Lånemuligheder og din alder

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Din alder har betydning, når du skal låne penge. Er du under 18 år, kan det ikke lade sig gøre at låne penge nogen steder. Selvom du er myndig, vil din specifikke alder dog stadig have en betydning.

Vil du låne penge gennem din bank, vil de helt sikkert, ud over din økonomiske situation, også vurdere din alder. Her kan ældre personer, som er kommet op i pensionsalderen, have svært ved at få lov til at låne. Dette skyldes, at banken vil være så sikker som mulig på at få pengene tilbage. Derfor vil de vurdere, at risikoen for, at ældre personer ikke kan betale tilbage, er for stor, da deres indkomst først og fremmest er forholdsvis lav og ikke forventes at stige.

For det andet er de i en alder, hvor det er uvist, hvor mange år de har tilbage og dermed, hvor mange år de har til at tilbagebetale lånet i.

Online låneudbydere ser også på din alder

Det er ikke kun bankerne, der vurderer en persons lånemuligheder ud fra alderen, også de mange online låneudbydere benytter alder, som en af deres vigtigste parametre. Hvis du er mellem 18 og 20 år, har du kun meget få låneudbydere at vælge imellem i forhold til, hvis du er 20 år eller derover. Er du fyldt 25 år kan du vælge frit på markedet mellem alle låneudbyderne.

Er du tæt på at fylde enten 20 eller 25 kan det være en ide at vente med at låne, da du snart vil få langt flere muligheder.

Lån som pensionist

Selvom de forskellige online låneudbydere ser ud til at gå meget op i alder, skriver de til gengæld ikke noget om en aldersbegrænsning i den anden ende af skalaen. Derfor ser det umiddelbart ud til, at du kan låne hos dem lige meget, hvor højt oppe i årene, du er kommet. Der er dog ingen garanti, da hver enkelt ansøgning vurderes individuelt.

Hvis din bank mener, at du er for gammel til at låne, kan det alligevel være værd at overveje at ansøge online.