10 ting, du kan lære af rige mennesker: Del 3

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    4 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

De to forrige artikler har gennemgået seks ting, som du kan lære af rige mennesker og du kan læse artiklerne lige her . Herunder præsenterer vi nu de sidste fire råd fra de rige til dig, så også du kan lære, hvordan man får flere penge imellem hænderne.

7. Ignorer ikke finansielle opgørelser

Ligesom med ovennævnte punkt, så skal du skabe overblik over dine finansielle opgørelser. Sæt tid af hver måned, til at gennemse dine investeringer, bankkonti, kreditkort osv. Dermed fanger du eventuelle fejl med det samme og mister ikke penge.

Jo oftere du gør det, jo mere overskueligt bliver det.

8. Lær at forvalte din bankkonto

Rige mennesker spilder ikke penge på gebyrer og renter, men har sat sig ind i, hvordan de undgår disse. Ved at holde øje med dine bankgebyrer, får du overblik over, hvor meget du bruger på unødvendige gebyrer i hæveautomater og for overførsler.

Hvis du er opmærksom og planlægger fremad, så kan du sagtens undgå disse gebyrer. Det kræver dog, at du sætter lidt tid af hver måned for at kigge din bankkonto igennem.

9. Bliv din egen ekspert

I stedet for blindt at følge din revisors eller bankrådgivers råd, så stil spørgsmål hertil og gør dig selv nogle overvejelser om problemet.

Det er bestemt ikke fordi, at det er en dårlig ting at søge råd hos eksperter - det gør de rige også! Sørg dog altid for at få rådet forklaret så du forstår det fuldt ud og stil altid ét spørgsmål for meget end ét for lidt. Sæt dig ind i det aktuelle emne før du søger råd, så du er godt inde i stoffet og dermed tager dine egne holdninger med i beslutningen.

10. Hold fast i dine andre værdier

Hvis du ønsker at få en god økonomi, hvor der er plus på bundlinjen, så er et fokus på finansiel succes vigtigt at have. Det er dog vigtigt, at denne del af dit liv ikke forblænder dig og overskygger andre og vigtigere ting i livet. De fleste succesfulde mennesker forstår, at økonomisk succes kun er ét aspekt af livet.

Vurder derfor, hvilke ting, der er vigtige i dit liv, så du skaber overensstemmelse mellem karrieremæssige-, familiemæssige og finansielle mål. Forsøm ikke lykken, familien eller helbredet i jagten på penge.

Uanset om du stræber efter at blive en del af Danmarks rigeste procent eller om du blot ønsker en stabil økonomi med plads til sjov og oplevelser, så kan det være smart at tage ved lære af folk, som har opnået stor succes. Du kan altid tilpasse rådene efter, hvilke økonomiske drømme, du har.