10 ting, du kan lære af rige mennesker: Del 1

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Der kan være mange smutveje til økonomisk succes og ikke alle fungerer lige godt og sikkert. Dog er en effektiv forvaltning af dine penge, den sikreste vej til den økonomisk elite. Mange af de rigeste danskere har i en ung alder taget beslutningen om at være økonomisk ansvarlige og effektive med deres penge.Men hvordan er det så helt konkret, at de rige forvalter deres penge, og kan vi overhovedet lære noget af dem? Det kan være en god idé at lære af andres erfaringer, så du slipper for at lave de samme fejl.

Derfor følger herunder del 1 ud af 3, som tilsammen giver dig 10 ting, du kan lære af rige mennesker.

1. Brug ikke mere end du tjener

Ja, man skulle tro, at dette var et åbenlyst råd som alle følger - vi er dog mange, som ikke helt kan finde ud af at holde på vores penge og i stedet overforbruger.

At leve for mindre end du tjener er en grundsten i opbygningen af en sund økonomi, hvilket også er derfor, at mange af verdens mest velhavende personer har dette princip kært. Det behøver slet ikke at være halvdelen af din indkomst, du lægger fra, start i det små, så du ikke kører træt i det. Ved at spare 10-15% af din månedlige indkomst af er du allerede godt på vej til økonomisk succes.

2. Forstå vigtigheden af pengenes værdi

I stedet for kun at være fokuseret på prisen for et produkt, så gør rige mennesker klogt i også at medtænke værdien af produktet. Hvad enten det er et stykke tøj, en investering eller en bil, så medtænker succesfulde folk varens fremtidige værdi i købet. Er der eksempelvis mulighed for, at investeringen vil skabe vækst i fremtiden? Er det bedre at bruge lidt flere penge på et produkt, som så holder længere på sigt?

Medtænk derfor både pris og den fremtidige værdi af dine køb. Et tip fra de rige til dig er derfor: køb produkter af høj kvalitet, som vil holde i lang tid.

3. Sørg for at din penge er sikre

Når første skridt på vejen mod økonomisk succes er taget og du har lagt penge fra på en opsparing, så er næste skridt mindst lige så vigtigt:mist aldrig pengene!

At investere medfører en vis risiko for at miste pengene igen, men rige mennesker benytter sig af diverse forsikringer for at minimere risikoen - og det kan vi lære af! Selvom det, før uheldet er ude, kan være trælse penge at smide, så er det en rigtig god idé at tegne forsikring af liv, hjem og bil samt at tegne en formueværdi.