Du er ikke den eneste

Du er altså langt fra den eneste dansker, som står i en pengepresset situation og det er bestemt ikke noget, du skal være pinlig over. I stedet for at emnet bliver tabubelagt, så er der al mulig god grund til at snakke om situationen med andre, hvad enten det er med gældsrådgivninger eller bekendte. Der er altid nogen, som står i samme situation som dig og derudfra kan give dig velbegrundede og konkrete råd.