Livssituationer der har betydning for din økonomi

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    6 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Gennem livet kommer du til at stå i situationer, der kommer til at have betydning for din privatøkonomi. I disse situationer er det derfor vigtigt at du træder et skridt tilbage, og overvejer hvilken effekt det kommer til at have på din økonomi, og om du bør foretage dig noget for at sikre din økonomiske situation. I denne artikel vil vi give din eksempler på hvilke situationer det kan være og hvad du eventuelt bør være opmærksom på.

Du flytter hjemmefra

Når du skal flytte hjemmefra er det selvsagt at din økonomiske situation kommer til at ændre sig. Du står over for et nyt og spændende kapitel i dit liv, hvor du ikke længere skal være afhængig af dine forældre. Her er det vigtigt at du allerede fra starten tilegner dig godt økonomiske vaner.

Har du for eksempel styr på hvad dit rådighedsbeløb er? Har du taget højde for uforudsete udgifter? Og har du lagt et budget?

Du skal giftes

Står du og skal giftes, har du sikkert allerede overvejet hvilke udgifter det kommer til at være i forbindelse med brylluppet. Men har du tænkt over hvordan et ægteskab kan have betydning for din økonomi? Bare for at nævne nogle af de ting der ændrer sig, så indgår I det som hedder formuefællesskab, underholdspligt og jeres arveforhold ændrer sig også. Det kan være en fordel at sætte sig ind i det juridiske aspekt af et ægteskab.

Du venter barn

Det er ingen hemmelighed at det er en dyr affære at få børn. Derfor er det vigtigt at I holder godt styr på jeres økonomi hvis I står og venter jer, da jeres økonomiske situation ellers hurtigt kan løbe af sporet. Hold styr på alle dine indtægter og udgifter og læg budget efter jeres indtægter under barslen.

På nettet kan man finde mange guides til hvilke udgifter der kan være forbundet med at få et barn. Disse lister er gode at forholde sig til, så man undgår store uforudsete poster.

Du er blevet arbejdsløs

Er du blevet arbejdsløs, har det selvfølgelig en påvirkning på dine indtægter. Men ved du hvilken indvirkning det har på dine forsikringer, på din pension eller din gæld? Når du bliver arbejdsløs stopper indbetalingerne til din arbejdsmarkedspension blandt andet. Og måske bør du stoppe afdraget på din gæld i en periode? Og hvilke forsikringer frafalder sammen med dine indbetalinger til din arbejdsmarkedspension? Det kan være forskelligt fra person til person hvor meget man påvirkes, men ikke desto mindre er det vigtigt at være opmærksom på.

Du skal skilles

Når man skal skilles skal der foretages en bodeling, hvor parrets bo, formue og gæld skal gøres op. Derudover sker ændringer i forhold til arveaftaler, skatteforhold, rettigheder i forhold til børn, forsikringer, pensioner og meget andet. Selvom det kan være hårdt at gå igennem en skilsmisse, og økonomi er det sidste man har lyst til at forholde sig til, er det stadig vigtigt man gør det.

Du går på pension

Når du går på pension kommer din økonomiske situation til at ændre sig, fordi du ikke længere skal betale til fagforening, A-kasse og den slags. Desuden kan man som pensionist, få en stor mængde rabatter på for eksempel transport, rabat på en lang række fritidsaktiviteter, rabat udgifter til briller og tandlægebesøg og meget meget andet. På den anden side vil dine indtægter også falde, og derfor bør du gennemgå din økonomi når du går på pension, og omlægge dit budget herefter.